Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Sovol oldalán szárító mellé lehet kérni dobozolást a nyomtatóhoz. Tudja valaki, milyen ez?
-
szuszinho
őstag
Megjött az ADXL345 lap. Hétvégére meg is lesz a programom, mert nulláról tervezek csinálni egy konfigot, aztán költözik a Klipper virtuális gépre a málnáról.
Szóval szűz konfig fájl, MCU beállítása, aztán rotation distance, input shape, bed level, z offset. Esetleg, ha lesz még kedvem jöhet a filamen profilozás: pressure advance, stb.
Mit hagytam ki?
-
szuszinho
őstag
Sovol SV06+:
Beragadt a filament a hotendbe, vagy extruderbe. Se ki, se be, hiába fűtöm fel. Szedhetem szét? -
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #42732 üzenetére
Amit magasabb hőfokon kellene szárítani, azt tovább hagyod benne? Épp egy ilyen rendelésén gondolkodom...
-
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #42713 üzenetére
Inkább fölött. Mellékállásban 40% költséghányaddal valami ~1.300.000-ig adómentes. Most fejből nem tudom pontosan.
-
szuszinho
őstag
Köszönöm a válaszokat! Természetesen nem MrAlexnek akartam válaszolni, mikor kérdeztem.
Annyira rázza, hogy el is mozdítja nyomtatás közben az Ikeás asztalt a nyomtató. Erre valami jó megoldás?
-
szuszinho
őstag
Dual color-t hogy kell elképzelni? Megáll a nyomtatás, kicserélem a filát, aztán folytatás? Tehát, pl.: Orca legenerálja hozzá a kódot a modell fájlból?
-
szuszinho
őstag
Lecseréltem Ender 3-t egy SV06 Plus-ra. Hát beszabehu
Előző tulaja profin bekonfigurálta, nekem egyelőre csak használnom kell.
Érdemes a lapját SKR-re cserélni? Kétfélém is van: DIP, Mini V3.
Majd bedobozolom, és el is leszek vele. ( Amíg el nem csábulok egy Bambura)
Már csak az Orca-t kell picit megtanulnom. -
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #42497 üzenetére
Odáig pont nem akarok elmenni
Bubukain
Alzából melyik ajánlott?[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Péntek délutáni átvétellel (Árpád-híd), nincs valakinek eladó fekete PLA filamentje?
-
szuszinho
őstag
Kezdek a fejlesztéseken gondolkodni
Ez ajánlott, vagy másik? Ezzel kapcsolatban mi kell még?
Dobozhoz plexi lapokat látok Praktikerben, meg a nyomtatandó alkatrészek. -
szuszinho
őstag
Felvarázsoltam a bltouch-ot. Nyomtattam egy tesztet.
Most is közel van a nozzle az asztalhoz? -
szuszinho
őstag
Még egyszer feltelepítettem, szinteztem, extrudert kalibráltam. Elég jónak tűnik a 2 centis kocka. Y irányban van kis hiba, remélem sikerül megoldani.
PETG alá kell valami az üvegre?
-
szuszinho
őstag
válasz
szuszinho #42303 üzenetére
Na pikk-pakk feldobtam virtuális gépre is meg a nyomtatóra is. Most a konfigot kell finomhangoljam: egyelőre bltouch, screws_tilt_adjust ki, illetve nem talált 2 hivatkozást (include), viszont a mainsail.cfg sor hiányzott. Itt a macros.cfg az nem a telepítéskor feltett opcionális, alap macros?
szerk.:
Illetve látom, hogy most borult a konfig a probe miatt.[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #42304 üzenetére
Lemaradtam na. Évekig szekrényben pihent a nyomtató
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Utánanéztem ennek a Klipper, KIAUH, stb. dolgoknak. El is felejtem gyorsan Marlin-t
-
-
szuszinho
őstag
Nem mindig változik, és össze vissza a behúzott filament hossza.
Ezeket még tegnap nyomtattam:Ezt meg ma, az állítgatás után:
-
szuszinho
őstag
válasz
MrAlex #42288 üzenetére
Köszönöm, letöltöttem.
Cura generic profilok között kiválasztom a PETG-t. Ez elég, vagy szükséges finomhangolni valamit? Bed-et nyomtatás előtt mindig letörlöm alkohollal. Kell még rá valami, hogy jól tapadjon, de le is jöjjön a végén a remekmű?Aztán majd ki fogom próbálni a PrusaSlicer-t. Emlékeim szerint, mintha jobb lenne, de sosem használtam még.
-
szuszinho
őstag
Kezdem az alapoktól.
Adott 4 db 5015-ös venti és 3DTouch. Mire cseréljem a gyári hűtést?
Damping Feet hasznos?
Anno Lack asztalokból láttam dobozolásokat. Ez még most is ajánlott?Köszi!
-
szuszinho
őstag
Hali,
SKR Mini E3 v3 lapot teszek egy Ender 3-ba. Hot End ventinek viszont nincs csatija
Hogy szoktátok megoldani?
-
szuszinho
őstag
-
szuszinho
őstag
válasz
azbest #22381 üzenetére
Nem telepítettem most semmit. Octopit raktam rá, működött is vele az extruder kalibrálás. Beírtam az új értéket, mentettem, majd kikapcsoltam és azóta nem jó. Biqu azt írta, telepítsem újra a firmware-t.
Holnap teszek egy próbát. Remélem, nem kell bootloadert is, mert nincs hozzá eszközöm, arduino-val nem találtam leírást. -
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Leporoltam az Ender 3-at. Beszinteztem, kalibráltam az extrudert, azóta nem bootol, csak kéken világít a kijelző. SKR DIP 2208, bugfixes Marlin.
Járt így valaki? -
szuszinho
őstag
Na, Biqu elfelejtette elküldeni az alaplapot, csak a vezérlők voltak a dobozban. Mivel gyanúsan kicsi volt a csomag, így videóztam a kicsomagolást.
Kíváncsi leszek... -
szuszinho
őstag
Nyomtatott már valaki szitát?
[Ezt] szeretném kinyomtatni, de nincs hálós része. Olvasom, hogy többen is jártak így. Mi lehet a gond? -
szuszinho
őstag
Minden nyomtatás után visszateszem a PLA-t a zacsijába, de mégis feljönnek a sarkok. Megy tönkre az anyag? Nem emlékszem, hogy kibontás után lett volna gondom a tapadással. Mindig IPA-val tisztítom az üveget.
-
szuszinho
őstag
Innen rendelt valaki 3Dtouch szenzort?
-
szuszinho
őstag
Urak,
Ez ajánlott?
-
szuszinho
őstag
-
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #17291 üzenetére
Nyomtatás indítására memkari helyett, illetve a tegnap tárgyalt kalibráláshoz gondoltam használni.
-
szuszinho
őstag
Octoprinthez, ha nem akarok kamerát, jó a zero is?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Megjöttek az új kék rugók, de hosszabbak, mint a gyári. Nem akarom nagyon megfeszíteni. Állítsam feljebb a Z alját?
-
szuszinho
őstag
válasz
energy4ever #16792 üzenetére
Már megvan egy ideje, sosem volt hasonló problémám. Tegnapelőtt is nyomtattam vele egy kétrészes kávédaráló alkatrészt, igaz, az alacsonyabb volt.
-
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15661 üzenetére
Megint kinyomtattam, de nem megy bele a vázba, hiába állítottam a paramétereket. Ennek simán passzolnia kellene?
-
szuszinho
őstag
Múlt héten vásároltam itt be. Zséb votl
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15655 üzenetére
Köszönöm! Máris okosodtam egy kicsit
Kinyomtattam a másik részét is, ami a vázba megy bele. Faragni kellett, mert sem a vázba nem illeszkedett, sem ez a hosszabb darab nem passzolt bele.
Azt a tekerő gombot sem tudtam még jó méretben kinyomtatni, pedig többet is próbáltam. Mindig kicsi lett a lyuk.
Esetleg az oldalak túl vastagok? -
szuszinho
őstag
válasz
Devil Smile #14120 üzenetére
Nem az összerakás, hanem az utána dolgok érdekelnek.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Megrendeltem végül egy Ender 3X-et.
Összeszerelés utáni dolgokról tudnátok leírásokat mutatni, hogy képben legyek? A hozzáadott 5m filament milyen minőségű? Jó lesz kezdésnek, vagy szerezzek be helyette másikat?Köszi!
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Hamarosan beruházok egy Ender 3-ra. Olvastam, hogy pl.: PLA is milyen baráti anyag, viszont nem tudom, hogy gondot okozna-e, ha a 15 hónapos fiam rágcsálná a figurákat?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja