Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• AiRLAC

addikt

válasz biga #32554 üzenetére

Kb. 12 év Synology-zás után váltok most Asustor-ra. Azt kell mondanom megértem aki a Synology-t választja, messze a legkiforrottabb/legátgondoltabb, a szoftvere és a mobilappok/távoli elérés területen is.

Ha nem lennék informatikus mérnök nem biztos hogy hasonló szintű beállítást az Asustor-on el tudtam volna végezni. Kb. két hétig tartott mire mindenre találtam alternatívát és sikerült közel hasonlóan használhatóra beállítani.

A döntő tényező nálam is a 2.5G támogatás meg a 4x NVMe slot volt.
    Egy DS1019+-ról (3x4TB Samsung SSD+2x14TB WD HDD, 2x256GB NVMe cache, 1G) váltottam egy AS5404T-re (4x2TB NVMe+3-4x14TB WD HDD, 2.5G).
    Árban kb. ugyanott van a kettő (el tudom annyiért adni a Synology-t használtan amennyiért az Asust vettem újonann).

Az oprendszer még hagyján, ott azért már kiismerem magam, de azért kellett több mindent váltani:

- Synology Active Backup -> urBackup (Docker) (némi kompromisszum)
    - Download Station -> qbittorrent (Docker)+gluetun (VPN)
    - Container Station -> Portainer
    - Virtual Machine Manager -> Virtualbox (ez

Ezek közül azért több kissé pilótavizsgás, nekem pár nap volt mindent használhatóra csiszolni. Persze ezek egy rész azért volt, mert szerettem volna lehető legtöbb dolgot konténerbe tenni, a gyorsabb/könnyebb frissíthetőség és az egyszerű költöztethetőség miatt.

Szóval kezdőknek, nem szakmabelieknek, kevesebb tapasztalattal rendelkezőknek azért én még mindig a Synology-kat ajánlom. Szerintem nagyon megbízhatóak és a szoftverüket is sokáig frissítik. (A Synology a NAS-ok Apple-ja, ez persze látszik az árukon is :DDD )

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés