Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz darvak #159137 üzenetére
Na ez igen, na itt már van miből válogatni.
Annyira újak ezek a Dellek, hogy első kézből passzolom őket. Jelenlegi helyzetben ezek még odébb is lesznek, én is csak a kinti tesztekre tudok hagyatkozni. Nagyon vészes dolgot nem olvastam, venti hang, és fényerő-szegénység az, ami zavarós.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz darvak #128935 üzenetére
Nem feltétlen, de én már több Dellt nem hagyok magamnak, TP-t se. Kizárásos alapon Fuji meg HP maradt, előbbiből deka sincs, utóbbit szereztem így ez van.
820 panelek miatt esett ki nálam és lett 14" inkább.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz darvak #128922 üzenetére
Az új 7-esek nálunk is sorra mennek alaplapcserére. Egyik kollégának már a negyedik alaplap van a gépében.
(#128929) vernazza: 300 alatt a best buy ez az Asus N551, ez még ips kijelzős.
(#128925) vadkutya01 : 700k-ért tudok ilyen gépet kb. 130-ból még használtan se.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz darvak #128922 üzenetére
Én feladtam a küzdelmet. Most volt 840 vs E7450 harc, HP maradt. Dellel sokkal könnyebb kárc okozni egy véletlen tollal vagy bármivel. És az a mérhetetlen mennyiségű alaplapcsere, nem garizok többet
-
hallador
addikt
válasz darvak #125577 üzenetére
Nincs. +1 MB cache valamint:
- i5 5300u 2,3 Ghz alapórajel TurboBoost 2,9 GHz
- i7 5600u 2,6 GHz alapórajel TurboBoost 3,2 GHzValamint a VGA Max Dynamic Frekije 50 MHz-el magasabb 950 MHz, 900 MHz helyett.
A két processzor között semmi más különbség nincs.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz darvak #125567 üzenetére
Ennyiért max Haswell magos valamilyen Zbook 14 G1-es variánst kapsz meg úgy 340 000 körül amit én szívesen is ajánlanék.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
őstag
válasz darvak #120818 üzenetére
Világgaris T440-eset már kevésbé találsz, T450-eseknél nagyobb a valószínűség, bár vannak 1 (US) meg 3 (EU) év garisak.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Chaser
legenda
válasz darvak #15307 üzenetére
Akadtak olyanok tavaly is. A kérdés az, hogy pl 20k felárat megér-e ez egy pentium ellenében. A válasz egyértelműen nem. Mikor +10k-ért kapunk i3-at meg jóval erősebb vga-t, a válasz a "hülyének is". Azt azért hozzátenném, hogy ilyen szintű vga-nál továbbra is a vga fog maradni a szűk keresztmetszet, nem a cpu. notebookban jó ez, de netto tudását nézve asztaliban 17-18k-ért 2x olyan erőset lehet venni újan. És még azok is elvannak egy 2.4Ghz körüli sandy pentiummal. Saját tapasztalat. Az, hogy egyes gamek kifejezetten lassúak only 2 maggal az meg azért van mert optimalizációt nem sokat láttak, pl GTA4. Na de ahhoz nagy felbontásra/részletességhez gt630/635 is édeskevés. HD-ban meg elpöntyörögnek kissé lebutítva már ilyen vga-n is.
ducsekbence: Minden 2.5" SSD szerelhető laptopba. Esetedben a nagy kérdés az, hogy hány mm magas SSD-t tud fogadni a gép. Sokba csak 7mm-es fér, értelemszerűen olyanba vastagabbat nem rakhatsz. A standard SSD méret 9.5mm. Az említett SSD nem tudom milyen vastag, gyártó oldalán megtalálod. Azt meg le tudod mérni, a gépedbe milyet lehet rakni. 7mm SSD pl a samsung 830 széria.
szerk: Tenken: Persze, hogy nem indokolja. Mivel notebook i5=i3 turboval. Turbo átmenetileg 1 v 2 mag órajelét hivatott megemelni bizonyos mértékkel, ugyanolyan 2mag+2HT kombó mint az i3. Spéci utasításkészleteket tartalmaz és jobb energia managementtel rendelkezik ugyan, de ez játék szempontjából nem releváns. Desktop real k_vad core i5 egészen más történet.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
runner 125
nagyúr
válasz darvak #15025 üzenetére
Nah jah, de inkább tolnék egy SSD a Lenovo alá, persze kinek mi az igénye.
Egyébként az Inspiron pl. nálam numpad miatt ki is esik. Nem tudom minek vették le róla. A gyártók 90%-a úgy adja 15,6"-on."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
btudos
nagyúr
válasz darvak #15025 üzenetére
Ez igaz, de ezalatt a legértelmesebb választás gamer notebook-nak a G580, 140-ért. Egyetlen kiszerelés lefed egy 50 k-s sávot, az azért nem rossz
brumi1024: "ezalatt", vagyis a 7520 ársávja alatt Egyébként a garancia miatt (meg amúgy is) jók az Inspironok, de nem hiszem hogy a gyengébb hardvert és a 20 k-s felárat ellensúlyozná a garancia.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Chaser
legenda
válasz darvak #14945 üzenetére
Ha "csak" 144 core, 128 bit és ddr3, akkor is jóval erősebbnek kel lennie a 96 coreos gt630-nál, szóval nagy baj már nem lehet
munszu: Aztán gyorsan rácsapni, nem tartom kizártnak ha valós is a 140k-s ár, sok érdeklődés miatt majd árat emelnek.
-
Tenken
őstag
válasz darvak #14954 üzenetére
Figyelj, legyen neked igazad. Én örülnék, ha egy 144 magos, 192 bites 2GB ddr3-as verziót kapnánk, mert a leírás alapján akár ez is lehet. Amit én feltételezek, az ezek alapján a "leggyengébb" verzió, amivel még így is teljesen jól járunk.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
mate12
csendes tag
válasz darvak #14867 üzenetére
Tudnál linkelni egy webshopot ahol árulják, én sehol nem találtam. Köszi.
Bár ha nagyon drága akkor majdnem mindegy.Így valószínűleg maradok az eredeti elképzelésemnél.
[link 1]
[link 2]
Ezek milyen vételeknek számítanak? Elvileg csak a proci az eltérő. Sebességben van számottevő különbség?
Esetleg milyen alternatívákat ajánlanátok? -
Gutenberger
tag
válasz darvak #14716 üzenetére
Nem akarom elcserélni, nagyon elégedett vagyok vele és kb egy hónapja vettem az edigitalban.
A családba kell még egy gép szövegszerkesztésre és most ez a samu elég szimpatikus ár/érték arányba - win 7 is van hozzá.
"Uram, ha Ön lenne a férjem, megmérgezném! - Ha az Ön férje lennék, bevenném!"
-
Pocok256
veterán
-
-
GrooveHero
addikt
válasz darvak #13947 üzenetére
Ezt említettem, hogy a kolléga furcsa árakat szab. Nem az enyém, hanem tesómé. Van neki már egy másik, ez meg már régóta ott porosodik. Mindene jó, kivéve az alaplap, illetve maga a GPU része, ami az alaplapon van. El szeretném adni, akár egyben olyannak, aki meg tudja csinálni és olcsón megveszi, mert jól jár vele, vagy külön alkatrésznek. Tökmindegy.
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
roberto211
őstag
válasz darvak #13922 üzenetére
Nyílván nem egy, erőmű, de nem rossz szerintem azért az árért használtan ha van . Vga nekem nem anyira számít, az sem biztos játszanék rajta, csak ha néha-néha ilyen kissebb játékokkal, akkor elfusson rajta és kész.
Hp-hez hasonló gépeket még mit ajánlasz? Ami hasonló mind hardverileg, mind külsőleg minőségben? .Samsung 300e5c van most jó árba. Az megéri?
Ez a renew ez pontosabban mit fejt ki? Tehát mit jelent?
Üdv: R
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
chubii
senior tag
válasz darvak #13788 üzenetére
Hmm, 180-ért nagyon elgondolkodtató ez az 5520. Ráadásul 4 év garanciával adják. Csak az a fránya integrált kártya... lehet,hogy kevés lenne nekem. Egy HD4000-rel jobban ki tudnék egyezni. Kicsit várok, hátha felbukkan egy 5530 tulaj.
A 6ezres szériánál a képernyőmérettel van gondom.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz darvak #13624 üzenetére
igen, a driver gond megoldódott, csak délelőtt nem nagyon volt időm ezzel vesződni.
ssd-t majd megoldom legfeljebb odd helyére, ha annyira szükségét érzem.
ami jobban zavar, az a görgtési lehetőség hiánya a tapipadon, magszoktam nagyon a régi asuson.
illetve a vinyót eléggé hallani, de akkora ssd-t meg tuti nem veszek, hogy a vinyót kihagyhassam a gépből.szóval egyelőre elég vegyesek továbbra is az első benyomások, de hát eddig összesen ha 3 órát tudtam a géppel tölteni, és abban benne van a win8 telepítés is
meg azért még 'be kell lakni'
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Genji
őstag
válasz darvak #13626 üzenetére
Mivel filmezne is rajta ezért sztem 15,6" lenne jó.
Proci inkább erősebb mint gyengébb, mert szett közbe beakad az elég para
Nem nekem hanem a barátomnak kell, szerintem szerkesztéshez Abletont, keveréshez nem tudom mit használ.a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
-
-
GrooveHero
addikt
válasz darvak #13478 üzenetére
Ezt mondtam, hogy hülyeség feltelepíteni a gyári CD-t. Amúgy sem használom a meghajtót, de amikor az utoljára eredeti lemezt látottott, hajjajjj
És most nem arra utalok, hogy mindent warezolok, mert van eredeti lemezem is (videokártya driver install lemez ) ,hanem arra, hogy mikor megveszel egy software-t, vagy hardware-t, és kapsz hozzá telepítő lemezt, tök hülyeség azt a verziót feltenni, mert úgy is van annál frisebb verzió, lásd Nvidia driver,stb. Nem vonatkozik ugyanakkor a CD kulcsols termékekre, amik verzióhoz kaphatók.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
GrooveHero
addikt
válasz darvak #13474 üzenetére
Igen, ilyesmire gondolok. A napokban olvastam, hogy jön vmi új procival vmi noti. Dell az? Nem tudom, már nem rémlik a dolog. Még azt is kérdezgették, hogy mikor, de nem tudni biztosat.
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
GrooveHero
addikt
válasz darvak #13471 üzenetére
Ilyen kérdés pont volt, szintén E1-et ajánlottak hozzá, de mondom inkább biztosra megyek, nem tudtam, hogy nem csak azért ajánlották e, mert az a sláger, meg jó áron van, és nem is nézték, hogy milyen a noti alja. Mondjuk érdekes,hogy 15.4-ig írja a méretet, de állítólga 15.6-os gép bőven elfér rajta. Merem remélni. Amúgy nem hallani valamit, hogy lesz e Lenovo-nak másik szériája? Karácsony körül akarok venni majd, nem tudom, hogy fognak alakulni az árak. Az Y580 egyelőre drága, bár egy kategóriával feljebb van.
-
Chaser
legenda
válasz darvak #13403 üzenetére
Nem tartom kizártnak hogy egyszer ilyenem lesz ha elborul az agyam többi része is korrektnek tűnik. Egyedül azt furcsállom azt írják max 4GB ram. Lehet ráintegrált, annyira még nem néztem át a tesztet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz darvak #13403 üzenetére
Kephamos:
Fogyasztóvédelem, békéltető testület? Erre vannak. Persze nem kevés idő fáradság, azt elismerem. Össze kéne fogni PH-ról több embernek, akinek voltak problémái egy-egy ilyen puhatestű által vezetett bolttal, valószínűleg hatásosabb lenne, talán el lehetne érni valamit a jövőre tekintettel.[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz darvak #13205 üzenetére
Igen?
Akkor marad a LenovoG580 eddig!
Vagy a Lenovo IdeaPad G580GH de ez csak ha úgy lesz az anyagi akkor.Akkor lássuk ha gyengébb a proci hátha az ár is lejjebb megy (ennél jobban? )
De azért ne essen szét 1-2hét utánDe látom mindenki ilyet keres miért nem olvastok vissza?? Ma már vagy a 3. ember
Ma szinte egész nap ebbe érdeklődök, és itt válaszolgat Darvak stb. ,hogy mi lenne a legjobb Filmre és Nettezésre.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz darvak #13198 üzenetére
Értem THX
Az Ah531 et azért lövöm ki mert sokan szidták a hangszóróját ,hogy halk...
Akkor marad a LenovoG580De azért B950 elvileg ,mert ahogy néztem ebbe az árkategóriába (100-115) ez a legerősebb.
S gondolom film nézéshez, meg netthez teljesen jó lesz nem akad majd semmi...De miért jobb a Samunál a Leonor?
Persze lehet jobb nem azért nekem sose volt Leonorom nem is ismerem annyira mint márka lehet azért furcsa, hogy itt mindenki ajánlja őket.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz darvak #13184 üzenetére
Aham
Akkor ez kilőve mert itt már 25-30 a pluszAkkor maradok az eredeti nincs játék felállásnál.
Akkor van
Lenovo IdeaPad B570E2 Notebook
Mert néztem másik Leonort is ebbe az árba kb. de ennek:
Intel® Pentium Dual Core B950 van benne a többi meg B830 volt stb.
vagy:
Samsung NP300E5Z-A04HU
vagy NP300E5X-T01HUNa akkor innen szerintetek melyik?
Aksi idő nem tudható náluk? Vagy kb egyforma.szerk:
B-L-A-C-K köszi csak most láttam.Na akkor ez majd ha úgy alakul az anyagi akkor ez a N1.
De addig is az előzőekből ha ez nem?
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Chaser
legenda
válasz darvak #13171 üzenetére
Ez teljesen jó 100k-ért. A cerka se sokkal marad el a pentiumtól.
szerk: link
szerk: Nem azt mondtam 99400,- ft, akkor kukacoskodnék, hogy 100k alatti Futárral is megvan 102k-ból, akit nem zavar a tükör annak jó választás kicsipézből'.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz darvak #13169 üzenetére
Annyi fele beszélnek már ,hogy...
Mi lenne akkor a legalja ,hogy fúson rajta a Full HD filmek akadás nélkül és amit felveszek Full HD kamerával az is mondjuk, és persze nettezés.
Rá lehessen kötni az LCD TV-re és legyen HDMI csatlakozás rajta.
Win7 menjen rajta.
Jó aksi ideje legyen neki.
Játékokat hadjuk az nem kell egyáltalán!!!
De minimum 15" legyen de mehet feljebb is nem gond.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
GrooveHero
addikt
válasz darvak #13107 üzenetére
Végül is nem hülyeség, hogy az író helyére...mert úgyse nagyon használnám. Most sincs a gépemben. Ha kellene win-t telepíteni, azt meg pendrive-ról végezném. Minden más meg van az interneten. Driverek ilyesmi...D az már mókolással jár?
-
GrooveHero
addikt
válasz darvak #13097 üzenetére
SSD berakásához annyira kell megbontanod a géped, mint a memória bővítéssel.
Na igen, ezt már én is akartam kérdezni. Pölö ha veszek egy 4 giga memóriával szerelt gépet és rakok bele még 4-et, vagy az általad említett esetben SSD csere, vagy bővítés... akkor ki kell csavaroznom 1-2 csavart, és berakni az új harware-t. Ez idáig ok. És mi van akkor, ha elviszem szervízbe gariztatni, mert történt vele vmi, ás meglátják, hogy már meg van bontva a gép, vagy ők is leveszik, és megnézik, még meglátják, hogy bővítve lett, akkor nem fogják azt mondani, hogy mivel belenyúltál bukod a garit?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Politika
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- ASUS Chromebook C523
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- HP LAPTOP, I3-1125G4 , 8GB ram , 240GB M.2 ssd , Windows 11 pro
- Asus TUF Gaming F17 eladó vagy csere videókártyára
- ASUS ROG STRIX G18, 240HZ, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 407-es videokártya
- ASUS VivoBook : RYZEN 5, 8GB DDR4, 512GB SSD, Vega 6, OLED Kijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest