Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
aha, szóval Te egy ilyen ember vagy?
észreveszed a mások által észre nem vett hibát, nevezetesen azt, hogy adott gép tulajdonképpen egy frigo módján dolgozik, tehát nem hőt termel - a tesztek alapján ráadásul szinte a legtöbbet - hanem hideg levegőt.
azért a helyedben én erről írnék egy értekezést valamelyik nemzetközi szakirodalomba, hátha felterjesztenek Nobelre.
De előtte azért vegyél egy olyan gépet magadnak - mint első notebook tuti ezt ajánlod magadnak - és használd arra amire való.Eddig nekem ezek voltak: egy régi-régi Asus A3 sorozatból. Se szeri, se száma a szervizelésnek, gariban, és azon kívül. Cserébe szinte elnyűhetetlen lett volna, ha nem kellett volna zsanért, házat cserélni 1-2 alkalommal, bár nem szokványosan használtam, mert 3 éven keresztül napi szinten hordtam munkába. Napi 20-30 nyitás-csukás.
Aztán jött egy "majd én tudom, nehogy már mások mondják meg" "gép", egy albacomp személyében. 2 napig bírtam. Szerencsére vissza tudtam vetetni a madaras tescóban, így pénzemnél maradtam.
Majd megkérdeztem, hogy adott pénzért, adott célra mit javasolnak. Abból választottam és lett amit most is használok, egy NX7300. Ezt kb annyit nyúztam mint az Asust. Vettem hozzá még egy 1 év garit - hála Istennek - amikor lehetőségem volt rá. Alapvetően masszív gép, pár szériahibával, ami 1 év után jött elő. Zsanéroknál törik a műanyag rész. De egy korrekt HP szerviz, akik még a HP support által nem javítandót is cserélték.Akku már nincs. Állandó wifi és csak öleb szegénykém. Nekem úgy tűnt, hogy nem melegszik.
Aztán most ideiglenesen hozzájutottam egy Samsung NP300V5A géphez. 2 hétig használtam, volt az enyém. Bárkinek jó szívvel ajánlom őket. Amikor használtam, jöttem rá, hogy a HP bizony melegszik és ahhoz képest, kellemetlenül. Persze itt ne a játékra gondolj, mert ölben egyébként sem játszunk
De ha még kevés lenne a saját tapasztalat (bár tudom, Te semmibe nézed mások véleményét és élet tapasztalatát, ami nem baj, ilyen vagy, nem tehetsz róla, ez veleszületett dolog) akkor van itthon még egy Dell (nocsak) Vostro 1015 munkagép is. Néha használtam, de nem szeretem. Nem szeretem, mert a touchpadja nekem is túl érzéketlen, azon felül ölben rossz helyen melegszik. Egyébiránt pedig masszív kis gép, jó akku idővel, jónak tűnő zsanérokkal, elfogadható képpel.Van még más géppel is saját tapasztalatom, de legyen elég ennyi. Ezeket ismerem, a többiről meg megkérdem a felhasználói tapasztalatokkal rendelkezőket. Lehet, hogy akad egy-két hibás darab a szériában, ami szemben a többivel nem hibás, de attól még a széria kaksi.
Persze az is lehet, hogy Te egyszerűen csak saját érdekeid nézed és ezért ajánlod ezeket a gépeket. Bár elnézve az aprót, hogy mennyien próbálnak szabadulni a Dell adott gépeitől, lehet mégis magadba kéne tekinteni, de olvasva a hozzászólásaid, erre az esély nulla. De ettől még szép napot -
veterán
válasz Dhampir #3086 üzenetére
Nem volt még huzamosabb tapasztalatom a 8460p-vel (Három hete vehettem volna egyet 350 Fontért, de pont akkor nem volt pénzem), viszont a HP 6930p esetén is ugyanez volt a probléma - úgy látszik, kétgenerációként szeretik ezt előhozni. Szóval amit tapasztaltam a 6930p esetén, hogy ott is alacsony volt a kijelző fényereje, de nem minden gépnél. Kb egy tucat ilyen gép volt nálam, amiből kétharmada szenvedett ezzel a problémával. Azok, amelyek az első fél évben készültek, gyenge fényerővel dolgoztak, ami azt jelentette, hogy majdnem maxon kellett használni. A második fél évben készült gépek már 50%-os fényerőn mentek nálam, addigra javították a hibát.
A notebookcheck tesztje az első sorozatból való géppel történt, szóval érdemes lenne felkeresni egy fórumot (akár a HP hivatalos fórumát is) és megkérdezni ott, hogy változott-e a helyzet, mint ahogy a 6930p esetén történt. Ott nagyobb a merítés, azért érdemesebb ott kérdezni.
Egyébként használt, jó állapotú 8460p-t Angliában 400 Font környékén már kapni, ha van kihez postáztatnod, akkor megvan a gép, ha meg nincs, szólj, és talán tudok segíteni.Érdekes, hogy a 6910p esetén is előfordultak ilyen problémák. Valamiért mindig a 14"-es gépek esetén van ez a gond. A 12,1-es méretosztályban nem jelentkeznek ezek a problémák.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
DarkDeer
senior tag
Én is úgy látom, hogy az A532 minden kategóriában nagyjából az előd árain lesz kapható, illetve pár ezerrel több lesz az ára. Viszont ezért a plusz pár ezerért kapunk egy hangyányit erősebb processzort, jobb billentyűzetet, 3 db USB 3.0-ás portot na meg sokkal szebb dizájnt.
-
reelc
veterán
Most találtam: http://www.alternate.de/html/product/listing.html?navId=795&tk=8&lk=357&page=7#Fujitsu
Fujitsu LIFEBOOK A532 (Windows 7 Professional 64-Bit (OEM)), Intel® Core™ i5 Prozessor 3210M (2,50 GHz), RAM: 4096 MB
569 Euro, kb. 164e Ft Windowssal. Ez már Ivy Bridge. HD Graphics 4000-rel. Persze ki tudja, itthon mennyiért lesz, és az i3 mennyivel lesz alatta. -
Dhampir
félisten
Egyébként érdekes, hogy Freedost vagy Linuxot adnak a gépekhez néhány helyen amikhez nincs Windows. Akkor elméletileg ismerniük kell a hardvereket, nem?
Ismeri, de elképzelhető, hogy bíbelődni kell a beállításokkal, de integrált grafikával ritkán akad gond. A Fujitsu LifeBook 530-omat szinte minden Linux disztribúció alapból megkajálta.
A HP egyes laptopjaihoz létezik gyárilag illesztőprogramokkal teljesen támogatott Linux; a Suse Linux Enterprise Desktop, de az eléggé zárt szoftver, és ha frissíted a kernelt, akkor odavesznek a gyári programok.
Némelyik ATI kártya driverével szépen lehet szívni Linux alatt, bár például a PC-m alaplapjára integrált Radeon HD 3200 gyönyörűen működik Lubuntu alatt a zárt meghajtóval.
[ Szerkesztve ]
-
reelc
veterán
válasz Tikakukac #3077 üzenetére
A Fujitsu hivatalos honlapján szerepel az A532-ből i3 két Sandy és egy Ivy Bridge (i3-3110M) is.
http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/pc/notebooks-tablets/all-round/lifebook-a532/index.htmlDarkDeer: az általad linkelt A532-esek árát én is néztem. Ha azt nézzük, hogy az A531 i3 2330M 135e körül van Windows nélkül, akkor nagyjából 25e Ft van köztük. Persze az oldal nem hazai, ez is jelenthet más árat. Vagyis nagyjából a Windows árával drágább, és adják is hozzá + eggyel újabb széria a gép, bár nem Ivy Bridge-el van. Ebből lehet arra számítani, hogy nagyjából az A531-esek "helyére" érkeznek az A532-esek?
Vond: Bízom benne, hogy minden jól alakul. Ha várok akkor sem lesz rá több pénzem.
Most kicsit belegondoltam: ha az i3 A532-es Windows nélkül átlépné a 150e-et, akkor egy ár kategóriában lenne az A531 i5-össel (i5-2410M). Nem azért írom, mert vennék i5-öst, csak ez így elég aránytalan lenne, nem?Ha úgy alakul, akkor veszek Windows nélkül, rakok rá Ubuntut. Ezzel csak annyi a problémám, hogy új hardverek, nem tudom driver szintjén mennyire lehetnek támogatottak.
Egyébként érdekes, hogy Freedost vagy Linuxot adnak a gépekhez néhány helyen amikhez nincs Windows. Akkor elméletileg ismerniük kell a hardvereket, nem? -
ussseal
tag
"Ha elsőre nem hiszi el, hogy talál ennél jobbat is, akkor megérdemli."
Kicsit átfogalmazva, de nagyjából nekem is ez szokott lenni a reakcióm az ilyen esetekre. Kedves hölgyismerőseim általában még nehezebben szokták elfogadni a tanácsokat, nem érdekli őket, ha fűt a gép mint egy kazánház vagy törik a zsanér, a lényeg, hogy a színe rózsaszín/hupilila legyen
-
Borote
addikt
válasz ussseal #3087 üzenetére
Akkor vegyenek. Ha elsőre nem hiszi el, hogy talál ennél jobbat is, akkor megérdemli.
Akinek meg ez lesz az első laptopja, az kétlem, hogy észrevenné, hogy milyen 'könnyűipari remekművel' van dolgaNobuo: vegyél egy Inspiront, oszt' csók, jó gép az....
Amúgy tényleg vicces volt olvasni Az előző Inspiron szériáról csak annyit, hogy barátnőmé alapjáraton (i3 + Arrandale IGP) is képes melegedni rendesen
-
ussseal
tag
Yay, itt az újabb Inspiron flame war
Nem tudom, hogy ez a marketingnek tudható be vagy valami másnak, de az utóbbi időben egyre többen az ismerőseim közül, akik laptopvásárlás ügyében kerestek meg, hajthatatlanul Inspront akartak venni és szinte alig lehetett őket lebeszélni róla -
Dhampir
félisten
Érdekelne a véleményetek HP EliteBook 8460p-ről. A notebookcheck.net eléggé lehúzta a kijelző fényerejét és színminőségét. Valakinek van személyes tapasztalata erről a típusról?
-
vond
MODERÁTOR
Hihetetlen, hogy teljesen ugyanolyan cipőben járunk...
Első laptop, mindenképp új, hosszú garancia, megbízhatóság, tartósság, oprendszer nélkül ~120k, stb...Az elmúlt 1-2 hétben már én is voltam itt párszor, és fárasztottam is egy kicsit az itt lévő szakértőket... De tudom, hogy Ők sem látnokok, így egyelőre még mindig bizonytalan, hogy végül mi is lesz...
Egyébként már azt is nagyon szépen köszönöm nekik, hogy eltereltek az A531 irányába... Bár annyira nagyon azért nem kellett terelgetni... Hamar ráeszméltem, hogy Ő a legideálisabb jelölt...
Csak aztán jött az A532 híre (aminek kicsit szögeletesebb formái jobban be is jönnek), valamit az a tény, hogy egyelőre nincs elég pénz a B960-as A531-re sem...
Így továbbra is megy a vívódás, hogy várjak-e az utódra, vagy mozgassak meg minden követ (egy nem betervezett, és nem túl gazdaságos kölcsönnel) és vegyem meg a még meglévő elődök egyikét...
Jelenleg úgy állunk, hogy várok az A532-re és közben abban reménykedem, hogy ha megjelenik és aránytalanul drága lesz, akkor még tudjak venni normális áron A531-et...
Fura egy helyzet ez... És tudom, hogy ezzel nem sokat segítettem (vagy inkább semmit sem), csak érdekesnek találtam, hogy mennyire hasonló a helyzetünk...
A többiektől elnézést kérek a kicsit hosszúra sikeredett helyzetértékelésért...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tikakukac
titán
válasz DarkDeer #3078 üzenetére
Nem rossz, de ebből egy 10k-t le kellene vágni a fájdalomküszöbig. A baj az, hogy másik árkategóriába kerül így a gép. Tehát ha mondjuk 145k-ért lenne Probook, akkor legyen 25k mondjuk a win7, akkor 10k a difi. És akkor már inkább a Probook, esetleg némi órajel emeléssel.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Valaki linkelt már gépet, az csúnyán elszállt az árával. Nem tudom lesz-e kicsi procival A532. De ha nem lesz, akkor "sajnos" eléggé elterelnélek a használt EB és TP világába. A Lifebookhoz képest klasszisokkal durvább gépek vannak azonos áron, esetleg olcsóbban.
Moser86: Egyiket sem szeretjük. Árkeret és felhasználás kell pontosan. Utána mondunk jobbat.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Moser86
csendes tag
Hali!
par hozzaszolassal korábban kérdeztem, hogy milyen gépet kellene vennem. Eddig magamtol a következő 2 néztem ki.
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/ASUS_K53SM_SX136D_Intel_Core_i3_2350M_4GB_1TB_NVIDIA_DOS_Sotetbarna_ASNBK53SMSX136D_4003.htm
http://notebookstore.hu/Notebook/ASUS-K53-notebook-barna--K53SV-SX055D-p22829.html
Szerintetek melyik?
de ötleteket tovabbra is várok. Asus eddig Bejött
Evolution: Siemens M35 -> Siemens A50 -> SE K500 -> SE K750 -> HTC Desire -> HTC One S -> LG G2 -> G4 -> ONEPLUS 6 -> 7T -> PIXEL 6 -> PIXEL 7PRO -> S24 ULTRA
-
reelc
veterán
válasz Tikakukac #3074 üzenetére
Használtat nem szeretnék venni.
A 150-160e már nagyon a plafon lenne, lehetőleg Windowssal. Majd kiderül, hogy alakulnak a dolgok. Tudom, hogy ilyen dolgokkal eléggé leszűkítettem a lehetőségeimet. Lifebook A531 vagy A532.Köszönöm már korábban rákerestem Lifebook topicokra, de nem találtam megfelelőt. Az A531-es régóta kihalt, ami meg általános az még Fujitsu-Siemens. A többi is mind más típus. Ez a fórum jobban pörög, ezért is írtam ide, ráadásul ide is tartozik a témája miatt.
Amúgy abban bizonytalan vagyok, tényleg érdemes-e megvárni az A532-őt? Nem lesz túl drága? Az A531-es nem fut ki addig, vagy nem megy fel az ára? Tudom, nincsenek itt próféták :-) akik előre láthatnák, mi lesz. Olvastam eleget a Sandy és Ivy Bridgekről. Ha november körül jönne az Ivy, akkor a héten megvettem volna az A531-et, de ezt az 1-2 hónapot még lehet megéri megvárni. -
Tikakukac
titán
Használt gépeknél azért van pár Eitebook 120-130k-ban 1 év garikkal esetleg. Azoknál masszívabb és tartós kivitelek nem nagyon akadnak. Meg persze pár TP is van, felszereltségfüggően.
Új gépeknél a 4535s Probook a teteje a dolgoknak ennyi pénzből, ha figyelembe veszek minden paramétert.
Olcsó részen a legnyúzhatóbb a Fuji lesz, klasszikus nem felvágós, kicsit darabos gép, korrekt zsanérozással és egyebekkel. Lifebook topik is van, szerintem ott elkapsz pár felhasználót. Vagy keress olyat aki ajánlás után vett is mondjuk régebben, és írj rá. Jobbat nem tudok.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
reelc
veterán
Bár alapvetően a Fujitsu A531 vagy A532 érdekel, meghallgatok más gépekkel kapcsolatos tapasztalatokat is. Ráadásul minden egyes vélemény másoknak is hasznos lehet. Ez lesz az első notebookom.
Minden értékelhető hozzászólást nagyra, értékelek, köszönöm!
Esetleg valaki, aki aktívan használja az A531-et (és a fórumot), tudna nyilatkozni? Olvastam régi véleményeket róla olyanoktól, akik megvették és használják, de pár nap után nem találtam újabb bejegyzéseket. Pedig az ilyen több hónapos-fél éves tapasztalatok jól jöhetnének minden géptípusnál, nem? Ne értsétek félre, nem feltétlenül hibákra vadászok. Hanem tapasztalatokra.A cégnél Dell Latitude D520-at használunk jelenleg. Az elődje is Dell Latitude volt. Általában 1-2 éven belül meghalt az akksi, volt akinek a monitorja kb. 2 év alatt. Én nem mondom azt, hogy rosszak a Dellek, de ez a Latitude széria azért komolyabb, mint az Inspiron. A munka alatt azt kell érteni, hogy hétköznaponta napi 8 órát mennek, talán 4-5 órát akksiról (nem egyhuzamban). Tetszik a Latitude, de nem a pénztárcámhoz van szabva.
Amúgy a vásárolandó gépemet napi 5-6 órában biztosan nyúznám itthon, ezért is fontos az anyaga, megbízhatósága, a hosszabb garancia. Ezért csillant fel a szemem A Fujitsu belépőszintű üzleti+otthoni kategóriás gépén. Nem várok el design díjat, megbízhatóságot igen. Amúgy nekem tetszik az A531-es, és az A532-es külseje is. Ráadásul amit már írtatok: már nincs együtt a Siemenssel, és valószínűleg nagyon igyekeznek, hogy helyreállítsák a hírnevüket. Ez azt is jelenti, hogy minőséget kell produkálniuk a 120e-es, és a magasabb régiókban is, nem? Nekem nincs előítéletem a céggel szemben.
Mint írtam nem áll szándékomban nagyon sokáig lecserélni a gépet. A 150-160e-es kategóriát nem akarom túllépni. Nem mindegy mire költi az ember nagyjából 2 havi fizetését. Amúgy eredetileg a 110-120e körüli ASUS-okban gondolkodtam, de utána elkezdtem itt szétnézni, és írtátok, hogy az X és K széria olcsóbb darabjait kerülni kell. Ekkor került a Fujitsu a látóterembe a sok ajánlás miatt. Olvastam véleményeket, tapasztalatokat, néztem teszteket. Már boltban is megnéztem. Ezek alapján tetszik.
Amúgy tisztában vagyok vele, hogy bármely gyártó bármely szériájában ki lehet fogni hibás darabokat, de ha ez több embernél tömegesen történik (pl ASUS K,X némelyike), az azért elgondolkodtató. -
B-L-A-C-K
titán
Az baj tudod, én is használtam már nem is 1x inspiront, millió elégedetlen felhasználója van, plusz ilyen áron vehetsz 100 másik jobb gépet. De te idejössz és megakarsz minket győzni hogy mi vagyunk a hülyék az a gép jó, úgy hogy 23 évesen még 1 db laptopod sem volt. Fogalmad sincs milyen szempontokat kell nézni egy gépnél ha állításod szerint az a gép szuper. De biztos én/mi vagyunk a b@lfaszok, meg az a sok elégedetlen felhasználó akinek ilyen van...
-
Nobuo
tag
válasz #32577792 #3069 üzenetére
Volt egy ember, aki repülőgépek tervezésével foglalkozott és észrevett egy apró, de nagy problémát okozható hibát. Minden munkatársa elbagatellizálta a problémát, az emberünk egyedül ment szemben a forgalommal. Az eredménye az volt, hogy meghalt 371 ember.
Erős példa, de talán egy minimális tartalmat sikerül kinyerni.
-
törölt tag
sztem hagyjátok, bármit is mondotok, nem úgy lesz
érdekes volt pl mikor mondtátok az asus K sorozat zsanér gondját, elmentem a topicjába, kereső és láss csodát, egy halom ilyen problémát dobott fel
tehát igaz volt az állításadott Dell melegszik, ott a teszt rá bizonyítéknak, tehát az állítás igaz
de már tudjuk, hogy mások tapasztalata nem jelent neki semmit, hiszen leírta
parttalan a vita, hiszen egy valaki megy szemben a forgalommal
-
Tikakukac
titán
IGEN, VAN. Rengeteg, lévén, hogy muszáj volt már 1 hétig haverom Inspironján digit házit gyártanom. Utána kénytelen voltam egy igen érdekes befagyós szellemhibát elhárítani egy másikon. Utána hoztak egy resetelős gépet is, amit aztán elküldtem gariba alaplapcserére.
Miért kéne nekem sajátot venni vagy használni 3 hónapig??? A zsanér: szar, ezt megállapítani még szakembernek vagy infómérnöknek sem kell lennem. Az anyag olyan szinte olcsó, festett (nem anyagában színezett), hogy a csecsemők sírva fakadnak már ha egy szobába kerülnek velük. A billentyűzet közepes nyomásra alsó hangon fél centit, de inkább egy centit bemegy, ami a pocsék belső merevítésekre utal. Ami hozza az alaplaphalál hosszabb távon. És ezt bármikor végigmutatom neked nem 1 gépen, hanem 10-en. Gyere be szeptembertől egy random nagyobb előadásunkra, és összekapok seperc alatt párat.
Dedikált karis gépek fűtenek, mint állat, i7 verziók gyorsabban throttlingolnak, mintsem felállna egy jó nőre a férfiak kedvenc játékszere. A többi apróságról, mint pl. alvóból feljött gépen nem megy a touchpad, már nem is beszélnék. Még esetleg szolgálhatok egyéb infóval?Mondom, én melegszendvicset sütögettem egy ilyen gépen. Akkor milyen meleg lehet az alja? És milyen meleg jöhet ki, ha finoman ropogott a zsemle széle? Ennél jobban nem tudom szemléltetni, hogy mekkora gondok vannak a géppel.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #3059 üzenetére
-
törölt tag
meg kellene nézni pl itt a Dell hőmérsékletét, persze lehet tévedett a teszt
-
Tikakukac
titán
Na most akkor nem értem az egészet. Mi hülyék vagyunk, te jobban tudod. Nem hiszed el akárhányan mondunk valamit. Akkor most megkeressük a nem létező fekete macskát a sötétben, vagy mi lesz? Ha érted hova szeretnék kilyukadni...
-
Nobuo
tag
válasz runner 125 #3059 üzenetére
-
törölt tag
megy az autós az autópályán, hallgatja a rádiót, ahol bemondják, hogy mindenki vigyázzon, mert egy őrült száguldozik szemben a forgalommal
erre megjegyzi: mit egy ember, itt mindenki őrült szemben jön velem -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Itt az ideje lecserélni a Compaq CQ61-320SH notimat. Max 125k-ig keresek valami megbízható gépet. Ezzel a Compaq-al még semmi gondom nem volt, pedig agyba főbe volt használva. Én első körbe ezt a Toshiba-t néztem ki, no problem gari elég nagy előny. Esetleg valami más ajánlat. Mindenképp diszkrét grafikás kéne, oprenszer nélkül. Különleges elvárások nincsenek.Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
rizso
addikt
válasz Tom1939 #3018 üzenetére
Ezért írtam, hogy használtan Ha pl. választanom kellene, hogy egy új i5-ös Y570, vagy egy olyan állapotú/kaliberű "használt" XPS, mint az enyém, akkor egyértelműen az utóbbit választanám. Ahogy elnéztem az új XPS széria árait, talán még drágábbak, mint az eddigiek...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
-
Nobuo
tag
válasz B-L-A-C-K #3040 üzenetére
Örülök, hogy nincs több, elég volt ennyi is. Szép estét.
Egyébként pedig nem kell hetekig használni valamit, hogy elmondhasd a tapasztalataid. Szépen is néznének ki azok, akik épp vásárlás előtt állnak. Egyiket se vegyék meg, mert még nem használtak olyat pár hétig?Mindenre van teszt, ha más nem ott a kezed, szemed.
-
malwy
senior tag
Ez egy képi szemléltetése annak, hogy hűtése hagy maga után kívánnivalót...
Na ne az ilyenekbe kössél már bele, hanem írjad meg mi a jó benne, stb. részletezd, aztán úgyse győződ meg őket. /szvsz is ócska az inspiron, pedig én mediaban néztem 5 percig, de elég volt rájönni /
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ha-ha-ha. Pontosan. Ha egy gépet egy sima furmark 2 perc alatt throttlingosra ver, és programozás előadáson tudok a kiáramló hőjén sütögetni akkor gondolom te is vernéd a térdedet a röhögéstől. Mi is röhögtünk, hogy ilyenért kiadott 240k-t
Na várj, akkor sorolom. A billentyűzetet középen megnyomva olyan szinten bemegy, hogy szerintem már az alaplapi kondikat birizgálom. Melegszik, mint állat. Olyan ocsmányul kopik az a műanyag, hogy hihetetlen, és ráadásul jó hamar. A zsanér egy pöccintésre métereket leng ki (igen, ez egy költői túlzás, de alapja van) és az egész kasztni ropog, mint állat. Ennyi elég, vagy soroljak?
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
Az igazi tapasztalat úgy kb 1 hetes használatnál kezdődik.(nem véletlen szoktak sok időt tölteni egy tesztelőnél az új gépek) Annyi idő alatt hogy körbenézed, tesztelgeted, raksz rá egy windows-t nem fog kijönni a gép összes jó és rossz pontja. Persze egy felületes képet kapsz a gépről de igazán pontos képet kapni csak idővel lehet.(pl a mostani gépemet is sokkal jobbnak tartottam amíg csak egy havernál nézegettem az övét kb 20 percig)
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
B-L-A-C-K
titán
Még1 kérdés, írd már le légyszi mostanában milyen gépekkel volt tapasztalatod?(#3038) Nobuo: Ja ezt most olvasom: "Notim még egy sem volt"...
Na akkor nincs is több kérdésem, szerintem egy szakmai topoikban nem pont neked kéne megmondani ezek után mi a jó... Azért mert a haveroknál nyomkodod pár órát a gépet az édes kevés...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Csak, hogy megerősítselek: Inspironon én melegszendvicset csináltam, és igen, a fél karnak ilyenje van. Hatalmas hulladék az egész. Ha neked bejött, akkor vegyetek még egyet. De utána kezeink tiszták, mi szóltunk.
Ja és igen. Legtöbbünk rengeteg notit látott/javított/birtokolt/adott el. Szóval van tapasztalat, és ha valamire itt 3-4 ember is rámondja, hogy kuka, akkor az kuka.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Ja értem hogy az egyik barátodnak van olyan... Az a gond semmi összehasonlítási tapasztalatod nincs. Tegyük fel Pistikének még sose volt gépe, vesz egy inspiront az lesz neki a legkirályabb, legszupibb gép a világon mivel összehasonlítási alapja 0. Kb ti is így lehettek ezzel. De ha megkérdezel pár hozzáértőt hogy 150 ezer körül ajánlana e valakinek egy alap inspiront, az 99% azt fogja válaszolni hogy nem. Annak az 1% meg gratulálni tudok csak.
Innentől kezdve tényleg lezártam a témát, ha nem értesz valamihez szerintem ne szállj harcba feleslegesen...
-
ktommy91
addikt
Hány notebookkal volt eddig tapasztalatod? Nekem sem sokkal (5-öt használtam huzamosabb ideig), de az az inspiron mindegyikhez képest egy hulladék.(volt acer 5536g-m is...)
(#3028) ussseal: HP ügyfélszolgálatnak csak akkor szabad hinni, ha már beszéltél legalább 5 ügyfélszolgálatossal. Elitebookok, probookok világgaranciásak, pavilionra pedig az akku alatti matricán feltüntetett gyártóig garancia szintén érvényes de kiterjeszteni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
törölt tag
köszi a válaszokat
azt hiszem szétnézek kint
[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
válasz #32577792 #3024 üzenetére
Nem feltétlenül márkához van kötve, hanem inkább típushoz. HP-nál pl. úgy tudom csak azoknál a típusoknál érvényesíthető a garancia, amelyeket itthon is forgalmaznak.
#3022 Saint_: Az iponnál a garancia kiterjesztése nem hivatalos, hanem valami házon belüli dolog, ezt kalkuláld bele, bár nem hiszem, hogy ebből lett volna valaha is gond
-
B-L-A-C-K
titán
Nem arról van szó hogy a Dell szar márka, hanem az Inspiront az egyik leggyengébb szériája. Millió panasz van rá, anyaghasználata 0, hullámzik a billentyűzete, melegszik, és még sorolhatnám. De ha semmi tapasztalatod nincs benne csak hogy a Dell hogy teszteli esetleg, azzal kitörölted a fenekedet...
De ha kézbe fognál egy Fusitsu A531-est, és egy általad dicsért Inspiront rájönnél. Ettől függetlenül a Dell az egyil legjobb márka XPS/Latitude/Precision stb. szériáji nagyon jók.
-
ktommy91
addikt
válasz #32577792 #3024 üzenetére
Sokszor márkán belül is különböző garanciális feltételek vannak. Ezekre az alapgarancia biztosan érvényes itthon is: Lenovo Thinkpad, Dell, Asus, HP Pavilion, Elitebook, Probook
Ha külföldről akarsz vásárolni akkor mindig érdeklődj a gyártó ügyfélszolgálatánál és/vagy garanciális szervizénél a feltételekről.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
törölt tag
melyik márka az, amit vehetek kintről, de a gari itthon is érvényesíthető?
-
B-L-A-C-K
titán
Megkérdezhetem mi alapján ajánlod ezt? Szerintem ennél rosszabb alternatívát fel sem hozhattál volna.
Richie146: Fontos a oprendszer, illetve +10K még belefér? Ha igen ezt ajánlanám:
Fujitsu A531. Jó anyagokból összerakott, matt kijelző, cseppálló billentyűzet, 3 év garancia...Nem összekeverendő a Fujitsu Siemens-el, a cég külön vált, ez már csak Fujitsu, és nagyon korrekt gépeket gyárt...
Saint_: Túl erős a vga? Azért nem nevezném egy iszonyat bikának, de ha ilyen áron jobb van benne mint egy legalja vga az miért is gond?
[ Szerkesztve ]
-
Rellind
senior tag
Sziasztok. Gépet vennék szeretnék segítséget kérni.
Amire használnám illetve kritériumok
-netezés
-filmnézés (a HD nem baj, ha megy rajta)
- Ár:100-110ezer
-méret: 15,6
-oprendszer (Win7)
-2 év garanciaLétezik ilyen gép?
Köszönöm.
-
reelc
veterán
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok. Sok száz hozzászólás elolvasása után arra jutottam, hogy a Fujitsu Lifebook A531-es a befutó i3 processzorral. Pár napja el is mentem megnézni egy számítástechnikai boltba, tetszik élőben is a masina. Az eladó mondta, hogy sokat eladnak belőle, és hamarosan itt az A532-es is. Ha nem túl sürgős, lehet érdemes megvárnom. Bár sem a pontos időpont (1-2 hónapon belül), sem a pontos konfiguráció, sem az ára nem ismeretes.
Kérdésem az A531-et huzamosabb ideje használókhoz szólna: pár hónap használat után mik a tapasztalatok?
Írtátok, hogy a gyári hangszóró gyenge - lehet rá dugni hangszórót, vagy fülhallgatót.
Erősen világít a bekapcsoló gomb - lehet rá fekete ragasztót tenni.
Bármi egyéb? Volt aki azt írta, gyenge a monitor, más szerint, rendben van, és jók a betekintési szögek. Most akkor melyik áll fenn?Tudom ilyen áron más típust is lehetne venni, erősebbet, dedikált VGA-val, de nincsen rá szükségem. Egy megbízható, jól összerakott, hosszú garanciás gépre van szükségem, hosszú távra, max.150e körül. Nem vagyok egy 2-3 évente gépet cserélő ember. Nem szempont a hordozhatóság, a régi asztali gépemet váltanám le vele a mindennapi használat során. Ha meg játszani szeretnék, itt az asztali gép.
A véleményeket előre is köszönöm!
Sziasztok! -
subidu
tag
válasz brumi1024 #2999 üzenetére
A win telepítést meg tudom oldani. Az xps-embe is egy 256-os samsung ssd-t vettem, sajátmagam telepítettem, de az sata 1-es, tehát már azt sem kellene vennem egy ideig.
Nehéz a döntés.
nVIDIA Quadro NVS 5400M 1GB ezzel a videó kártyával mennyire lehet játszani? Civilization V-özni szoktam néha.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Huroq
senior tag
Üdv.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Nézegettem itt Lenovo notebookokat, és kettő közül nem tudok dönteni. Esetleg ha tudnátok a választásban segítséget nyújtani megköszönném Az egyik ez lenne. A másik pedig ez.
Nem tudom mennyit számít az i3 proci megléte, vagy éppenséggel a több ram.
Egy olyan kérdésem is lenne, hogy melyik bírhatja tovább akku idő szempontból?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Moser86
csendes tag
Sziasztok!
egy kedves barna betoro megszabaditott a laptopomtol, igy most ujjat kerdesem. Angliaban lakom, de mivel a forint gyenge es szeretek Magyar karaktereket latni igy otthonrol hozatnam ki. De meg lehet gyozni ha exclusive Ajanlat
Arkategoria: 180000 +-5% vagy £500
kriteriumok:
- AutoCAD hasznalat igy GeForce elonyben
- jatekot sem tagadom meg magamtol
- lehetoleg i5 es sok ramMagyarorszagon lehessen rendelni vagy borsodi legyen a bolt.
koszonom a valaszokatEvolution: Siemens M35 -> Siemens A50 -> SE K500 -> SE K750 -> HTC Desire -> HTC One S -> LG G2 -> G4 -> ONEPLUS 6 -> 7T -> PIXEL 6 -> PIXEL 7PRO -> S24 ULTRA
-
rizso
addikt
válasz Tom1939 #3012 üzenetére
Nem a reklám miatt (mert mi már beszéltünk bolka1982-vel), de a használt gépek között is érdemes körülnézni, ott van az XPS, Asus N73, HP Envy, Dv7, stbstb.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
B-L-A-C-K
titán
válasz bolka1982 #3003 üzenetére
17"-esbe jelenleg ennél nincs jobb ár/tudás ("érték") alapján: Lenovo G770, régebben 200 felett árulták.
-
rizso
addikt
válasz B-L-A-C-K #3010 üzenetére
Persze, meglestem, rá is kérdeztem, hogy érdekli-e használt gép (mármint az ismerősömet), de még nem kaptam választ. Ha csak új érdekli, akkor szerintem maradunk a 4535s-nél...
-
B-L-A-C-K
titán
Amit mondtam neked nézted?
-
rizso
addikt
válasz Magnum_ #3007 üzenetére
Hogy jobb vétel van-e, azt passzolom (egyik nap én is felhoztam ezt a gépet példának, és nem nagyon találtunk jobbat - főleg ha alkalmi játék is játszik), viszont az tény, hogy elég jó gép/vétel, megéri az árát. Öcsém pár hónapja nyúz egy ilyet, teljesen elégedett vele...
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok!
ismerős szeretne laptopot venni, maximum 150.000Ft-ig. Op.rendszer nem kell, szín kikötés nincs, teljesítménybeli sincs, hiszen csak általános felhasználás (böngészés, film), az se hardcore módban. viszont sok-sok évre venné, amit most cserélne, az 8 éves. 15,6"-os méret kell asztalra, ODD is fontos (tudjátok, klasszik audio cd hallgatás laptopon.)
csak erősítsetek meg, hogy ennél jobb vétel nincs ezekkel a feltételekkel.
köszönöm![ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
ktommy91
addikt
válasz bolka1982 #3005 üzenetére
Elég az i3. Ha jó ár/érték arányú gépet akarsz akkor számításba kellene venni a külföldi gépeket is. Pl:HP Pavilion dv7-6c04eg kb 205k-ért nagyon jó vétel, a garancia itthon is érvényes, a billentyűzet matricázható.
mod: Vagy még jobb áron llano-val:
HP Pavilion dv7-6b15eg[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
bolka1982
csendes tag
A benne levő VGA jónak tűnik (Geforce GT 555m), de az Intel I3-as elég a mai játékokhoz?Kihajtja rendesen a szuflt a VGA-ból?
[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
válasz bolka1982 #3003 üzenetére
17"-os ajánlott gépet ebben az árkategóriában én nem igazán tudok ilyen célra, 15,6 "-ban viszont a sokat emlegetett Lenovo Y570A egy remek vétel.
-
bolka1982
csendes tag
15,4" gépet mondjuk olyan 150-200 körül gondoltam, 17" gépet pedig 200-250k körül.És természetesen ár-értékben szem előtt tartva, sajna nemm Bill Gates az apuci
-
kiszacsek
csendes tag
Sziasztok!! Még uj vagyok itt! A segitségeteket szeretném kérni! Van egy oldal, ahova bevagyok regizve 2 felhasználónévvel! A mozillával szoktam belépni az oldalra,de csak az egyik felhasználónevemmel! A másikkal majd csak az uj gépemen szerettem volna belépni, hogy nehogy véletlen beazonositsanak,és letiltsanak! De ma sajnos tévedésböl ezzel a felhasználónevemmel léptem be. Utána töröltem az előzményeket, sütiket, stb... A mozillával a privát böngészövel léptem be! Szerintetek igy betudnak azonositani az uj felhasználónevemet,ha többet ezen a gépen nem lépek be vele? Elöre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Laptopok alkatrésznek
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest