Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék mi a különbség a Kingston HyperX Blu és a Genesis között? És a Blu és a red hyperx között van valami különbség? Késleltetésben nem látok különbséget, de lehet hogy valami elkerülte a figyelmemet.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
ui.: Ezt a memóriát néztem ki [link] a lentebb látható konfighoz annyi különbséggel, hogy proci csere után egy AMD FX 8150 lesz benne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pitbull1990 #6697 üzenetére
Teljesen jó választás.
-
pitbull1990
csendes tag
Sziasztok!
Memóriát szeretnék bővíteni! A gép:
AMD ATHLON II X2 255 3.1 Ghz
Gigabyte GA MA74GMT-S2Jelenleg 2*1 Gb 1333Mhz cl9 ram van benne
Ezt néztem ki:[link]
Mi a véleményetek? Esetleg szivesen fogadok egyéb ötleteket ( max. 13k)!
Előre is köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Diablo18 #6695 üzenetére
Az ok, de nem a ram adatátivteli sebessége a szűkkeresztmetszet az esetek kb 95%-ban.
Azt meg te is tudod mint mindenki, hogy minden rendszer ssebességét a leglassabb elem sebessége határozza meg.
Ez kb olyan, hogy hiába veszel egy Ladára egy 200-as sebességindexű gumit attól még nem fog 200-al menni.Benchmarkokban jól mutat a gyors ram, mert azok mesterségesen ram limitesek ezen kívül a tömörítésnél profitálsz belőle és ki is fújt. Meg esetleg ha van grafikus mag a procidban ami a rendszer memót használja de ott is 1866-os ram sebesség fölött már nincs érdemi gyorsulás.
-
Diablo18
senior tag
hát nem tudom elvileg több adat megy át
másodpercenként a ramon így hogy gyorsabbhát azért 1333-1600 között is érezhető a külömbség
úgy ha minden össze van rakva az embernek írdatlan gyors gépe vanszerintem nem szégyen az ha 2xxx mhz es a ram a gépbe
bár én is 1600 ast használok mert erre futotta .)
-
veréb
tag
sziasztok! szerintetek melyik legyen
1:8GB G.Skill RipJaws-X CL9 DIMM Kit PC3-17000U 2133mhz
2:8GB Patriot CL8 AMD Memory DIMM Kit PC3-12800U 1600mhz
3:8GB ADATA XPG G Series CL9 DIMM Kit PC3-16000U 2000mhz
érdemes 2133-t venni vagy elég az 1600mhz / a jövőt tekintve/ -
fagylalt
senior tag
válasz
petike2014 #6681 üzenetére
A Geil-nek nem lettek rossz a DDR3-as memóriái?
Én azt hallottam, hogy nem lettek túlzottan jók.Nem akarom tuningolni a ramokat, ezért szeretnék egy gyárilag magasabb órajelen ketyegő darabra befektetni.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy épp platform csere előtt állok és a drága (elvileg) leendő alaplapomban egy Asus P8Z68-V/GEN3-ba menne a következő memória modul kit:
Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB PC3-12800 Kit (CMZ8GX3M2A1600C9)
Mennyire jó/megbízható ez a RAM? Nem akarom tuningolni csak 1333mhz-en használni.
Vagy esetleg mást ajánlotok? Amennyiben igen, akkor olyan 10-15e között!
-
petike2014
aktív tag
-
anubisz0718
csendes tag
válasz
anubisz0718 #6679 üzenetére
Úgy mondod,hogy a tápról nem kap eleget? vagy a Biosban rakjam 2.1 V ra a memória feszt?
GEIL PC2-6400 DDR2-800 CL4-4-4-12
GX22GB6400UDC 2.1 Volt
Mind a 4 ilyen,de csak kettőnek egyforma a sorozatszáma.. -
anubisz0718
csendes tag
Igen cserélgetem őket, de a 4 az nem megy,külön,vagy mással párban igen. Random mumber sequencel, itt elhasal már másodszorra fut. 2 egyforma sorozatszámú, 2 az különböző, de a modul típusa,száma minden egyezik. Eddig 3 volt benne, 3x1 gb, a 4 slottba, az mellé vettem egy negyediket, beraktam azonnal kékhalál, teszteltem azt is,külön,egyben,mással,úgy megy, csak a 4 be van rakva úgy a Windows logónál már meghal. Bios látja mindet.
-
Bigeee
tag
válasz
anubisz0718 #6676 üzenetére
Úgy nézted, hogy előbb az 1-es majd a 2-es foglalatba teszel 1 párt? Néha szar az egyik foglalat az alaplapokban. Azt gondolom kipróbáltad, hogy egyesével berakod ramokat és úgy teszteled. Ha minden ram meg foglalat is stimmel akkor fesz.-el lehet tényleg a baj
-
fagylalt
senior tag
válasz
petike2014 #6669 üzenetére
Milyet ajánlanátok akkor? A lényeg, hogy egy csúcskategóriás ramot, szeretnék. (1600MHz és följebb) Meg hogy jobb legyen a mostaninál.
-
válasz
anubisz0718 #6674 üzenetére
RAM-vezérlő kap elég feszt? 4 modulnál több kell neki valamivel, plusz lehet kicsit emeljni kellene a VDimm-en is, lehet 4 modulnál már nagyobb a drop, és azért hasal el.
-
anubisz0718
csendes tag
Sziasztok. Létezik,hogy 4 egyforma típusú Mem modul, 2 egyforma sorozatszám,2 különböző sor.szám, és nem futnak? Külön,egyben,mindenhogy mennek,de ha a 4 et egyben berakom,azonnal kékhalál, be sem tölt. Memteszt is kihasal rajta, ha a 4 egyben van bent, ha külön,egyenként,vagy bárhogyan,simán megy a teszten is.
Járt már így valaki? Hogy tudsz akkor ramot tenni,pótolni ha a 4 ből 1 elhasal? kidobhatod a maradék hármat,mert a nem egyező sorszámúak nem fognak menni egyben? -
Tompie
őstag
A következő alaplaphoz keresnék megfelelő, stabilan működő 1600-as dual 8Gb RAM-ot, tuning nem lesz. Az ár ha lehet legyen minél olcsóbb, 13k de inkább 12k alatt.
ECS A75F-A (V1.0A)
Az alaplap honlapján megadott RAM támogatások itt vannak.
Köszönöm -
crus90
tag
válasz
petike2014 #6669 üzenetére
de még így is csak 10-10-10-27-es időzítés és ha jól olvastam akkor 7-7-7-18-ig 1600-on stabil.
akkor nekem is 7.9-et nyomna
-
fagylalt
senior tag
válasz
petike2014 #6665 üzenetére
Ez már csúcskategóriás?
A G-Skill-ekről mi a vélemény?
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy felső/csúcs kategóriás ramot vagy olyat, ami jobb a mostani memóriámnál: ?
Kingston HyperX 8GB (2x4GB) 1333MHz DDR3 CL7 Kit2x4GB vagy 2x8GB is jöhet.
-
holodp
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet fogok vásárolni, amihez már csak a memóriát kellene kiválasztanom, de valami iszonyat mennyiségű memók közül kellene rábökni, úgyhogy inkább segítséget kérnék tőletek.
Ez lenne a konfig
Asrock H61M/U3S3
Intel i5 2400
Sapphire HD6950 1GBLehetőleg 8 Gb-ot szeretnék, de nem tudom, hogy kell-e 1600 Mhz, vagy elég az 1333, ráadásul márkát sem tudnék választani... Árban jó lenne 12000 Ft-on belül belül maradni.
Játék+Filmnézés a fő vonal.
Köszönöm -
Djroberto
tag
Tudnátok abban segíteni hogy egy ASUS Rampage Formula IV-hez milyen memória passzolni ami tuningban sem piskóta?
4x2gb vagy 4x4.
Köszönöm
-
veréb
tag
sziasztok! abban kérném a segítségeteket hogy érdemes-e 2133mhz-s ramot venni 1600mhz-s helyett? érezhetően van-e külömbség a kettő között? vagy azon a különbözeten 3x4g 1600 vagy 2x4g 2133
-
laceeeboy
tag
válasz
proci985 #6649 üzenetére
Köszöntem szépen!
Akkor végülis nem járok rosszul. Csodálkoztam is, hogy a Crysis 2 simán fut magasabb beáll.-ok mellett, míg a crysis 1-et szépen le kellett húznom, és még úgy sem volt valami élvezhető. Mivel sajnos nem értek a tuninghoz, bőven elég lesz, így szerintem elcserélem.
Mégegyszer
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
laceeeboy #6648 üzenetére
több mem jobb, pár játéknak (crysis 1, stalker széria, supreme commander) kevés 4g ram.
800 és 1066 közöt azonos fsbvel szerintem nem fogsz érezni különbséget. tuningban a 800 limitálóbb lehet, de ha nem tuningolsz, akkor igazából mindegy. tuningnál a 2:1es strap miatt samsung alapon 400as FSBig egyébként biztosan jó lesz.
4x2 giga ramot egyébként szerintem később egyszerűbb lesz eladni.
-
laceeeboy
tag
Üdv mindenkinek!
Nem vagyok valami nagy RAM szakértő, annyi kérdésem lenne, hogy van egy
Kingston 4x1GB 1066MHz CL5 DDR2 HyperX - KHX8500D2K4/4G kit-em,
és ajánlottak nekem olyat, hogy 4x2GB DDR2 800MHz Samsung ramot adnának érte.
Melyikkel járnék jobban? Játékra kell a gép, BF3, Crysis2, Rage, de nyilván a későbbiekben is játékosnak fogom használni (FarCry3 stb.)Megérné nekem ez a csere, vagy a 800MHz-es ramok nem teljesítenének úgy mint a mostani HyperX kit?
-
Tidus
addikt
válasz
Darko_addict #6644 üzenetére
Úgy számoljál, hogy a hűtő legalsó lamellája(lemeze) 4,2 cm-re van a processzor kupakfelületétől. Mivel a procik, és a foglalatok sem egyforma vastagok.
A ninja átmérője 11 cm.
Ezekből ki tudod számolni, hogy mi fér el neked. -
crus90
tag
válasz
Darko_addict #6644 üzenetére
Üdv nekem volna 2x2gb 1600mhz-es Csx Cec nagyon jó és strapabíró ramjaim.! Akit érdekelne annak itt egy [link].! Csak most 10.000ft.! Nem gagyi és még nagyon szép is.
-
Darko_addict
őstag
Üdv!
A képeket nézve milyen típusú ramok férnének be mellé?
NINJA 3 -
morMi
csendes tag
Kingston Hyperx és Corsair Vengeance között nagy különbség van? Melyiket vegyem inkább?
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
Ehhez a konfighoz szerenek memoriat:
Asrock h61m hvs
Intel i3 2105(hd 3000 graphics)
Fps aurum 4001.A kerdesem,hogy kingmax vagy kingston?
2.Sokkal gyorsabb lesz -e ha 2db 4gb-at veszek?
3.Az asrcork weboldalan a support list-ben a kingston-t irjak tamogatott ramnak,de gondolom a kingmaxal is jol teljesit,vagy nem?Hd filmezesre,zeneszerkesztesre,neha videovagasra es neha jatekra is hasznalnam!
Elore is koszi!
-
128bit
tag
Haho
Van most nekem 2x2g 1600 CL9 es memoriám és nézegetek egy ilyet: 2x2g A-Data 2200MHz XPG Gaming V2.0
Érdemes lecserélni,lesz valami látszata plus 10 ezerért?
Kösziiiii!!!! -
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Ebbe a netbookba ram bővítés esetén szerintetek mekkorát vegyek? 4 Gb a max amit kezelni tud, de jól gondolom, hogy felesleges bele akkora, és elég lenne 2 Gb is?
-
cseth
csendes tag
Sziasztok,
Teljesen uj konfigot epitek, full HD videok vagasa a fo foglalatossag. A kerdes:
Memoria melyik legyen? Ha jol sejtem a tobb ebben az esetben jobb, de kikernem velemenyeteket...
Kingston 32GB (8 x 4GB) HyperX 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM
Corsair 16GB (4 x 4GB) Vengeance DDR3 1600MHz DIMM 240-pin CL8 Low ProfileA konfig:
Intel Core i7-3930K 3.20GHz S2011 12MB
Asus Sabertooth X79 S2011 Intel X79 DDR3 ATX
Arctic Cooling Freezer i30Koszonet a valaszokert...
-
gyuszmo1
tag
sziasztok! ismételten kellene a segítségetek! olyan bolt kellene ahol le tudnák venni a polcról ezeket a memóriákat [link] vagy külföldi oldalt ahol ingyenes szállítás van és viszonylag gyorsan itt van a cucc mert holnap viszik az enyémeket és nincs tartalék memóriám.(a rambazár csak rendelésre hoz)
-
petike2014
aktív tag
Egy kis tapasztaltot szeretnék megosztani veletek.
A konfig az egy z68-as alaplapon nyugszik egy g530-as cpu-val keröltésben, ebben a rendszerben próbáltam ki 2 pár memóriát.
1.Geil Evo Corsa 1600 cl9, xmp profilt hiába állítom be nem megy, 1600-on 8-8-8-24 1t hibátlan üzem..., tehát ajánlható 14e körül (de mégsem lsd 2.)
2.Ballistix Sport 1600 cl9, itt nincsen ugye gyorsabb xmp mint 1600 (ezt beállítva működik is), tuningban 1866mhz 9-10-10-24-1t a vége így egy 5-7% gyorsabb szintetikus tesztekben ráadásul 2-2.5e-vel olcsóbb és normál, nem kiemelkedő hűtője van így a cpu hűtők is elférnek... -
crus90
tag
válasz
Darko_addict #6624 üzenetére
Nos kicsit magam ellen beszélek most de Kingston Hyperx, Ocz, Csx, nekem ezek váltak be idáig.
Az én ramjaim 2x2gb Csx Cec 1600mhz-es ram windos 7 élményindex-én 7.9pontból 7.7-et kapnak.
És ezeket cseréltem most le.
-
crus90
tag
válasz
Darko_addict #6622 üzenetére
Èrtem csak azèrt mondtam mert segìteni akarok csak. Nekem core i5 750 asrock h55m-le alaplap, 2x2gb csx cec metalcooler 1600mhz. Èn inkàbb 1600-ast venèk, de nem szeretbèk beleszolni.
-
-
crus90
tag
válasz
Darko_addict #6620 üzenetére
Nos elsősorban inkább DUAL-ban gondolkodj.
Hisz akkor nem 64bit hanem 128.
persze nem okoskodni akarok de miért nem 1600mhz-eset veszel hisz árban nem sok különbség van és hátha tudod használni is 1600-on. -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
4GB-nyi DDR3 1333MHz-es RAM-ra lesz szükségem. Mi a preferált: 2x2, 1x4? (Gondolom DC miatt 2x2)
Illetve, ahogy néztem RENGGGGETEG féle van. Melyik a menő és bevált márka/modell manapság?Köszönöm!
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Egy MSI P45 Diamond-ba (DDR3-as) vásárolnék 2x2GB DDR3-as kit-et.
A konfig többi, lényegesebb része:
C2D E8400
Corsair VX450W
Sapphire HD 4850 Toxic FullKingston HyperX-ekkel szemezgetek, csak nem tudom, melyiket merjem megvenni. Alapvetően 1600-ast keresnék, ami tuti kompatibilis a lapommal.
Ahogy olvasgatom szinte észrevehetetlen a különbség 1333/CL7 és 1600/CL9 között, így inkább utóbbit néznék (feltéve hogy támogatja az alaplapom ill. a procim, ezt nem tudom biztosan).
XMP-t támogatja a deszka.
Miket tudnátok ajánlani max. 8-10 ezerig? Más márka is jöhet, amivel vannak pozitív tapasztalatok.Üdv
-
szinimini
senior tag
Helooo
Azt kérdezném,hogy a két memória között mi a különbség??!!
Kingston HyperX Blu 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP
Kingston HyperX 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP X2 Grey Series
-
crus90
tag
Sziasztok.!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Volna egy asrock h55m-le alaplapom és benne i5 750-es proci.
Idáig 2x2gb 1600mhz Csx Cec MetalCooler van benne de kicsit keveslem már és azért is szeretnék venni másikat. Ki szemeltem az utódját de nem tudom hogy jó lenne-e bele. ő lenne az.! Az kérdése mert ez a típus P67 és Z68 chipre lett optimalizálva nem h55-re, jó lenne bele.??Előre is köszönöm a segítségeteket.! Üdv crus90
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Ebbe a laptopba szeretnék vásárolni egy 4 GB-os memóriamodult:
Minél olcsóbban (5-6k), milyet lenne érdemes néznem?
-
winotto
tag
válasz
winotto #6568 üzenetére
http://www.gskill.com/products.php?index=390
G.skill F3-12800CL9D-8GBSR2 - Sniper SR2
Speed - 1600Mhz
Size - 8GB (2x4GB)
Latency - CL9
Channel - Dual
Timing - 9-9-9-24
Voltage - 1.25V
2. Generációs Intel Core Processzorokhoz, Intel XMP ReadyEz van most betervezve ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 + i7 2660k mellé.
Vélemény???
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest