Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Erdekes fejkonnyitesi megoldas: https://www.youtube.com/watch?v=5RptHCX7z0o
-
Tikakukac
titán
válasz
Reggie0 #22398 üzenetére
Időm nem nagyon tudom, hogy lenne-e még másra is.
Most tényleg az lenne a legelső, hogy mindenféle nonstop bszakodás nélkül tudjak ontani kifele olyan dolgokat is, amikkel most szívok. A pontosság ilyen. Neki fogok esni az Ender3-nak és rendbevágom, de nyilván ezt a gépet nem arra csinálták, hogy ABS-ből nyomtassak nagyobb dögöket is.
-
Tikakukac
titán
válasz
trialkornel #22389 üzenetére
Most én kb. kilistáztam az árakat, azért mondom, hogy 250k alatt teljesen esélytelen hozzá is fogni.
-
Tikakukac
titán
válasz
trialkornel #22387 üzenetére
Ezek csak az ajánlott listából voltak, nem az abszolút hi-end cuccok.
-
Tikakukac
titán
Igen, ezzel van a gond. Hogy én azért most elég tételesen kiszámoltam a dolgokat és nem tudom azok a számok, amik ott a Voron részlegen elhangzanak hogyan jönnek ki, mert szerintem sehogy
Azért 400k körül már készen is vannak olyan dolgok, amikkel az a legnagyobb gondod, hogy a filamentet bele kell tuszkolni
-
Tikakukac
titán
Na, nézegetem ezerrel mit kéne venni vagy építeni. Örvendetes, hogy mindennel csak a szopó van
-
szuszinho
őstag
válasz
azbest #22381 üzenetére
Nem telepítettem most semmit. Octopit raktam rá, működött is vele az extruder kalibrálás. Beírtam az új értéket, mentettem, majd kikapcsoltam és azóta nem jó. Biqu azt írta, telepítsem újra a firmware-t.
Holnap teszek egy próbát. Remélem, nem kell bootloadert is, mert nincs hozzá eszközöm, arduino-val nem találtam leírást. -
azbest
félisten
válasz
szuszinho #22372 üzenetére
pár ötlet... annál is sd kártyáról frissül a firmware? Esetleg egy meggajdult sd kártyán mindig flashelendő fájlként jelenik meg a tartalom, mert mondjuk írásvédettre váltott és nem tudja átnevezni frissítés után? Mi történik, ha a bordban lévő kártyát kihúzod?
Nem kormos a vezérlőchip mellett? Az skr-ek úgy általában hajlamosak elfüstölni, ha zárlatos lett a hotend vagy bed fütés, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
szuszinho #22372 üzenetére
Hmm, elmeletben igen, de mivel ez egy STM32-es board, nagyon nem mindegy, hogy mi megy rá.
Innen raktad fel a FW-t? https://github.com/bigtreetech/BIGTREETECH-SKR-E3-DIP-V1.0/tree/master/FirmwareAz is jó kérdés, hogy ha kiveszed a drivereket, akkor mi történik? (vmi apró rövidzár vhol)
Illetve minden csatlakózót jól a helyére raktál?
Én siman írnék a bigtree supportnak, hogy akkor most mivan.
Tuti van vmi debug / console mode. (Akár direktbe flashelni ISP-n keresztül) -
-
dugesz77
őstag
válasz
bunnyhu #22371 üzenetére
Temp tower kereséssel megtalálható. Érdemes így futtatni a keresést, mert akkor normális találatokat rak be:
[ Szerkesztve ]
-
-
bunnyhu
senior tag
Tudna valaki linkelni egy hőmérséklet lépcső modell-t? Thingverse-en nem találom vagy csak én vagyok béna. Megnézném azzal, hol mit mutat az anyag.
-
fabula
őstag
válasz
bunnyhu #22366 üzenetére
Kicsit magasabb hotend hőmérséklet vagy/és kicsit csökkentett a tárgyhűtés, mondjuk 70-80%-ra.
Ugyan azon gyártmányon belül a különböző színek is különféleképpen viselkednek, ki kell kísérletezni pár kiesbb próbanyomtatással, melyiknek milyen hőmérséklet és esetleg hűtés a legjobb. -
bunnyhu
senior tag
válasz
Reggie0 #22364 üzenetére
Nem nagyon van mivel lefotózni, nincs makró lencsém. Látszólag egybe van, de ha pl vágni akarod, elvállnak a szálak, ezt szerintem el lehet képzelni. És sokkal törékenyebb mint az ugyanolyan gyártmány fekete vagy fehér pla-ja - ez zöld. Szóval nem tapadnak rendesen a szálak egymáshoz, aki járt már így csak tudja, hogy miként oldotta meg. Én még nem jártam így szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Egyik cimbora küldte ezt a support megoldást. Ezzel a módszerrel filamentet és időt lehet nyerni. Ha megint használható lesz a nyomtatóm, biztosan alkalmazni fogom. Ha mótvá akkor sorry.
-
Saccco
nagyúr
Visszatérve a LEGO dobozhoz, én ilyet nyomtattam erre a célra:
[Stacking box]Sokkal gyorsabb és olcsóbb vázát nyomtatni. Persze nem olyan tartós, de azért bírja.
-
bunnyhu
senior tag
pla nyomtatásnál azt tapasztalom, hogy bár egybe van a tárgy amikor pl. vágom a sorjákat, vagy egy kis darabot belőle szálakra bomlik. Illetve a vékonyabb darabok is törtnek mint a ropi. Ezt mi okozhatja? Én hőfokra tippelek, de hogy túl alacsony vagy magas, hát passz. És persze lehet más is. 5let?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #22357 üzenetére
-
mario1111
csendes tag
Sziasztok! Tmc5160-at keresek SOS. Akár emelt áron is érdekel ésszerű keretek között. Lélegeztető gépet fejlesztünk. Tmc2130al kezdtük, lett tmc2208, pár nap múlva érkezik tmc2209. A 2208 már jól üzemel, de nagyon melegszik, nem lehet passzívan csinálni. 2209 valószínűleg előrelépés lesz, de nem valószínű, hogy passzív lehet. Rendeltem 5160at, de sokára lesz itt. Aki tud nélkülözni 5160at vagy tudja, hogy itthon honnan lehet gyorsan beszerezni, kérem írjon. Üdv Márió
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #22356 üzenetére
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22356 üzenetére
Azt se tudom azt eszik e vagy isszák!
-
energy4ever
addikt
válasz
Szabikaa20 #22355 üzenetére
"Feleslegesen túlkomplikált szerintem"
Nem lattal meg Voront...!?
-
dugesz77
őstag
Ender 3 coreXY conversion kit
mondjuk ára is van 329$
-
-
fewex
csendes tag
Sziasztok!
Nyomtató választásban tudtok nekem segíteni?Olvastam pár cikket és néhány véleményt így talán már tudok kérdezni hogy ne
vaktában tapogatózás legyen.
Hogy mire kell: Most azt gondolom hogy semmi extra részletgazdag vagy nagyon precíz nem kell persze lehet hogy evés közben jön meg az étvágy.
Szortiment dobozba szeretnék kiegészítő dobozokat nyomtatni és egy két törött alkatrészt pótolni. Szerszámgépekhez bit és akku tartó kis kiegészítőket. Talán: PLA
Persze nem baj ha 200x200x150-es tárgy elfér de ez is ár vonzat kérdése lesz.
Mennyit fizetnék érte: Mondjuk 40-50e de ha kicsit többért jobb ár/érték szintet lehet elérni az is bevállalható. Nem baj ha szerelni kell vagy tuningolni kicsit de programozni és a kódot bújni nem szeretném nem is tudom .
Ha nem jó helyen járok a kérdéssel küldjetek el máshova !Köszönöm !
-
konkav
csendes tag
na, sikerült feltölteni. [link] itt vannak a fájlok, f360 és stl formátumban.
ezek vannak fent most. 6-os elrendezésen is gondolkodom, a sok apró frincfrancnak
(egyébként stl nézegetője van a gitlab-nak, rá tudtok kattintani a fájlra, és megnézhetitek ott is). -
konkav
csendes tag
a 4 részes az 220g, de ezen már faragtam egy kicsit. a zöld 190g, viszont itt a falak tömörek voltak, vagyis üreges falakkal (mint a sárgán) ez is kevesebb lenne. a fal 5mm vastag, a belső elosztó meg 3mm.
nálunk a kölök most lesz 6 éves. heti 2 óra max a játék a gépen, és az is csak hétvégén, de ez csökkenhet, ha bizonyos dolgokat tesz, pl. földhöz csapkod dolgokat vagy magát. tv előfizetésünk már nagyon régóta nincs, de van letöltve néhány rajzfilm, pl. verdák, repcsik, és ezt nézheti a gépezési keret terhére, habár nem 1:1 arányban "számoljuk be". skype-olni rokonokkal, barátokkal mehet ezen felül, valamint néha szoktunk videót nézni youtube-on, de ezeknek a szórakozáson kívül mást is kell szolgálnia, így néztünk videókat a világűrről, klasszikus zenéről, opera részletet, "egyszer volt ... az élet"-ből részletet, stb. -
justgiveup
tag
Sziasztok!
Ezek mennyire megbízható boltok? Ender 5-öt szeretnék rendelni.
https://www.creality3dshop.de/
https://www.creality3dofficial.com/ -
bunnyhu
senior tag
Holnaptól PTFE spray a lidl-ben, 900Ft ennyit nagyon megér.
https://www.lidl.hu/hu/p/barkacs-ajanlataink/barkacs-spray/p61196 -
-
urobee
tag
Sziasztok!
Milyen 3D nyomtatót tudnátok ajánlani kezdőnek, első gépnek?
A keret kb. 70-80ezer Ft, sajnos csak magyarországi beszerzés jöhet szóba.
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Spectrum ASA 275
Van egy kicsi elefántlába, de sikerült belőni! -
Reggie0
félisten
A rendrakas az, hogy osszehuzza a szonyeget es egyben van, mehet be a polcra, ladaba ugy kompletten. De a legoelemek egyesevel ki-be pakolasa ertelmetlen pluszmunka, amit egy kis gondolkodassal meg lehet elozni. Pont ugy szallagmunka, mint amikor robotok munkajat vegzik emberek. Az okosak a robotot talaljak ki ahelyett, hogy bealljanak kezzel szoszmotolni.
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
válasz
Saccco #22328 üzenetére
NEkem tetszik a 6-os, de egyenlőre elvagyok a 3proval.
Néha bosszankodom, ha rakoncátlankodik és akkor megfogadom, hogy az utódja egy Prusa lesz, de aztán lehűt az ára.
Nem tudom egyébként a prusa is ilyen barkács szakkör, mint a creality vagy ott már nem kell bütykölni rajta?
Azért elég sokszor kell matatni az enderrel, hogy jó minőség jöjjön ki, már minden csavarját ismerem. -
Joshi
titán
válasz
Reggie0 #22326 üzenetére
Nagyon rosszul látod a dolgokat. Az hogy rendet rak egy gyerek magyarul helyére rakja a játékait, az mitől "szalag munka"? Egy gyerek azt se tudja mi az a szalag munka. Sokszor a szülőkkel van baj nem a gyerekkel. Pontosabban csak a szülővel lehet baj, a gyerek nem tud ilyen dolgokról.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
válasz
konkav #22318 üzenetére
wow, nagyon tetszik, pont hasonlón gondolkodtam én is itthonra. (nálam ez indította az inspirációt: https://www.youtube.com/watch?v=CHFK5sY8ToE, na meg a jelenlegi dobozok összevisszasága a gyereknél.
)
Nem osztanád meg a modellt amit készítettél? -
konkav
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #22304 üzenetére
a "szem"-mel láthatóvá teszed a sketch-et, meg láthatatlanná a testet. editálod a sketch-et, majd nyomsz egy "d"-t a billentyűzeten, vagy a create menüből a legvégéről kiválasztod. ekkor a kurzor megváltozik. kijelölöd, hogy mit szeretnél beméretezni, pl. egy szakaszt, vagy két pontot, és utána oda mozgatod a számokat, ahol pont megfelel.
-
válasz
Saccco #22315 üzenetére
Hát a legutóbbiról nem tudok képet, mert összeragasztottam ahol szétvált.
Bár most jut eszembe, hogy az egyik oldali Z stepper néha kihagy egy lépést, lehet, hogy összefügg? Bár akkor inkább kitüremkedés lenne az egyik sornál, itt pedig egy rétegnyi horpadás van. A drivereket hűtöm egy utólag felszerelt ventilátorral, kenés van. -
Sziasztok! Általában rendben van minden a nyomtatásaimmal, de néha random helyeken elválik egy-egy réteg. Azon a helyen szemmel látható anyaghiány is van, tudnátok tippeket adni, hogy hol keressem a hibát? Feljebb vettem a flow-t, mert picit alulextrudált. Nemrég írta valaki, hogy esetleg megszorul a filament út közben és nem tud eleget behúzni, de szerintem itt nincs ilyen, mert nem hallom kattogni az extruder-t. A legjobb tippem, hogy retractionnél jön elő ez néha, ilyen esetben mit és merre szoktatok állítani? Esetleg még mi lehet a gond?
-
energy4ever
addikt
válasz
2thletme2day #22312 üzenetére
Pont ugyan az mint az osszes tobbi(Aqua, Ipon, Alza, Bestmark, stb, stb...) Raktaron 0db, es a nagyker oldalarol kerik le a weboldalak a keszletinfot.. Azok viszont csak kedden frissulnek, majd akkor kiderul mit tudnak meg tenylegesen beszerezni.
Ami nem kimondottan 3D nyomtatasra szakosodott bolt, es szokott lenni raktaron 1-1 guriga filament, az az Aqua!
Itthon kaphato markakrol itt irtam.[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
válasz
justgiveup #22310 üzenetére
BeVaChip-nél találtam most a legjobb áron filamenteket. Van Spectrum, Gembird meg DD is közel azonos áron.
-
Reggie0
félisten
válasz
justgiveup #22310 üzenetére
Valtozo. En aquaban szoktam venni gembirdet es devildesignt neha spectrumot. De most nezni kell erosen mert minden nap mas arak vannak, ha lenne raktaron DD, akkor azt vennek gembird helyett, mert csak parszaz forint a kulonbseg.
Aliexpressen cseh vagy lencsel raktarbol szokas endert venni, az emberi ido alatt megjon.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Leporoltam az Ender 3-at. Beszinteztem, kalibráltam az extrudert, azóta nem bootol, csak kéken világít a kijelző. SKR DIP 2208, bugfixes Marlin.
Járt így valaki? -
Gabesz87
veterán
Arra gondoltam, készítenek horgaszathoz egy kis etető hajót, a szükséges alkatrészeket kinyomtatnam. Nem tudom, vajon hülye ötlet-e, de nem tudtok esetleg egy jó projektet (lehetőleg leírással)? Nem nagyon találok.
-
snowman
tag
válasz
Szabikaa20 #22302 üzenetére
A skiccen, amiből a kihúzást csináltad.
-
dugesz77
őstag
Ender 3 V2 beharangozóChep-től illetve itt a reklám. Elég pofás lesz. Plusz egy kis info a CR30-ról is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával