Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
Enraged Rabbit Carrot Feeder-t épített már valaki a topikból?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Használtok az octoprinthez filament manager plugint? -61 grammnál járok. Volt két kisebb abortált nyomtatásom. Lehet azokat teljes nyomtatásnak számolta? Szerintem nem alulextrudált a nyomtatásom. Megmértem egy új ugyanolyan tekercset. látszólag azon 1020gramm filament van. -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Közel három év után újra belefognék. Amikor abbahagytam akkor a Klipper + valamilyen bigtreetech boardot és silent motorvezérlőket használtam.
Gondolom a klipper még mindig releváns. Milyen boardot érdemes most használni és milyen motorvezérlőket? (sajnos majdnem mindent eladtam).
Kossel linear plusról van szó, szóval semmi extra nem kell a board terén, 4 motor, 3 végálláskapcsoló, 1 extruder fűtés. A bed nagy áramát szeretném a boardon kívül tudni. A motorvezérlőkből ragaszkodnék a silent megoldáshoz.
Köszi. -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Megszűnt a hobbistáknak ingyenes fusion360? Hogyan tudom magam átrakni hobbistára education verzióból?Nem találom sehol
-
DrojDtroll
veterán
Pet-g-vel egy légtérben(15 nm-es dolgozószoba) szabad tartózkodni? A PLA-t és az ABS-t ismerem csak ilyen szempontból. A szobában van egy xiamoi air purifier a nyomtatótól kb 2méterre.
Milyen tanácsaitok vannak pla-ról történő áttérés kapcsán?
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
Anycubic KLP-hez rendelt már valaki rod-ot? Ha van bevált akor a linket hozzá megköszönném. Kettő nyomtatóm is van, és már 4 szem is lötyög.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudnám anycubic klp-n normálisan megoldani a fej kábelezését. A mozgató pálcához kábelkötegelőzni elvileg rossz, egyébként meg mindig thermal runaway van a fűtőpatron eltörő kábele miatt. Ha egy képet tud dobni az akinek van bevált módszere azt megköszönném. -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Akad köztünk olyan aki a4988-cal használ nyomtatót panel-ban? -
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #23401 üzenetére
dragonra gondoltam, csak lejárt a szerk idő
-
DrojDtroll
veterán
Csak pla-ra milyen extrudert érdemes használni? A lényeg hogy a lehető legtöbbet tudjon mennyi gondozásmentesen.
-
DrojDtroll
veterán
PLA-hoz gumit pillanatragasztóval érdemes ragasztani?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Mostanában lesz egy pár hosszabb(~ 3 nap) nyomtatásom pla-ból 0.2-es noozle-vel. Milyen beállításokon érdemes változtatni 0.4mm-hez képest? Mi szokott elromlani az ilyen nyomtatásoknál leggyakrabban?
A korona helyzet miatt nem nagyon követtem az elmúlt két három hónapban a nyomtatós világot. Történt valami érdekes?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Tud valaki küldeni nekem simplify3D szeletelt multimaterial gcode-ot? Mindegy hogy milyen tárgy. 3d nyomatatás munkafolyamatát támogató szoftvert fejlesztek néhány barátommal, ahhoz kellene néhány példafájl.
Előre is köszi
-
-
DrojDtroll
veterán
válasz
sz_gabor #21436 üzenetére
engem kifejezetten a mini 1.1 érdekelne
Nem akar menni a z tengely a következők ellenére:
-Marlinnal és Klipperrel is próbáltam
-kettő darabom van a lapból mindkettőt próbáltam
-a z tengely motorvezérlőjét áthelyezve az x vagy y tengely helyére ott a kipróbált motorvezérlők tökéletesen teszik a dolgukat
- két z kivezetés van a lapon, mindkettőt próbáltam
- az z tengely kábelét másik motor csatlakozóra dugva a tengely tökéletes mozog, mechanikai hiba nincsWTF?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #21423 üzenetére
Marlinnal esetleg valaki?
-
DrojDtroll
veterán
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #21412 üzenetére
5 voltot mérek ott ahol 12-nek kellene lenni, miután megáll a gép. Másik táppal(másik klp tápja) ugyan ez. Annyi voltozott, hogy most tálcafűtés közben történt a megállás. Másodjára már meg sem próbáltam. A következő lépés, hogy lapot cserélek.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #21403 üzenetére
Update:
Nem a klipper a hibás.
A nyomtatás(más fájl) elkezdésénél meghall a nyomtató, üres a kijelző, nem mennek a ventik.
Mi lehet?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Valakinek van kész marlinja anycubic klp-hez?Előzmény:
Volt egy nyomtatás ami kétszer hibátlanul végigment. Amikor harmadjára akartam indítani a purge line kezdetekor olyan mintha újraindulna a nyomtató. Egy pillanatra megáll minden, a kijelző üres lesz, eldobódik a soros port. Megpróbáltam többször ezt a nyomtatást. Mindig ugyan ez az eredmény. Másik nyomtatás elindul szépen. Nem tudom mi lehet, de a klipperre gyanakszom.Klipper log nem mond semmi okosat.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
energy4ever #21224 üzenetére
C-tech 113 gramm
Gembird 184 gramm -
DrojDtroll
veterán
Anycubic KLP-hez adott fehér filament spool súlyát nem tudja valaki véletlenül?
nem az anyag súlya érdekel, hanem amire fel van csévélve
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
Octoprint telegram plugin nem akar küldeni értesítések. Ha kézzel kérem le a /status-t az működik.
Valaki találkozott már hasonlóval?
-
DrojDtroll
veterán
Fütőpatron csere közben figyelmes lettem, hogy az SKR 1.3 power csatlakozója eléggé mozog, majd nagy meglepetésemre a kábellel együtt az egész csatlakozó a kezemben maradt, elvált a laptól a két forrasztási ponton. Kiszedtem a board-ot és ez fogadott:
Bárkinek ötlet, hogy mi történhetett? Az biztos, hogy ezentúl külön külső FET-re rakom a bed-et és a hotendet is.
-
DrojDtroll
veterán
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
A második anycubic klp-t klippersíteném. Már van egy ilyen nyomtatóm ami szépen megy klipperrel. A második nyomatóban SKR 1.3 van, szóval a pineket módosítanom kellett. Szépen működik minden, kivétel a szintezés.
Rengetegszer újrapróbáltam, manuális papíros teszttel és automatikussal is. Megpróbáltam még úgy, hogy kiszedtem a kis csavarokat(hátha nem pontosan ugyan annyira van betekerve) ami megnyomja a mikrokapcsolót, így a kocsik ütköznek mindig fent.
A nyomtatást oldalt kezdi egy purge line-al a nyomtató. A purge line még nagyjából jó is, de középen már beletolja a fejet a nyomatóba. Szintezés után a G28 majd G1 Z0 tökéletes eredmény ad.
[link] - A konfigom
Láttok benne valami olyasmit ami miatt rossz volna a szintezés?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Mr.Csizmás #21055 üzenetére
Már nem pivel megy. Annó teljesen szabadon volt. A 10A-es tápos konfigurációnal bekerült egy fém dobozba a táp, a switch és a 3 db Opizero.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan fordulhat elő, hogy mindig bajom van a soros porttal.
Jó néhányszor előfordult, hogy eldóbodott a soros kapcsolatot a nyomtatás közben. A sokadik nyomtatás után rádöbbentem, hogy a lámpa felkapcsolása okozza a problémát. Ekkor Ocotoprint alapnak egy OrangePiZero volt használva egy 5V 500mA táppal. Gondoltam a lámpa felkapcsolását érzi meg nagyon a kis táp és ez kihat az orange Pi-re is. Volt kéznél egy 5V 10A-es tápegység. Megtápláltam arról az orangePi-t így a probléma megszünt. Kollégista vagyok, ott vannak a szobámban a nyomtatók is. A kollégium pár éve volt felújítva teljesen, nem értem, hogy hat/hatott ki ennyire egy lámpakapcsolás a többi fogyasztóra. Most épületen belül egy új helyre költözött az egyik nyomató(az egyik kis raktárban kapott helyett). Már tartottam a kártyapc-k instabilitásától, ezért egy miniITX gép látja el az Ocotoprint kiszolgálást.(Jó minőségű fsp táppal). Most ugyan az a probléma. Ha a kis helységben felkapcsolom a világítást akkor ennek hatására néha megáll a nyomtató, mert megáll a soros porti kommunikáció. :(
Mi lehet a gond? Hogyan tudnám orvosolni?
-
DrojDtroll
veterán
https://pastebin.com/jjtmkWhY klipper log
Mi történhetet? és miért?
Nem Rpi-n megy a klipper hanem egy miniitx konfigon.
-
DrojDtroll
veterán
Megjött nemrég a tmc2130. Meg lehet azt csinálni, hogy a senlorless homeing-ot használva szintezzem a tálcát egy deltán?
-
DrojDtroll
veterán
Nem túlmelegedés van. Egy 80mm venti hűti a lapot.
Saccco
Pid Tune volt
sokadjára is a patron volna szar?
A hőmérséklet grafikonon azt látom mintha "kikapcsolna" a fütés, és elkezd hűlni a hotend.
Ha termisztor gond volna akkor nagyon fals értékeket kellene látni amikor a hiba van. Termisztor a helyén van. -
DrojDtroll
veterán
Segítsetek!
Adott egy Anycubic Kossel SKR V1.3 lappal. Kb az ötödik thermal runnaway volt az elmúlt két hónapban. A legfrissebb ma reggelre. Mi lehet a gond? Mit érdemes megnézni?
Az alaplap csatlakozással nem lehet gond. -
DrojDtroll
veterán
Ha jol tudom a topikban hirdetni tilos.
-
DrojDtroll
veterán
Megjött nekem is delta. Most a klipperrel szívok.
!! horizontal_move_z can't be less than probe's z_offset folyamatosan ezt a problémát kapom a delta_calibrate-re.Az konfigom: [link]
-
DrojDtroll
veterán
Octoprint Filament Manager plugin nem számolja a sikertelen nyomtatások által elhasznált anyagot?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Mr.Csizmás #20686 üzenetére
ő a cad részére is gondolt szerintem
-
DrojDtroll
veterán
válasz
cellpeti #20664 üzenetére
1. Milyen OS-vel érdemes használni a nyomtatót?(Windows vagy Linux)
Magához a nyomtatáshoz nem szükséges általában számítógép. A legtöbb nyomtató tud kártyáról vagy pendrive-ról nyomtatni. Plusz funkciók miatt szoktunk tenni a nyomtató mellé egy Octoprint-et. Az Octoprint futhat Windows-os és Linuxos gépen is. A leggyakrabban egy Raspberry pi-n szokás futtatni, ehhez van előre bekonfigurált rendszer is.
3. Milyen nyomtatót érdmes venni? Abszólút kezdő vagyok, mint mondottam, egyelőre alap dolgokat valósítanék meg.
Keret? Miket szeretnél nyomtatni? -
DrojDtroll
veterán
válasz
fabula #20643 üzenetére
[link] tényleg a dugulásra gondoltam. Érdemes teflonosra cserélni.
Nekem nem sikerült olyan retract megoldást találni ami ne szálazna és nem dugulna.
Start Gcode-om
G28 ;Home
G1 Z15.0 F6000 ;Move the platform down 15mm
g1 e20 f100;
G92 E0 ;M117 Purging Extruder
G1 X-97.666 Y35.740 Z0.300 F1200
G1 X-100.644 Y26.205 E0.751
G1 X-102.694 Y16.430 E1.502
G1 X-103.797 Y6.502 E2.252
G1 X-103.942 Y-3.485 E3.003
G1 X-103.128 Y-13.441 E3.754
G1 X-101.363 Y-23.272 E4.505
G1 X-98.663 Y-32.888 E5.255
G1 X-95.053 Y-42.202 E6.006
G1 X-90.566 Y-51.126 E6.757
G1 X-85.244 Y-59.578 E7.508
G1 X-79.135 Y-67.481 E8.259
G1 X-72.296 Y-74.761 E9.009
G1 X-64.791 Y-81.352 E9.760
G1 X-56.688 Y-87.192 E10.511
G1 X-48.062 Y-92.228 E11.262
G92 E0 ; zero the extruded length
G1 F9000
M117 Printing...
End gcode-om:
M104 S0
M140 S0
;Retract the filament
G92 E1
G1 E-1 F300
G28 X0 Y0
M84
[link] az altalam hasznalt profil 0.3mm-es fuvokahoz -
DrojDtroll
veterán
Anycubic kossel újra van német raktáron.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Milyen 6 léptetőmotoros viszonylag olcsó/bestbuy vezérlőt ajánlotok? -
DrojDtroll
veterán
4.4-es Cura-ban nektek megy a nozzle méret változtatás?
-
DrojDtroll
veterán
Néztem róla videókat. Tényleg elég jónak tűnik. Kerestem hol lehetne megvenni, de 40 dollárt sokallok érte. Van valahol szett ahol olcsóbban meg lehet venni a nemnyomtatott részeket egyben?
-
DrojDtroll
veterán
Azthiszem eléggé megszívtam az alis rendelést.
20 napja az volt a tracking-en folyamatosan hogy sent item abroid , most a következő:
Zhengzhou City, [International Mail Processing Center] Returned, Remarks: Returned by Security CheckNem tudom mi a nem biztonságos egy skr lapon, két lineáris sínen meg két orsón.
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
Bore vagy teflon torok volna előnyösebb számomra tekintettel arra, hogy csak PLA-t nyomtatok?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
mekkGyver #20432 üzenetére
Egy idő után már nem olyan porózus mint az elején. Szépen lassan egyre simább és simább lesz a felület. Az első egy idő után nem nagyon akart tapadni, a második annyira tapadt, hogy egy tárgy leszedése közben felszakadt. Szóval marad a maszkolószalag, ez olcsó és könnyen pótolható.
-
DrojDtroll
veterán
Ez PLA, én csak azzal nyomtatok. Itt maszkolószalag, a többi nyomtatón hajlakkos üveg.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
trialkornel #20427 üzenetére
be de nem segít
Megvan a megoldás. Összepakoltam egy darab stl-be a hat darabot. Gondolom mindig befejez egy stl-t és megy a következőre. ezért ment össze vissza.
Szerk:
12:20-ról 11:40-re csökkent a nyomtatási idő.[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Mr.Csizmás #20394 üzenetére
orange pi-ről szépen megy a nyomtatás
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Mr.Csizmás #20386 üzenetére
kiszolgáló?
-
DrojDtroll
veterán
Rendelt valaki november eléjén a BIQU ali boltból bármit?
Megjött már?
-
DrojDtroll
veterán
Van arra lehetőség, hogy a marlin módosítása nélkül hajtsam a második extruderre köttöt motort? (nem extrudáláshoz kell)
-
DrojDtroll
veterán
A cartesian szó hogy van szépen magyarul?
A google fordító a kartéziánus-t mondja.
-
DrojDtroll
veterán
Octoprint doboz készülőben. Jön bele majd egy harmadik OPi zero is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Cisco ISR 4331/K9
- Remek áron dobozos új Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5500H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 2050garancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon