Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Minden szép és minden jó, de nincs benne ionizátor, amit kifúj a levegőbe.
Ellenben belül talán komolyabb. Mert hogy más belül, az biztos. -
MODERÁTOR
Nagyon jó a daikin, nekem is az van 2006 óta. A szűrők sajnos nem olcsók bele így azt mindenképp meg kell nézni, hogy mennyit adnak mellé. A frigos tisztítás/felújítás 15ezer+ a szűrők ára ami cca 30 ezer körül is lehet (persze ebben több darab van) Az új modellnek elég húzós ára van 150k+, de ha van rá keret akkor lehet megvenném. Más kérdés, hogy a macskaallergiádon ez mennyire segít.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
lord40
tag
Sziasztok!
Némi segítséget szeretnék kérni mivel nagyon tanácstalan vagyok!
Klímát szeretnék venni nehéz választani, ami tetszik a Gree U Crown, Midea 3d premier, Panasonic Etherea!
Kb 300 ezret szánnak rá! Melyik márkát javasolják?
Előre is köszönöm -
kew
senior tag
Sziasztok,
Macska allergia miatt szeretnék beszerezni egy jobbfajta légtisztítót. Remélem valamit tud segíteni a problémámon, mert szegény macsekot nem akarom odaadni sehova Volt már valaki hasonló cipőben, akinek megoldást jelentett egy ilyen gép?
Olvastam, hogy a Daikinok nagyon jók, így ezek felé húzok inkább.
Szeretném a véleményeteket kérni, hogy szerintetek érdemes-e használt Daikin mc707-et venni ~50k környékén, és azt felújíttatni (frigotrade-el)? Ugyan már kértem ajánlatot tőlük, de míg megérkezik, kb milyen összegre számíthatok? Tisztítás és szűrők cseréje kellene.
A másik megoldás egy új MC70L gép beszerzése, de nem tudom, megéri-e a plusz pénzt, vagy megfelelő egy használt is.
A másik kiszemelt egy Stadler Form Viktor, ezt EP pénztárra is lehetne venni. Ezzel van valakinek tapasztalata? Vagy maradjak inkább a Daikinnál?
Írta valaki, hogy neki nagyon büdös volt a gép működése. Én abban bíztam, hogy kellemes, tiszta levegő lesz tőle. Mihez hasonlítható ez az illat, amit kifúj a gép? Ózonos légtisztítás már volt nálunk, annak is volt egy jellegzetes illata, az pl nekem sem tetszett. Ilyesmire lehet számítani, vagy annyira nem durva?
Köszke!
-
MurdR
veterán
válasz BlacKSouL #8787 üzenetére
Ez egy metróállomás, nem a peronszint, hanem a felsőbb rész, épp a kéreg alatt.
Tehát úgy kell elképzelni mint a 2-es metrón a Blahát, amikor bemész az aluljáróból a metróba, és az a rész, ami a mozgólépcső tetején van. (Csak ez a 3-ason van.)(#8788) asha07lcc: Mert erre nem kell engedélyt beszereztetnünk. (1 év, a következő nyárra meg sem lenne)
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
krx21
nagyúr
válasz jagertibi #8784 üzenetére
Javaslom jelenteni! www.ommf.gov.hu
Nem kötik a munkaadóra a jelentő személyét...
Azért pofátlan dolog, hogy egy klímát nem tudnak megfinanszirozni.... Megérdemlik a büntetést, a dolgozók meg a klímát. Ilyen hőmérsékletnél már nem luxus, hanem egészségügyi szükség...[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
Sziasztok, segítséget kérnék:
Adott egy ~25m2-es helyiség, belmagasság ~3m.
Ablak nincs rajta, csak egy lemezajtó. Ide lenne szükségünk egy ablak klímára, amit az ajtó fölött helyezkedne el. (Ott is lemez van, kivágjuk.)
Ami a legfontosabb: szerintem NON-STOP menni fog nyáron, mivel klíma nélkül 36fokos az iroda, és este sem lehet lehűteni szellőztetés hiányában. Mondjuk azért gondolom a non-stop működést, mert csak mobilklímánk volt itt eddig, és az csak úgy ért valamit ha ki is kapcsoltuk. Ha nagyon elengedhetetlen 170ig ki tudunk menni, de ez a vége, ezt is mi dolgozók dobjuk össze.
A fogyasztás teljesen mindegy, az sem érdekel minket ha annyit fogyaszt mint egy komplett 10emeletes panelház, csak bírja a strapát. A keretünk 150.000HUF.
Ötletek? Megvalósítható?[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
asha07lcc
tag
A Gree -30C-ig fűtő U-Crown sorozatnak nincs Euroventje de azért hitelesnek tekinthető mérési adatok dokumentumok vannak itt:
[link]Közben megnézegettem a nagyon jó szervízkönyv adatokkal rendelkező LG-t is...
illetve a mérnöki kézikönyvben:
Eltérés a kétféle mért adat tekintetében....
AS-W096BRR3/AS-W096BWR3/AS-W096BVR3/AS-W096BNR3 modellek -10c külső, 20 C belső hőm esetén 2,53kw fűtőtelj és 0,59kw eelektromos telj felv. azt jelenti itt a COP pillanatnyi értéke 4,02 ami hihetetlennek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
Ezért is tettem be a képeket. megbízható japán technika egyébiránt a Hitachi is.
Az SCOP és SEER helyett az adott külső és belső hőmérséklethez tartozó jósági fok illetve az akkor leadott max és részterheléses teljesítmény a hozzáadott egyéb paraméterekkel(légszállítás ugye lényeges meert a levegő tömege fajhője az ami a tényleges fűtőteljesítményt biztosítja) zajszint) adja az igazi képet.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz theballa32 #8776 üzenetére
Pont most mutattam rá, hogy az adatai, mutatói egyáltalán nem olyan jók.
Az SEER és az SCOP értékekről fontos tudni, hogy nem mérhetőek, míg a COP és EER értékek teljesen mérhető, ellenőrizhető adatok. Mi az, hogy szezonális jósági fok? Milyen szezon, meleg nyár vagy hűvös nyár? Enyhe tél, vagy fogvacogtató?
Ha egy készüléket a gyártó a szoftver beállításával extrém mértékben enged visszaszabályozni, akkor jelentősen megnő az SCOP és SEER érték, míg a COP és EER nem változik, konstans marad. Tehát nem kell jobb kompresszor, hatékonyabb elpárologtató, jobb kialakítás, egyszerűen a szoftver állításával egy sima "A"-s gépből lesz "A++"-os. Persze ez a gép sem fog egy wattal sem kevesebbet fogyasztani a szezonban, mint a melyiknél nem játszák el ezt a trükköt, de papíron jobban mutat, a marketing az isten.
Egyébként meg semmi baj azzal a klímával, vsz. hosszú évekig ki fog szolgálni, csak ár-érték arányban van sokkal jobb választás is. És, amit mindig fel szoktam hozni érvként : nincs magyarországi gyári képviselet.[ Szerkesztve ]
-
theballa32
tag
Remélem,hogy hozni fogja az elvárásaimat,és egy jó klímát kapok a pénzemért.Amiben igazad lehet,hogy azért lett ez kiválasztva,mert jók a mutatói(amit lehet trükkökkel jobbá tenni,de mindenki trükközik manapság),de mint márkáról nem olvastam ,nem találtam rosszat.A klímás mondta,hogy ennyiért ő is tudna jobbat nekem,de ezekkel sincs semmi gond!Elhatároztam,hogy teszek vele egy próbát.A keret meg véges.Már ez is több ,mint amit rászántam eredetileg
[ Szerkesztve ]
-
theballa32
tag
válasz asha07lcc #8773 üzenetére
Ha valamiért nem jön ez össze,akkor a következő a Daikin lenne.Hétfőn szól a szerelő,hogy szerzett-e nekem ilyet.Mondtam neki ,hogy ehhez a márkához ragaszkodok jelenleg.Nem olvastam róla rosszat,és az már fél siker a mai világban ,ha nincs a rossz tapasztalatokkal tele a net!
-
windy
tag
válasz theballa32 #8770 üzenetére
Az attól függ, hogy mit nevezünk "nem rossz"-nak.
Az adataitól én nem lennék annyira elájulva, ugyanis a 3,2 -es EER, valamint 3,5-ös COP érték csak barokkos túlzással nevezhető kiemelkedően jónak. Persze a könnyen manipulálható SEER meg SCOP az jónak tűnik, dehát ezt már mindenki tudja, hogy többek között ezért is engedik a 3,5 kW-os gépeket 1 kW alá is visszaszabályozni, hogy a szezonális értékeket papíron fel lehessen tornázni, hiszen úgysem ellenőrizhető.
Zajszint legalacsonyabb : 25 dB. Emlékeim szerint kb tíz éve ennyi volt egy Daikin on-offosnak a legalacsonyabb zajszintje. Jelenleg kb 21-22 dB az elfogadott, ezt már minden gyártó tudja, de 20, sőt 19 dB-es gép is van már.
Működési intervallum fűtésben : -10 az alja. A legalapabb készülékek is tudják már a -15 fokot....
Ár : 220 ezer azért mert már kifutott termék, és raktáron ragadt, ezért adják ennyiért. A jelenlegi aktuális tipus a HITACHI RAK-35RPB/RAC-35WPB, bár ez sem jobb egy centivel sem. Ebben az árkategóriában sokkal jobb terméktámogatású Fujitsut lehet találni jobb adatokkal, vagy persze Daikint is, és Mitsubishit is.
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
válasz theballa32 #8772 üzenetére
Az ára nem tragikus, de a Fujitsu is megvan ekörül talán jobb terméktéámogatással. A Daikin is szóbajöhet továbbá a Mitsubishinek is van már tűrhető gépe ekörül.. De ez is jó. Azért az Euroventet sem árt megnézegetni.
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
válasz theballa32 #8770 üzenetére
Árfüggő. 300 k körül nem jó 200k körül jobb
-
asha07lcc
tag
válasz theballa32 #8766 üzenetére
Van egy konkrét típus?
-
asha07lcc
tag
válasz rasurosenpai #8758 üzenetére
Több alternatívája van de jó gép.
-
MODERÁTOR
válasz theballa32 #8762 üzenetére
Daikin/Toshiba/Mitsubishi/Fujitsu.
-
windy
tag
válasz theballa32 #8757 üzenetére
A tíz éves garinál fontos tudni, hogy plusz költséggel jár, valamint a felhasználási feltételek is szigorúbbak. Egyik gyártó sem ad tíz év garit, azt már csak egyes hazai cégek adják, ami azért nem ugyanaz.
-
windy
tag
válasz theballa32 #8757 üzenetére
Nem szól a Hitachi mellett semmi különös. Ennyi pénzért jobb klímát is lehet venni, bár a Hitachival sincs semmi különösebb probléma. Körül kell jobban nézni még....
-
pjen
félisten
válasz rasurosenpai #8758 üzenetére
Én a tavalyi telet azzal fűtöttem végig,nem volt semmi gond.
-
rasurosenpai
tag
Sziasztok!
Panasonic Nordic Etherea Készülékre kaptam ajánlatot, mint télen is folyamatos fűtésre alkalmas klíma. Van tapasztalatotok vele kapcsolatban?
Köszi,
Laci -
MODERÁTOR
válasz theballa32 #8755 üzenetére
-
theballa32
tag
Sziasztok!Szerintetek a Hitachi klímák megérik az árukat?Mit takarhat a 10 év garancia náluk?Köszönöm a válaszokat.HITACHI STANDARD RAK-35PPB / RAC-35WPB OLDALFALI INVERTERES KLÍMA
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Ne hagyd magad becsapni. A Daikin ezen modellje is, meg a Mitsu ezen modellje is az adott gyártó belépő gépei. A Daikinnak jobbak az adatai, és egy kicsit csendesebb is. Itt a fórumon Zekinek mindkettő van, és őt érdemes kérdezni, össze tudja hasonlítani. Egyébként az adatai alapján is csendesebb és mi is ezt tapasztaltuk. Persze itt most igazán minimális különbségekről beszélünk. Mindkettőre 3 év garancia van, az öt év az nem igaz. Mindenesetre a kettő közül bármelyiket választod, nem fogsz mellényúlni, az szinte bizonyos.
A Gree nem tudom, hogy jön ide, de az égvilágon semmi köze annak a gépnek a Daikin FTXB35/RXB35-höz.
-
gps76
őstag
Köszi az infót. Elmentem oda ahol sógorom is csináltatta és én a Daikin FTXB35C-t néztem ki,de ajánlotta a Mitsubishi MSZHJ35VA-t hogy ugyanazt tudja még talán halkabb is,meg 5 év gari van rá és egy se volt rossz belőlük,vagy gyári hibás valamilye.A Daikin-re válaszként mondta,hogy belépőszintű nodell és mutatta a Gree GWH12KF tipust,hogy ugyanaz csak 30-al olcsóbb.Mindennel együtt 225 lenne,kb.4 m csövezéssel.Melyiket érdemes választani kb.5000 a különbség köztük?
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
A kültérit az ablak mellé is lehet tenni, feltéve, ha mondjuk fszt-en laksz, vagy mondjuk emeleten is pl. kosaras kocsival. Egyéb esetben pedig az ablak alá szokás szerelni, szerintem ez sem eredményez ebben az esetben három méternél nagyobb csőhosszt, az meg úgyis szükséges a gép hibátlan működéséhez.
Én is a nagyszobát javaslom első körben hűteni...
A Daikin FTXB35 is alul fújja a "hideget"
-
-
Lehiñito
senior tag
Hali az én lakásom pont ugyan ilyen elrendezésű.
A klímám ugyan ezen a falon van csak a nappaliban, a fal közepén.
Ha a lamellákat beállítom, hogy az erkélyes szoba ajtaja felé fújja a levegőt, akkor szépen hűti a másik két szobát is. Talán a konyha melletti kis szobába érezhető a legkevésbé a klíma hatása, de az nálam étkezőként funkcionál. -
Zeki
nagyúr
Ennél rosszabb hely nem sok van a lakásban, ahova teheted a klímát.
El kéne dönteni mit akarsz hűteni, mert ennyire iszonyat tagolt lakásban mást nem fogsz tudni.
Én 1 klímával a nagyszobát hűteném, úgy, hogy az ajtóval szembe legyen feltéve, és akkor ha nagyra veszed a ventit, szépen átfúj egyenesen.
De még ekkor is az lesz, hogy a nagyszoba hideg, a többi kissé hűvösebb.Ha a konyhába rakod fel... na oda nem rakatnám ... tudod kajaszag, gőz, zsír, stb... de ha mégis, akkor szintén az ajtóval szembe. És ha nyitva a konyhaajtó, akkor valami átmegy a közlekedőbe, és onnan a kis szobába.
-
gps76
őstag
Sziasztok!
Debrecenben tudtok ajánlani jó áron dolgozó klímás céget? Daikin FTXB35C-t néztem ki. Ha esetleg van valakinek konkrét tapasztalata árral együtt azt is szívesen fogadnám.
Másik kérdés:Szeretném,ha az egész lakásban érződne a hatása. A sárga a beltéri a (kisszoba ajtaja fölött) a kék a kültéri,közötte kb.3 méter cső kellene. Szerintetek itt jó helyen lenne? A kültéri nyugat felé néz,ezen az oldalon nyáron itt kb. 3-4 fokkal melegebb van mint a keleti oldalon,azért gondoltam ide,mert akkor a konyhában,kisszobában se döglenek meg a melegtől,a keleti oldalra meg jut annyi hogy elég legyen,mivel "hűvösebb oldal". Ez nagy hülyeség így?[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
-
bopejape
csendes tag
Sziasztok,
a szoba mérete: 20-25 nm2.
elhelyezkedése: 22. emelet vasbeton szerkezet, fele belső fal, másik fele ablak (új ablak) + külső fal, nem a legfelső emeletszerintetek elég ide a 2,5-ös klíma vagy inkább a 3,5-ösek közül válogassak?
-
aktív tag
Sziasztok.
20-25 nm- es helyiségbe milyen klímát ajánlotok? Ha lehet Daikin márkából.
Köszönöm. -
gonczip
tag
Sziasztok.
Most, hogy jönnek a hidegek gondoltam az átmeneti időszakban a Daikin klímám használom a lakásunk melegítésére.
Az első 1-2 alkalommal mikor fűtésre állítottam a klímát a kültéri egységből csöpögött a kondenzvíz, gondolom ez így természetes, viszont pár napja egy csepp víz sem csepeg ki a kültéri egységből.
Segítségetek szeretném kérni, hogy ennek mi lehet az oka? Meghibásodott a klíma, vagy ez így mennyire normális dolog? -
Zeki
nagyúr
Az a jó, hogy te minden mondatot új hozzászólásban írsz meg, holott egy hsz elküldése után percekig ott van pirossal a Szerkesztés felirat. Így ha utólag jut eszedbe valami, arra kattintva tudod szerkezsteni a már elküldött hozzászólásod.
Nyilván mindenki arra esküszik ami neki bevált, de a szervizes tudja valójában, hogy miből mi a jó.
-
dudrob
tag
szal akkor be is nyomom , szal aki füteni akar, annak Panasonic, nem holmi daikin, + fujitsi
-
dudrob
tag
na most mivel kezd zima lenni, csak a panasonicban, bizhatok, (mint tavaly), a gond annyi, hogy a kizárólagos fűtésem kllíma ....semmi más, tehát felejtös a panafikázás
-
dudrob
tag
már sorry, de nekem épp nem fusit javasoltak, (mivel behalt fütésben.. nem minthha arra pályáztam vna, nekem fűteni kellett ennnyi majd korrigálom, szal fusi behalt
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz asha07lcc #8712 üzenetére
Bizony az sokat segít de zárt ajtóknál (magánszféra) még mindig fennáll a probléma. Vannak egy légterű házak (bár ritka) ott el tudom képzelni, hogy működik vagy ha be van csövezve (központi klíma).
Utóbbi kapcsán mindig felmerül bennem pár kérdés. Hogyan szabályozzák a hőmérsékletet az egyes helyiségekben, nem megy e át a hang és hűtés üzemben milyen kórokozók tapadnak meg a csövekben. -
asha07lcc
tag
Akkor is az önszabályzós. De addig felesleges. Szinte soha nem kell, vagy nagyon ritkán pl társasház erkély. Célszerűolyan magasra tenni a kültérit, hogy ha a jég megfagy alatta ne érje el a berendezést pl. 60-70 cm magasság a padozattól. stb. Kis odafigyelés alkalmankénti rápillantást megérdemel. Olcsóbb és egyszerűbb mint a fűtőszálazás.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
Jöttek felmérni, és azt kérdezte a szerelő, hogy fűtésre is használnánk 0 fok alatt a klímát, mert ha igen akkor fűtőszálat kell beszerelni a cseppvízhez, ami egy huszassal megdobja az összeget. Szerintetek érdemes lenne?
-
jovás
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Még valami, a Daikin 2015-ös modell, a Mitsu pedig régebbi ha jól tudom, emiatt nem lehet hogy picit korszerűtlenebb?[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 2 klímáról lenne szó, az egyik ez lenne: Daikin FTXB25C/RXB25C, a másik pedig ez: Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ25VA. Tudom hogy a Daikint favorizáljátok és én is arra hajlanék, de árajánlatot szereléssel együtt 216.000 Ft-ra kaptam, míg a Mitsubishire 190.000 adtak. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest