Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Calibos #4291 üzenetére
Igazából elég egy 1333-as is, esetleg ha szeretsz tuningolgatni jöhet egy 1600-as de valójában felesleges, érzésre nem ad semmi pluszt, játékokban is jó ha max 1-2FPS-t dob pluszba.
mod:
OnLy16: Azok nem ECC-s ramok. Vidd vissza őket gariba hibás mind a kettő kit.
AMD Power: Nem, lehet DDR2-es is: link
-
Rikseven
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Most fogok venni egy GA-MA78LMT-US2H alaplapot, de nem tudom, hogy 1333 vagy 1666Mhz-es RAMot vegyek bele. A gyártó honlapján ezt találtam: DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz.
Most akkor belemegy a 1666Mhz-es? Az alaplapra a slotokhoz 1666+ van nyomtatva.
Az alaplapba Phenom X4 955-ös proci megy. Ha ez segít.
Köszi. -
AMD Power
titán
Laptopban az a memória ami 533Mhz megy alapból csak DDR1 lehet nem?
-
OnLy16
tag
Sziasztok!
Számomra elég fura problémába ütköztem. 2 Gépem van itthon jelenleg.
1:
GA-X38 DS4
Geil EVO 2×2GB 1066Mhz
Q8300
HD57702:
Asus P5K/EPU
E6400
HD4770
és hozzá:
a: Kingmax 2×1GB 800Mhz egyoldalas (KLDD48F-B8KB5 FGUS)
illetve
b: Kingmax 1×2GB 1066Mhz kétoldalas (KLEE88F-B8KU6 NNAS)A történet:
2. gépet összeraktam "b" memóriával, először bootolt, azután újraindítás után semmi. Bios reset után újra bootol, újraindítás után ismét se kép, se hang. Gondoltam nem tetszik neki hogy kétoldalas, ezért megvettem "a" memóriákat. Először azokkal sem akart működni, majd a slotok változtatása után egyszercsak feléledt. Install -> öröm.Rövid idő után elkezdett fagyogatni, memtest. Win7 beépített memtestje "Standard" beállításokon lefut, "Extended" beállításon 21%-nál meghal.
Fele se tréfa, átraktam külön külön "a" és "b" memóriát az 1. gépembe, ottis ugyanúgy 21%nál dobja a hibát. Mivel véleményem szerint elég kevés a valószínűsége hogy mind2 modul (modulok) ugyanott hibáznak 2 külön rendszerben, gyanakodni kezdtem. (egyben kétségbe esni)
Ötlet:
Mi a helyzet, ha mind "a" és mind "b" modulok ECC memóriák és az alaplap(ok) nem támogatják őket. Honnan tudom ezt biztosan kiszúrni? (olvastam hogy +1 chip van az ECC ramokon, ami igaz is, középen egy kis piros extra chip van mind3on, Kingmax felirattal)Ellenben azt is olvastam hogy visszafelé kompatibilisek ezek a RAMok, működnie kéne az ECC-knek mint non-ECC. Sajnos a GEIL EVOn nemtudom van e extra chip, mert nem látom a hűtőborda miatt.
Találkozott már valaki hasonló (21%on kifagyó) memtesttel? Adjatok ötletet, tippet légyszíves.
Köszi, és bocsi hogy hosszúra sikeredett.
-
fenergie84
addikt
válasz
fasterware #4292 üzenetére
az biztos, nekem volt a ddr2 időszakban Kingmax, azzal is meg voltam elégedve, de azért a kingston név csak nívósabb...
-
fasterware
aktív tag
válasz
fenergie84 #4278 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Most, hogy új alaplap lesz énis valami minőségibb ramot veszek, a kingston jó lesz. Eddig kingmaxaim voltak mindig, nem rosszak, de kingston mégis csak kingston
.
-
Calibos
addikt
Sziasztok
AM2+-röl váltok AM3+-ra. A 720BE négy magositható procimat egyelőre meghagyom. Az új AM3+ alaplapomba ddr1333 vagy ddr1600 memóriát vegyek? -
ádika86
aktív tag
előre is sorry, hogy itt is felteszem a kérdésem, de ERRE valaki nem tud egy gyors választ?
mert visszavinném a ramot, hát ha kicserélik, de pontosan kell akkor tudnom, hogy milyen kell.
-
kungzi
veterán
válasz
fenergie84 #4287 üzenetére
már mint nekem tartoztak és most adták meg, csak rosszul fogalmaztam
telóról nem könnyű írni
-
kungzi
veterán
válasz
fenergie84 #4283 üzenetére
mert most kaptam egy tartozást és szeretnék még több memóriát
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fenergie84 #4283 üzenetére
Evés közben jön meg az étvágy...
-
kungzi
veterán
sziasztok
van a gépben 2*2gb 1600mhz kingston ram. szeretnék 8gb-ot. szerintetek cseréljem le 2*4gb-ra, vagy vegyek hozzá uolyan ram kitet? tuning nem nagyon van. munkára használom inkább a gépet
-
Qru
MODERÁTOR
Alaplap és bios függő is. Ki kell próbálni másképp nem derül ki.
Mekibácsi: Persze tedd be, nem biztos, hogy futnak majd együtt 1066-on de egy próbát megér.
ambushka: Pont az egyik fórumtárs bajlódott vele, hogy nem mentek együtt a különböző fajta Corsair ramjai. Szóval nem biztos.
-
fenergie84
addikt
válasz
fasterware #4272 üzenetére
ennyire nem vagyok jártas benne, mert tavaly vettem a proci+lap+memó kombót az apróból majdnem újonnan, aztán használat közben jöttem rá, h igen frankón mennek. Most meg két napja vettem bele még egy ugyan olyan kit-et...de nem bántam meg
Főleg úgy, h akkor 16e volt egy kit ára, most meg 7e -
ambushka
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Gigabyte MA 790xt UD4P alaplapom amiben eddig egy 2x1gb Corsair 1333mhz memória kit ment.
Akarok venni egy 2x2gb Corsair 1333mhz-s kitet. Menni fog egymással a kettő? Mármint 2+2+1+1gb ramot fogja bírni az alaplap?
Előre is köszi a választ.
-
Mekibácsi
tag
Eddig 3*1 giga Kingmax DDR2 1066 RAM futott a gépemben.
Most váltottam OCZ 4Gb (2*2giga) 1066 Gold KIT-re, ami most Dual-ban fut.Az lenne a kérdésem, hogy betehetem-e az OCZ-ok mellé a Kingmax-omat, vagy ha nem, milyen RAM-ot érdemes venni? Bővíteni szeretném mindenképp a memóriámat.
Köszi
-
artiny
őstag
Vélemények az A-Data ramról ...kompatiblis lenne Kingstonokkal?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fasterware #4272 üzenetére
Elbírj az is az 1,8-1,9V-ot. De felesleges olyan sokat adni neki.
-
polgi803
őstag
És erről mi a véleményetek?
KEKHX1600C9D3K28GX 8GB 1600MHz CL9 Kingston HyperX XPM
-
fasterware
aktív tag
válasz
fenergie84 #4271 üzenetére
Az utolsónak alapból 1,65 v kell az addig okés ( a gyártó is azt adta meg ), de vajon elbír e 1,9 v - ot mint az 1,7-1,9 v verzió.
A Tiéd úgy vettem észre XMP verzió ami intelhez van direkt, nekem a másik verzió lenne, mert amd alaplapom lesz.
Nem aprózod el: 8 gb ram.
-
fenergie84
addikt
válasz
fasterware #4270 üzenetére
Nem kell neki 1,9V, nekem 4x2gb-om van az utolsó fajtából, 1,65V-on nekem mennek simán 1800Mhz-et is...de sok értelme nincs,mert így is 1600Mhz-en használom őket...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fasterware #4268 üzenetére
Az 1,65V-os jobban is húzható többnyire, szóval egyértelműen olyat vegyél.
Általában amelyik chip nem bírja 1,65V-on az 1600-at azt pakolják az 1,7-1,9V-osokra. -
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni a választásban, melyik ram a jobb a három közül?Mindegyik kingston hyperx blu és 4 GB KIT 1600 mhz ( 2x2 gb dual ), de
1. KHX1600C9D3B1K2/4G
CL9-9-9-27: 1.7V-1.9V2. KHX1600C9AD3B1K2/4G
CL9-9-9-27: 1.65V3. KHX1600C9D3B1K2/4GX
CL9-9-9-27: 1.65VEz utóbbi Intel XMP ram.
Az első rampár: 1.7-1.9 V, a második és harmadik rampár 1.65 V - on tudja az 1600 mhz - et.
Én jobban szeretem ha alacsonyabb feszen mennek ugyanannyit a ramok, mert kisebb a fogyasztásuk és melegedésük, tehát 1,65 v - osak szimpatikusabbak ez által.
Viszont ha tuning kell akkor az 1,7 - 1,9 V - ig működő ramok sokkal jobbak?
( A kingmax ddr2 1066 mhz ramjaim 1,85 v - on mentek, ha 1,9 V kell a ddr3 ramnak, akkor nincs értelme számomra a második rampárt választani. )
Az utolsó kérdés az lenne, hogy a 3. rampár csak Intel alaplappal megy?, mert én most veszek AM3+ lapot szóval nem mindegy mi lesz benne e szempontból sem. -
szacsee
nagyúr
Attól függ hol veszi az ember, bár lehet csak mi cumiztunk be vele (azt hiszem te is ott vetted a ramjaid amivel szívtál), Nálam pl a Ballistix frankón degradálódott alapfesz (ddr2 1,8V) körül.
Első blikkre 1100Mhz-en cl5-öt tudta, majd idővel mindig kevesebb frekit bírt csak, de a végén 850Mhz-nél megállt... ki van ez találva, így nem lehe garizatni. Az azt megelőző G.Skillek közül pedig az egyik gyári hibás volt... ennyit a tuningramokról (utána Supertalent-et használtam ddr2-nél), ddr3-nál pedig eddig kingmaxokat. Remélem a mostani Corsair-ok nem szarok annyira. -
-
milan18
aktív tag
Ja és még valami asrock 970 extreme 4 alaplapba lessz a memó és nincs benne a memtámogatási listában működni fog?
-
GaborGh
őstag
Sziasztok!
Fujitsu Lifebook AH530-as laptopom van I3 M350@2.27GHz, 1*2GB DDR3 1066MHz 8500 RAMmal, Win 7 64 Ultimate.
Általános felhasználás, semmi extra, film, net, office.
Szeretném bővíteni, de nem tudom, hogy járnék jobban:
a. 2GB-ot vennék és akkor dualban működne(később sajnos már nem tudnám bővíteni, mert csak 2 foglalatos, vagy mindkettő kuka és akkor 2*4GB)
b. 4GB-ot veszek, de akkor nem lesz dual chanel
Mi a különbség a S7 és az N7 memóriák között? (Azonosító: KVR1066D3S7/4G, KVR1066D3N7/4G)?
Még annyit, hogy a Kingstonra élettartam garanciát írtak, ez valós, van ilyen?
Szerintetek?
Köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
milan18 #4253 üzenetére
Nem veszed észre a CL 9 és 10 között a különbséget, csak mérőprogikban. Játékokban 1FPS-t se nyersz vele.
Hochi: Az a baj, hogy az 1,8V-os ram, LGA1155 meg nem bírja az ilyen magas ramfeszültséget, megdöglik tőle a memvezérlő.
G.Skill ECO: egyik legjobb ram ami a piacon van most, 1,35V-os üzemfeszű válogatott memó chipekkel szerelt darab, komoly tuning tartalék lakozik bennük, kevés olyan van belőle ami ne menne 2000MHz felett 1,6-1,7V-on.
Corsair: Ez sem rossz, általában az 1866/1600-as chipek kerülnek ezekre is, így ebben is van némi tuningtartalék.
A-Data: 1600-as elég lenne bőven igazából.
-
Hochi
tag
Köszönöm,bár ez a típusú Mushkin szerepel a QVL listában.Ezekről van valami vélemény?
G.SKILL F3-10666CL7D-8GBECO - ECO Series
Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz CMX8GX3M2A1333C9
Vagy melyik A- Data -t érdemes nézni ?
-
milan18
aktív tag
Szerintetek ez jó ram?http://www.ipon.hu/webshop/product/_crucial_ballistix_8192mb_ddr3_1600mhz_cl10_kit_bl2kit51264ba160a/178602
1.5v-és csak az zavar hogy cl-10es
Kérdésem érzékelhető e játékoknál az hogy cl9 vagy cl10-es a ram? -
Attix82
addikt
Ide is linkelem: Hogy nincs szükség csilli villi memóriákra
Kingmax 1600Mhz Hercules 2x 4 gb
1,5V .
Aida64 : 21500 Mb/sec olvasást produkál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laca8103 #4246 üzenetére
Mivel nem páros számú modul van a gépben, bukod a Dual Chaneles műkösdést. Nem sokat gyorsít az nem veszteség igazából valójában.
De akkor ezek szerint újraindulgat a gép? Vagy fagy is?Bohir: JEDEC szabvány szerint midnen ddr3-as ram 1,5-on üzemel, a tuningos ramoknak kell ettől több feszültség. BIOS-ban lehet felejebb tolni (a legtöbb lapban) a feszt. LGA1156/1366-nél max 1,65V lehet a fesz, LGA1155-nél 1,57V ha nem emeled a VTT feszt. A többiben (AMD-k, LGA775) nem érzékeny a memvezérlő a modulfeszültségre, ott mehet akár az 1,8-1,9V is.
Hunork: Mehetnek eltérő sebességen is, szóval mehet bele az 1333-as is simán. Az 1066MHz a memvezérlő (vagy is az NB, de abban van a memvezérlő, esetünkben nem fontos csak a pontosság kledvéért írom le) és a proci magok közti kommunikáció sebességét jelöli csak, de ettől lehet a ram gyorsabb.
-
szacsee
nagyúr
X58 megjelenéséig szerintem tök mindegy milyen ramot pakolgatsz a gépbe, úgy is platformlimit lesz. 1333Mhz-ig még a P3x / P4x szériát lehetett idomítani, de pl 1600Mhz-es ramfreki felett már az északi hídnak erős fesz emelésre volt / van szükség, hogy stabil legyen.
Vedd amelyik szimpatikusabb, az 1333Mhz-es biztos megy 1333Mhz-en, viszont az 1066-os sem kizárt, hogy menni fog, mivel CL7-es ram és nagy eséllyel CL9-es időzítésen az is menni fog, ha szerencséd van. A lényeg, hogy ne valami ősrégi ramot fogj ki aminek több mint 1,65V kell, mert azt később nem biztos, hogy tudod hasznát venni. (intel vonalon csak kompromisszumokkal) A legjobb az lenne, ha az 1333Mhz-s ramot vennéd, mert a leírás szerint 1,5V elég a működéséhez. -
Hunork
veterán
Sziasztok!
Egyszerű kérdésem lenne. Melyik memóriát válasszam?
Először is az alaplap: Asrock P43Twins.
Az alaplap támogatja mindkettő DDR3 memória fajtát. A processzor viszont Dual Core E6600.
Ez ugye 1066 Mhz FSB-vel bír. Kérdés, hogy ha megveszem a magasabb órajelű memóriát, akkor az alaplap magától visszafogja az 1333Mhz memcsit 1066-ra, vagy esetleg kézzel kell beállítani a BIOS-ban, és legfőképpen, lehetséges-e ennél az alaplapnál?
A két memória, amit kinéztem:
Az 1333 Mhz-es memória: Kingston KVR1333D3N9K2/4G CL9
Az 1066 Mhz-es memória: Kingston DDR3 PC8500 1066MHz 4GB KIT2 CL7(itt nincs pontos jelölés)Tudom, hogy nem mai a lap és a proci sem, de most erre van keret. És a jövőre nézve nyilván a DDR3 1333Mhz lenne jó, és csak alaplap+proci csere kell...egyszer...
A teljes konfig a profilomban.
Köszönöm előre is a válaszokat!Üdv:
Hunork -
laca8103
csendes tag
Hello vettem ma egy 1g-kingmax ramot beraktam a gépbe indult ment majd késöbb ujra indult de volt még benne 2g-dual kitt ram ezlehet az oka? ha valaki segitene hálás lennék már nemtudom mitis irt ki valamit a butolásrol meg valami single csenel egyszerüen nemértek hozá valaki lene szives elmagyarázni miis történt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gainwardgs #4243 üzenetére
1,57V a max ha nem emelsz VTT feszt, ha emeld a VTT-t akkor 1,7V-on se lesz baja a memvezérlőnek.
Az Inteles szabály szerint a VTT/QPI fesz és a ram fesz között max 0,4-0,5V lehet a különbség, VTT-nél a max Intel ajánlás szerint 1,2V.
Szóval jó bele az 1,6V-os is igazából.Amúgy a helyedben lecsapnék arra az A-data-ra.
1,54V 2133MH CL9 1T-ben elég baba, ebből a G.Skillből se hozol ki többet. Az meg legalább ki van tesztelve már.Bohir: Amelyik olcsóbb, nem baj ha XMP-set teszel AMD mellé max nem tudod élesíteni az XMP profilt, de ez csak extra szolgáltatás, ennek ki nem használáse semmilyen hátránnyal nem jár.
-
Bohir
tag
válasz
gainwardgs #4243 üzenetére
De sok. Sandy-hez max 1,5V -s RAM mehet.
-
gainwardgs
veterán
Hali.
Kérlek segítsetek ez a fajta ram jó-e még sandyhez?? Nem igen sok az 1.6v??
Konkrétan ez a kitt lenne[link] -
Bohir
tag
Sziasztok.
Gigabyte GA-990XA-UD3 lapba milyen memóriát 1600-as ramot tegyek?
Kingston KHX1600C9D3K2/4GX ez benne van az alaplap QVL-jében de ez XMP-s és én úgy tudom hogy az intelhez való.
Vagy van a Kingston KHX1600C9AD3K2/4G ami nincs benne a QVL-ben, viszont benne van ebben a listában.
Ez arra utal hogy a Kingston ebben a lapban kitesztelte és ajánlja hozzá ugye?
Szerintetek a kettő közül melyiket vegyem? Vagy esetleg egyiket sem és egy másfajtát? -
Midway
senior tag
Hi!
ASUS M5A78L-M LE alaplap vagy hasonló asrock X3 445 proci, GTS 450 VGA.
2*2Gb ramot (kit) szeretnék bele legalább 1333MHz-est olcsón.
Tuning sose lesz.
Mi a bestby vétel most ebben a kategóriában. 6-7k? , de nem baj ha olcsóbb. -
Hochi
tag
Üdv ! Egy Asus P7P55D Pro alaplapom van,4Gb G.SKILL F+-12800CL7D memóriával.Szeretném a memóriát lecserélni.8 Gb-t szeretnék.
Ezeket néztem.
Mushkin 996657
A-Data 4GB 1600MHz Gaming Series KIT AX3U1600GB2G9-2G
Köszönöm a segítséget
-
Jimmy8
senior tag
Nem azt mondtam, hogy jobb, hanem nagy valószínűséggel jobban hasonlít (de lehet meg is egyezik) a jelenlegi moduljaiddal. Az XMP meg csak egy "fjucsör", amit az intel ki tud használni (alaplap magától beállítja az XMP-ben tárolt értéket), míg az AMD-nél neked kell beállítani kézzel ezeket.
Itt az én lapomban dolgozó memória SPD-je:Az XMP 1600-as értékeket már kézzel kell beállítani a BIOS-ban.
-
Fluor
csendes tag
Hali!
Egy ilyen konfighoz szeretnék még ramot venni.
Alaplap: gigabyte GA-770TA-UD3
Jelenleni ramom kingston 4G(2X2) 1600C9D3K2/4G
Úgyan ilyen ramot már nem nagyon árulnak, szóval ezt néztem ki. KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G Szerintetek jó lesz hozzá? Az alaplaphoz biztos jó, csak hogy a régi ramokkal nem kapnak-e össze? Ha nem jó akkor melyiket ajánljátok?
Köszi! -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Egy gyors kérdésem lenne:
10-15k között mi érné meg jobban?
2x2GB 1600Mhz-es CL7-8-as,-vagy 2x4GB 1333MHz-es CL9-es RAM? -
szacsee
nagyúr
válasz
kranazoli #4228 üzenetére
Persze ott van, de akkor
a teljes leírást is, mert ott meg So-DIMM van mint típus, azaz elq...rták nem kicsit a leírást. Ez a notiram leírása a DDR3-as asztali típusszámával... ergo van egy szöveg amibe beillesztik a típusszámot és most nem jó helyre sikerült.
Ha megy stabilan 1,5V-on 1600-on akkor nem fog degradálódni, mert vagy a magas hőmérséklettől, vagy nagyobb fesztől fog... meg még mástól is lehet, de az alúlfesztől nem romolhat el, max hibázik..... azt meg win alatt is tudod ellenőrizni újraindítással (w7-nél)..vagy HCI memtestel.
-
korcsi
veterán
válasz
szacsee #4223 üzenetére
Szerintem a pdf linkje van elszúrva, és az adott típus asztali DDR3.
A kingston az 1,65V-al garantálja a 1600MHz-es tempót de szerintem majdnem mind teljesíti ezt 1,5V-on is.
Amúgy én is belevesztem már a típusokba, mert van:
sima: KHX1600C9D3K2/8G
blu: KHX1333C9D3B1K2/8G
grey: KHX1333C9D3X2K2/8Gmeg lehet a típus jel végén X hogy xmp-s vagy nem, de hogy mi köztük a különbség, marketing?
Havernál jól ment a kingmax 1,5V-on.
-
szacsee
nagyúr
Ide leírtam egy válaszban a kérdésem, valaki meglesné, hogy mit érdemes vennem?
Köfi... -
kulerr
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #4217 üzenetére
Az jó ram.
-
őstag
őstag
válasz
kranazoli #4208 üzenetére
Nyugodj meg, hogy 1.5V-on is megy és stabil és használd így.
A ram vagy stabil vagy nem az. Olyan nincs, hogy stabilabb. Ezért felesleges több feszültséget adnod neki.
Elképzelhető, hogy a gyártási szórásból adódóan minden egyes modul nem tudná 1.5V-on ezért raktak az XMP-be magasabb feszültséget. -
polgi803
őstag
válasz
viperabácsi #4212 üzenetére
Jah,az lesz az! THX
-
kranazoli
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy ez a RAM topic jobban pörög mint a másik, nem tudom.
Ide most nem posztolom be amit a másikba megtettem részletesen, csak dobok egy link-et.
(látom vannak átfedések az arcok között; de több szem meg többet lát)... ésatöbbi; ésatöbbi; a másik topic-ban
-
őstag
őstag
válasz
viperabácsi #4205 üzenetére
Hirtelenjében ezt találtam a RipjawsX XM-ről.
Attix82 közben válaszolt a Kingmaxra
-
őstag
őstag
válasz
polgi803 #4201 üzenetére
A sniperrel mindenesetre nem megy a tuning nálad ez is szempont volt. Hűteni nem kell.
A ripjawsX megy 1866-on.
A gyári értéket 1.5V-on mindkettő hozza.(#4203) viperabács, az árát is figyelembe véve a Kingmax is tökéletes, kérdés milyen feszültségen tudja az 1600-at, megint csak azt mondom, hogy sajna nincs vele tapasztalatom
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
- Asus ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO Alaplap!
- LGA 2011 v3, 16 Gb ram 2x intel xeon 2680v3 24 mag 48 száll!
- Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 rev:3.2 AMD FM2/FM2+ alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest