Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melack
veterán
Gépfelújítást végzek egy régebbi gépen (cca 3-4 éves). Everest szerint ASUS 9000RP az alaplap típusa. 2 RAM modul van benne, összevissza verzió. Leírás alapján PC2-4200 DDR2 SDRAM SODIMMs típust eszik, max 2 GB. A kérdés: ilyen idős alaplapnál van értelme 2*1GBos "kit"-et keresni, vagy lehetőleg ugyanazon gyártó RAMjai kerüljenek bele? Köszönöm a válaszokat!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolti1902 #5597 üzenetére
Valószínűleg az SPD értéket nézed/látod Aidában, nem pedig a beállított/valós értéket.
Nem, csak a túl magas fesz tesz kárt bennük.
-
zsolti1902
aktív tag
Az lehet, hogy a GEIL ramom fixen 1,5 V-on üzemel a specifikációkban leírt 1,6 V helyett?
Átállítottam a BIOS-ban 1,6-ra, de akkor is az AIDA 1,5-öt ír (lehet az írja ki hibásan?). Esetleg tudtok ajánlani valami tutibb programot ami helyesen írja ki az értékeket?
Lehet baja a memóriának, hogy csak 1,5 V-ot kap?
Köszi -
Qru
MODERÁTOR
Kingston Hyperx Blue. Nem drága és jó.
leximester: Mivel a memvezérlőd max 1,65V-ot bír ne tedd fel fel 1,7V-ra a ram feszt.
Legjobb lenne ugyanilyet venned mint ami most van. De mivel az OCZ már nem gyárt DDR3 ramokat (jobb is, elég sok gond volt a ddr3-as ramjaikkal) max használtan kapsz vagy ha van vhol beragadt raktárkészleten.
Próbáld meg eladni a mostani és venni egy 2X4 GB kit-et. -
WZP
aktív tag
Mi a gond a Geil-el ? szerk: nézem a két Corsair Vengeance kit-et, gyakorlatilag csak a modellszámban látom a különbséget minthogy az egyik CML8GX3M2A1600C9 a másik meg CMZ, látom az egyik a LowProfile, de specifikációk szerint megegyeznek. Akkor mi a különbség igazából ?
-
WZP
aktív tag
Üdv emberek! A jövőben gép vásárlását tervezem viszont a jó árakra való tekintettel memóriát már most szeretnék venni, ez ügyben kérném ki a tanácsotokat. [link] Ezekből válogatnék, preferálom a Geil-t de nemtudom Black Dragon legyen-e vagy a másik, nem lenne baj ha tudná a cl8-at kis fesz emeléssel. Az számít hogy az egyiken van hűtőborda a másikon nincs ? DDR3-ra nem annyira fontos a hűtés ? Válaszaitokat előre is köszönöm
-
leximester
tag
Sziasztok, lenne pár kérdésem, a konfigom:
Proci: Intel Core i5 750
Alaplap neve: Gigabyte GA-P55-UD4
Jelenlegi ramok: OCZ Gold XTC OCZ3G16002G 2 GB (ebből van kettő)
A gyártó oldalán az időzítése a következő 8-8-8-24 ,és 1,7V nálam a biosban 7-7-7-1X , és 1.5V van, érdemes átállítani?(megkérdezem mielőtt megcsinálom)
A következő kérdésem, szeretném bővíteni 8GB-ra a ramot, mit érdemes vennem a meglévőkhöz? Előre is köszi -
opti06
aktív tag
Hali!
Melyik ramot ajánlanátok ehhez a laphoz?:
Asus M4A79XTD EVO alaplap
Phenom 2 x4 965be proci
többi nem fontos ram szempontjából gondolom...Magasság mindegy, hűtő mellett lesz elfér bármekkora, ezek közül kéne választani:
Corsair Vengence 1600@cl9
Kingston hyperx xmp 1600@cl9
Kingston hyperx blue 1600@cl9
Kingston hyperx más verzió asszem
szintén hyperx vmi T1 verzió -
tg44
csendes tag
Helló!
Egy ASRock 970 Extreme4 alaplapot szeretnék venni, bele egy x6-ost, és 2x4gb-s kitben ramot. A gyártó azt írja h 2100(oc)-t is bír az alaplap, tehát egy 1600-as ram teljesen jól belemegy eszerint. Így 2 típuson filózom most, kingston hyperx vagy geil black dragon. (1600mhz, 2x4gb-s kitek). A gailtől egy kicsit félek mert valahol azt írták, hogy nem feltétel nélkül kompatibilis minden alaplappal, plusz nem látszik rajta kívülről h lenne rajta hűtőborda (vagy csak én vagyok vak
viszont olcsóbb. Melyiket választanátok?
-
Qru
MODERÁTOR
Az csak a szabvány érték, az van feltüntetve. 2V-tól sem lesz semmi baja. Sőtt a DDR2 esetén a 2,2V is lazán belefér 24/7-re is. Csak a modernebb Inteles cuccok érzékenyek komolyan a magas ramfeszre.
dangerzone: Attól függ mire használod a gépet. Játékra még felesleges, ha melóra kell, vagy virtuális gépet használsz, esetleg szeretnél egy olyan gyors gépet ami leveri az összes ssd-t (ram disk) akor elkél már a 8GB.
tomy0628: Megy benne. Jó ram, a hely is nagyon megbízható, nem ilyen holnap csődbemegyek Kft.
ELfér szerintem, de inkább kérdezz olyat akienk van ilyen kombója. A lap topikjában biztos találsz ilyet. -
E770
aktív tag
válasz
dangerzone #5567 üzenetére
pedig az még nem is írtam, hogy alig egy hete húztam újra az oprendszert
-
dangerzone
addikt
Hmm. Hát jó. Meggyőztél. Rendelek is egy ilyet, hirtelen felindulásból.
-
E770
aktív tag
válasz
dangerzone #5565 üzenetére
épp most: [link]
azaz semmi különlegeset, egy teljesen 7köznapi pillanat
-
E770
aktív tag
válasz
dangerzone #5563 üzenetére
a 64bites rendszerek óta
3. éve használok legalább ennyi ramot és bizony néha kell, néha kényelmes
apropó, azért túl sok választás nincs, nem kérhecc 5,71 GB RAMot
nem tudod elképzelni, hogy 4 helyett 8 mennyivel kényelmesebb, gondtalanabb?
a 6 még határesetépp most pl: 4,6 foglalt a 8-ból
pedig csak böngészők, nero és file másolás futPS például nagyon meghálálja ha kap pár GB RAMot
és nem kell bezárni, kinyitni, nézni
-
dangerzone
addikt
Őszintén, szerintetek mikorra lesz létjogosultsága a 8gb ramnak?
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen ramot készülök venni:
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9Ez ram egy Asrock Z68 Pro 3 b3 lapban menne e? Illetve egy Hyper Tx 212 + procihütő elférne tőle?
Illetve innen megéri rendelni a ramot? -
torocsik
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Gigabyte GA-990XA-UD3 lapom van ,most egy 1x4Gb DDR3 16000MHz Kingmax Ram van benne és sűrűn kifagy a gép, ez Ram hiba.? Elindítok egy játékot és 2 perc után fagyás a Memtest 1,05 percnél kifagy. -
newbalint
csendes tag
Én is ramot szeretnék bővíteni!
Kérdésem, hogy két más márkájú (de azonos tudású) ram kitet be lehet rakni egymás mellé?
Változtat valamin a más márka? -
Normi™
őstag
Azért ajánlottam a corsair-t mert nekem bevált,persze ez semmire sem garancia és asus lapban használtam nem giga-ban.Az időzítésben nem akarok hülyeséget mondani,szerintem nyilván a lassabhoz igazodik,de tudja-e azt a lassabbat egyáltalán,ezt nem tudom.Várj hátha Qru vagy valamelyik komolyabb szakértő erre jár és ő megmondja neked.
-
-
Normi™
őstag
Nekem egy q6600 proci mellett volt 4giga corsair 800mhz-en és bőven jó volt a konfigurációhoz,egyszer megcibáltam 950mhz-re ugyanazon az időzítésen és semmi változás nem volt,átlagfelhasználásban nem éreztem semmit így visszavettem és nagyon sokáig szolgált,várj rá is keresek arra a ramra mert az nagyon jó volt,hátha van még.Ez jónak tűnik egyébként.Az 10066-os is 800mhz-en fog menni,az időzítés részében nem vagyok biztos,hogy kompatibilis lesz,majd valaki aki jobban ért hozzá megválaszolja neked.
-
holodp
aktív tag
Hát az a baj, hogy nem találok olyat, amilyen most benne van.
Na még egy utolsó próbálkozás.
Ez?
800 Mhz, cl5-ös, 1.8-on megy, 4 giga.
Ha azt mondod, nem észrevehető a lassulás, akkor hajlanék rá, a 2 gb azért csak kevés a gépembe. Core 2 Duo E8500-as proci alatt azért csak kéne a plusz 4 giga.És az nem probléma, hogy 1066 mhz mellé megy 800? Mármint nem akadnak össze?
-
Normi™
őstag
És ha vennél még 2db ugyanilyet ami most benne van ha van még?Szerintem az is jó megoldás lenne,néztem neked én is,nem láttam 1.8v-os 1066mhz-en szinte csak 800mhz-en.Nem hiszem,hogy észrevehető lassulás jelentkezne,pláne ha mondjuk egyel szorosabb időzítésűt tudnál venni 800mhz-esben mint 1066mhz-esben,de ez csak az én véleményem.Én régen 800mhz-es corsair-t használtam és nagyon jó volt,elég volt bőven a konfigurációhoz.1.8v-ot írt lazább időzítésnél,jól látod,de eredetileg c4-es időzítésű de úgy 2v-on üzemel.
-
holodp
aktív tag
-
Normi™
őstag
válasz
Andris97641 #5545 üzenetére
Még o.c. támogatása sincs a lapodnak így tényleg ez a maximum.Feleslegesen kérdeztem az xmp-t.Egyébként bőven elég az 1333mhz szerintem.
-
Andris97641
csendes tag
Akkor egy kérdésem van csak.
Mi gyorsabb és mennyivel ha 1333mhz-s vagy 2000mhz-s ramom van ?
mi gyorsabb a ramtól ? bocsi a hülye kérdésért de ezt sose tudtam... -
Andris97641
csendes tag
a szervizes fazon magyarázta,hogy valamit a szorzókkal kell variálni a procin a biosba és utána megy feljebb a ram órajele...
-
alázógyík
addikt
válasz
Andris97641 #5542 üzenetére
Akkor a boltban nem értenek hozzá, v. csak lesz@rták. Giga lap mem. suppot k.b. 3 sec. utána nézni.
-
Andris97641
csendes tag
válasz
Intruder A 6 #5539 üzenetére
Nekem azt mondták a boltban h birja 2000ig...
-
alázógyík
addikt
válasz
Andris97641 #5538 üzenetére
Szerintem meg a H67-es chipkészlet miatt nem megy többet a ramod, nem a cpu miatt.
Lapcsere kellene sajna. -
Normi™
őstag
válasz
Van a ramnak xmp támogatása?
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
Feleslegesen vettél ilyen nagy ramokat, Sandy Bridge sajna csak 133MHZ-et kezel
-
Andris97641
csendes tag
Sziasztok !
Segitséget szeretnék kérni.
Core i5 2500 procim van ph67 ud3 b3 alaplappal.most vettem 2000mhz-s ddr3 ramokat,
de 1333mhz-nek ismeri fel,biosban nem engedi feljebb állitani...
valaki tudna segiteni ?
köszi ! -
Normi™
őstag
Olyan ramot kellene nézned ami 1.8v-os feszültségen képes üzemelni,a kingston ha jól emlékszem 2.2v,nem tanácsos az előírttól eltérni mert a hardver károsodásához vezet(het). Mikor nézel ramot akkor fel kell,hogy legyen tüntetve,hogy mekkora feszültségen képes ezt a teljesítményt hozni.Nagy segítség ilyenkor a lap gyári oldalán a az ajánlott memóriák listája mert azokkal tuti kipróbálták,itt nehezebb kicsit mert azok elég régiek és már nagy részét nem lehet kapni,de hátha.A kingmaxról hirtelen nem találtam működi feszt.
-
holodp
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék memóriát bővíteni a gépemben, de nem vagyok biztos dolgomban, úgyhogy segítséget kérnék!
Az alaplap ez lenne alatta: Gigabyte
És jelenleg van benne 2 db Kingmax 1024MB 1066MHz Mars TinyBGA DDR2 RAM.Ilyen memót néztem bele, ezekkel működne?
Kingston
Kingmax
Melyiket ajánlanátok inkább?
Előre is kösz a segítséget! -
E770
aktív tag
válasz
ferofacee #5525 üzenetére
először is a proci húzása a szorzó állítással nincs hatása a ramokra
másodszor pedig mindig ellenőrizd a kompatibilitást, nemrég pont így jártam én is pórul
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/Crosshair_III_Formula/#MSL
Asuse szerint az alaplapod Kingston-ból az alábbiakkal megy:
KINGSTON KHX12800D3K2/4G
KINGSTON KVR1333D3N9/1G
KINGSTON KVR1333D3N9/2G
a lassabbakat nem íromaz első lenne az amit kinéztél? vagy az másik?
-
zsolti1902
aktív tag
Melyik RAM a jobb választás egy Asus M4N68T-M LE V2 alaplapba:
- GEIL VALUE PLUS CL9 PC12800 1600MHz 2GB DDR3 ram
vagy
- KingMax 2GB 1600Mhz DDR3 memóriaKöszi a segítséget.
-
ferofacee
tag
Erdekelnee mas velemenye is hogy milyen ramot ajanlotok egy Asus Crosshair III Formula alaplapba? Jatekra kell. udv
-
melandri
tag
Hello Mindenki!
Sabertooth P67-be milyen ramokat ajánlotok???
Elég 4GB vagy inkább 8GB legyen??? (költségkímélés)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolti1902 #5527 üzenetére
Csak hogy nagyobb számot írhassanak rá kb. Az a plusz 66MHz nem sokat nyom a latba. Kivéve a bclk/fsb miatt pont annyira jön ki a ram órajel.
-
zsolti1902
aktív tag
Miért vannak 1666 Mhz-es memóriát támogató alaplapok mikor én csak 1600 Mhz-es ramot láttam eddig?
-
ferofacee
tag
En Asus Crosshair III Formula neztem ki magamnak egyebkent, hasznaltan szeretnem megvenni a ram ot is egyebkent itt ph-n remelem talalok, szoval akkor ezzel az alaplapba es procihoz lehet parositani egy 8gb 1600 g.skill vagy geil ramot, rendben, koszonom korbenezek itt ph-n milyen ajanlatok vannak, esetleg ha van egy kis idod akkor te is megnezhetned mire is gondoltam, es privatban akkor tudsz ertesiteni rola, koszonom a segitseget
-
E770
aktív tag
válasz
ferofacee #5518 üzenetére
Szerintem jó elképzelés, mármint a Crosshair lap, mert nekem eddig sok sok ASUS jobb lapjaim voltak (legutóbb M4A79T Deluxe), de a Crosshair Formula (V) hihetetlen sok apró és nagyobb dolgot tud, amire korábban nem is gondoltam, hogy kellene, de mostantól már hiányoznának.
Persze ez csak akkor értelmezhető, ha macerálni szeretnéd a gépedet, mind teljesítmény fel/le, mind pedig zajcsökkentésben, s a diagnosztikáról se felejtkezzünk el.A kérdéseidre visszatérve elsőre javaslom, hogy a proci húzását és a memória kérdést kezdetnek válaszd külön. A proci húzásáról a CPU-s topikokban rengeteg infót találsz.
Memória kérdést szvsz másodlagosnak ítélem, a sebesség növelése a gyakorlatban alig érezhető, a frekvenciával még csak csak tudsz feljebb menni, de a késleltetések csökkentése nagy áron általában alig kimutatható hatással járnak.
Meg lehet persze keresni a memóriák határait, minél jobbat, drágábban veszed, annál messzebb érsz el numerikusan, csak hát ha az az összeg máshonnan hiányzik, akkor szvsz inkább oda tett - pl. a mennyiségRAMból sztem sosem elég, 8-16G között válassz egy 1600-at.
Az én javaslatom, hogy jó márkából válassz egy olyan modellt, ami még nem annyival drágább.Hogy konkrét is legyek, pl.:
-
ferofacee
tag
Sziasztok. Hozzaertok tanacsat szeretnem kikerni, RAM vasarlas elott tartok. Roviden amit tudni kell most szeretnek osszetenni egy gamer gepet magamnak alaplapnak egy Asus Crosshair III Formula neztem ki magamnak 23K ert, processornak meg egy phenomII x4 965 vagy 955 BE lesz. Mivel ugy hallottam az alaplappal szepen meg fogom tudni tuningolni a procimat, ezert keresek ehez az alaplap processorhoz egy jo kis tuningos ramot, ami elbirja majd a processor tuningolasat, es nagyon gyors. Amint lattam a Asus Crosshair III Formula alaplap 1600OC ramokat tud kezelni, de nagyon nem ertek hozza. Most nezegettem ddr3 ramokat, de van cl7 cl9 meg mit tudom en nem ertek hozza.. ezert kerem a szakmabeliek tanacsat melyik ram szuperalna a legjobban ehez a confighoz. Elore is koszonet szep napot.
-
Atimester
aktív tag
Szia!
Milyen szoftvereket használsz, amihez kell i5 2500K mellett 4,5Ghz?
Mert szerintem a programok 99%-a egy alap órajelen futó proci teljesítményét sem használja ki teljes mértékben. A RAM-ok órajelének meg a 10%-os növelése kb. 1% teljesítmény növekedést okoz!
(A teszt programok 1%-kal adnak több pontot 10% órajel emelés után, amit ráadásul csak a tesztprogramok tudnak mérni, mert nincs az a felhasználói program, amin éreznéd a különbséget...) -
E770
aktív tag
Szia,
nálam a Ninja 3 alatt simán elfér egy ilyen RAM
a Ninja 2b alacsonyabb volt, ott pár mm-rel feltolta a legalsó proci hűtő bordátcsak pozitív és meggyőző érveket tudok a Ninjakról mondani, sőt a 12cm ventit könnyedén, szabadon cserélhetet bármire. (én egy NB-Blacknoise Silent Pro PLPS raktam rá)
ja és a venti elhelyezésében is szabad kezed van, bármelyik oldalra rakhatod, sőt akár kettőt is ha szerzel plusz apró rögzítő drótot.
fűthet a proci akármennyit, két szép 12es venti hang nélkül kifújja a meleget a hűtőből -
Normi™
őstag
Tisztelt Qru!
Szerinted van-e jelentősége,hogy 1600mhz-es ramhoz 1333/1600mhz-es lapot vagy 1333/1600(o.c.) lapot választunk-e?
-
Normi™
őstag
válasz
zsolti1902 #5508 üzenetére
Szívesen! Sok sikert hozzá!Bocsánat nem 1333mhz-en hanem 1600mhz-en fog 1.65v-on menni!!!
-
Normi™
őstag
válasz
zsolti1902 #5506 üzenetére
Igen,de 1.65v-on.
-
Normi™
őstag
válasz
zsolti1902 #5504 üzenetére
1600mhz-es "o.c"-hez xmp-s ramok kellenek amik tudják az előírt 1333mhz-es sávszélességet,de garantálja a gyártó(lásd xmp jelzés) a nagyobb sávszélességet is mint pl 1600mhz.Nincs számottevő különbség a két sávszélesség között átlagos felhasználás esetén így elég az 1333mhz.
-
zsolti1902
aktív tag
Üdv. DDR3-as alaplap vásárlás előtt állok. Nézegettem a lapokat és az alsóbb kategóriában a többségük 1333-as RAMokat támogatja. Megéri egy 1600-as RAM-ot támogató alaplapra költeni vagy nem olyan számottevő a különbség?
És mit jelent az, hogy 1600OC/1333? Ha belerakom az 1600-as ramot az OC-s alaplapba akkor is 1600 fog menni a RAM?Köszi a segítséget.
-
PreDox
tag
Üdv.
Tudnátok ajánlani tuning DDR3-as ramot ?
i5 2500k + Asrock Z68 Ext3 Gen3
Limit max 20k,de szeretném megvenni ezért a pénzért a legjobb ár teljesítményű kitet.
A low profil előny. 2x4 Gb kit a cél.
A Procit húzni szeretném az első pillanattól kezdve amit bír.
A léghűtés még kérdéses,hogy milyen lesz.
Erre gondoltam,de ha felesleges akkor várom az olcsóbb ötleteket.
Válaszokat köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest