Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borote
addikt
Ha a programok, amiket használsz, tudnak GPU gyorsítást használni, akkor sokkal többre mész a GT630M-mel. A HD6370M az integrált GPU-k szintjén van.
A HT-t leszámítva csak 1MB L2 cache az eltérés a két processzor között, ami azért mérhető különbséget ad, de nem fog tőle összedőlni a világ, ráadásul a GPU kárpótol majd -
35m
csendes tag
sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni
szerintetek melyiket válasszam ezek közül:
[link]
[link]
[link]
[link]
láttam, hogy előzőleg már mások is linkelték éppen ezeket, nekem viszont az lenne érdekes, hogy mit gondoltok arról, mennyire számít az ár/teljesítmény tekintetében i3 sandy bridge vs. dual core esetében ha a dual core-os g580-ban egy erősebb videókártya van?elsősorban lenovoban gondolkodom, de ha van más ötletetek is, akkor az is jöhet
videóvágáshoz, autocadhez, 3dsmaxhoz kellene -
Tikakukac
titán
válasz Bagira01 #3192 üzenetére
Ha a hibrid crossfire technológiára gondolsz vagy minek nevezik, az csak AMD procisoknál van meg. Intel HD-k nem tudnak együtt dolgozni a dedikálttal. Itt lekapcsol az egyik, indul a másik dolog van.
Borote: No igen, itt még ugye bejön ez a susmus is. Mindenesetre a technika ugye adott volna
matepalfi: Új Thinkpad ennyiből nincs. Főleg nem játékos GPU-val. Keress vissza, L850 Toshiba linkjére 1-2 órája már kiraktam. Az 150k-ból a legerősebb GPU-t adja, ami csak beleférhet.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
matepalfi
aktív tag
válasz Tikakukac #3191 üzenetére
Konkretan olyan kellene ami 16.5os min 500gb hdds es azert a cod 4et es a cs sourcet viszi, de ha kedvem lenne akkor ujabb jatekokkal is szeretnek jastzani. Fontos hogy laptop legyen es max 150000ft amit szannak ra.
gyartot is ajanlhatnal ami megbizhato. (en a lenovora gondoltam thinkpad asszem) -
törölt tag
azért attól a gt 630M vga-tól ne essünk hasra, 435-540M körüli teljesítményt ad, ami nem rossz, de nem is kiemelkedő
-
Bagira01
veterán
válasz Tikakukac #3191 üzenetére
Használtat semmiképp nem szeretnék. Ha már veszek, akkor új legyen. Nem olyan komoly tervezés, Solid edge, solidworks, autocad. Csak nem szeretnék integrált grafikásat, ha netán játszani is akarok. B960 integrát grafikája amúgy működik HD7610-el?
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Tikakukac
titán
válasz matepalfi #3190 üzenetére
Tonnaszám vannak 2 vidkaris gépek. Egy integrált meg egy dedikált. De itt is van kavarás még, szóval ennyire nem egyszerű a dolog.
Milyen gépet szeretnél?
Bagira01: Valami tervező GPU-s használt esetleg? Nagy felbontásos HP workstation mondjuk.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
matepalfi
aktív tag
Udv. Egy olyan kerdesem lenne, hogy lattam neten egy gepet amiben egy intel core i3 proci volt es egy nvidia videokartya.
azt is olvastam, hogy az i3as prociban van indegralt videokartya ami a rambol veszi ki a reszet.
ezek szerint ebben a laptopban ket videokartya van? (nvidia es az integralt intel graphics?)
igy mindkettot kihasznalja?
akkor itt 2 videokartya van a laptopban? -
-
rajkonnen
csendes tag
szisztok. lenne egy kérdésem. ebben az árkategóriában a 2 gép közül melyiket lenne ésszerűbb döntés választani?[link]
igaz a lenovoban gyengébb a processzor, de ez nagy hátrányt jelent? általános felhasználásra lenne a gép, a grafikai teljesítmény a tervezéshez lenne szükséges. elegendő a b960as processzor ez esetben? válaszotokat előre is köszönöm.
-
Yeeeti
tag
válasz ktommy91 #3183 üzenetére
Nagyon tuti bár Én modernebb játékok futtatására is használnám illetve valamelyik új autocadnek is mennie kéne a gépen.
Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3410 > Siemens S55 > Nokia 7650 > Motorola MPX 200 > Sony Ericsson 910i > Sony Ericsson W950 > Sony Ericsson P1 > Samsung Galaxy S > Samsung Galaxy Note 2 > Samsung Galaxy Note 4 > Huawei Nexus 6P > Oneplus 6 > Oneplus 6T > Oneplus 8 Pro
-
ktommy91
addikt
Attól függ honnan nézzük... én szeretem onnan nézni hogy a mindennapi használatra és a GT 630 kihajtásához elég. Nyilván gyengébb mint egy i3,i5 vagy i7... A GT630-nak pedig teljesen mindegy hogy 1 vagy 2GB VRAM-ot raknak ahhoz a 96 számolóegységes GPU-hoz.
mod:Ez a gép ennyibe kerül, semmi extra nincs benne viszont elég korrekt vétel.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Yeeeti
tag
válasz ktommy91 #3177 üzenetére
Dual core nem gyenge a az ilyen i3, i5, i7-hez képest?
2 GB videókártyával hogy hogy ennyi?Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3410 > Siemens S55 > Nokia 7650 > Motorola MPX 200 > Sony Ericsson 910i > Sony Ericsson W950 > Sony Ericsson P1 > Samsung Galaxy S > Samsung Galaxy Note 2 > Samsung Galaxy Note 4 > Huawei Nexus 6P > Oneplus 6 > Oneplus 6T > Oneplus 8 Pro
-
Yeeeti
tag
válasz Tikakukac #3176 üzenetére
Játékra, filmre, munkára mindenre 130.000-140.000 ft körűl. Használt is jó csak legyen garija
Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3410 > Siemens S55 > Nokia 7650 > Motorola MPX 200 > Sony Ericsson 910i > Sony Ericsson W950 > Sony Ericsson P1 > Samsung Galaxy S > Samsung Galaxy Note 2 > Samsung Galaxy Note 4 > Huawei Nexus 6P > Oneplus 6 > Oneplus 6T > Oneplus 8 Pro
-
B-L-A-C-K
titán
-
ktommy91
addikt
-
Tikakukac
titán
Notiban szervizben csak a panel lesz 50k jobb esetben beszereléssel. Alaplapcsere? Jobb esetben vagyon, rosszabb esetben a fél ház. Mert ugye használtat nem akarsz, ebay kiesik, szakszerviz meg ennyiért dolgozik.
Hidd el, mielőtt notikkal foglalkoztam tonnaszám állt nálam az asztali, van rálátásom a dolgokra, hétvégente lement 6 gép is. Akad itthon 20 gigás vinyó, ami ment vagy 4 évet már tisztán üzemben, semmi baja. Egy jó táppal egy gép örök élet. Max kondicserés lesz.Lesz kicsi Intel is, de később. Most míg megy a hype az új procik körül kitolják a nagyokat, hadd fogyjon. Te tudod mennyire kell grafikus rész, HD2000 sem egy X950 már, szóval pötyögnek rajta régebbi dolgok is.
SSD meg vagy HDD helyére megy, vagy pár k-ért van keret, amibe rakva az ODD helyére rakható. Méretben meg egyéni ízlés szerint, nekem pölö egy 120gigás bőven elég lesz.
Yeeeti: Attól függ mire. De szerintem az a hirdetés nem él.
[ Szerkesztve ]
-
Yeeeti
tag
Z575Am van 144.000 ft [link]
Más ötlet?Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3410 > Siemens S55 > Nokia 7650 > Motorola MPX 200 > Sony Ericsson 910i > Sony Ericsson W950 > Sony Ericsson P1 > Samsung Galaxy S > Samsung Galaxy Note 2 > Samsung Galaxy Note 4 > Huawei Nexus 6P > Oneplus 6 > Oneplus 6T > Oneplus 8 Pro
-
reelc
veterán
válasz Tikakukac #3165 üzenetére
Korábban is leírtam, mielőtt feltette volna valaki a "szokásos kérdést": elsősorban internetezésre, filmnézésre, stb. Játékra nem igazán, de néha leülök egy-egy régi kedvenc elé. Ez többnyire 6-7-8 éves, vagy régebbi játékokat takar.
Asztalira nem akarok költeni. Kuka ár? Új HDD + új monitor? Bocs, de használt alkatrészt nem akarok venni, volt már rossz tapasztalatom velük. Vinyó 20e + 25 körül már van monitor, olcsóbb árakat néztem. Szóval 45e "kuka ár". Azt ne felejtsük el, hogy a notebook jóval kevesebbet fogyasztana, mint az asztali gép. Nekem ez számít. Mint írtam, az asztali gépem 5 éves (hagyományos monitorral), más alkatrész is meghalhat, bár nem számítok rá. Ekkor már nem 45e lenne.
Úgyhogy eladásra nincs semmi ára, ha meg ritkábban használnám, tovább működne.
Noti: lesz rá 3 év garancia. Majd ráérek aggódni, ha helyzet lesz, nem?
Amúgy sose ment 0-24h a gépem, átlag napi 5-6 órát megy, hétvégente valamivel többet.Ha a B-s Intelből lenne SB (HD3000-rel) vagy IB, hidd el, elgondolkodnék rajta. Úgy tudom nincsenek, javíts ki, ha tévedek. Éppen az SB egyik újdonsága volt a HD3000.
Köszi az infót. Nekem az SSD új terület. Én akkor olvasok hardver híreket, amikor gépet akarok venni. 5 éve tudtam, mit érdemes. Amit most tudok, azt meg úgy 2 hét alatt "szedtem össze". A közte lévő időszak nem érdekelt, nem olvastam ilyesmit, nem követem figyelemmel az eseményeket, más dolgok érdekelnek.
Amúgy mekkora SSD-t lenne érdemes venni? Hová lehet beszerelni? -
hippohopp
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #3072 üzenetére
Annyiban szeretném megvédeni a ház elejét, hogy az utóbbi években készült Inspironok borzasztóak. Én 2006 óta használok egy Inspiron 9400 laptopot, az alja magnéziumvázas, 1440x900 matt kijelző, normális billentyűzet.. Persze a hűtő porosodása miatt szét kellett kapnom az egészet, kapott egy kis processzor upgradet is, de teljesen használható. Mondjuk most szeretném lecserélni
-
fatallerror
addikt
válasz Tikakukac #3160 üzenetére
és #3161) Borote: nagyon kell neki a win 7 azt mondja utóbbi nem mert játszani nem fog, az igp is elég ha viszi a 720p-t
de már ott tartok h mindjárt rábeszélem asztali gépre és ha nyaraláshoz kell neki internet akkor teló v tartsa meg ezt a mostanit is
don't tell me what i can't do!
-
Tikakukac
titán
válasz DarkDeer #3167 üzenetére
Akkor legyen Thinderbolt, Esata és FireWire, de 800-as szabvány is. Remélem érzékeltetem, hogy ilyen alapon bárkivel lenyomnánk 10 plusz kört, mert nem tudja kell-e. Jobb gépeken ott az EC hely, és vesz bele kártyát maximum. Akinek meg most is kell USB3.0 annak meg úgy mondunk gépet.
Yeeeti: Ennél erősebb gép játékra nem nagyon akad a környéken. Picit a keret felett, de 2 év garis.
ussseal: Na ezért utálom mikor feltorlódnak a hsz.-ek és 5 embert szerkesztek egybe. Másik embert nyitottam meg. Szerencsére az 520MX sem erőbajnok, így a HD4000 mondjuk már bekapná helyből. Sok ez mára, inkább hozok ebédet.
[ Szerkesztve ]
-
DarkDeer
senior tag
Pont ezt mondom, hogy van olyan, hogy ugyanaz a gép 2.0-ával meg 3.0-ával, és a különbség mindössze 2-3 ezer, és sokszor még a régebbi lassabb változat a drágább.
Pl.:2.0-ás: Lenovo G570
3.0-ás: Lenovo G580
Lehet nem mindenkinek fontos, de érdemes megemlíteni a leendő vásárlóknak, mert lehet, hogy valakinek ez döntő tényező (mint pl. nekem).
-
Yeeeti
tag
Hali
Laptop vásárlásra szántam magam az összeghatár 130.000-140.000Ft. Nyilván jó lenne a vadi új, de a használt sem gond csak legyen még garija. Játékra is használnáma gépet!
Errol mi a vélemény? [link]Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3410 > Siemens S55 > Nokia 7650 > Motorola MPX 200 > Sony Ericsson 910i > Sony Ericsson W950 > Sony Ericsson P1 > Samsung Galaxy S > Samsung Galaxy Note 2 > Samsung Galaxy Note 4 > Huawei Nexus 6P > Oneplus 6 > Oneplus 6T > Oneplus 8 Pro
-
Tikakukac
titán
Kérdés a szokásos: mire kell? Mert várhatod a gépet, csak ilyen árban akkor ott a 4535s, külön dedikált karival, max 10k és a windows is megvan az A532-höz képest.
Asztalit javítani, pláne ha régi, már megvan kukából. Notinál ez régi gépnél is kegyetlen pénz. Szóval verd az asztalit 0-24 ha van rá lehetőséged, mert a noti kiesz a vagyonodból is.
i3 nem tartalmaz semmilyen plusz energiát. Tartalmaz 2 fps-t legjobb esetben, esetleg 2 óra videó kódolásnál 1 percet, de bőkezű voltam. Hétköznapban ahol meghal a B960 ott ugyanúgy elsírja magát az i3 is. Szóval veheted, csak értelme nem sok.
Nem lenne kiakadva senki. Mivel használnánk úgy, ahogy eddig. De mivel lehet, és évek óta (sőt kezdetek óta) a vinyó a szűk keresztmetszet, így rakja mindenki bele tonnaszám.
Hétköznapban egy 1ghz-es kétmagos gép is hozná azt az asztalit SSD mellett. Gyakorlatban meg kérdés milyen sebesség kell. Asztali teljesen más dolog, de tegyük fel, hogy igen, elviekben hozná a sebességét.
ussseal: Dedikáltat sem találtam. Szokásos felhasználás+HD videó volt. Ennyi.
DarkDeer: Félévente van 1 tera backup, és kifújt. Erre nekem elég lenne USB1.0 is, egy nap alatt lementi és csókolom. Plusz az USB3.0 miatt kiesik 1-2 jó gép, és szerintem a lányok nem fognak tonnaszám HD videókat nyomni külső vinyóról meg egyebekről. Max pár ezres az EC kártya és meg van oldva.
-
DarkDeer
senior tag
válasz Tikakukac #3158 üzenetére
Tikakukac
Én még 1,5 évvel ezelőtt vettem 1 TB-os Samsung S2 USB 3.0-ás külső vinyót, és baromira élvezem, hogy sokkal gyorsabb az adatmozgatás. Hatalmas a különbség! Pár napja vettem egy szupergyors 3.0-ás pendrive-ot is. Nekem megéri a sebesség a felárat. Ráadásul a legtöbb esetben szinte egy árban vannak a 2.0-ás és a 3.0-ás cuccok, a 3.0-ás külső merevlemezem pl. kemény ezer forinttal volt drágább a 2.0-ás változattól.
Ugyanígy az alsó kategóriás notebook-ok között is egy árban vannak az USB 3.0-ás gépek a régebbi 2.0-ásokkal, nincs túlzó felár, ezért is ajánlottam, hogy érdemes olyat választani.Borote
USB 2.0-ás kütyüvel nekem még semmilyen gépen nem sikerült valós 35 MB/s-nél nagyobb sebességet elérnem.
Viszont az USB 3.0-ás pendrive-om 140-el olvas. Elég nagy a különbség![ Szerkesztve ]
-
reelc
veterán
válasz Tikakukac #3140 üzenetére
Különbség van a videó kártyában is. Annak ellenére, hogy nem igazán akarok játszani rajta, jó lenne tudni, hogy régebbi kedvencek elfuthatnak rajta. A HD3000 jobb, mint a HD2000, ami a B-ben van. Most, hogy mindjárt itt az Ivy, nem logikus megvárnom? Majd akkor meglátom mik a lehetőségeim. Amúgy az asztali gépem már szép lassan adja befele a kulcsot (monitor és HDD, nem akarok egyikből sem újat venni), több, mint 5 éve üzemel elég sokat. Azzal hogy veszek notebookot meghosszabbítom az életét, kevesebb bekapcsolás, üzemelés. Néha játszanék 1-1 régi kedvenccel, és egy HD4000-rel jobb lenne a gép. Ráadásul mint írtam, hosszabb távra vásárolok, úgyhogy nem baj, ha most még lesz benne plusz energia (i3).
Reggeltől estig benchmark: gyerekkori álmom, köszi, hogy eszembe juttattad. :-)Idézek magamtól: "Sokan írják, hogy lassú HDD-vel a notebook. Mihez képest? SATA 1-es 5 éves asztali gépem van. Hozza azt a sebességet?"
Nem azt kérdeztem, hogy az SSD-vel mi a helyzet. Annyit én is tudok, hogy sokkal gyorsabb. Pusztán az érdekelt, hozhatja-e napi használat során az asztali gépem sebességét. Ha nem lehetne SSD-t notebookba tenni, akkor is ki lenne akadva mindenki a HDD sebességére? Vagy már csak azért, mert van ilyen lehetőség is?
Az asztalim is 2GB RAM-os, Core2Duo (most 2GHz-en, visszavettem egy kicsit), SATA HDD. Egy i3-as 4GB RAM-os SATA HDD-s notebooknak kellene hozni ezt a sebességet, a mindennapi használat során, nem?Köszönöm a válaszokat!
-
Borote
addikt
válasz Tikakukac #3158 üzenetére
Az az igazság, hogy az USB2.0 is képes 50-60Mbyte/s-os sebességre, amit az eszközök nagy része ki sem tud használni... A notebook (és a külső) HDD-k sebessége 50-100MByte/s-nél van, úgyhogy annyira nem nagy érvágás, ha csak 2.0 van egy gépen - ha mégis hiányzik, ExpressCard-dal lehet tenni A531-be is.
(#3159) fatallerror: a gyári Win7 alapfeltétel? Kell dGPU?
(#3164) DarkDeer: ha nincs felár, és minőségben sem kell kompromisszumot kötni, akkor van értelme. (De nincs olyan, hogy ugyanabból a gépből van USB2-es meg 3-as is).
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz fatallerror #3159 üzenetére
Inkább ezt nézném. Samuból is kérdéses a belső. Kell-e dedikált vagy sem, stb stb. abból van bőven választék.
(#3146) Ebben pedig G580 akart lenni ofc, a G570 az elég harmatos már, csak szokás szerint elírtam.
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz DarkDeer #3157 üzenetére
tudom, ezeket figyelem nagyon csak nem vágom h melyik milyen mármint maga a gép anyagminőségre és ezért kértem ajánlást h miket tapizzon meg :]
na meg a modellnevek mögött még van 1000 szám amiket nem minden esetben tudok kibogarászni h mi a trükk bennük : D
például ez a g580as tetszik (mármint nekem xD ) csak iponon meg máshol is hülye számaik még vannak
samunál gondolom erre gondolt a kolléga v5 alatt
-
Tikakukac
titán
válasz ussseal #3156 üzenetére
Pusztuljak meg, de én nem látom a játékot, mint kritériumot.
DarkDeer:
Kérdés, hogy mennyire lesz itt backup és van-e 3.0 eszköz. Ahhoz képest, hogy nálunk elég durva mennyiségű adat szokott mozogni néha, eszem ágában sincs venni túlárazott 3.0 kütyüket. Félévente backup, nagyobb dolgokra meg ott a vezetékes hálókábel és csókolom. Minden más wifi.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
DarkDeer
senior tag
válasz fatallerror #3155 üzenetére
Jótanácsként azt ajánlom, hogy olyat válasszatok amin van USB3.0-ás csatlakozó, az sokkal gyorsabb mint a 2.0-ás, és ez filmek és egyéb nagy fájlok másolásánál nagyon jól jön. Amiket én linkeltem azokon mind van 3.0-ás.
-
fatallerror
addikt
jajaja már látom, nővérem most itt van és azt hittem h siet el így nem vágtam bele hsz-eket olvasni és ezért türelmetlenkedtem válaszért, bocsi ^^
aha akkor vagy ez a samu
vagy a fuji a531 (bár én inkább csak az 530ast látom de gondolom kb ugyan az)
na még olvasgatom a hsz-eket mert még van időm ma végigmutogatnom nekik a cuccosokat, köszi még1x
#3154) DarkDeer: megnézzük ezeket is thx
[ Szerkesztve ]
-
DarkDeer
senior tag
válasz fatallerror #3147 üzenetére
Csajnak lehet tetszik a fehér: Toshiba Satellite C855-12W
vagy szürke: Toshiba Satellite C855-12K
vagy fekete: Toshiba Satellite C855-12X
esetleg barna: Lenovo Ideapad G580
Én ezekből választanék.
-
Bagira01
veterán
Akkor ez a Toshiba jó vétel lehet? Érdemes most megvenni vagy iskolakezdés előtt szktak akciók lenni? Igazából nem sürgős, nekem is csak szeptembertől kell az egyetemen.
-
ussseal
tag
Ha lehet használt is és a masszívság a fő szempont, ebben az árban én vadásznék egy Elitebookot.
-
Tikakukac
titán
Szokásos gépeket tudjuk erre is mondani, lásd előttem pár hsz.-t. Használt meg kérdéses.
-
Borote
addikt
Az elmúlt pár HSZ-ben pont ilyen gépekről volt szó
Asus, Acer nem éppen...
Samuból a V5 jobb összeszerelésre, a Fujitsu A531 és a HP ProBook pedig jóval masszívabb. Ha használt is játszik, akkor lehet igazán masszív gépet találni.[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz fatallerror #3108 üzenetére
najó látom nem foglalkoztok velem így magamtól nézelődtem : P jó irányban vagyok? egyéb ajánlás h még mit mutassak meg neki?
-
Tikakukac
titán
Olvass vissza. 2 nap alatt kb. 10-en írják ki ugyanezeket a specifikációkat, amiket te. És mi körülbelül 5-ször beírjuk ugyanazokat, és még 5-ször linkelünk vissza régebbi hsz.-t.
130k-ból Fuji A531, Samu NP300 meg Lenovo G570 ami jó lehet. Használtban mondjuk alfa156 gépeiben kéne körlnézni, valami régebbi Thinkpad vagy Elitebook SSD-vel szutykosra verné a mai gépeket, amik HDD-vel vannak. És olcsóbb is. Mondjuk a Fuji 3 év garival elég sokáig elegendő lenne biztosan. Plusz ugye 4535s Probook, ami drágább, de kategóriában a legjobb talán.
-
Borote
addikt
Mire szeretnéd használni a dGPU-t?
Jelenleg én már nem hiszem, hogy vennék NP300-as Samut. Ha nem szeretnél játszani, az A531-re több a garancia (bár a hangszórója nem a legjobb), illetve ennyiért már 2 év garis EliteBook-ot lehet kifogni, vagy T ThinkPad-eket.
Ha pedig szeretnél játszani, ennyiért már G580-t, L850-t kapsz, illetve ott van még a ProBook is. -
Kerio
őstag
Inkább veszek egy nagyméretü sporttáskát, és hordom magammal az asztali gépet.
-
Borote
addikt
Egy B960-as notebook SSD-vel gyorsabbnak fog érződni, mint egy i7-es HDD-vel. Hááát, kb így.
IB i3-ra még várni kell. Most jelentették még csak be.Mi a gond a B-s Pentiumokkal? (Én mondjuk egy jelentős hátrányt tudok csak felhozni, de az is attól függ, hogy játszanál-e, vagy sem). Sokkal inkább az a gond, hogy az IB-s Pentiumokat még be sem jelentették.
-
Tikakukac
titán
i3 és B sorozat között tudod mennyi a különbség? 10-15% maximum, ez is szintetikus tesztekben. Reggeltől estig benchelni akarsz vagy használni? Ha utóbbi, akkor elég a nagyobbik B proci is.
Mindenhez képest lassú a HDD. 7200rpm-es vinyómhoz képest az SSD úgy felezte a boot időt, hogy kapott még egy raklap programot is. Sajnos kölcsönbe járt nálam, de ha éppen lesz pénzem megy egy SSD abba is. Programok indulása és betöltés is sokat gyorsul ettől.
-
doser0717
aktív tag
válasz premete #3115 üzenetére
Emlékszem a 'régi időkre', mikor éppen senki nem erőlködött ezen, hanem mindenki tisztában volt vele, hogy ez a topik nem arról szól, hogy felülbíráljuk a leendő notebook vásárló vásárlási szándékát, hanem hogy segítsük a megfelelő gép kiválasztásában......
De szép is volt...FK8, Valoriani Baby 75
-
reelc
veterán
Szívesen.
A fogyasztást elhiszem, úgy logikus.Tikakukac: mindenféleképpen i3 procisat szeretnék, lehetőség szerint Ivy Bridge-osat. Mint írtam, hosszabb távra szeretném a gépet, és ennyiért belefér újabb típus. Nincs szükségem turbóra, 4 processzorra, stb. B processzorosat nem szeretnék.
Sokan írják, hogy lassú HDD-vel a notebook. Mihez képest? SATA 1-es 5 éves asztali gépem van. Hozza azt a sebességet?
-
Tikakukac
titán
i3 is drága, B sorozathoz képest. Az szerintem egy 5-10k a kezdőárban.
Prof: Nem tudom, hogy tényleg komplett csere lesz-e i sorozatra és abból is csak Sandy maradna. Valamit változtattak a dolgokon, meglátjuk. Élőben azért szeretnék vele 1 órát és akkor jobbak lennénk.
Moser86: Nem konkrétan a márka a szar. Hanem a K és X széria hordoz pár elég kemény szériahibát, ami miatt messze nem ajánlott gépek. 180k-ból azért már kijön jó pár gép, használtban workstationok is, amikben direkt CAD-re optimalizáltak a kártyák.
-
vond
MODERÁTOR
Igen, segítettél... Köszönöm!
De jól írja Borote, az Ivy Bridge proci (és vele a HD4000-es IGP) nemhogy hátrány a fogyasztásnál/akkuidőnél, hanem előny... Kisebb csíkszélességgel készül, kb. ugyanolyan, vagy még jobb teljesítménnyel is kevesebbet fogyaszt, és ezáltal tovább bírja az aksi..
A többi fejlesztés is jól hangzik, a új, szögletesebb design nekem is jobban bejön (bár ez talán a legutolsó döntő tényező), valamint a zsanér is elég combosnak ígérkezik, mondjuk ilyen szempontból az A531-nek sem voltak gondjai...
Gondolom ez az Interstore bolt nem igazán mérvadó, de azért elég bíztató az, amit ott látni (A531 vs A532) a várható árak szempontjából...
Csak érkezne meg már ide is...
Egyébként hivatalos oldalakon lehet látni, hogy elvileg jönni fog B960-as procival is (engem és a pénztárcámat mondjuk leginkább ez érdekelne), de még az is lehet, hogy addig befutnak az IB Pentiumok is... Elvileg nyár végére ígérte őket az Intel (mondjuk ez persze még simán tolódhat is)...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
reelc
veterán
Mindent amit hibának írtam, különböző tesztoldalak rótták fel "hibának". Direkt utána írtam, hogy létezik 4GB-os modell is. Nekem nem hiba. Azt hittem világosan fogalmaztam.
Azt, hogy gyengébb lesz az akkumulátor idő egyrészt abból gondolom, hogy az Ivy Bridge processzorban erősebb VGA lesz, másrészt a gyártó a honlapján egy órával kevesebbet írt ki, mint az A531-nél. Tudom, hogy ezernyi dologtól függ, és többféle típus jelenik meg, de ennyi erővel maradhatott volna az "up to 7 h 20 min" nem pedig a Up to 6:20 h (productivity mode) ami kikerült a specifikációk közé.
-
-
Borote
addikt
válasz Bagira01 #3055 üzenetére
Szóval játékra kell? Az én szívem a 15k-val drágább G580 felé húzna
(#3102) Prof: az Interstore külföldi gépeket árul, szerinted mennyire releváns az árazása?
(#3104) Moser86: én a helyedben használt üzletit vennék, lehetőleg NVS/Quadro kártyával (vagy FirePro), az való CAD-hez. Játékokban persze gyengébb, de ez vica versa működik.
(#3110) kovi831: az összes Arrandale (első generációs, 2 magos i processzorok), Sandy Bridge (2ik generációs i) és Ivy Bridge (3ik generációs i) processzornak van IGP-je, teljesítményre növekvő sorrendben.
Mire kell Neked i7-es processzor? Ráadásul olyan gépben, amiben i3 volt? Azért a másfél-kétszeres hőterhelést megérezné a gép...
Szóval én Lenovo B580-at vennék, Pentium B960 van csak benne, de az is bőven elég, ha nem akarsz rengeteg CPU igényes alkalmazást futtatni (nem sokkal gyengébb az i3-nál, HT nélkül).(#3111) DarkDeer: a GT525M és a GT540/630M között 10% órajel különbség van, ahova az előbbi nem elég, oda sanszos, hogy utóbbi is kevés lesz.
(#3113) reelc: a 2GB memória miért hiba? Aprópénzért lehet bővíteni. Miből gondolod, hogy az új processzorral gyengébb lesz az akkumulátor idő? Generációról generációra csökken az üresjárati fogyasztás (most például a csíkszélesség csökkentésnek köszönhetően), úgyhogy még jobb akkus üzemidő várható el tőle, nem hogy rosszabb.
(#3114) Kerio: használt is játszik? Ennyiért nagyon jó minőségű gépeket lehet kifogni!
(#3117) DarkDeer: illetve új a chipset, ezért kezeli az IB processzorokat is.
-
premete
veterán
Pontosan ezt írtad: "És szeretném, ha teljesítményben sem lenne gyenge."
Felmerül a kérdés, hogy mihez képest, mert az emberkék nagyobbik része az asztali tudását szeretné notebookban, nem is nagyon akarja hordozni, csak megveszi, mert a szomszéd Pistikének is van már.
Utána pedig anyázik, hogy melegszik, nem tud annyit, mint az asztali, stb.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Kerio
őstag
-
DarkDeer
senior tag
válasz premete #3115 üzenetére
Ízlések és pofonok...
Én pl. 17,3"-as notebook-ot akarok majd venni, amit naponta hordanék magammal a melóba.
Viszont a munkahelyen és otthon is asztali gépként használnám, tehát csak addig van hordozva amíg bemegyek a melóba, ott csak az asztalon áll majd, majd összecsukom, hazaviszem és megint csak felteszem az asztalra. Az asztali gépemmel ezt nehéz megtenni, mert robogóval vagy kerékpárral közlekedem, tehát muszáj a noti. Viszont mivel nem rohangálok a notival külső helyekre, ügyfelekhez stb. ezért a rövid úton simán vállalható a nagy mérete és súlya, cserébe sokkal kényelmesebb a használata mint a kicsiknek. 182 centi vagyok, 87 kiló, 13 éve 10-12 kilós hátizsákkal járok melózni. A 17,3"-os noti plusz 1 kilója a 15,6"-oshoz képest meg sem kottyan.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
Van ismerősöm, aki az asztali gépet viszi magával, igaz, általában hétvégeken versenyekre, ahol a másfél millás notebook sem rúghat labdába.
130 magasságában nem hiszem, hogy van olyan notebook, ami nagy teljesítményt+minőséget tudna, a mobilnet torrent költségeiről nem is szólva.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
reelc
veterán
-
premete
veterán
válasz Helmoras #3116 üzenetére
Dell latitude e6320-ashoz mit szólsz? Alfa156-nak van ennyiért.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
DarkDeer
senior tag
Még nem lehet tudni az új A532 árazását, majd kiderül.
Elmélkedek: vegyünk két teljesen egyforma belsejű A531-est és A532-est.
Intel Core i3-2350M
4GB DDR3
500GB SATA
Ha az új modell ugyanazon belsővel 10 ezerrel többe fog kerülni mint a régi, még az is bőven megéri szerintem. Mivel az új modellben annyi hasznos újítás van, ami bőven megéri a felárat (3db USB 3.0, jobb billentyűzet, jobb hangszórók, szebb külalak, gyorsabb ram). -
Helmoras
őstag
Szevasztok mesterek!
Egy leányzónak kellene egy laptop "egyetemi" felhasználásra + filmek esetleg webes játékok
a keret max 200k.
előny az alacsony súly, magas üzemidő és relative jól is nézzen ki.
Köszi előre is a tippeket!
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Notebookot szeretnék venni. Fontos lenne a minőség. Mert már volt "tinglitangli" notebookom. És szeretném, ha teljesítményben sem lenne gyenge. Főleg netezésre (Facebook, Youtube), letöltésre (torrent), zenehallgatásra, filmnézésre használnám. Tehát jó lenne, ha nem recsegne az audió kimenete. Sajnos erre is volt már példa.
Most erre van 130-150ezer Ft-om.
Ezt néztem ki. Éppen akciós:
SAMSUNG NP300E5Z-S07HU -
reelc
veterán
Megnéztem több külföldi tesztoldalt. A hazaiakon már régen túl vagyok, sokat segítettek.
Próbáltam párhuzamot vonni az A531 "hibái", és az A532 fejlesztései közé.A531 kifogások (amiket találtam):
Kevés memória - 2GB-os modellt teszteltek. Létezik 4GB-os, és az A532-ből is lesz.
Gyenge a játékokhoz - i5-ös proci és Intel HD3000 a tesztalany - ez nem játék gép. Tényleg felróható hibának? A532-ből lesz Ivy Bridge-s, HD4000 VGA-val. Mindenhol az olvasható, hogy erősebb VGA lesz. Persze nem éri el egy dedikált szintjét, de ez van.
Nincs USB 3.0 - A532-ben lesz.
Rövid akkumulátor idő. - Gondolom az A532-ben Ivy Bridge-el az új proci és VGA miatt még gyengébb lesz az idő. Engem nem zavar. Amúgy még lehet különbség a melegedésben is.
Gyenge hangzás: A532: http://www.fujitsu.com/hu/products/computing/pc/notebooks-tablets/all-round/lifebook-a532/ ezek szerint fejlesztettek rajta. Mivel nincs több lehetőség feltüntetve, akár az i3-asokban is ez lehet?
A gyenge kijelzőt pl. itt említik: http://translate.google.com/translate?tl=EN&sl=RU&hl=EN&js=y&prev=hp&u=http%3A%2F%2Fretera.ru%2Freviews%2Ffujitsu-lifebook-a531.html
Aki ért hozzá feltudna pár szóban világosítani erről?
Máshol azt írják átlagos betekintésű szögei vannak, semmi extra.
Köszönöm!vond: remélem segítettem az A531 vs A532-es kérdésben!
-
DarkDeer
senior tag
válasz Moser86 #3109 üzenetére
Játékra alkalmas GeForce kártyát akarsz, akkor kb. ezek jöhetnek szóba: GT540, GT555, GT630, GT640, GT650, GTX660.
Na most jelenleg 200 ezer Ft alatt nem tudok olyat, amiben ilyen erős NV videókártya és mellé i5 processzor van.
Illetve Dell Inspirion-ból talán lenne, de az a gép nagyon nem ajánlott, sok a hibája (gyenge anyag, hullámzó billentyűzet, túlmelegedés...). -
DarkDeer
senior tag
válasz Moser86 #3109 üzenetére
Ebben GeForce van, de éppen csak elég játékra (viszont a benne lévő i7 meg felesleges lehet): TOSHIBA Satellite L750-1N3 Óezüst
Ez drágább, de ebben elég erős a videókártya: Lenovo Ideapad Z580
-
kovi831
aktív tag
válasz Bagira01 #3106 üzenetére
Üdv.
Van-e valakinek tapasztalata az i3-i5-i7-es procikkal? Meg melyik i prociban van grafikus mag?Hány magosak, mennyi szálon képesek dolgozni?stb.
Szinte mindig amd-s gépeim voltak, igy nem ismerem az inteleseket.
Persze volt már notebookom, toshiba a300(vaternak adtam), meg most nyúzok egy msi gx610-es gépet.Utóbbit szeretném lecserélni valami ütősebb gépre,meg olyanra ami nem nagyon melegszik és hosszú időn keresztül kitart,tehát ne sz@rjon be 5 -6 év múlva sem.130körül szánnék rá majd ha ezt eladtam.Elsősorban használt gépek érdekelnek.
Meg milyen márkát ajánlotok?pl.samsung az mennyire megbizható?(asus,msi sztem felejtős)Ezeket néztem ki
[link]A srác irta : "Az i3-as gépbe tudok rakni i7 2630QM procit ami azt jelenti hogy 250es winyó 2x2 gb ram és i7 proci 130000 ft." megéri?
másik:
[link]Még fontos,hogy nvidia vga legyen benne, néha játékra is lenne használva(race07).
Szerk.
Bagira01 - bocsi új hozzászólás helyett a válaszra nyomtam rávéletlenül
De ha már igy sikerült, ha tudsz válaszolhatsz rá.[ Szerkesztve ]
-
Moser86
csendes tag
válasz DarkDeer #3107 üzenetére
ha Mondjuk kitoljuk +10kval, azért Lehet i5 + GeForce combot kapni?
De egyébként arra huzok, hogy a Proci lehet gyengébb a videókari bírja.
meg lehetoleg legyen angliában Support. Lenovo-ról nem tudok sokat itt kint. y570 tetszene Csak magyar lokalizacioval draga.Evolution: Siemens M35 -> Siemens A50 -> SE K500 -> SE K750 -> HTC Desire -> HTC One S -> LG G2 -> G4 -> ONEPLUS 6 -> 7T -> PIXEL 6 -> PIXEL 7PRO -> S24 ULTRA
-
fatallerror
addikt
nővérem új gépet szeretne, kb 130 ezre van rá ( de 140knál tényleg ne legyen több)
pontos használatát nem tudom de szerintem semmi extra de őt ismerve leírom h kb mi lenne neki a jó :]
15"-nél ne legyen kisebb mert ő inkább internetezik meg sorozatokat néz tehát tárhely is legyen elég és azért a hd videók ne okozzanak gondot a masinának. néha kapkod ezért viszonylag masszív gép legyen h ne törje szét : D win 7es legyen mert azt ismeri :] ja meg wifi az nagyon kell de gondolom ennyiért már alapazt hiszem kb ennyi elég kiindulásnak, előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
DarkDeer
senior tag
válasz Moser86 #3104 üzenetére
180-185 ezerért sok gépet kapsz i5-el, de gyenge videókártyával, vagy csak i3-al de erős videókártyával. El kell dönteni mi a fontosabb. Szinte a legerősebb notebook videókártyát is kihajtja az i3, ezt vedd figyelembe.
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
válasz DarkDeer #3101 üzenetére
Toshoba a no problem gari miatt szimpatikusabb. Ilyen áron mást nem nagyon találtam. Most látom, hogy itt van a toshiba olcsóbban is. Még annyi kérdésem lenne, hogy érdemes-e várni a szeptemberi iskolakezdésig, akkor olcsóbbak szoktak lenni a notik vagy sem?
-
Moser86
csendes tag
válasz Tikakukac #3077 üzenetére
A 3015-os hozzászólásom volt a pontos leiras. Csak arra nem reagált senki, azert írtam mégegyszer.
Sziasztok!
egy kedves barna betoro megszabaditott a laptopomtol, igy most ujjat kerdesem. Angliaban lakom, de mivel a forint gyenge es szeretek Magyar karaktereket latni igy otthonrol hozatnam ki. De meg lehet gyozni ha exclusive Ajanlat
Arkategoria: 180000 +-5% vagy £500
kriteriumok:
- AutoCAD hasznalat igy GeForce elonyben
- jatekot sem tagadom meg magamtol
- lehetoleg i5 es sok ram
Magyarorszagon lehessen rendelni vagy borsodi legyen a bolt.
koszonom a valaszokat.Egyébként Az Asus-okkal mi szokott lenni a baj?
Evolution: Siemens M35 -> Siemens A50 -> SE K500 -> SE K750 -> HTC Desire -> HTC One S -> LG G2 -> G4 -> ONEPLUS 6 -> 7T -> PIXEL 6 -> PIXEL 7PRO -> S24 ULTRA
-
DarkDeer
senior tag
válasz Bagira01 #3100 üzenetére
Szerintem jó választás ez a Toshiba. Esetleg kicsit drágábban még erősebb videókártyával ez a Lenovo Ideapad G580.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDMI topic
- Magisk
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Eredeti játékok OFF topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Laptopok alkatrésznek
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest