Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Warships
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Path of Exile 2
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
M^xx
aktív tag
Meghalt a jelenlegi SSD-m mit ajánlanátok megvételre vélemény esetleg erről: Kingston 240GB SATA3 2,5" HyperX 3K Ára:44.900 Ft
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
Bodor
veterán
válasz venomm20 #13398 üzenetére
A bolti árhoz képest tényleg olcsóbb 8K-val az általad nézett OCZ Vector, csak a boltban megadják rá az 5 év gyári garanciát is. Egyébként ajánlott típus, nem jársz vele rosszul.
21.500 -ért viszont érzésre ugyanilyen teljesítményű 3 év bolti garanciás KINGSTON V300 120GB-at vehetsz .
-
venomm20
csendes tag
Sziasztok!
Még mielőtt megveszem a kiszemelt SSD-t megkérdezem,hogy van-e jobb vétel avagy mit szóltok ehhez?
Van egy Dell 7720 17R típusú laposom,amiben intell hm77 chipset van,tehát 3db SATA III és 2db SATA II-es csatlakozóval rendelkezik. Külön meg van az SSD helye is úgyhogy nem kell variálni a másik HDD-vel.
OCZ VECTOR 128GB SATA3 28.500Ft -
Gergosz2
veterán
Beneveztem egy v300-ra . Eddig tetszik, nagyon hasít.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Egy Samsung SM841 256gb-os ssd-re tettem szert. Nem találok róla túl sok infót. Mennyire jó vagy nem jó ez a típus?
-
Klemice
senior tag
250es ssd-ből melyiket érdemes? 840evo jó választás? úgy gondoltam, hogyha már veszek akkor 250eset 120 helyett, mert ha később veszek is a gépbe jobbat, ezt majd át tudom dobni a laptopba
-
bookninja
tag
bocs, hogy ide teszem fel a kerdest, flash ssd topikban nem kaptam valaszt:
'udv!
nem tudom jo helyre irok-e, valoszinuleg igen: tervezek ssd-t venni a kozeljovoben, viszont az alaplapom (asrock n68c-s ucc) nem tamogatja az ahci-t. a jelenlegi konfigom nagyjabol kiszolgal meg, platformvaltason kivul van-e mas lehetoseg? ide mod mennyire fogja vissza a teljesitmenyt?'megkoszonnem a segitseget.
-
Bodor
veterán
válasz ViZion #13380 üzenetére
Itt úgy látom, hogy 7mm-es mezei SATA SSD a belevaló. 60 GB-osból Kingston V300, 120-asból ugyanez a típus, és a Samsung 840 EVO van jó áron.
Hybrid vinyó topikkal én még nem találkoztam.
-
félisten
válasz fabal_ #13387 üzenetére
Legjobb lenne, ha megkérdeznéd az ismerősödet, hogy pontosan milyen típusú a laptopja. ha azt megírod, akkor megmondom, hogy Ő miért tudta használni cache-ként az SSD-t.
Legjobb tudomásom szerint a Samsung PM830 mSATA SSD-je nem támogatja a mini PCIE használatot, csak mSATA foglalatban működik. (Ha nem, akkor meg valaki kijavít)
Ha igazam van, akkor Te, a korábban megadott alaplapban sehogy sem fogod tudni használni cache célokra, lévén, hogy az az alaplap nem rendelkezik sem mSATA, sem mini PCIE porttal illetve egy régebbi AMD chipset-es deszka, ami ugyebár az Intel Smart Response-t sem támogatja(nem is támogathatja)...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
kromatika
veterán
sziasztok.segítséget szeretnék kérni.ennél az ssd-nél 11 hónaposan mennyire soknak számít a 758GB adat mennyiség?[link]lenne rá még 2 év gari.16000ft -ot érdemes érte adni,elmenne ez még egy darabig?előre is köszi a választ.
-
fabal_
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #13369 üzenetére
Akkor vmit félreolvastam, Mini pcie csatlakozon keresztul, ha nem olvastam felre a dolgot. Meg egy kerdes lenne, a fent emlitett cache megoldast valahogy tudom kivitelezni az alaplapommal?
uff a hegyeken túl s innen ahol nap szeli át a zöldet csendben s szépen.
-
Impressa
őstag
válasz frem1790 #13384 üzenetére
De, simán elférsz rajta ha egy-két kisebb programokon kívül nem teszel rá mást. Mivel írtad, hogy ha nagyon muszáj 25k-ig is elmész, gondoltam ezek is jó alternatívák lennének, mivel ár/kapacitást figyelembe véve, elég jó áron vannak. De természetesen a te döntésed, hogy mennyit tudsz szánni rá.
Még egy lehetőség a spórolás jegyében, hogy itt az aprón keresel egy keveset használt SSD-t, amire van még bőven garancia, és nem sok írás van rajta.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
-
frem1790
őstag
Sziasztok!
Új gép vásárlását tervezem és win 7-re történő átállást! Ehhez kérnék tanácsot tőletek SSD ügyben!
Jó lenne 15-ből megúszni de ha nagyon muszáj kitolom 25-ig. Mint írtam win 7 kerülne rá, mást nem tervezek rátenni, asztali gép lesz az alaplap ASUS H87M-PRO, tehát Sata 3 csatoló lesz. A ház valszeg Zalman Z9 plusz így beépítőkeret sem kell!
Milyen és mekkora SSD-t javasolnátok? Előre is köszönöm a segítséget!Valóság nincs, te nem létezel, az élet csak álom, ne ébredj fel - Udvari Zenemágus ( :L topic)
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Acer Aspire V3-731 HDD->SSD upgrade lenne. Mire kell figyelni? Milyen csati (mezei Sata nem mSata gondolom), milyen vastag mehet bele? 60-120 GB-os elég lenne, mert hálóra dolgozik, nem is tudom miért vettek oda laptopot Hybrid vinyókkal mi a helyzet? Vagy annak is van topikja?Köszönöm!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
webkettes
újonc
Ocz agility 2 60GB-om van win 7-el.Tapasztalnák gyorsulást a rendszerben, ha lecserélném valami modernebb típusra?
-
Qru
MODERÁTOR
Amihez adnak gyárilag azok jóval drágábbak, nem éri meg, mert pár száz forintért kapsz kb bármelyik számtech boltban beépítő keretet hozzá.
Kingston V300 vagy Samsung 840-est keress. Inkább 120GB-osat vennék, a 64 az elég kevés és az élettartamuk is gyengébb mint egy nagyobb méretűnek.
#nincsbennetarcsi
-
Rota
tag
sziasztok.
Windows 7 heu kellene nekem egy 64 gb os ssd, bár tudom ezek lassan kifutóban vannak, csak a rendszer menne rajta. Régebbi az alaplap gigabyte 945 p-s3-- valami ilyesmi, és asszem sata2...
Max 20 ezer.- vagy kicsit több ha más nincs. Ha már esetleg átcsúszik a 120gb felé akkor picivel több.
A webáruházakban nézem, de a többségénél nem látom hogy adnának hozzá valami beépítő keretet. Nem szoktak hozzá adni vagy csak nem tüntetik fel? Ha esetleg rendelem akkor tudnom kellene..
-
gth
csendes tag
Egyéni tapasztalatom:
OCZ Agility3 120GB SSD kártyát használok.
Fedora 17-et telepítettem fel, körülbelül 1 hónap elteltével újra kellett formattálni, és telepíteni a rendszert mert az SSD-n hibás szektorok keletkeztek. Az újra formattálás, és újratelepítés után további 1 hónapot tudtam használni, újabb hibás szektorok keletkeztek.
Aztán Ferora 19-et telepítettem legutóbb, amivel ezidáig hibátlanul üzemel.Összességében 9 rossz szektor volt az SSD lemezen 2 hónap leforgása alatt.
És további 1 év használat után jelenleg is csak 9 rossz szektor van a lemezen, a lemez ellenőrző rendszer azt írja ki, hogy az SSD lemez állapota jó.A kezdeti nehézségek ellenére úgy tűnik, hogy egy stabilan működő rendszer jött létre, mivel a hibás szektorokat a továbbiakban a rendszer nem használja, és a hibás szektorok száma nem nőt.
A bekapcsolás után a Fedora 19 operációs rendszer 50 másodpercen belül üzemkész (Intel 7 processzor).
És a kikapcsolás után 3 másodpercen belül leáll.
Valószínűleg a lemez ellenőrzési funkciókat nem hajtja végre a rendszer a gyorsabb leállás érdekében (ez egy újítás a Fedoránál, a gyorsabb kikapcsolás érekében).Az OCZ a leggyorsabb írási, és olvasási teljesítményt nyújtja a többi SSD-hez képest, aminek viszont ára van.
Azt tapasztaltam, hogy a Fedora rendszernél ha a BIOS-ban átállítom a SATA módot ACHI-ra akkor nem gyorsabb, hanem lassabb SSD működést eredményez.
Ezért én azt javaslom, hogy Linux rendszernél mindenki hagyja a BIOS beállítást alapértelmezett módban.A kezdeti nehézségek ellenére egy rendkívül gyors és stabil rendszer jött össze.
A folyamatos, és gyors fejlesztések miatt valószínűleg a jövőben még kevesebb lesz a hiba az OCZ SSD-vel. -
Chappy
tag
Heló!
Az asztali gépben bevált az 1 éve vásárolt samsung 830 256GB, most a notimba is vennék egy 120-128-ast, mivel veszett lassú már, de gépet nem szeretnék cserélni. Noti típusa: Toshiba Satellite A-300, közelíti az öt évet, két magos Intel proci van benne, 2 GB DDR2 ram, és SATA I csatlakozó. AZ nem baj, hogy nem használja ki a teljes sávszélt, viszont mindenképpen olyan SSD kellene, ami SATA I kompatibilis, ja és olcsó. A használt ki van zárva, nézegettem itt aprón, párezerrel adják az emberek az ekkorákat olcsóbban, mint vették, ilyenkor inkább veszek újat. Vennék én 830-ast, ha lenne, de már nem látni, így ez a két lehetőség van:
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_120gb_sata3_25_840_mz_7td120bw/291229
http://ipon.hu/webshop/product/kingston_120gb_sata3_25_ssdnow_v300_sv300s37a_120g/293863
A samsung bejött (ssd, monitor), de a kingstonnal sincs bajom, csak nem ismerem az SSD-jeiket. Tudnátok egy kis helpet adni? A legfontosabb, hogy a SATA I-en menjen (alaplap AHCI-t támogat, azzal nincs gond).
Köszi előre is!
Ja, win8 64 bit, böngésző, office, putty, távoli asztal kliens fog rajta futni, meg még 1-2 kisebb program. Csak már tetű lassú szegény gép...
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz fabal_ #13368 üzenetére
Azzal az alaplappal nem kivitelezhető. Ismerősödnek vélhetően Intel chipset-es és Intel Smart Response technológiát támogató laposa van.
Csak kíváncsiságból: az mSATA SSD-t amúgy hogyan szeretted volna csatlakoztatni?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fabal_
csendes tag
Hali
Egy kérdésem lenne, lesegettem ezeket a dolgokat. S arra jutottam hogy átformálnám a rendszer úgy hogy egy mSata SSD-t <amsung SSD PM830 mSATA 32GB>belerakok cache-ként ami ismerös laptopjában volt cache-ként hhd mellett. A következő lenne a kérdésem.
Ha így akarnám használni az ssd-t akkor elég hozzá az intel rapid storage program, vagy mellette kell e valamit átállítani.
Előre is köszi a helpet és sorry ha rossz helyre írtam volna.
Alaplap:Asus m5a78l le
Linux mellette win 7 OS-el.uff a hegyeken túl s innen ahol nap szeli át a zöldet csendben s szépen.
-
Atla
senior tag
válasz JackFeryll #13365 üzenetére
Nekem még a 8 van fennt. Picit idegesit hogy ez a leg gyengébb láncszem,de akkor várok a vásárlással.Windowsban asztalra való kattintás után a programok felállását érzem picit lassabbnak egyébként,de egy-két másodpercről beszélünk.
-
Atla
senior tag
Corsair F60-amat szeretném lecserélni valami modernebbre,7.7 pontot kap a windowstól ez az SSD,kérdezném
hogy egyáltalán tart-e ott a technika hogy magasabb pontszámot érjek el? Olyan 30-ezer környékén mit ajánlanátok,ami gyorsabb is az enyémnél. -
zolee0307
őstag
Köszi, viszont a mushkin talán annyival szimpatikusabb, hogy az élettartamra 2.000.000 órát írna, meg gyorsabb is valamivel, bár nem tudom ez érzékelhető-e.
Az ár is számít, szóval nem mindegy, hogy mennyit spórolok.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék új konfigot összerakni és érdeklődnék, hogy milyen SSD-t lenne érdemes választani. Én ezeket néztem ki:
- OCZ Vector 2,5” 128 GB (33.810 Ft)
- Mushkin Chronos 2,5” 120 GB MKNSSDCR120GB (30.430 Ft)
- Mushkin Chronos Deluxe 2,5” 120 GB MKNSSDCR120GB-DX7 (33.260 Ft)Ajánloták még a Kingston Hyper X SH103S3/120G (24.817 Ft)
Ezek közül melyiket lenne érdemesebb választani, vagy van ezektől jobb ár-érték arányú SSD (olcsóbb?)
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Bodor
veterán
válasz zsolabacsi #13354 üzenetére
Ahogy mondod.
-
Impressa
őstag
válasz sto1911 #13347 üzenetére
Szia!
Mással lehet gond nálad, nem az fw-vel. Nekem is V300-asom van, ugyanezzel a firmmel és hibátlan értékeket mutat. Gondolom a "gyári win 7" drivert használod ( lemezvezérlőt ). De majd a szakik megmondják mi lehet a probléma. Erről már dobtál fel képet? SSDOKszerk.: már megint elnéztem, a másik topikban kellene feltenned a kérdésedet.
[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Erre esetleg valaki? 13336
-
sto1911
veterán
Aki raer nezzen ra erre legyen szives, koszonom!
-
Bodor
veterán
válasz kalap12 #13344 üzenetére
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
És a beállításokhoz elég ha ezeket betartod.
-
kalap12
tag
Sziasztok! Van egy 64 gb-os samsung ssd-m, fél éve vettem és most van 95 százalékoson a hd sentnel szerint, ez hogy lehet, nem gond ez? +Meddíg fogja így kihúzni..? :-/ + mennyi helyet kell hagynom rajta hogy ne "károsodjon" nagyon? (mert olvastam hogy nem jó teleírni..) :-/ Köszönöm
-
Directors
senior tag
-
sityu17
tag
Sziasztok!
Vettem egy SSD-t még tavaly, egy Kingston SSDNow V+100 96 GB-t, de ez ugye még sata 2-es, most az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne-e beruházni egy sata 3-as ssd-be, mondjuk egy Samsung 840 evo vagy pro-ra (vagy V300 ra)? Érezhetőbb lenne e a sebesség különbség (irás-olvasás lényegesen nagyobb mint a v+100 nak papíron)? Ha nincs sata3-as csatlakozóm a gépben, de vennék egy PCI bővítőkártyát, akkor ugyan olyan tulajdonsággal rendelkezne az SSD, mint ha gyári alaplapi lenne? (sebességre értem)
Köszönöm!
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Vaioba szeretnék vásárolni újra egy ssd eszközt. Sata 2-es porttal rendelkezik, i3 cpu 2.4 ghz. Volt alkalmam használni vele egy sata 3-as IBM ssdt. Mostani laptop egy HP sleekbook, i5 cpu 1.7 ghz, sata 3-as port, ugyanaz az IBM van benne, Vaioból kivettem. Ennek ellenére mindennapi használatban a Vaio gyorsabb volt mint a mostani HP. Tehát a Vaioba szeretnék újra ssdt használni, jó kis gép, képernyője megadta magát, 35k a javítása, munkadíjjal együtt, itteni kolléga javítja meg 256 gb méretben gondolkodom ismét, sata 3 legyen, nem tudom mit érdemes vásárolni, mlc vagy slc? Nem játszom a laptopon, előfordul hetente mondjuk pár alkalommal, hogy nagyobb méretű filmet átmásolok a laptopra. Mit érdemes vásárolni? Egyébként sata 2 vs. sata 3 kép. HIába a jobb eredmény a sata 3-as portban, HP lassabb. Boot idő rendben van, minden másban lassabb
[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy SSD-t a gépembe.
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
15-20k között.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
60 vagy 120?
Végül is nekem csak a Win7 + pár program lenne rajta semmi más, így gondolom 60Gb-os elég lehet.3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win7
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata a csatlakozó?
Asztali, SATA 3
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
ASUS M5A87
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
Igen szükség van rá.
Milyen SSD-t javasolnátok?
[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
SPeti1984
senior tag
Ezek között mi lenne a sorrend? Asrock 970 extreme 3 alaplappal. Nekem a HyperX lenne a szimpi, kérdés az a legjobb?
-Kingston 120GB SV300S37A
-Kingston 120GB SKC300S37A
-Kingston HyperX 120GB SH103S3
-Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW
-Samsung 120GB MZ-7TD120BW -
worxland
addikt
válasz FuRiONight #13333 üzenetére
Csak ebben a topikban 10x volt leírva.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
JackFeryll
őstag
válasz FuRiONight #13333 üzenetére
A sima és az EVO közt nem sok, a Pro az jobb, de drágább is.
-
FuRiONight
őstag
Sziasztok!
SSD Samsung 120GB SSD 840 Series (MZ-7TD120BW):
SSD Samsung 120GB SSD 840 EVO Series (MZ-7TE120BW)
SSD: Samsung 128GB SSD 840 Pro Series (MZ-7PD128BW)Mi a 3 SSD között a különbség?
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
megint kerdeznek:
Kingstone V300 120GB SATA3 SV300S37A/120G vs. Samsung 840 120GB MZ-7TD120BW?
22700 vs. 23700 -
Bodor
veterán
válasz Kristof9094 #13324 üzenetére
Hát nem igazán.Ha megérné, akkor inkább azokat javasoltam volna..
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Kristof9094 #13324 üzenetére
Nekem fent van a Windows 8.1 Pro (64bit) + sok kicsi program + Office 2013 + PS CS6 + Lightroom + VS 2012 Ultimate, VMware Workstation és így 111GB-ból 74.8GB szabad.
Tuti elég lesz a 64-es is.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Kristof9094 #13322 üzenetére
Ehhez a rendszerhez szerintem bőven elég egy 64 GB-os SSD. Pl. 15k-ért Kingston V300.
-
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy az otthonra épülő gépbe megvásárolom életem első SSD meghajtóját, amiben segítségeteket kérném!
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
23k-ért láttam 120 GB-os Samsung 840 EVO-t, de ha nem muszáj, akkor jó lenne megúszni 15-18k-ból!
2. Mekkora SSD-re van szükség?
60 vagy 120?
Ami rajta lesz: Win, virusírtó, VLC, Adobe Reader, Office, plusz az alaplaphoz kapott driverek. Felhasználói mappákat, meg minden átmozgathatót a HDD-re pakolnám.3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win 8 - 8.1
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata a csatlakozó?
Asztali, SATA 3
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Gigabyte B85M-HD3 vagy Asrock B75M-ITX
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
Nem, a ház alapból fogadja a 2,5-es meghajtókat!
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
Bodor
veterán
válasz DeathAdder #13313 üzenetére
Itt a fórumon én még nem hallottam teleírt SSD-ről, hamarabb lecserélik, vagy vesznek másikat az emberek.
Itt tesztelgetnek SSD-ket túlírás szempontjából, de ezt nem vehetjük életszerű használatnak.Szóval tényleg nem kell aggódni annyira, de azért ha valaki használt SSD-t vesz,nem árt ránézni, mert külsőre nem látszik, ha mondjuk csak 20-30% van hátra...
(#13315) sittes79: mehetnek rá a játékok természetesen
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz sittes79 #13315 üzenetére
Szia!
Ha vmi kínai 480-ast vettél, akkor lehetnek gondjaid Ha 840 EVO-ról van szó, akkor jó választás volt. A Basic lassan kifutó modell, ezt váltja fel az EVO. Az, hogy sata 2-esed van nem számít, nem fogod lassabbnak érezni a Samu-t, max a tesztekben nem lesznek olyan hatalmas számaid, ennyi. Napi használat során nem veszel észre ebből semmit.[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz sto1911 #13311 üzenetére
Köszönöm!
Közben (ez másoknak is fontos lehet) találtam hardveraprón egy eladót, aki igen jó áron árul 840-es EVO-kat, számlával. Nem reklámozni akarom, így keressétek meg magatok, de úgy gondolom ez hasznos infó lehet a most vásárlóknak. Remélem nem sértek ezzel szabályt.
-
DeathAdder
veterán
válasz JackFeryll #13314 üzenetére
Szerintem is igazad van. Addig is ott a gari, 2-3 év múlva meg el lehet adni, vagy lehet olyan nyomott áron lesznek, hogy nem is éri meg erről beszélni.
Nem vagyok egy hozzáértő, de lassuláson kívül olyanról én sem hallottam még, hogy csupán a sok írás miatt halna el.
500 tb-t meg akkor sem érném el, ha 20 éven keresztül az év minden egyes napján 70 Gb-t másolnék rá.. -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Belemrültem a témába és vettem egy samu 480 EVO-t, egy nagy kérdésem lenne, hogy a lapom sata II-es, okozhat e ez nekem problémát? Illetve, hogy nem e lett volna nekem elég egy samu basic 480...na mindegy.
Neki állnék a win 8 felrakásának az itteni szakik iránymutatása szerint remélem sikerrel járok...előre is köszi a segítséget
-
JackFeryll
őstag
válasz atirag #13308 üzenetére
A használt SSD-k felejtősek szerintem. Max pár ezer forintot nyersz rajtuk és buksz 3 év garanciát. Ez sehogy sem éri meg.
(#13313) DeathAdder
Néhány oldallal ezelőtt volt valami ahol 500 TB körül öltek meg egyet. (teszt)
Egy másik tesztcsapat 270TB írás után 20% teljesítmény csökkenést írt.Normális körülmények közt nem hiszem, hogy ki tudnánk végezni őket.
Ha néhány évet megy a Kingston V300-am már megérte. Így is tök olcsó volt (a 2-3 évvel ezelőtti árakhoz képest), amikor ez meghal már ingyen fogják dobálni őket. Legalábbis simán 256-512 gigásak lesznek ilyen árban.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz kalap12 #13306 üzenetére
Szólj a tervezőknek, gyártóknak, hogy készítsenek egy neked megfelelő hibrid SSD/HDD kombót...
Addíg is , ha már egy kicsit lenyugodtál, gondolkozz el ezen a megoldáson, ami 7500 Ft.-ba kerül. Sok embernek bevált már... -
kalap12
tag
Egy SSHD-nek ugye egy ssd és egy winyót kéne tartalmaznia egybe gyúrva! Azaz az ssd részére az oprendszert telepíteném a hdd részére meg az adat menne, DE lehet hogy ez nem is így van?! Azaz az ssd része csak egy gyorsítótár és nem is ssd amire rendszert lehet pakolni?!
Mert akkor ennek SEMMI értelme! Akkor lenne értelme ha egy 32 vagy 64 Gigabyte-os SSD és egy winyót gyúrtak volna össze egybe (egymásnak háttal mondjuk panelon)!!! Mert akkor pl. a laptopba így be lehetne szerelni, és egy eszközbe benne lenne a két meghajtó, de így SEMMI értelme!!
-
-
atirag
őstag
Köszönöm. Most a v300 és a v+200 között nagy különbség van. Inkább vegyek v300-at?
Igazából hirtelen jött döntés ez az ssd és ezért még nem annyira vagyok kiokosodva ebben a témában. Csak gondoltam végre van egy kis időm és a hétvégén rámennék és nem akarnék egy gyenge ssd-t venni.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Melyik most a best/buy ssd?
Köszi
-
Bodor
veterán
Összefoglalóan VAN konkrét típus ajánlás, inkább azokból érdemes válogatni. 64 GB-on is jól el lehet férni, 15K körül a V300 jó vétel, viszont 22 körül már van ajánlott 120 GB-os SSD is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest