Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnartibor
tag
Sziasztok!
Szerintetek a két klíma közül melyik az időtállóbb?
A GREE melett szól a több szűrő ami allergiásként befolyásolhat kicsit a döntésben meg a -15k forint árkülömbség.GREE COMFORT (GWH12KF)
http://pannonklima.hu/page.php?483
Mitsubishi (MSZ-HJ35VA)
http://pannonklima.hu/page.php?511Köszönöm előre is!
-
Ferdzsoo
addikt
Pécsen még mindig nem tud valaki egy korrekt céget ajánlani?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Quqesz
nagyúr
válasz Lehiñito #7093 üzenetére
Remélem jobb a zajszintje,mint a miénknek,mert az rendesen nyomatja a kompresszorhangot...a leghangosabb a 4-ből. Bár hozzáteszem van vagy 8m a csövezése. Ettől függetlenül nem volt gondunk vele 5 év alatt.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Zeki
nagyúr
válasz fi:zi'k #7092 üzenetére
Én tudtam hogy drágák, de van nekik cms nyilvántartó rendszerük, meg meglévő ügyfélnél hiba esetén 24-48 órán belül kint vannak, meg ilyesmi... ha jól emlékszem.
2 éve a szomszédomnál windyék voltak, meg a frigotrade mint árajánlat adók, és igen, nem kérdés hogy ki győzött.
Csak azért ajánlottam nekik két céget, nehogy azt mondják mint itt egyesek, hogy én mindig csak ugyanazt az egy céget ajánlom mindenkinek.
Amúgy ismerem személyesen a Frigotrade főnököt, ő szerel is ha kell. Normális csóka, csak legyen 2-3 órád egy helyszíni felmérésre, meg vastag pénztálcád.
A Pannonklímás windy már csak felmérni jár ki a motorjával. De ő nem sokat lacafacázik, gyorsan megmondja a frankót, milyen klíma meg hova a célszerű. -
-
fi:zi'k
nagyúr
A bp-ieknek a továbbiakban szerintem ne nagyon ajánlja senki a Frigotrade-et, mert hogy finom fogalmazzak, nem versenyképesek. Szakmaiságukat nem vonom kétségbe, pusztán árazás alapján.
Mondjuk lehet vkinek megéri a 100e-es telepítési költség azt az extrát, amit nyújtanak.(#7094) koxx
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
-
Zeki
nagyúr
Panasonic: az olcsóbbak műanyag kasztnija besárgul egy idő után, némelyiknél fütyül az inverter. Sajnos már nem a Panasonic a gyári képviselete.
Toshiba: jó, drága, és hol ez, hol az hozza be az osztrákoktól. Egymás garilevelét nem fogadják el
Hitachi: mégrosszabb a képviselete.
Mitsubishi: jön fel, de az alapmodellje nem éri el a Daikin alapmodell szintjét. Itt állítólag a Heavy-k jobbak mint az Electric.A Daikinnak van gyártói képviselete.
-
Quqesz
nagyúr
Azért picit tegyük helyre a dolgokat.
Nem hiszem azt,hogy egy noname van olyan jó,mint a márkásabbak,de futottam már bele más területen jó márkás szarba is. A van másis daikin-on kívűl nem a nonémra értettem,de van pana,mitsu,toshiba,hitachi,stb.... Az meg hogy vmi olcsóbb lett annak oka van,reméljük nem az, hogy gagyibb lett. Én sem vennék barkácsáruházas xart,mert nem szopnék vele. De az infókat nem vki Józsitól kapom,hanem szerelőktől, akik mondjuk bankokban,plázákban,stb telepítenek/karbantartanak rendszereket. És igen pont asszem te írtad,hogy mostanság nincsen itt szerelő,az meg hogy te jóska-pistától mit hallottál a fórumon sem mérvadó mindég..mármint aki inkább egy normális,sok gyártó tanfolyamára elmenő szerelőre hallgat. Amúgy meg samu is jó volt amíg nem kínában kezdték gyártani és xar lett.
Tzimash
Csak egy ötlet: van a bauhause-ban olyan ablakzáró kiegészítő,ami elzárja a meleg levegő visszaáramlását.[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy kétcsöves mobil klímát (3520W, 12000btu/h). Csak egy cső volt hozzá, 2 napig egycsövesként járattam, a kivezetést kitettem az ablakon, körülötte amennyire lehetett elzártam a levegő útját.
A 40 fokos melegeket átvészeltük, bár csak a szobát hűtöttem vele. Persze a szobaajtó alatt süvített be a meleg levegő, de erre számítottam. Közben vettem még egy csövet, ma megcsináltam normálisan a kivezetéseket, némi hungarocell, erősebb nejlon és cellux segítségével. Szerintem egész jóra sikerült, amolyan Airlock féleség lett. Elindítottam, elmentünk itthonról, majd jó egy óra múltán hazatérve szinte semmi változást nem vettünk észre.
A kéró 44nm, a klíma 9 fokos levegőt fúj. Minden ablak nyugat felé néz, szigetelt téglafal, műanyag nyílászárók. A gond az lehet, hogy hiába a 2. cső, ami befelé szív, a bejárati ajtó alatt meg a konyha ablak szellőzőjén (meg ahol csak tud) jön be a meleg levegő. Van valakinek ötlete, mit kezdjek vele? A spliten kívül. Miért viselkedik úgy mintha továbbra is bentről szívná el a kifújt kevegőt? -
dekan0v
tag
Üdv! Airfel klímával kapcsolatban lesz tapasztalatom nemsokára. Sikerült egy szakit is szereznem, jövő7en jönni is fog. Nagyon elegem lett nekem is a 30+okból fent az emeleten. Volt olyan délután, hogy a hálóban 37 C...
-
Zeki
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
Figyelj már!
Nem ma kezdtem a klímás topikok olvasását, hanem 10 éve.
Szóval nekem ne akard bemesélni, hogy x noname klíma olyan jó mint a Daikin.
Való igaz, hogy az on/off klímák ha kifogtad, akkor szinte legyilkolhatatlanok voltak.
De az hogy neked meg Józsinak frankón megy, sőt, 3x magad szerelted át máshova, és még mindig tökállat (igen, ilyeneket is olvastam már), az nem reprezentatív példa.Nézd meg a komolyabb klímás weboldalakat, ahol nem csak eladnak de maguk szerelnek is, és tizensok éve a piacon vannak. Nem találsz noname klímákat.
És tudod miért?
Mert megszopták velük.
Nagy százalékban romlottak el a szezon közepén- mehettek javítani telepítés helyett, és sokszor nem is volt hozzá alkatrész. A vevő meg anyázott.
A Daikinból ezrelék alatti a meghibásodás.
A Fujitsu szintén nagyon jó.
A Samsungnak volt jópár gázos szériája.Ám most a Daikin olyan olcsó lett, hogy nem éri meg mást venni ennyiért.
Persze vannak akik érdekből nem látnak tovább a Samsungnál (Ha sokat adsz el belőlük, nem csak az árrésed lesz nagyobb, de jutalom nyaralást is kapsz a világ másik felébe).Viszont aki abból él hogy elad meg felszereli, az nem szeret kimenni javítgatni, mert akkor már elégedetlen az ügyfél. Ha meg várni kell az alkatrészre akkor anyázik, vagy ha nincs is (pl: Genex, Ozone vezérlőpanel), akkor már kurvaanyázik az ügyfél, és a klímás céget szidja mindenfele.
És ugye a jó biznisz alapja az elégedett ügyfél, aki kap egy halk, nem elromló, keveset fogyasztó klímát jó pénzért, és akkor az tovább ajánlja majd.Én felőlem vehet bárki barkácsáruházas 70 ezres on/off klímát is, aztán dícsérheti agybafőbe hogy defasza és mindenki hülye aki többért vesz klímát (ilyet is olvastam már), de nekem volt on/off is, így tudom mi a különbség. Így nem etet meg a baromságával.
-
Quqesz
nagyúr
Pedig nekem két szerelő is dícsérte...nem csak a daikin létezik és elég sok jó van. A régi lakásban vmi dalton volt és 6 év alatt nem volt semmi bajunk vvele,pedig szerelő sem látta 5 évig! Szóval van élet a csúcsokon kívül is,a nu style is le akarta szólni egy másik szerelő,aztán kiderült csak a nem itthoni forhalmazótól vettekkel van baj...
[ Szerkesztve ]
-
-
Lehiñito
senior tag
Mindenképp szakember tanácsát is ki szeretném kérni a helyszinen, mert nyilván én máshogy gondolkozok laikusként.
Lehet hogy megvárom a tavaszt.
Szegeden lakok így helyben kell találnom szakembert, vannqk egy páran.süti5: 8cencis a szigetelés a homlokzaton, és van redönyöm is ezen az oldalon, de nyugat fele néznek az ablakok.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
+1
Én is 2 kisebbet ajánlanák multiban szerelve..DE! Nehogy úgy járj mint én most olaszban. Multi volt ott is micu és csak egy baj volt vele,hogy fordítva volt beépítve a vezérlés: a nappali vezérelte a hálót és fordítva....a kültérinél ügyesen felcserélték......pikkolo
Nem tudsz meggyőzni,több éves tapasztalat(no meg dolgoztam fűtéskorszerűsítésben panelplusz programban). Az ilyen dolgok meg tök jók,csak a cég tulaja nem használja(mint a hőszigetelő festék esetében a tulaj nem használja vajon miért?? )[ Szerkesztve ]
-
süti5
őstag
válasz Lehiñito #7067 üzenetére
Nekem jó szigetelésű, földszinti, északi fekvésű garzont hűtött le könnyedén egy 2,5-ös on/off split klíma.
Viszont nagyon át kell gondolni, mert a tied egyrészt nagyobb, másrészt két szobát kellene hűteni, harmadrészt kérdés milyen a fekvése, szigetelése.
A biztos nyilván két 2,5-ös klíma lenne, de ha egyet szerelsz, 3,5 alá ne add. Kb. 10 ezerrel drágább, mint a 2,5-ös és jelentősen többet tud hűteni. -
Zeki
nagyúr
Mindegy hogy gondolod. Nem a hálóból hűtjük a nappalit. Nem fog jól működni.
Nem elég 2.6-os (de egy helyszíni felmérés többet tudna mondani).
Vége a nagy kánikulának, inkább szánj rá picit többet.
160 körül már van Daikin. 45-50 a szerelés.
Ha fővárosi vagy környéki vagy (Kecskemét is belefér), akkor Pannonklíma.hu. Őket itt windy képviseli (a honlapjukon a Kapcsolatoknál a 40-es végű mobil az övé) de most ő is el van havazva. Őket tudom ajánlani szezon utánra. -
Lehiñito
senior tag
Vagy még azon gondolkodtam most, hogy a nappaliban felrakatni a hálószoba ajtó fölé, a csövek meg mennének a hálóban, ki az erkélyre. (nem szeretném ha a nappaliban lenne kivezetve csatornában, mert optikalilag nem mutatna jól a fehér csatorna a tapétás falon.)
Ha a beltéri lamellája swing közben befújna a hálóba is akkor hűtené a két szobát szerintetek?
Ebben az esetben élég lenne a 2,6-os? -
Lehiñito
senior tag
válasz fi:zi'k #7065 üzenetére
Ha a hálóban lenne, akkor mehetne a kültéri az erkélyre, ha a nappaliba, akkor csak az ablak alatt lehet opció gondolom. Ez a két szoba kb 30-35m2. Kiszolgálna egy ekkora területet egy 2,6-os?
Anyagi téren jó lenne ha 200 fedezné szereléssel együtt. Ha tudnám, hogy nem lesz sokáig idén tartósan 40fok akkor tavaszra áttenném a vételt és lehet h rászánnék többet ha indokolja. De kezd elegem lenni a 30fokos belső hőmérsékletből.(#7066) CineDOG1: melyik márkák a preferáltak ha inverteres 2,6ost nézzük ami már elfogadható tulajdonságokkal bír?
Nem hitelből szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Lehiñito #7064 üzenetére
A hálóban nagyon hideg lesz, a nappaliban meg alig érezni.
A nappaliból kell a hálóba fújni. És 3.5kW-os kell.
Az Orion noname. Nincs ilyen gyártó. Valami kínai cuccát márkáztatják maguknak.
Én nem venném meg. De persze a kényszer lehet nagy úr, pláne ha részletfizetésre van.Ha megvetted, később is nézz vissza, 1-2 év múlva is, kíváncsi vagyok mennyire leszel vele elégedett.
Amúgy meg tényleg az ember után vágják a személyi hiteleket is, és akkor lehetne normális klímát normális céggel.
-
nagyúr
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
4 szobás panel programos lakásba szeretnék klímát a nappali és a háló szoba hűtésére.
Az én elgondolásom az lenne, hogy a 12m2-es hálóba tetetném fel a klímát szemben a nappali ajtóval, ami
kb. 3m-re van. Szerintetek lehűtené a 20m2-es nappalit is ilyen formában?
Elég lenne egy 2,6-os vagy igényel 3,5- öst? Mindenképp invertereset szeretnék, találtam is a médiánál egy oriont ami inverteres 3 év garral, ha az ő szerelőjükkel szereltetek.
Nektek mi a véleményetek? -
bromi84
tag
Üdv!
Az alábbi klímát javasolnátok normál használathoz: Airfel AS12-3013/SINV ?
Itt lehet róla olvasni pár dolgot, meg képeket látni szétszedett állapotban, de ez nekem nem sokat mond:
http://neoklima.hu/airfel-seasonal-inverter-klimaberendezesek/
Köszi -
Quqesz
nagyúr
Az áramfogyasztás terén egy folyamatos temperálás sokkal kissebb energia felhasználással jár,mint egy teljes hűtés...de ez igaz fűtés terén is(pl gázfűtés). Ezt nem tudom évek óta apósommal megértetni,hogy ha leveszi nappal a fűtést 15 fokra majd este 20 fokra teszi többet fogyaszt mintha csak folyamatosan 20 fokon hagyná.....
joel81
A fisher nálam bevált.[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Az évi egy karbantartással egyetértek,de már több gyártó előírja az évi kettőt v ugrik a gari. Persze szerelővel le lehet bótolni.
gonczip
Nekem 8e egy karbantartás,kb hasonló áron dolgozik mindenki. Ha a gyártó előírja a 2x karbantartást akkor ha nem oldod meg(lásd fentebb) ugrik a gari.Zaj
Nem tudom milyen alvók vagytok,de ennyit pöcsölni db-lel...ha álmos vagy alszol tök mind1,hogy a légy zümmög v a pesti gyors megy el melletted. A lényeg, hogy ha izzad a pöcsöd is nem lehet aludni,na erre van a klíma. Akinek meg nem megy vegyen be altatót v keresse fel orvosát/gyógyszerészét[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Az hogy pörög a venti kint, az semmi.Az inverteres csak akkor áll le, ha lekapcsolod. Épp ez a jó benne.
Nem maxigáz aztán stop, aztán maxigáz aztán stop, hanem szép egyenletesen megy, visszavéve a teljesítményt, hogy ha kell akár 15 fokos (vagy melegebb) levegőt leheljen be, mert úgy gazdaságos.Egyszer próbáld ki kocsival. 50-0-50-0-50-0. Vagy végig 25-el mész...
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit ostobának tűnő kérdésem lenne. Gree GWH09MA ( 2,5kW, 20m2-re plusz nyitott szobaajtó a lakás többi részébe, bár nem ez a cél ) lett telepítve tegnap, még a nagy melegben sikerült is tesztelni. Eleddig csak on/off.-os klímákkal van tapasztalatom ( szüleimnél, barátoknál ), és ez pedig Inverteres. Ezért furcsa, hogy a kültéri - ventilátora (?) - nem áll le egy pillanatra sem. Gyorsul-lassul, de folyamatosan megy. Ez így jó, vagy valami probléma van? Inverteresnek a kültériének soha nem kell leállnia? Nem fogja lezabálni a gatyám? Mert az on/off.-os kültérinél egy idő után leállt a kültéri, majd újra bekapcsolt ( nyilván ezért hívják on/off.-nak). Kérlek benneteket, nyugtassatok meg, ha lehet - vagy legalább tudjam, hogy ha valami nem működik úgy ahogy kéne...
Köszönöm!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
moha77
csendes tag
Debrecenben melyik céggel érdemes szereltetni, akinek az engedélye is megvan? Kinek mi a tapasztalata?
-
süti5
őstag
válasz RogerFederer #7048 üzenetére
Szerencsés elhelyezkedés esetén akár egy 3,5kw-os klímával is megoldható, ha a nappaliban elhelyezett klíma közvetlen a másik szobába (1-2 méterről) is be tudja fújni a hideget. Nekem is így van elhelyezve, ezért nappal kellemesen lehűti a hálót is a nappaliban lévő klíma.
Ha nem megoldható, akkor jobb 2 klíma felszerelése, mindkét helyiségbe egy, a hálóba a 2,5-es ez esetben tuti elég, valószínűleg a nappaliba is, de ha déli fekvésű, sok nappal, lehet oda 3,5-es kell.Nyilván szakember tud helyszíni felméréssel véglegeset mondani, de látatlanba ennyi
-
RogerFederer
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben beszereltetni klímát, ebben kérném a segítségeteket.
A lakás déli fekvésű, nagyon jól szigetelő, új építésű. Két szoba van, amit szeretnék lehűteni, egy nagyobb nappali, 26nm, és egy kisebb hálószoba, 14 nm. Klíma kivezető van az erkélyre a nagyszobából.
A kérdés az, hogy megoldható-e egyetlen klíma felszerelésével mindkét helység hűtése, vagy dual klímát ajánlotok?
Köszi
-
camoo
újonc
A mi szakink szerint a Samsungnál nincs halkabb kültéri.Pedig ő a legjobb a városban.Az összes nagy intézményt is ő szereli.
-
krx21
nagyúr
válasz Pikkolo^^ #7039 üzenetére
A közös képviselő csak a élő jogszabályokról tud tájékoztatni . Szerintem sokkal egyenesebb az érintett szomszéddal egyeztetni. Ha esetleg zavarja majd, akkor is sokkal inkább kevésbé lesz támadó és indulatos, ha említve volt neki. Egy lakó közösségben mindig az szüli legtöbbször a feszültséget, hogy nincs kulturáltan megbeszélve... Egyébként nekem az erkélyen van a földön és amikor még az on-off-os készülékem volt, igen hangos, kérdeztem a szomszédot és azt mondta, hogy hallják, de szerencsére nem abban a szobában alszanak. Megköszönte, hogy megkérdeztem... A mostani japán inverteres készüléknél az egyik legfontosabb az volt, hogy a kültéri is halk legyen, ne legyen támadási felületem. Az on-off-ost nem is tudtam felhőtlenül használni, miután mondta,hogy hallják...
-
süti5
őstag
Minden relatív a zaj témában. A kültéri tuti nem hangmentes egyiknél sem, a beltériben is nagy a szórás.
Én pl. ablakklímánál is nyugodtan aludtam, csak meleg ne legyen, pedig annak igencsak volt hangja. Volt on/off klímám is, amellett sem zavart a hang, most meg álom az inverteressel. -
RAGARDA
újonc
Sziasztok!
Tudtok valamit a GREE split klímákról? -
krx21
nagyúr
válasz fi:zi'k #7027 üzenetére
Mondom a kényszer helyzet nem jogosít fel, amennyiben zavarja a szomszédot persze. És akkor gondoljatok bele ha még a régi jogszabály is élne, építési engedély kellene hozzá, + a szomszéd jóváhagyása...
Mindig forditva is kell gondolkodni, mi lenne, ha a te ablakod felett zúgna és téged zavarna... Jobb egyeztetni..
Nálunk idén telepített így a szomszéd egy midea-t. Szerencsére nem az én oldalamon..Az utcán hallani, ha megy.... Persze vannak halkabbak is, de ez relatív . Hasonló a helyzet a kondenzvíz elvezetésével, náluk van aki nyugodt szível az alsó szomszéd kicsi kertjébe csöpögteti. Hiába na, panel mentalitás... -
krx21
nagyúr
válasz Vesztor87 #7026 üzenetére
Ha korekt vagy jelzed a szomszédnak a szándékodat, ugyanis nagy esélyel őt is érinti. Az hogy neked nagyon meleged van, nem jogosít fel arra, hogy másokat zavarj. Legrosszabb esetben feljelent és büntetés mellett le is szerertetik a klímát. Inkább egyeztess vele, lehet süket és akkor nincs gond. Én ezt tartom tisztességesnek...
-
nagyúr
És mit csinálsz, ha nincs erkély?
Én, ésszerű keretek között, pl csak a saját és az alattam lakó ablaka közzé tudom rakni, nyilván az enyémhez közelebb. Mondjuk annyiban szerencsésebb az itteni elrendezés, hogy a konyha ablak már másik falon van és ott azért kevésbé fog zavarni bárkit is. Cserébe kicsit problémásabb a telepítése.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Vesztor87
senior tag
A Gree is ide sorolható? Bár telepítéssel az se áll meg 200-ból, szal idén tuti elfelejthetem, marad a napközben megpusztulsz, éjszaka szintén izzadsz mode:S
Drága a telepítés, használtan nem igazán beszerezhető, ennyim nincs rá most:S
Média stb. miért nem tart ilyeneket 0%-os hitelre, egy rakat ember megvenné... csak 1-2 gagyi márkát tartanak:S
Láttam árulnak Oriont is a Médiába, ha a nemtom milyen céggel szereteted be, akkor 1 helyett 3 év jótállást kapsz, és 40-ért telepítik... de hát Orion, az meg milyen?:S -
süti5
őstag
Erről múltkor én is leírtam a véleményemet, szerintem is nettó hülyeség amit mondanak és egyetértek az érveléseddel, annyival kiegészítve, hogy a nagy hőkülönbség akkor rossz, ha ki-be járkálnak.
Mi is itthon simán behűtünk 24 fokra és semmi gondunk a hőmérséklettel, egész délután/este itthon leszünk. -
csibor
addikt
Kaptam egy LG S18AT légkondit ajándékba panelhibával. De mivel Fuji-k lesznek felszerelve, gondolkodom az eladásán. Szerintetek mennyit lehetne kérni érte? Az előző tulajnak 140K szerelési költséget mondott a szerelő. Csak pont volt egy vihar a környéken, ezért a biztosító fizetett neki egy ujjat Nekem lett egy + darab.
-
camoo
újonc
Helo! Van ez a szöveg ( orvosoktól, szakértőktől...), hogy a klímával max 5 fokkal legyen hidegebb a lakásban, mint kint, mert akkor nem fázunk meg, stb....Ezt lehozzák az újságok, blogok, tv, rádió...De senki nem gondol bele, mennyire nem életszerű. Amikor kint árnyékban ( mint most ) 38 fok van, tehát akkor a szobában az ajánlás szerint ne legyen hidegebb 33 foknál. Na most nálunk a kánikulában sem volt több klíma nélkül bent 28-29 foknál. Vagyis akkor nekem most fűteni kellene a klímával. Nonszensz. Akkor ne használjam...nyilván jönne a válasz...ok, de akkor klíma nélkül 28-29 fokban aludni éjjel borzalmas ( nappal ellenni csak-csak ) Nem tudom, de mi visszahűtjük 24-25 fokra a lakást, jól érezzük magunkat....bár lehet, hogy baromi egészségtelen....
-
Vesztor87
senior tag
Köszi! Ez jó, nem tudom igaz-e amit írnak hogy Daikinnak is van rálátása erre, nemtom számít-e.
Panelprogramos X emeleti lakásba hogy megy a beszerelés, kell valami engedély? A szerelő az ablakből lógva fogja ezt felfúrni? Olyan gond lehet hogy a szomszéd panaszkodik hogy hangos a kültérim?
Láttam hogy általában az ablak alá teszik, ez valami szabvány? -
Zeki
nagyúr
válasz bluobluo75 #7012 üzenetére
Nem hallottam az inverteresben új technológiát, lehet A+ meg A+++, de nem érdemes árban elszállni, mert soha a büdös életben nem jön vissza.
-
Zeki
nagyúr
válasz bluobluo75 #7009 üzenetére
Lehet hogy elég, lehet hogy nem. Helyszíni felmérés kell.
-
Zeki
nagyúr
válasz bluobluo75 #7007 üzenetére
Megkérded a klímásod aki majd szereli is, hogy mennyibe kerül nála a legolcsóbb 2.5kW-os Daikin. 145 körül már van... amúgy az hogy mekkora kell, függ attól is, hogy milyen a fekvése, benapozása.
-
313313
addikt
Közben megnézte egy szaki. Kívül belül patyolat tiszta, azóta kifogástalanul működik.
Valószínű pillanatnyi "elmezavar" volt, nem bírta a meleget és/vagy a fokozott igénybevételt. Szerelő elmondása szerint, több hasonló esetet látott mostanában.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Zeki
nagyúr
válasz laszlo168 #7003 üzenetére
Persze, de egy komoly Panasonic kültérire nem lehet lóf@sz noname beltérit akasztani.
Itt vannak a beltéri árak
tény hogy nem 100, hanem 80-tól.Amúgy minden azért kerül annyiba amennyibe, mert van 27% Áfa, meg egyéb vállalkozást sújtó teher, meg bérköltség, meg szervizelés, meg haszon.
[ Szerkesztve ]
-
laszlo168
senior tag
Nem tudom az milyen beltéri, de én a multkor voltam bent egy szervizben. pont egy klima beltérijét nyomáspróbázták, de kiderült hogy el van törve a cső. Főnök hivta egy másik szervizet, ahol foglalkoznak ilyenek javitásával, mindjárt mondták hogy mennyi, de lehet nem érdemes vele foglalkozni, mert 25000ft-ért van új beltéri, ami egy sima 3,5kwh klima beltérije, és vadi új. Kérdeztem is egyből hogy ilyen olcsó, és akkor mondja hogy a kültéri a drága, az van 60 ezer is. Na most azt jó tudni, hogy azért ilyen drága a klima, mert az árban benne foglaltatik a szervizelés is, valójában egy 3,5-ös klima jóval 100ezer alatt van, csakhát gondolnak a felmerülő szerviz költségre is.
-
Zeki
nagyúr
válasz Vesztor87 #7001 üzenetére
Nem tudom a Metroban milyen hitel van, de ott sokkal olcsóbban Airfel inverteres klíma van. Ennél biztos nem rosszabb.
Garancia: ha ráverik a hibára hogy telepítési hiba, akkor azt a telepítőnek kell állnia. Ha még létezik, vagy mutat rá hajlandóságot...[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen nagyáruházi klímát meg szabad venni, milyen lehet? Tudom hogy legjobb ha klímás cégtől veszi az ember, de itt 10-20 havi ingyenhitelre meg lehet venni, ami nekünk nagyon nem mindegy. Azt mondta a Médiás ügyfélszolgálat, hogy ha bármi baja van a náluk vett klímának akkor kijön a szakszervíz, tehát nem kell nekem leszereltetnem és bevinnem. Gondoltam érdemes lehet akkár venni hozzá 2-3 év gart pluszban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest