Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi0808
senior tag
válasz Gabesz26 #46496 üzenetére
Azért kicsit fura lett volna, ha nem lett volna olyan nagy különbség a tizen milliós és a másfél milliós gép között. Ezért gondoskodni kell arról, hogy nagyon dobjon a saját márka
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Kezdő tanácsadó iroda vagyunk, és szeretnénk egy projektort a prezentációinknak. Kezdetnek valami megbízható helyről származó használtra gondoltunk, mivel sajnos olyan kb. 50e Ft áll rendelkezésre, amit be tudnánk fektetni. Tudtok esetleg valakit, vagy egy céget ajánlani, akitől tudnánk beszerezni egy használt, de legalább pár hónap garanciával rendelkező projektort?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Gabesz26
senior tag
válasz szepi0808 #46491 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy a DREAMCINEMA-ban ne lett volna kalibralva, és optimálisan beállítva az a Sony, a vetítési körülmények is ideálisak voltak (sokkal jobbak, mint nálam otthon).
Amióta a radiance vásznat használom a nem épp ideális vetítési körülményeim miatt, azóta a szivárványon kívül (látom, de nem vészes, és nem is zavar) sok mindenbe nem tudok otthon belekotni. A fekete dlp-t meghazudtolo, a kontraszt, színek számomra kiválóak, a mozgásmegjelenites és a képelesseg pedig mai vetítőkkel nézve nem az 1 milliós kategória (mondjuk az is igaz, hogy a vetítőm listaára 3 millió volt ). A 4k egyelőre nálam marketing kategória (full HD filmek sem lettek kimaxolva, ha minden film pl oblivion minőség lenne... + a 4k filmek nagy részét nem 4k kamerával forgatják, innentől kezdve meg nem érdemes szvsz 4k-rol beszélni).
-
belinho
senior tag
Üdv!
Kaptam kölcsön egy régebbi típusú Panasonic projektort.
Annyi problémám van, hogy a projektoron DVI-D bemenet van, míg a Notebookon HDMI kimenet, és ezt a kettőt kellene összekötnöm.
Láttam van ilyen átalakító kábel DVI-D-HDMI.
Annyi kérdésem lenne, hogy ezek oda vissza kompatibilisek?
Vagyis a Notiból HDMI-n kijövő jelet tudja majd fogadni a projektor DVI-D bemenete?
A hang az tudom, hogy nem fog átmenni, nekem csak a kép lenne a lényeg.
Köszönöm! -
Khaosz55
addikt
válasz Pro Koryak #46487 üzenetére
Sim2 crystal 4 uhd.
-
szepi0808
senior tag
válasz Gabesz26 #46489 üzenetére
Na, erre írtam a múltkor, hogy én nem butítom a projektorok képét. Elég egy két értéket elállítani és máris azt mondod rá, hogy ez mi a szar?
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Ijk
nagyúr
Sokkal nagyobb baj hogy FHD sincs újonnan. Pedig dobhatnának valami konzumer gépet 0.95"-os FHD dmd-vel és lézerrel vagy leddel Epson TW-9400 árban. Persze rezgetéssel, de csak hogy ráírhassák a dobozra hogy 4k, különben nem veszik észre.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Gabesz26
senior tag
Szerintem Sim2 volt...
Saját tapasztalat a témában. DC nyílt napon láttam ideális körülmények mellett a Sony 270-et. Őszinte leszek nekem annyira nem volt meg a hűha faktor (sőt nyugodtan dőltem hátra, hogy az otthoni időske dlp ennél számomra sokkal jobb képet vetít). A nagyszobáról, és az ottani Barco DLP-ről ez már nem mondható el...
-
devil-k
nagyúr
-
szepi0808
senior tag
válasz Cseneles #46483 üzenetére
És ne feledkezz meg az ANSI kontrasztól, ami miatt a világos jelenetek lesznek nagyon ötösek, ebben a Sony 485:1-hez tud + a natív 15000:1 + a kiváló mozgásmegjelenítés és így összességében áll össze a jó kép. Nem akarom fényezni a 270-et, de ez most nagyon jól sikerült gép lett és az ára is fogyasztható.
-
Cseneles
őstag
Teremtől függően attól függ hol méred de jó esteben tud a TW9400 7600:1 kontrasztot kalibrálva mérten. a Sony 270-es meg 15.700:1, mondjuk egy Eshiftes JVC DLA X7900 38.500:1, és a natív N5 24800:1, N7 meg 33.500:1
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-
Ijk
nagyúr
válasz Khaosz55 #46477 üzenetére
Persze nem tudom milyen gépeket láttál, jó lenne egy lista. Sajnos ezek az "olcsó" 4k DLP-k jó esetben 0.65"-os dmd-vel vannak szerelve, inkább 0.45"-al, ami valahol 1:1200 on-off kontrasztban kifullad, utóbbi 1:600-ban, TW9400 ha jól tudom 1:6000 körül lehet.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz mandju #46475 üzenetére
Nem tudom melyik típus pontosan, de ha valaki arra azt mondja hogy egy Lcos képe jobb akkor annak tényleg az Lcos- való, mert kb. az egycsipes DLP csúcsa lehet.
Persze én nem hiszek a FHD feletti felbontásban házimozi vetítésben. Nem azt mondom hogy nem lehet részletgazdagabb, csak hogy nem igazán látom filmeknél értelmét, főleg ha jelentős pénzösszeg vagy kontraszt beáldozásával jár. És ez még a natív 4k-ra vonatkozik, nem is a rezgetősre ami további hátrányokkal jár./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Khaosz55
addikt
válasz #99499520 #46473 üzenetére
A párommal mentünk mindenhova nézelődni, sokat mozizunk és szerintem több részletet is lát mint én. Ő homályosnak ítélte a 4k dlp-t. Engem meg az alap feketéje zavart meg az ára. Semmit vitát nem akarok, de én otthon nem moziszobába, világos falakkal lényegesen jobbnak ítéltem a 9400 alap feketéjét. Ugyan azt néztünk ott mint amit otthon szoktam és nem jött az érzés hogy: Aztakurv@ így az árat sem értettem.
-
mandju
senior tag
-
Khaosz55
addikt
Sikerült eljutnom Szepihez és megnéztem a rendszerét ahol a 9400-et hasonlítottam össze 270-es Sonyval. A 9400-es gépet elég jónak tartom, de 1-2 dolog zavart így nézelődtem a piacon. Természetesen drágább gépért elvárt a jobb minőség.
Én személy szerint nem vagyok a megrögzött híve semelyik technológiának (DLP LCD, SXRD) és műszaki vitákba sem folyok bele mert az nem az én szakterületem. Személyesen azt érzem hogy mindegyiknek vannak itt ott gyengeségeik és erősségeik. Egyszerűen megnézem és eldöntöm melyik tetszik.
Szóval láttam LCD, SXRD 4K, és sokmillás 4K DLP vetítőket. JVC maradt ki mert a kiszemelt az már a kereten felül volt.
Végül a 270-es Sony mellett döntöttem, javulás elvárt volt mivel drágább. Okokat nem akarom kifejteni, mert feleslegen nem akarok vitát nyitni, láttam sokat nekem ez tetszett.Szepinek meg köszönet a demózáshoz és úgy gondolom az eladáshoz nem csak az kell, hogy valaki eszközöket mutassunk be hanem maga az ember is, és ebben nem ért csalódás.
-
péjé
őstag
válasz kisGAS #46470 üzenetére
Nagyon jó választás, w2000 volt nekem. Vki itt bosszankodott hogy egymás után 2 v. 3 ilyen gép belül poros lencsével érkezett, rajta kívül másnak sztem nem volt baja ezekkel a vetítőkkel. Nem tudom használtan veszed-e, lehet érdemes egy kört futni hogy mit találni használtban ebben az ársávban, néha nagyon minőségi gépek kerülnek eladó sorba igen jó áron.Van pl. avx-en egy Runco RS900 ami felsőpolcos gép, érdemes megnézni.
-
kisGAS
csendes tag
Nyilván Porsche-val a legélvezetesebb a-ból b-be furikázni, de egy Opel is levihet kényelmesen. Elsősorban egyéni preferenciák és lehetőségek kérdése, hogy mit választ az ember.
Szóval pl. egy Screenline Amleto Diamond 1.4 (250*140) + Benq W2000 jó lehet kezdésnek, vagy valami komolyabb? -
Ijk
nagyúr
válasz kisGAS #46468 üzenetére
Újonnan nincs olyan normál vetítésű projektor sem ami jó és nem milliós tétel.
Filmezés a szűk keresztmetszet minőségben, ahogy írták sportműsor és játék nem feltétlen igényel magas kontrasztot. Ilyen célra pl. egy TW-7400 szerintem jó választás újonnan, DLP-ből jelenleg csak használt ajánlható. Wemax-/Xiaomi előnye a könnyű telepítés és lézer fényforrás, ami sok ki-be kapcsolásnál, ill. napi szintű több órás használatnál előnyös. Ezekhez viszont fix vászon kell. És használtpiacon jobb DLP-t kapsz már kb 150-ért.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
kisGAS
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
A falak sárgás színűek, mint a fórum széle kb. a padló barnás, a mennyezet tört-fehér. A vetített fal szürkére festése megoldható, ha javít az élményen.
Első körben akkor érdemes lenne egy jó FullHD használt projektort venni, és tesztelni?
UST projektorok közül van ami jó és nem milliós tétel? (pl.: LG PF100U) -
Tompkins
tag
Sziasztok!
Projektort szeretnék venni otthoni filmnézéshez. Használtat keresek alapvetően, olyat, amit ti, hozzáértők, szívesen ajánlanátok.
Az alábbi paraméterekkel tudtok nekem mondani 1-2 márkát/típust, amit figyeljek a piacon?
- mire szeretnéd használni a projektort: Házimozi
- mire szeretnél vetíteni: Vászonra
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt: 160cm szélesség, kb. 2,5-3 méterről néznénk
- mekkora a szoba: 4x5méter
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort: Nem lenne fixen a plafonon, inkább alkalmanként lenne kitéve pl. asztalra
- mennyit szeretnél rá költeni: 50-100e Ft - a jó ár-érték arány lenne a legfontosabb
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda: világos falak, sötét szekrények, redőnyök vannakKöszönöm!
T. -
Ijk
nagyúr
válasz kisGAS #46462 üzenetére
Önmagában a redőny semmit nem jelent, pontosabban a vetítéshez szükséges de nem elégséges feltétel. Belső falak, padló, mennyezet, bútorok fényvisszaverése határozza meg a kép kontrasztját. Ideális eset ha minden fekete, legrosszabb ha minden hófehér. Nyilván két véglet között helyezkedik el egy átlag nappali, de jellemzően sokkal közelebb a hófehér véglethez. Ilyen esetben nem ajánlott a vetítés, még egy ALR vászonhoz is legalább a projektor mögötti fal legyen sötétebb.
Az említett UST projektorok túlárazott játékszerek. Komoly eredményt nem kell várni tőlük a pici dmd miatt, nyilván a fényerejük és a nagy képátló első látásra lenyűgöző lehet megfelelő környezetben. Ezeknek az árából használtpiacon komoly házimozis vetítőt kapni, de megfelelő környezet hiányában ezek sem fognak kibontakozni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
kisGAS
csendes tag
Sziasztok!
Meg szettném lepni a családot karácsonyra egy "minimozival". Filmeket, NFL nézni és játszani fognak rajta a gyerekek. A sötétítés megoldott redőnnyel.
4.5 m távolságból néznénk 3 m széles falra vetítve.
Mekkora vászon/festés lenne az optimális ebből a távolságból? Én 110-120 col átmérő körül gondolkodtam.
Van értelme 4K projektorra gyúrni, vagy elég egy FullHD?
Xiaomi, Wemax UST projektorokkal van tapasztalat?
Köszönöm a válaszokat! -
BBéci
legenda
válasz Krisztian101 #46455 üzenetére
Nem csak a drágábbak kiváltsága, minden valamirevaló, vetítő optikája zoomos. Amelyiké nem, azt bottal sem szabad megpiszkálni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #46457 üzenetére
Megtaláltam.
Ha valakit érdekel:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Valaki nem tudja véletlenül annak a videonak a linkjét, ahol bemutatják, hogy milyen a kontraszt egy fehár falakkal rendelkező szobában, majd elhúzzák a fekete függönyöket és úgy?
Egy időben akaratlanul is belebotlottam mindne nap, de, most hogy keresem sehogy sem találom.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
vito555
tag
Sziasztok.
Nincs véletlenül valakinek elfekvőben ilyen vagy hasonló vászon anyag? Salange Projector Screen [link]
Előre is köszönöm.
üdv:vito555𝄢
-
Krisztian101
tag
Sziasztok!
Kezdőként azt néztem és az összefoglalóban is olvastam, hogy lehet zoom-ot állítani a projektoron. Gondolom nem mindegyiken, mert nemrég volt nálam egy LG smart beam tesztelésre és azon csak élességet tudtam állítani és azt is látom, hogy mindenki helyezgeti előlre hátra a vászonhoz képest.
Ez a zoom-olás a drágább projektorok kiváltsága?
(összefoglalót olvastam, de erre nem találtam választ vagy lehet csak elsiklottam efelett)
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz gabenn4241 #46448 üzenetére
106"-os manuál Grandview...ilyenem van, nem hullámosodik, fülesedik...plafonra szerelhető, 60 cm kifutó. új ára br. 90eft körül van.
Ha fix is jó neked akkor nézz körü avx.hu-n, ott akad időnként ilyesmi jó áron. -
gabenn4241
tag
válasz #99499520 #46447 üzenetére
Köszi a felvilágosítást...😂 Akkor az ajánlottat esélytelen elérnem, de a jelenlegi 40" tévéhez képest nekem már elég menő lesz a 100"is 👌 Max 240centit tudok kipréselni széltében a helyiségből, hogy esztétika is legyen, meg a projektort is 100"ig javasolják. Így akkor milyen max bruttó 240 centi széles vásznat javasoltok minimum 50 centi kifutóval??
[ Szerkesztve ]
-
gabenn4241
tag
Sziasztok! Milyen 2m széles 16:9es motoros vásznat javasoltok egy lg hf65lsr projektorhoz?? Házimozira lesz használva teljes sötétségben. Minimum 60cmes, de inkább 65cm kifutó szükséges az optimális elhelyezés érdekében. Másik kérdés, 5 méter távolságban ez a képmeret elég lesz?? Köszi előre is a segítséget.
-
gyeniko
őstag
válasz junior19 #46441 üzenetére
Mit kellene átgondolnia újra? Valóban, ezek a fényerő és a kontraszt beállításának alap videói. Lehet, hogy elbszéltek egymás mellett: ljk arra gondolhat, hogy a végpontozással megelőzhető, hogy a fekete "bezáródjon", vagyis, hogy a sötét egy bizonyos értéke felett (alatt?) minden egyszínű fekete (sötét szürke) massza legyen, így - bár szűkebb sötét tartományban - előjönnek a részletek.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Dorian
félisten
válasz Real_Necro #46439 üzenetére
Természetesen.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
20 - 40ezer Ft a redőnymotorok ára.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Sokkal olcsóbban, harmadáért is lehet kapni, abban már a beszerelés díja is benne van. Konkréten tudom, mert anyósomék másfél hónapja motorizáltatták a két legnagyobb redőnyüket. A kettő volt 60000 Ft.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csabili74
aktív tag
ma 14:00-ig kellene döntenem:
Benq MH5353 év garival
vagy
Acer X1623H2 év, Acer szervíz garis.
vetítés 3-5 méteren belül bárhonnan, plafonra szerelném. A vászon 170x170 es.
segítsetek
[ Szerkesztve ]
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
zsoika
addikt
válasz zsoika #46418 üzenetére
Ja ezt nem néztem ..bocs de azért kérdezz rá , hátha.
- minimum egy HDMI és egy teljes méretű Displayport ( két kijelző )
- EQ APO ( vagy annak megfelelő akusztika szoftver fusson. A HM Denon700 AV processzoromban nincs semmilyen bemérő szoftver, a hangsugárzók meg XLR aktív) -
zsoika
addikt
válasz alphamooncam #46416 üzenetére
Hali.
Amlogic box [link]Ijk: Nem lenne az baj ha 2db ablakról volna szó. A következő házamat úgy építem hogy legyen egy szoba ahol teli ajtó van és nincs üvegfal meg lépcső amin fentről le tud szűrődni fény.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Tanács kéne , mert az asztali PC-m 9 év után kapitulált.
Moziszobába, proji elé a forrás eddig, egy Gigabyte Brix volt/van, Win10 Kodival.
Terv.
Brix bekerülne a másik szobába az asztali PC helyére.
Kellene a helyére egy VALAMI SSF ( olyan kicsi mint ez a képen látható BRIX ) PC, vagy médialejátszó... akármi.
( Két éves kép )
Kívánalmak:
- Kicsi
- Zajtalan
- NAS-ról etethető legyen
- minimum egy HDMI és egy teljes méretű Displayport ( két kijelző )
- Kodi képes
- EQ APO ( vagy annak megfelelő akusztika szoftver fusson. A HM Denon700 AV processzoromban nincs semmilyen bemérő szoftver, a hangsugárzók meg XLR aktív)Ötlet?
Keret max150K.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Real_Necro
veterán
Jól hangzik, bár nekem sötétítenem csak a lámpákat kell az meg telefonról is megy. A többi már csak pár automatizált konnektor.
Ellenben most bútort fogok szerintem venni, hogy legyen mire leülni. Elvetettük a mozifotelt, klub szoba miatt valami dizájnos de azért kényelmes darab kell.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
pittbaba
aktív tag
Bena kerdes kovetkezik, sorry, de nem tudtam rajonni:
Sony VPL EX7 projim van most itt. Rakotom a UPC mediaboxra es minden iranyba fel/le/bal/jobb oldalon hianyzik a kep egy resze. Nem kicsi hanem hatalmas reszek, konkretan elvileg van felirat, de en azt nem latom
Ha bemegyek a menube ott is a menu elso karaktere lemarad.Probaltam mar a projektoron allitani minden egyes parametert, de semmi sem huzza ossze a jelet hogy beleferjen.
Alul latom, hogy a projektornak lefele meg lenne hely vetiteni, mert 0 szinnel megvetiti, a jel nem er le odaig valamiert.
UPC menuben annyit talaltam, hogy 4:3 mod, de barmire allitom semmi sem valtozik, nem ertem mi a fene ez a jelenseg.
Lehet a HDMI -> VGA konverter csinalja? Nincs ezen a projin HDMI
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
pittbaba
aktív tag
Egyetertek. En falurol jottem harom ezer forinttal a zsebemben Budapestre, tobb mint 10 evvel ezelott. Most ha nem kellene fel evente koltoznom siman megtehetnem, hogy osszeallitok egy ilyen hazimozi rendszert, es meg melle egy nagy TV-t. Mindezt megelozte 20+ ev programozni tanulas amig masok az utcan rosszalkodtak en kodoltam. Ha vannak vagyaid es el akarod erni oket, akkor elered. A maradek inkabb a hisztit valasztja.
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #46407 üzenetére
Nem csak akkor lehet valakinek olyasmije, amit leírtam, ha luxusba születik. Nem kerül borzaszóan sokba a vázolt automatizálás, akár egy Logitech Harmonyval meg lehet oldani.
-
zsoika
addikt
Telitalálat ...néha nincs is ,de így legalább hallgatok zenét.
Mik76: Azért mert bár a projim tudja a 24p-t de v.miért nem hajlandó azt alapból elfogadni ...ezért át kell baxnom a fejét. Illetve nem a proji nem fogadja el, hanem a lejátszónak mondja azt hogy ő nem tudja a 24p-t. Ha a tv-n indítom a filmet akkor a lejátszó 24p ben 7ndul és ha átkapcsolom menet közben akkor már szeretik egymást. A lejátszó nem tér el a 24p től és a proji meg fogadja.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsoika
addikt
Kac-kac...jót nevettem.
Nálam úgy működik a dolog hogy vagy 2percig ugrálok össze vissza.
Felszaladok az emeletre 5db tetőablakon a fényzáró rolókat lehúzni, aztán lent a konyhában az ablaknál+bejárati ajtónál lévő rolók következnek, majd a nappali black out függönyök.
Bekapcsolom a tv-t , erősítőt és az androidos boxot ki, majd be hogy LE+kodi fusson. Ekkor elindítom a filmet (még a tv-n) de közben indíthatom a projit ,(de előbb áram alá kell helyezem egy billenő kapcsolóval ) ....az erősítőn átváltom a hdmi kimenetet , a tv-t kikapcsolom és lehúzom a vásznat.
Most jött el a "kényelmesen elhelyezkedsz a kanapén"
Hipp-hopp[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz pittbaba #46402 üzenetére
Simán.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
pittbaba
aktív tag
Ahh igeeen Olyan jo lenne mindkettot, de fel/egy evre nem akarok ket szettet is osszerakni, az mar kisse tulzas lenne. Viszont kozben megint el vagyok keseredve kicsit, mert bejott ez a 4K Tv orulet, es nem talalok rendes meretben HD-t, jo aron Azt hittem a 4K miatt most az olcso hasznalt HD tevekbol Dunat lehet rekeszteni, de errol lekestem kisse ugy tunik.
Kerdes:
15m HDMI kabel az OK? Ha szepen el akarom vezetni a kabelt a media boxbol hatulra, akkor kb 12m kellene, de 15m amit talalok, 10 az pont keves.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz pittbaba #46400 üzenetére
Arra sokkal megfelelőbb egy tv.
A vetítés más világ, kényelmesen elhelyezkedsz a kanapén, megnyomod a távirányító megfelelő gombját, amitől leereszkednek a redőnyök és a vászon, elhalványodik a lámpák fénye, közben bekapcsol a vetítő, a lejátszó és az erősítő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest