Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
ezek a memóriák amik gyárilag tesztelve vannak a lapon
önálló 4GB DDR3 Kingmax
KIT 2x2 GB DUAL Kingmaxazt nem tudni,hogy a 2x4 Gb ramot is elfogad-e? 2x4 GB DDR3 KIT Dual Kingmax
elvileg elfogadja a 2x4GB ramokat
- 2 x DDR3 DIMM slots**
- Supports DDR3 1600/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 8GB***most a memória árak mintha felfelé mennének az utóbbi pár napban.
-
jeni
félisten
ASRock N68C-S UCC ez alapján igen de csak 2db DD3 memóriát,igaz mellette van a DDR2 foglalat de azok nem mehetnek egyszerre a második DDR3 ramokkal.
-
atkaHC
csendes tag
Sziasztok!
Van ez az alaplap: ASRock N68C-S UCC
és ez a proci: Athlon x2 7750
Ezekkel használhatok DDR3 RAM-ot? -
corwen
csendes tag
Hello!
Egy ASUS M5A99X EVO lapba, Phenom II X4 980 (vagy 975, még nem eldöntött) proci mellé nézegetek ramot. Kisebbfajta, (a hardver számára) egészséges overclockolást esélyesnek tartok és ezt a két memóriát néztem ki eddig:
Corsair Vengeance 8GB 1600MHz DDR3 RAM
Corsair Vengeance 8GB 1866MHz DDR3 RAM)esetleg még az 1600-as Kingston HyperX jöhetne számításba, de a Corsairekkel jobban összebarátkoztam)
Húzás szempontjából, melyik lenne jobb választás, illetve ha van jobb ötletetek ebben az árkategóriában (max. 15000) illetve ha van más ötletetek, vevő vagyok rá.
Köszi a segítséget!
Corwen
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Super Talent RAM-ról vkinek vélemény ?? Számomra ez eddig ismeretlen volt, és épp venni készülök. Esetleg Kingmax, Kingston-hoz képest jobb, rosszabb ... milyen ??
2x1GB DDR2 800 MHz-esről lenne szó.Köszi.
-
Atimester
aktív tag
válasz
Giovanny #4890 üzenetére
Ti milyen programokat használtok, amihez kevés az i7-2600K, illetve a DDR3 (1600 vagy 1866MHz-en)? Az ember átépítheti a gépét újra meg újra, de a gyakorlatban változik valami, vagy csak az érzés?
(pl. én Q9550-ről váltottam i7-2600-ra. Kevesebbet fogyaszt, de másban nem találtam különbséget. DDR2 1066MHz-ről DDR3 1333MHz-re majd 1866MHz-re. Semmi változás.) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Giovanny #4885 üzenetére
2014-nél előbb biztos nem lesz. Kérdés a foglaltváltások lépései hogy jönnek ki de első lépésben úgy is csak a csúcs kategóriában debütálnak. Szóval mire egy átlag user megtudja venni úm. lesz is ami kezelje és az nem sillagászati ára lesz (és akkor még a ram debütáló ár se lesz piskóta) az 2015-ben várható csak.
Addig meg van még pár év ugye... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsombor22 #4883 üzenetére
Attól függ mennyire tervezel hosszú távra. A next gen Intelek már csak 1,35V-os rammal fognak menni (Ivy Bridge utáni). De addig még az AMD is feltámadhat akár... Szóval ha Intel fronton maradnál akkor 1,35V-osat amúgy meg elég a 1,5V-os is.
Mennyiségre elég lesz 8GB még 2-3 év múlva is.
-
zsombor22
aktív tag
Az létezik hogy 3 ram között csak a szín a különbség és azért drágábbak?
cml8gx3m2a1600c9 fekete hűtőborda
cml8gx3m2a1600c9b kék hűtőborda
[cml8gx3m2a1600c9w fehér hűtőborda] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsombor22 #4878 üzenetére
Nem baj. A gyártó nem teszteli le az összes piacon lévő rammal a lapjait. Szabványok szerint készülnek, elvétve fordul elő manapság csak és azok is a ritkább ramokkal szokott összeakadni.
X58 háklis erre, nem feltélen a ram hibája, általában az alacsony QPI fesz okoz ilyen hibát X58-nál. Nyugi én is belefutottam ebbe.
-
zsombor22
aktív tag
Még egyszer köszönöm mindenkinek a gyors választ.
Lenne még egy kérdésem,egyik ram sem szerepel a QVL listán,ez nem baj?
Engem az érdekelne melyik ram lenne jó hozzá tutira.
Azért kérdem, mert az előző lapommal szívtam az egy 1366 os x58 as volt vettem hozzá 2x3 gb Patriot Viper ramokat benne volt a QVL listába, mégse ment rendesen (10 óra álás után csak 4 gb ot látott a gép) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsombor22 #4875 üzenetére
1,57V a max ami adható, többnyire minden lap dropol kicsit szóval az 1,6V még belefér.
Kingston nem ér +5k-t hiába van rajta jobb borda (ez a HyperX Grey, ezen továbfejlesztett borda van a sm HyperX-hez képest), ezek a ramok elég alacsony feszen mennek, nem termelnek sok hőt.
A brutális nagy hűtőd miatt Vengance-ből az LP-t (Low Prrofile) vedd, mert a magasított bordás nem fog beférni a D14-ed alá. -
zsombor22
aktív tag
Köszönöm a gyors választ:
Én még ezeket néztem:
kingston KHX1600C9D3P1K2/8G
Corsair Vengeance LP Blue Kit - CML8GX3M2A1600C9B
Ezekhez mit szóltok?
Elvileg corsair szerintem ugyanaz amit te is javasoltál.
Azt nem értem még,megnéztem a P8Z68-V PRO QVL listáját és tele van 1.6v os ramokkal,akkor hogy is van ez? nem 1.5v kell hozzá? -
jeni
félisten
válasz
zsole84 #4866 üzenetére
nem érdemesebb inkább 2x2 GB DDR3 ramot venni ugyan olyan paraméterekkel melyek amik a gépedben vannak?Mushkin 2x2 Gb (800 mhz)
használtan lehet,hogy olcsóbban megkapod.
vagy eladni a 2x2 GB ramokat és ahelyett venni egy 2x4 GB DDR3 ramot,amik garantáltan egyformák KITben? -
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Most rakok össze egy gépet Asus P8Z68-V PRO, 2600k+ Noctua NH-D14 + 5970(ez a régi gépből marad)
Segítséget szeretnék kérni milyen ramot vegyek bele?
A gépet játékra,video renderelésre,video vágásra használnám.
Elvileg 1.5 v os ram kell hozzá,ha jól olvastam és alacsony hűtőbordás a D14 es miatt.
Én 1600mhz-be gondolkodok 2x4 GB vagy 4x4 GB (azért venné meg inkább a 4x4 GB ot mert később gond lehet hogy nem találok majd párba hozzá illőt)
Előre is köszönöm a segítségeteket -
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsole84 #4866 üzenetére
Egyező sebességűek és időzítésűek legyen (vagy ha gyorsabb a lassab órajelén és időzítésén fusson, kivéve ha a lassab tudja stabilan az adott felállásban a gyorsabb specifikációkat).
De ez sem garancia a dual működésre. Ennek ellenére nagy valószínűséggel az asszimetrikus DC-t fogja tudni. -
Qru
MODERÁTOR
1,5V az a standard feszültség érték ddr3 esetén, az nem garantál semmit. Az 1,35V-osakra viszont válogatott chipek kerülnek azok jól húzhatóak többnyire (pl G.Skill ECO).
Az 1,65V-os előnye, hogy nem zsákbamacska, viszont többnyire nincs akkora tartalék bennük mint egy 1,35V-osban.
-
zetecR
addikt
Az alacsonyabb feszültséget igénylő RAM-ok (1.35, 1.5V) gondolom kevesebbet fogyasztanak és kevésbé melegednek; esetleg jobban is húzhatóak?
Érdemes ilyet keresni, vagy az sem baj, ha 1.65V-s? -
zsole84
senior tag
Segítséget kérnék!
Jelenleg 2x2 gb ram van a gépben (adatlap). Ha ehhez vennék még 2x1 gb-ot, akkor működne a dula chanel? Ha igen, akkor a 2x1 gb lehet más márkájú? Mire kell figyelni?
Köszi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csaba.apagyi #4864 üzenetére
Igen.
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz
csaba.apagyi #4861 üzenetére
Vagy leegyszerűsítve ez jó lenne-e hozzá:
KINGSTON Memória HYPERX DDR3 8GB 1600MHz Non-ECC CL9 (9-9-9-27) DIMM (Kit of 2)
Más érdemes vételt nem nagyon találtam (fixme)
-
csaba.apagyi
csendes tag
http://prohardver.hu/teszt/sapphire_pure_platinum_a75_bemutato/a_sapphire_pure_platinum_a75.html
"A négy DIMM sloton egy matrica hívja fel a figyelünket arra, hogy először mindképpen a kék foglalatokat töltsük fel RAM modulokkal, ez balról jobbra a 2. és 4. slotot jelenti."
Ennyit találtam
-
jeni
félisten
válasz
csaba.apagyi #4861 üzenetére
Szia
Nézd meg az alaplapod memória supportját,hogy ott mik szerepelnek?Dualban érdemesebb 2x4GB kitben ramokat venni. -
csaba.apagyi
csendes tag
Sziasztok!
Sapphire FM1 Pure Platinum AMD A75 SLI Dual Graphics
AMD FM1 A8 X4 3850 2.9GhzEhhez szeretnék RAMot venni, nem tudom milyet/hány darabot érdemes. Egyedül azt tudom, hogy a prociba épített videókártya ebből fog enni és külön nem tervezek videókártyát rakni bele egyelőre. Húzni nem tervezem, nem értek hozzá, meg inkább éljen sokáig.
KINGSTON Memória HYPERX DDR3 8GB 1600MHz Non-ECC CL9 (9-9-9-27) DIMM (Kit of 2) Intel XMP
Ezt néztem, de nem tudom, hogy egyáltalán kompatibilis-e az AMD-vel, illetve hogy 2 darabosat érdemes-e venni.Előre is köszi a segítséget!
-
Mike66
csendes tag
Hali!
Egy Acer Aspire 5942G-ben szeretném a 3GB memóriát 6GB-re bővíteni. Samsung memóriakártyák (1333Mhz) vannak benne 1+2GB, és az 1GB-t cserélném egy 4esre.
Milyen memóriakártyát vegyek? Számít valamit hogy nem Samsung?
Ötleteket várnám!
Köszike!! -
Mennyivel terheli jobban a memóriavezérlőt, ha nem 2x4GB ram lesz a lapban, hanem 4x2GB?
Cak memória tuningnál jelent majd hátrányt, vagy a proci tuningnál is?
-
-
jeni
félisten
válasz
Robeerto #4850 üzenetére
Vedd ki a másik bent levő 3x1Gb ramot és annak a helyére tedd be az új 3x2GB ramodat,ezzel kivédheted a ramok összeütközését.
Ezzel nagyobb memóriád lesz a gépedben ami ma a 6GB elég lesz.A 9GB ram ami esetleg ha mégis mennének egymással de az amúgy is felesleges annyi benne. Nagy a valószínűsége,hogy az előttem hozászolással egyetértve,hogy a OCZ rammal nem lesz jó,az is igaz,hogy a gyártó leállt azok a DDR3 memóriák gyártásával.
Kipróbálásra mehetnek együtt,kárt nem okozol vele,legalábbis kiderül,hogy tudnak együtt muzsikálni vagy sem.
Azzal is nyersz a 3x2GB DDR silicium rammal,hogy a gépedre tudsz feltenni 64 bites win 7 rendszert,mivel ahhoz már 4GB DDR3 ram kell. -
Robeerto
csendes tag
Rendben, akkor maradok a 6 GB-nál. Amúgy grafikai tervezésre nem, de programfejlesztésre használom a gépet, úgy hogy mellette sok folyamat megy meg több böngésző is sok tabbal, úgyhogy eléggé memória gyilkos. A Visual Studio, netbeans vagy egyéb fejlesztő környezetek meg a különböző szerver alkalmazások eszik rendesen a memóriát. Azért csak elég lesz neki a 6 GB.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Robeerto #4850 üzenetére
6GB ram bőven elég ha csak nem grafikus tervezésre vagy ilyesmire használod a géped.
Közel sem biztos, hogy mennének együtt az OCZ nem olyan jó ddr3 fronton, sok gond volt velük. Olyan szinten, hogy az OCZ le is állt a ddr3-as ramok gyártásával teljesen.Ebből a képből nem derül ki mennyin megy a ramod, csak az, hogy gyárilag 1333 CL8-as kited van. Ha a bios-ban nem állítottál semmit (se XMP-t nem aktiváltad, sem a ram szorzót sem a bclk-t nem emelted meg) akkor alapon, vagyis 1066MHz-en megy a ramod CL7-ben jelenleg.
-
Robeerto
csendes tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni. Nem igazán vagyok otthon a memóriák párhuzamos, többcsatornás kezelésének témakörében. Jelenleg egy x58 alapú rendszerem van 3 db 1 GB-os DDR3-as RAMmal. Szeretném ezeket bővíteni és ebben kérnék tanácsot. Beraknék ide egy print screen-t az everestből, ami mutatja a jelenlegi RAMom tulajdonságait.
Kérdésem egyrészt az, hogy most itt milyen a RAMom sebessége és frekvenciája pontosan? Mert sokféle adatot látok és nem igazodok ki rajta. Másik kérdésem, hogy e mellé ha beraknék 3 db 1600MHz-es CL8-as sebességű RAM-ot, akkor nagyon lehúzná-e a sebességét ez a meglévő 3, illetve egyáltalán működnének e ugyanúgy trial channel módban. Magyarul a kérdésem, hogy maradjon-e a jelenlegi 3 vagy jobban járok, ha áron alul beszámíttatom. Jobb lenne, ha maradna, mert 9 GB mégis csak több mint 6 GB, de ha nagyon romlik a sebesség, akkor nem ér annyit. Mindenesetre mostanában nem szeretnék újra RAMra költeni.
Amúgy ilyen RAMot szeretnék venni: [link]
-
jeni
félisten
válasz
-Rahan- #4844 üzenetére
dizájn is
meg aztán technikailag van-e úgy meg oldva fene se tudja mert vannak szűz memóriák amelyeken nincs borda és mégis rendesen működnek.biztos,hogy a bordáknak van szerepük a hűtésben,de annyira,hogy kiálljon azt nem tudom megerősíteni.
nekem is a Corsair Vengeance van meg mert akkor ez volt csak elérhető boltokban 1,5V kivitelben,nálam is gond volt elsőre a magasított borda mert nem fért el a Mugen 2 alatt ha az 1-s és a 3-s slotba tettem be a memóriákat. ezt elsőre egy sythie lapos 12mm ventivel oldottam meg mert csak úgy fért el a 2-s és a 4-s slotban a memóriák. annyira belógott a cpu hűtőbordája a memória foglalatokra.
viszont megtudtam oldani,hogy a másik oldalra tettem a ventiket oda már a rendes coolink PWM-s 25mm levegő forgatót tettem fel(zöld lapátos). a felfogató meg gyárilag volt rá,így nekem most a Videokártya felől fúja el a levegőt(magról) ez jó pont neki,és így nekem lentről felfelé viszi a lamellákról a meleg levegőt felfelé és a ház tetején meg van egy gyárilag hatalmas ventilátor ami kiszívja onnan. amúgy is a meleg levegő felfelé áramlik. -
-Rahan-
tag
-
Bodor
veterán
jános : Természetesen a proci nem 1.65 V-ot kap, hanem 1.36-ot, de kell a ramnak az 1.65.
Lehet, hogy neked alapfeszen elmegy 2133Mhz-et a 1866Mhz-es sniper-ed, de nem bízok benne...
jeni: De igazad van, 1,5V-n kell produkálnia a 1600Mhz teljesítményt, de 1866-on már kell neki a 1.65, és én arra lőttem be. -
-
Danken88
csendes tag
Sziasztok!
Nem egyértelmű nekem, hogy bele megy-e ebbe az Alaplapba [link] a 1333Mhz-es DDR III - as ram?
Előre is köszi
Üdv: Danken
-
Bodor
veterán
Az általad javasolt G.Skill
DDR-3 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-8GBXL) RAM-ot csak javasolni tudom P67-es lapokba, főleg ilyen áron.
Nálam szépen futnak 1866-on is 1.65 V-al, egy ASUS P8P67 Deluxe lap, és egy SB 2500K társaságában, szóval bírják a tuningot is. -
jeni
félisten
válasz
-Rahan- #4825 üzenetére
A Geillt nem javasolják mostanában
A Corsair Vengeance egy hibája van magasított a hűtőbordája,így figyelni kell milyen CPU hűtőt teszel rá?
A G.Skill Snipert azt mindenki dicséri mert annak ráadásul alacsony a bordája,így bármely CPU hűtő alá elvileg befér,itt kapható pirosban
Ezt a ramot a HARDVERKER forgalmazza. -
Danken88
csendes tag
Sziasztok!
Milyen ramot ajánlotok ebbe az alaplapba: Asus P5G41T-M LX?
Procival együtt húznám egy kicsit, de nem kell drága tuningram.
2*2 GB-ra gondoltam, megbízható és olcsó kéne.Segítséget előre is köszönöm
-
-
Socket A
aktív tag
Hali!
Jó pár év után sikerült bővítenem a hihetlen 256MB DDR-400at 512re.
Érezhetően jobb lett és elgondolkodtam hogy még egy 512est veszek bele.
Valakinek tapasztalata? Érezhetően gyorsabb lesz? Mert akkor végülis megér 1-2ezret a bővítés.
Köszi! -
-Rahan-
tag
válasz
Atimester #4815 üzenetére
Többen is írták, hogy az alacsony ram árak mellett érdemes 2*4 GB-os kitet vásárolni. Mivel azt a visszajelzést kaptam, hogy a 2133 MHz sem hatékonyabb, mint például az 1866 MHz, ezért ezeket néztem ki, AMD-s rendszerbe lesz, Asus M5A99X EVO [link] alaplapba:
1. G.Skill DDR3 1866 / 8GB G.Skill Kit 3-14900CL9D-8GBXL [link] 20213 forint
2. G.Skill [ SNIPER] F3-14900CL9D-8GBSR [link] 18704 forint
3. Corsair DDR3 Vegeance CMZ8GX3M2A1866C9 8GB KIT [link] 18015 forint
4. PC14900 1866MHz 8GB GEIL EVO CORSA KIT2 CL9 [link] 17793 forintMivel a felsorolt jelöltek árban igen közel állnak egymáshoz, ezért, a teljesítmény és a megbízhatóság a döntő és nem az ár.
Nem a tuning a cél (bár lehetséges, hogy megpróbálkozom vele), hanem hogy alapból gyorsak legyenek a memória modulok. Ha valakinek van jobb ötlete, más márka és/vagy más típus, nyitott vagyok rá. -
Bigeee
tag
Üdv,
Van egy asus p5k/epu alaplapom jelenleg kingmax 2x2GB 800MHz-val, (proci jelenleg core2 e7200). Ár/értékbe mi lenne mi lenne a leggyorsabb ram ami még belemegy? 4giga elég amúgy ugye?Köszi
-
jeni
félisten
válasz
kicsigi97 #4806 üzenetére
Ha 2x4GB veszel annak nagyobb az esélye,hogy egymással nem fog össze akadni és ár értékben az a jobb,mintha csak egy darab 4GB veszel,mert ha fejleszteni akarod később akkor lehetnek gondok.
Amúgy nem sokkal drágább a 2x4GB DDR3 ram Corsair Vengeance mint a 1x4 GB Corsair.Mindezek mellett tényleg még elegendő a 4GB ram de nem szívesen vesződők később a kompatibilitási gondokkal. Igaz akkor is leesnek majd a memók áraik,de legalább ezren én túl lennék vele.Inkább legyen több,mint kevés.
-
Giovanny
őstag
Sikerült megvenni G.Skill Sniper-t szerintetek jó választás volt ? Z68 lapba lesz használva.
-
Atimester
aktív tag
válasz
-Rahan- #4814 üzenetére
CL9 vagy CL10: a gyakorlatban semmi jelentősége sincs.
4 vagy 8 GB: a 4 GB szinte mindenhez elég.Most olcsók a RAM-ok. Szerintem jövőre is azok maradnak!!! A piac telített, vevők nincsenek, a cégek és irodák (mint legnagyobb vevők) számára bőven elegendő a korábbi platform (Core 2 Duo és DDR2 RAM) ami az irodai felhasználáshoz kell. (Win XP, Win7, Office, internet…) Így azok sem fognak őrült fejlesztésbe fogni, közben lassan jönne már a DDR4 és a még újabb proci családok, csak épp minek? A szoftver fejlesztés már több lépéssel le van maradva! Szinte alig akad program, ami az i7-es platformot ki tudná használni…
-
-Rahan-
tag
Őrlődök, hogy 4 vagy 8 GB mennyiségű memóriát vegyek? Alapvetően úgy gondoltam, hogy bőven elég 4 GB memória, ám elolvastam a Battlefield 3 ajánlott gépigényét, mely nem a maximális grafikai beállításokra vonatkozik: 4 GB az ajánlott. Minek kell a windows 7-nek és egy játéknak legalább 4 GB? Tanácstalan vagyok, hogy mennyi legyen.
-
-Rahan-
tag
Mekkora jelentősége van annak, hogy a memória CL9 vagy CL10? Az árban látom a különbséget, de valós teljesítményben is van?
-
válasz
Atimester #4811 üzenetére
Vagy ha nem szükséges és nem létfeltétel az eladás akkor tartsa csak a kiírt árat.
Persze nem arra gondolok, hogy ha itt mondjuk 7K-ért mennek akkor 20-ért tegye ki.
Én ezt tapasztalatból írom. Több mint 1 évig árultam egy 700-as APC Smart-ot, a kutya nem kereste, de a kirakott 12K-s ár már így is elég jó volt, és tudtam nem ez a gond.
Pont rosszkor tettem felTavasszal meg nyáron ezeket nem nagyon keresik, de ahogy jön a tél meg a rossz idő viszik ezeket a szinuszosokat mint a cukrot, mert berakják sokan kazánokhoz stb.
Pl az enyémet is egy csirkekeltetőhöz vették meg(nem vicc, halálosan komoly)
-
Atimester
aktív tag
válasz
hepibáb #4810 üzenetére
Szia!
Egyrészt tényleg nagyon leestek az árak, mert erős az eladói nyomás, másrészt itt a PH-n mindig nyomottabb áron lehet értékesíteni bármit, mint más apróhirdetésekben.
(Ilyen RAM-okat pl. karácsonykor még 20 ezerért adtam el itt a PH-n, és 25 ezer körül volt boltban. Mostani ára már kevesebb mint a fele…)Szerintem nem adod drágán, de ez Magyarország. Ha a feléért adnád, akkor is alkudnának belőle…
(Ja és legyen új, meg 100 év gari, meg számla és persze vidd is házhoz…)Nézd meg mások hirdetéseit, átlagolj és állj be te is azon az áron. Ha nem viszik, hetente csökkentsd 10%-kal, vagy cseréld el valami számodra is hasznos dologra…
-
hepibáb
tag
Sziasztok!
Tényleg ennyire lementek a memóriák árai vagy én vagyok béna az eladásban? Van egy 2x2 GB DDR3as 1600as kitem és nem tudom eladni....A 7rugó szerintem nem sok érte, de mások szerint ezek szerint igen....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
-Rahan- #4807 üzenetére
Nem ad érdemi gyorsulást, egy sima 1600-as Kit is bőven elég lesz.
4GB elég filemzéshez meg játékra, a 8GB egyelőre feleslegesen sok lenne neked.Esetleg ha később enm akarsz vesződni a fejlesztéssel, most elég olcsó a ram vehetsz 8GB-ot de 4 ig bőven elég lesz még 1-2 évig biztosan.
mod:
kicsigi97: Elég még bőven a 4GB.
pokol ura: Kingston HyperX bőven jó lesz és az nem is drága.
-
-Rahan-
tag
Szeretnék egy Asus M5A99X EVO alaplapot vásárolni, ehhez szeretnék memóriát. A gépet nagyrészt játékra és filmnézésre használnám. Az alaplap fogadja a 2133 MHz-es memóriamodulokat, 2*4 GB kapacitású kellene. Eddig három lehetséges jelöltem van:
Geil Evo Corsa PC17000 2133 MHz 8GB CL9 36660 forint
G.Skill (F3-17000CL9D-8GBXLD, RipjawsX) F3-17000CL9D-8GB 44300 forint
Kingston KIT 8GB 2133MHz XMP T1 Black KHX2133C9D3T1BK2/8GX 57000 forintA drágább cuccok valóban annyival is többet tudnak, vagy csak a tesztekben jelenne meg a különbség de használat közben nem érezném?
Másnak lenne valami egyéb javaslata? -
kicsigi97
tag
Sziasztok!
Az a helyzet állt elő, hogy bővíteni szeretnéma PC-m tudását egy kicsit. Mégpedig, egy RAM Kit vásárlással.
A konfig:
MSI 770-C45
AMD Phenom II X2 550 BE @ X4 3.5Ghz
Sapphire HD6790 1Gb GDDR5
A jelenlegi RAM: 2GB Kingmax 1600 MhzLeginkább játékra lesz Full HD-ben, így szerintem felesleges a 8 giga, de ti majd megmondjátok.
Amit én kinéztem: 4GB: 4GB Corsair
8GB: 8GB CorsairEzek jók, vagy csak papírnehezékek?
MOD: Ezek kompatibilisek a konfiggal?
Előre is kösz
-
pokol ura
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-990XA-UD3 lapom egyAMD Phenom II X6 1075T procival, ehhez szeretnék ramot venni. Dual chanel kit érdekel és 8GB. Márkák típúsok érdekelnének.
Segítségetek előre is köszi.
-
-Rahan-
tag
Új gép vásárlása előtt állok, windows 7 64 bites operációs rendszer lesz rajta, nem tudom, hogy 4 vagy 8 GB memóriát kellene belerakni. Játékokra és filmnézésre használnám.
-
b0077
tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Asus A8N5X alaplapom. Még 2*512 Kingmax MPXC22F-D8KT4R memóriával vettem jó régen
Most szereztem bele 2*1 G Kingston KTC7494/1G.
Az a problémám ,h nem indul el a gép, ha mind2 memória típus benne van. Eddig dual channel-ben ment a Kingmax, és most a Kingston is már. Persze nem dual channel-ben szerettem vna használni a ramokat együtt. Az lenne a kérdésem , h honnan tudom eldönteni h milyen ramot vegyek a 2 Kingmax mellé ,h biztosan működjenek együtt. 2db 1Gsat szeretnék, így összesen lenne 3G a régiekkel együtt.üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 rev:3.2 AMD FM2/FM2+ alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest