Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyulus76
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, a rendszer HDD-m lassan de biztosan az örök bitmezők felé araszol. Időnként már HDD hibával be se indult a gép. Most működik, de borzasztóan lassan éled fel a rendszer, és használat közben is beleőszülök, mire valamit sikerül dolgozni rajta. A rendszer néhány hónapja volt telepítve, akkor még azt hittem, valami teleszemetelte az elmúlt évek alatt, attól lassult be.
A PC-m nem mai csirke, de 2007-ben egész korrekt vas volt. Több HDD is van benne, a rendszert tartalmazót a fentiek miatt ki kellene dobnom belőle. Bár a hardveres upgrade anyagi okokból kifolyólag még nem időszerű, egy SSD-t még azért ki tudok szorítani hozzá. Igazából akár az egyik adat HDD-t is beáldozhatnám rendszernek, de - mivel már 15 éve is azt vallottam, a szűk keresztmetszet sebesség szempontjából gyakran a HDD - arra gondoltam, SSD-vel talán valóban jelentős fejlesztést valósíthatnék meg további beruházások nélkül is, és élményszámba menne rajta a munka.
SSD tapasztalatom nulla, a szoftvereim legálisak, az oprendszer viszont egyelőre csak XP.
A kérdésem az lenne, milyen SSD-t ajánlotok XP alá? Lehet-e gondom ezzel az oprendszerrel, ha SSD-re teszem, vagy a TRIM támogatás hiánya ellenére is érezhető javulást tapasztalhatok majd sebesség terén? (És ezt nem a jelenleg haldokló rendszerhez viszonyítva értem, mert ahhoz képest egy 5400-as jó HDD is csuda jó lenne.) Feltelepíthető rá CD-ről az XP vagy csak klónozva fog összejönni?
A rendszer partícióm jelenleg 50GB, ami bőven elég. Ehhez mérten úgy gondolom, egy 120-as SSD bőven megfelelne a célra. Egyelőre a Kingston V300-ast néztem. Lényegében ettől a gyártótól ez a legolcsóbb. A Kingstonban a pendrive-ok, memóriakártyák terén szerzett tapasztalataim alapján nagyon bízok, de persze nem tudom, az SSD-k piacán mennyire számítanak jónak.
Csak az XP és a telepített szoftverek futtatásához érdemes ennél drágább SSD-t választani? Vagy ajánlanátok helyette valami mást?
És még egy kérdés. Ha minden összejön, és segítségetekkel sikerül meglépnem ezt a fejlesztést, akkor jól gondolom, hogy a partíció eltolás helyes beállításához előbb a jelenlegi rendszerben célszerű erre alkalmas segédprogrammal (diskpar) partícionálnom az SSD-t? Ha jól értelmezem, az XP alapból nem jól csinálná, ezért feltételezem, nem okos lépés ezt a telepítőre bízni.
Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest