Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
válasz BomiBoogie #44729 üzenetére
Vedd meg nyugodtan a P2414H-t.
(#44728) Rasiel: Nekem is volt (van) U2312HM monitorom, csak most a lányom használja.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz Infranyuszi #44502 üzenetére
Ha az árkülönbséget bírja a pénztárcád, akkor igen, a 24"-es P2414H-t vedd. Nagyobb méret, nagyobb élvezet. Esetleg itt a szakemberek megmondják, hogy bemeneti késleltetésben melyik jobb, játékra, főleg ilyen lövöldözősben, az fontos infó. (Én nem játszom, így nekem nem szempont).
Mindkét monitor matt, nem tükröz, de a P2414H-nak ez a bevonata finomabb, az U2312HM-é durvább, ez is zavart itt már pár embert. Én mondjuk ebben nem láttam igazán különbséget, talán azért, mert ablak előtt van a monitor, s nem kap fényt szemből.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz Infranyuszi #44496 üzenetére
Van akinek a szeme érzékeny rá, sajnos. Ha naponta nagyon sokat nézed a monitort, érdemes nem PWM-es monitort venned.
Én naponta 12 - 16 órát bámulom a képernyőt, - korábban belinkeltem a lefotózott képernyőket - s bizony a PWM-es U2312HM-től estére sajgott a szemem. De nem tudtam, hogy ettől, azt gondoltam, hogy a relatíve magas fényerő és/vagy a LED háttérvilágítás okozza. December végén váltottam a nem PWM-es P2414H-ra, a 12 - 16 óra most is meg van, csak a szemsajgás nincs.
-
StSanya
senior tag
válasz BomiBoogie #44304 üzenetére
Szerintem pedig pont általános felhasználásra jobb a P2414H, míg fotós, profibb felhasználásra pedig az U2312HM a nyerőbb, a jobb színhelyessége okán. Utóbbi PWM mentessége verziófüggő, a P2414H ezidáig mind PWM mentes.
Korábban ezt írtam: [link]
P2414H: Nincsenek PWM csíkok: (Pont a BenQ oldaláról van a kép, a PWM láthatóvá tételéről).
U2312HM: Sajnos vannak...
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz janics0723 #44166 üzenetére
Szerintem az elírás a magyar nyelvű oldalukon, hogy IPS.
A global-on, az overview fülön "VA LED" szerepel...
-
StSanya
senior tag
válasz szricsi_0917 #43989 üzenetére
Teljesen mindegy melyikkel kötöd össze, az USB külön kábelen megy, amit mellékelnek a monitorhoz. Mivel DVI kábelt nem adnak asszem a P2214H-hoz (a P2414H-hoz legalábbis nem adtak), így vagy azt veszel hozzá, vagy a mellékelt DP kábelt használod. Legvégső esetben a szintén mellékelt analóg VGA kábel marad.
-
StSanya
senior tag
válasz RootRulez #43139 üzenetére
30k alatt én ezt venném: BENQ GW2255
Máshol eléggé kifogyott az ünnepekben, ezért az MM link...
-
StSanya
senior tag
válasz gyetvai19 #43004 üzenetére
Ha van +10 ezred a tárcádban, netezésre, olvasgatásra jobb a 16:10-es U2412, nekem nem volt, azért vettem a P2414-et. Játékra mondjuk állítólag jobb a 16:9, itt a fórumon kardoskodott emellett valaki, én passzolom, mivel nem játszom.
Egyikkel sem nyúlsz mellé.
Szerk: Isual-t nem lehet megelőzni...
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
A kapott ICC fájl nevében a megoldás: [link]
A monitor finomhangolásakor keletkezett ICC színprofil természetesen a monitor OSD-jében beállított értékekkel együtt érvényesek.
... ha tőlem (tőlünk) kaptad a mailen az ICC színprofilt, akkor a szinprofil file nevében benne vannak az adott monitor OSD menüjében való beállítások, vagyis tehát pl.:
- név (akinek készült)_dátum (amikor készült)_fényerő/kontraszt (ez 2-2 számjegy)_RGB színcsatornák (ez az utolsó 2-2-2 számjegy).icc file név ezeket tartalmazza....Pl. nálam a P2414H:
StSanya_20131220_4075_939398.icc
Azaz:
fényerő 40
kontraszt 75
Red 93
Green 93
Blue 98"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz El Kebir #39810 üzenetére
Köszi! És vond-nak is!
Valóban, rosszul írtam, 5:4-es régi, még Sulinetes Samsung, 1280*1024-as felbontással... Full HD-t nem akartam, gondoltam a -124 sor még elfogadhatóbb, pl. a 1366*768-al váltással szemben... Az 1680*1050-as pedig eléggé ritka jószág, illetve nem is éppen olcsó...
-
StSanya
senior tag
Üdv!
Belebotlottam ebbe a kis Dell E2014H monitorba, jó áron lenne, 26 ezer körül, a gyereknek a 19"-es 4:3-ast leváltani, azaz semmi komoly követelmény. Esetleg valakinek tapasztalata vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat