Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
p2pp
őstag
850 EVO vagy Hyperx 3K?
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
-
zerone
tag
Még egy kérdés. A V300-aknál honnan lehet megtudni, hogy a topik elején ajánlott Toshiba szinkron NANDokkal vagy más memóriával van-e szerelve és milyen firmware van rajta, a cikkszámból kiderül, vagy valami apróbetűs magán a drive-on? Sok boltban nem fogják engedni, hogy az ember kibontsa ezért a dobozt. SV300S37A-t nagyon jó áron lehet most kapni, 2K különbséggel akkor inkább új SSD-t vennék, mint használtat.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Igazad van, nem ide kellett volna írnom, de amire észrevettem, mér nem tudtam törölni és nem akartam már átmenni a másikba.
Akkor alapjába véve nem olyan rossz ez. A 4k írás mondjuk egy Adata SP600 32GB-on kb. mennyi lenne?
Meglátjuk, hogy meddig bírja majd linux alatt a htpc-ben.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
-
-
gurabli
őstag
Olvastam már
Azt tudom, hogy a Kingfast sz@r, de nekem egy olcsó megoldás kellett egy pendrive helyett, gyakorlatilag semmi hasznom nem lenne, ha a leggyorsabb ultramodern SSD-m lenne, akkor sem.3 év teljes garancia van rá, ennyiért, ha ennyit kibír, akkor már nem is olyan rossz. Komoly használatra eszembe sem jutna ilyet venni. De pl. haverom HTPC-je egy 8GB-os ősrégi noname SSD-ről fut és amikor beleraktuk a 64GB OCZ-t, akkor sem volt az ég világon semmi különbség
Melyik érték számít itt nagyon gyengének (gondolom mind)?
Egy átlagos 2.5 HDD 5400rpm HDD-vel összehasonlítva azért jelentősen jobb, nem?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Kingfast 1,8" Sata3 32GB SSD-t, nagyon olcsó volt és egy Linux HTPC-be lesz (8GB tárhely is elég lett volna, akár egy pendrive is), lefuttattam a CrystamDiskMark-ot, alap beállítással, ahogy indul, ez lett az eredmény. Mennyire számít ez elfogadhatónak 32GB SSD esetén, pl egy ADATA PremierPro S600 32GB-vel összehasonlítva?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
zerone
tag
válasz zerone #26767 üzenetére
Még mindig fennáll a kérdés, az ADATA S510-et meg szabad venni(ajánlottak között csak S511 van), illetve a Crucial M4-nél nem lehet kevés a 175 MBps max írási sebesség? Win7/8, SATA3, standard OS/apps/gaming felhasználás. Elég sokat olvastam SSDk-ről az utóbbi napokban, de ez még mindig nem teljesen tiszta
[ Szerkesztve ]
-
MJordan
tag
Sziasztok!
M.2-es SSD-t érdemes venni egy ASUS H97M-E laphoz, vagy maradjak inkább a rég bevált SATA 3-as megoldásoknál?
Egyébként Intel vagy Kingston SSD-t néztem ki az M.2-ből, vagy egy Samu 850 EVO-t. -
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Win8 SSD-ről SSD-re klónozását hogyan tudnám megoldani?
Nem előretelepített Win8-ról van szó.Elnézést, ha rossz helyre írtam.
[ Szerkesztve ]
-
zolee06
tag
Kingston 240GB Hyperx Fury SHFS37A/240G SSD meghajtó esetleg ez jobb vétel lenne ?? 33.000 körül van asszem mindkettő!!
I7-4770 CPU 3.40Ghz 2*8-2*4gb Ram Geforce GTX970 Epic: Zotyius
-
nubreed
veterán
Samsung 850 EVO -t akartam venni (500gb) de elbizonytalanított az, hogy ki tudja, hogy a 840EVO betegség nem fog e előjönni a 850EVO-nál is. Van ebben valakinek tapasztalata?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
kovybaby
csendes tag
válasz Ice&Lime #26765 üzenetére
Hali!
Köszi az infót.
Azt meg tudod esetleg mondani, h ezeknél mi a különbség:http://www.aqua.hu/120gb-intel-ssd-sataiii-25-530-series-meghajto-oem-ssdsc2bw120a401-257814.html
http://www.aqua.hu/120gb-intel-ssd-sataiii-25-530-series-meghajto-ssdsc2bw120a4k5-264969.html
Köszi amúgy a gyors választ!
-
zerone
tag
Fel akarom dobni a gépem egy 120 vagy 128-as SSD-vel. Egy ADATA S510 és egy Crucial M4 között kéne dönteni(használt modellek). Az M4 itt a bevezetőben ajánlottnak van írva, a reviewkban is nagyon dícsérik, pedig a max write sebessége pedig "csak" 175 MBps. Ennyire keveset számít az írási sebesség hétköznapi használatban, nincsenek helyzetek, amikor szűk keresztmetszet lehet, pl egy game installnál? Win 7/8 rendszerlemez és játékok/pár fontosabb app install lokációja lenne.
Újonnan egy OCZ Vertex 460-at tudnék még valamivel drágábban, de még tűrhető áron venni. Érezhető lenne a különbség a 460 és a fenti kettő között, vagy inkább csak a modellfrissítgetések mennek az SSD-knél és ugyanott tart az ember egy jobb 3-4 éves modellel is?
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
sziasztok
feleségemnek szeretnék a dell inspiron 1525-ös notijába ssd-t
1. általános. rendszer, word, excel, böngészés, youtube
2. kifizetjük a kezdőszinten legjobbat, de fordítunk rá plusz összeget ha szükséges. szabad a gazda.
3. szerintem 64 gb elég lesz, kb egy év alatt beállt a rendszer 48 gb-ra
4. windows 7
5. notebook, dell inspiron 1525. sima sata
6. Intel PT113 48.4W002.021 alaplaphey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
kovybaby
csendes tag
Hali!
SSD vásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni.
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD?
Rendszermeghajtónak használnám a következő programokkal:
Axis, AutoCad, AutoCad Mechanikal, MathCad, Ansys, Office
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30 körül jó lenne megállni
3. Mekkora SSD-re van szükség?
Mivel a HDD-t megtartanám, és csak a rendszer lenne rajta, így sztem elég lenen egy 120-128 GB-os
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win 8.1.
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Ilyen laptophoz használnám:
http://www.notebook.hu/hp-probook-450-g1-e9y33ea
Sztem ebbe SATA3 kell.
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
A fenti linken megtalálható a gép.
Nézegettem már őket, és a Samsung, Intel párost találtam megfelelőnek.
Munka miatt megéri a Pro változatokat keresni?
Előre is köszi a segítséget! -
Ice&Lime
veterán
válasz MikeArch3r #26762 üzenetére
Elméletileg jónak kell lennie vele.
-
MikeArch3r
csendes tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, hogy kiszemeltünk a párommal egy 240-es Intel 530-at viszont mielőtt megvennénk szeretnénk biztosra tudni, hogy az alaplappal kölcsönös barátságot tudnak e kialakítani. Az alaplap egy Intel DB75EN .
A segítséget előre is köszönöm!
-
-
félisten
válasz Dluinet #26753 üzenetére
Vajon egy ilyen hyperx fury élettartama hasonlítható egy winyóéhoz, ha mindkettőn rendszer fut?
Nem csak a cella elhasználódásra gondolok, hanem a vezérlő meghibásodásra is.
A használat módja intenzív Photoshop munka, és sok youtube-ozás.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
250-256 GB-os ssd-t tudnátok ajánlani 30-38k között.
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
zolee06
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy 250gb ssd-t, asztali pc-be kellene i5-4590 +Fatal1ty H97 Performance alaplaphoz olyan 30.000 környékén! Sokat multizok, arra telepítenék a rendszer mellé egy játékot, hátha fürgébbek lesznek a betöltések !!
I7-4770 CPU 3.40Ghz 2*8-2*4gb Ram Geforce GTX970 Epic: Zotyius
-
félisten
Köszi szépen a válaszokat, bár nem tudom most sem, hogy mit tegyek / vegyek.
Veszek egy winyót, az a biztos.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
kerekfej
addikt
Felejtsd el szerintem. Korábban forgalmaztak Kingspec vagy Kingfast márkájú termékeket itthon, de a gyártó nem vállalta a végén a normális garanciális hátteret, ami a szerződésben szerepelt, ezért több nagyker kiszedte a kínálatból ezeket a vackokat, alapból sok gond volt velük.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz JackFeryll #26746 üzenetére
Én nem foglalkozok ezzel, a teljes méret kb. 10%-át mindig szabadon hagyom, és kész.
-
JackFeryll
őstag
Szeretnék valamit tisztázni:
Sandforce vezérlős SSD-knél amik 60,120,240,480 GB névleges méreten futnak azoknál már alapból van OP csak el van rejtve előlünk és nem kell szabad helyet hagyni rajta míg minden máson amik 64,128,256,512 gigásak azoknál kell 10-30% helyet hagyni amikor particionálunk ? -
félisten
Sziasztok!
Megláttam ezt az SSD-t, és nem értem az árát: Kingfast 60GB F3 plus (KF2710SCF03 60G) SLC
Ez nem valami kamu, vagy hamar tönkremenő típus?
Barátnőm gépébe keresek 60-64GB rendszer meghajtót főleg Photoshop munkára, ahol van temp file rendesen. Eddig laptop winyót kerestem, de ha ez valóban SLC, és nem tönkremenős a vezérlője, akkor lehet, hogy ilyet vennék, de bevallom, eléggé kételkedem a megbízhatóságában.
Próbálta már valaki hosszabb távon?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Gergosz2
veterán
ez vajon a normális verzió vagy a herélt lesz?
Szerk: Az utóbbi
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
-
senzaj
senior tag
Sziasztok!
Adott ez a lap: asrock z97 extreme4.
Keret kb. 20k. Ebből kéne egy 120-as ssd. Alaplapon van M2 is (vagy a sima sata3 gyorsabb?).
Mit ajánlotok? -
merkerik
csendes tag
Sziasztok!
SSD- vennek laptopba (acer a5-572g+caddy) 120gb-ot.
hyperx 3k es sx900 neztem jo vetelnek, melyik lehet egy kicsivel jobb vetel?
hyperx kifuto szeria ?
udv
erik[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Macsjoz #26712 üzenetére
Mindegyik jó választás, ezért van sok az ajánlott listában. Hogy mennyire lehet vele hosszútávra tervezni, majd az ssd eldönti helyetted. Nem lehet tudni, melyik mikor romlik el, egy hdd is elromolhat elég hamar.
Itt inkább a lényeg a garanciaidőn van, hogy neked mennyire van szükséged az adott ssd-hez. -
batabb
csendes tag
Ha a 120 GB-os samsung van a link alatt akkor jó, azt néztem ki És még azt szeretném, hogy most van 1 terás winchesterem, azt megtartani háttérbe és az SSD-t rendszer partíciónak az úgy jó ? Nagyon lassan tölt be mindent és befagy az oldal, az attól lehet hogy régi a vinyó? Játék is befagy néha...
bb...
-
Mate
nagyúr
válasz batabb #26704 üzenetére
"alaplapomba milyen SSD megy bele": Csak pci-os, mivel nincs rajta m.2 foglalat. Viszont amit linkeltél, az
sima 2,5-ös SSD, tehát használható a lapoddal csak nem a lapodba megy, hanem a házadba. Ráadásul lapodon van Sata 3, így semmi akadály nem hárul eléd.[ Szerkesztve ]
-
batabb
csendes tag
Sziasztok, azt hol tudom megnézni hogy az alaplapomba milyen SSD megy bele? És egy ASROCK Z77 Extreme4-M-hez jó lenne-e rendszer partíciónak ez : [link]
Köszönöm előre is !
[ Szerkesztve ]
bb...
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
SSD-t akarok venni. 250-256 Gb-os méret jöhet szóba.
Csak samsung érdekel.
A 840 és 850-es széria egy árban van. Sőt, most már sok helyen 850 olcsóbb.
Így két típus közül tudok választani:
850 EVO 36K
850 PRO 48KÁtlag, otthoni felhasználásra megéri a +12K-t? Ha jól néztem sebességben ugyan azt tudják. 5 év garancia van EVO-ra is, annál több szerintem nem kell. Amilyen ütemben megy lejjebb az áruk, illetve lassan itt vannak a pci-os ssd-k is, úgyhogy 5 évnél tovább úgy se lesz a gépben.
-
Ice&Lime
veterán
válasz JackFeryll #26699 üzenetére
Hivatalosan igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest