Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz Edit0104 #9898 üzenetére
Tehát neked kb. netto beszerzési áron odaadnák, és a szerelésről sem kapsz számlát.
Mert ők nagyban játszanak... kicsaptak az asztalra kb 16 millát csak Daikin klímára.
Előfordulhat ez is.
Ha a garanciajegye a Daikin Hungary Kft-től van, az jó. Csak kérni fogják a számlát is, ha elromlik és kell az alkatrész.----
utánakérdeztem, kamu.
Az új Daikin nem kapható, a régi meg Romániából van szürkén, számla nélkül.
Mondjuk valszeg nem fog elromlani gari időn belül.[ Szerkesztve ]
-
Edit0104
újonc
Na kiderítettem.
Aki 200.000.-ért adja szereléssel együtt az egy klímás cég és felvásárolt 100 db Daikini gépet.
Mivel a barátnőmék ismerőseik így nekünk számla nélkül(vagyis ÁFA) nélkül adják oda a gépet, de a garancia jegyet odaadják illetve felszerelik.
Így megéri? -
Zeki
nagyúr
-
Edit0104
újonc
Név szerint nem szeretném felsorolni kiknek az oldalán jártam, de sajnos ez a Daikini hivatalosan papírokkal és beszereléssel együtt a legolcsóbb helyen is 240.000.-, úgy, hogy a weboldal nem tűnik túl biztatónak, illetve telefonon és e-mailen se reagálnak vissza.
Ahol visszajön reagálás ott beszereléssel együtt 270-300.000.-.
Ahol nem kapnék számlát csak gari jegyet ott 200.000.- beszereléssel együtt. -
Edit0104
újonc
Na ez az...ezért is írtam, hogy magán célra lesz tehát nem tudom vagy akarom elszámolni, viszont nem tudom, hogy a gari jegy nem e csak számlával együtt érvényes hivatalosan.
hetek óta ezzel foglalkozom, teht már nem tudok bekérni más ajánlatot...illetve mindenhol drágábbra jön ki legalább 70-80.000.-al. -
Edit0104
újonc
Annyi a gondom, hogy a keret összegem a whirlpoolt megengedi számlával együtt.
A Daikini ugyan annyi lenne csak számla nélkül, garanciával.Tehát nem tudom, hogy legyen egy fokkal rosszabb gép számlával igazolhatóan vagy egy jobb minőség amihez nem lesz számlám.
Elszámolni nem akarom vagy ilyesmi, magán célra lesz. -
psg5
veterán
Sziasztok!
4 helyről befutott ajánlat légkondiszerelésre és persze a gépre magára.
Ami szembetűnő, hogy ha én veszem meg a klímát, akkor mindegyik esetben kb 20-30k-t spórolok, így bevállalnánk egy Daikin klímát, ha jól sejtem ettől jobbat nem találnánk.
Kérdésem, hogy E-mag-ról rendelt klímáknál rendben van a hatósági engedélyezés? Tudtok erről valamit?
Mivel mindegyik ajánlattevő cég azt mondta, hogy beszerelnek általam beszerzettet is...bár nyílván ezt nem nagy örömmel, de azért az árkülönbség nem mindegy.F.K.T.
-
Edit0104
újonc
Sziasztok!
Ebben a 3 féle légkondiban gondolkodunk.
Szerintetek melyik a legjobb:Whirlpool 412L
Whirlpool AMD 355/1
Daikin FTBX35CSzerintetek melyik a legjobb választás?
Nem csak a név miatt hanem fogyasztás stb.Nagyon nem értek hozzá, így megköszönöm a válaszokat
-
samui
csendes tag
Sziasztok!
Gree U-Crown Légkondival valami tapasztalat?! Hang? Minőség? Megbízhatóság?
Kizárólagos fűtésre keresek megoldást! Mindenképpen két klímát szeretnék a kiegyenlítettebb működés és remélve a meghibásodás egyszerre nem következne be!
2DB MITSUBISHI MSZ-FH35VE / MUZ-FH35VEZ készülék volt számításba,ami -25 C-ig képes fűteni és nagyon jó paraméterei vannak! Sajnos 1 hónap után kiderült, nekem nem eladó!
Így gondoltam lenne
1DB MITSUBISHI MSZ-FH35VE -15 C - ig és
1DB Gree U-Crown Inverter GWH12UB -30C - igJavaslat - vélemény - ajánlat?
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
válasz Apollo17hu #9860 üzenetére
2 lenne a maximális korrekt megoldás. Már technikai oldalról. Azonben a pénztárca is nagy úr ezért kompromisszum lehetséges. pertsze nem tökéletes megoldás az 1 gép de annyi minden van ami hasonlóan nem az. Itt könnyítés ha mégsem jön be akkor ha másik gép is kell akkor az első max pár 10e Ft + kiadás volt a telj . különbségek miatt. Ha kettő kell akkor a kicsi helyiségbe viszont olyan ami nagyon leszabáklyoz(Gree ill Fujitsu). De először 1 gép és ha nem válik be teljesen akkor a 2. gép is jöhet. Időben térben a kültségek oszlanak.
-
-
windy
tag
Legkönnyebb lenne azt mondani, hogy egy darab klíma elég lesz mindkét szobára (így az egész lakásra is) Általában ezt szeretné hallani is mindenki, hiszen ez a legkevésbé költséges megoldás. Azonban az én véleményem az, hogy kelleni fog a két kisebb klíma a lakás két távoli végébe, az lesz a teljesen kielégítő megoldás. Szerintem a legnagyobb öngól betenni valahova a közlekedőbe egy nagyobb berendezést, mert az igazán sehol sem fog kielégítő megoldást nyújtani.
-
asha07lcc
tag
Szerintem kis kompromisszummal van megoldás.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #9870 üzenetére
Csak kipróbáltam a szárítás funkciót, miután az eső miatt beköltöztek a szobába a vizes ruhák.
Tök jól müxik, valami minimál hűtés program futhat. A ruhák pik-pak megszáradtak! -
frantyi
tag
Sziasztok
Épp klíma vásárlás előtt állok. Számításaim szerint 5kW-os kell majd. Inverteres split. Az lenne a kérdésem hogy milyen márkában érdemes gondoskodni? Melyikek a megbízhatók?
-
rucip1
újonc
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni.
Hőszigetelés előtt állok és majd klímát is szeretnék felszereltetni.
Most szeretném előkészíteni a majdani klímának a faláttörést.
Típus még nincsen.
Kérdezném hogy milyen nagyságú fúratott készítsek amibe majd elférnek a klíma csövei?Telepítésig kifújnám pur habbal.
Kb általánosságban milyen magasságban fúrjak a plafontól? Split inverteres klíma a célirány.
Előre is koszonom
-
z123456z
őstag
Fujitsu alap llcc tartós, csendes és megbízható? Mikori modell egyébként? Esetleg jobb, mint a belépő Panaszkodik? Vagy tök mindegy ebben a kategóriában?
-
BlacKSouL
addikt
válasz Mezga Aladár #9804 üzenetére
A szárítás üzemmódot nem a mi éghajlatunkra találták ki, hanem a Fülöp szigetekre, és Japánba, ahol 95% a relatív páratartalom, miközben 24-26 fok van. Ott hatékonyan működik. Nálunk sosincs akkora páratartalom, ahol vagy ne hűlne le nagyon tőle, vagy ne száradna ki túlságosan tőle a levegő.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Zeki
nagyúr
Szerintem nem tudom.
Fekvés, benapozás? Nyáron mennyire volt meleg?
Ajánlom az összefoglaló elolvasását. -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
2 szobás panelba szeretnék légkondit. Legnagyobb dilemmám, hogy kell-e mindkét szobába, és ha nem, akkor melyikbe lenne célszerű? Így néz ki a lakás alaprajza (mindkét szoba és a konyha ablakai is a bejárattal szemben vannak (vastagított vonal):
Nem tudom, mennyire van jelentősége, de kicsit át van alakítva a lakás: se a konyhát, se a nappaliként funkcionáló szobát nem választja el ajtó a lakás többi részétől. Egyedül a háló- és az előszoba között van ajtó. Ja, és a háló eredetileg erkélyes volt, de beépítésre került.
Szerintetek 1 vagy 2?
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz Kiváncsifánc #9853 üzenetére
Van most már Daikin FTXB35-ös. Megérkezett az első szállítmány, és azt ígérték, hogy folyamatosan lesz is belőle.
-
asha07lcc
tag
válasz Kiváncsifánc #9855 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy ebben az ársávben ez eghy igen jó választás jelenleg.
-
asha07lcc
tag
válasz Kiváncsifánc #9853 üzenetére
Igen jobb. Az már wifi előkészítéses modell és nam az alap. Igaz nem a legújabb modell.
de pár hsz-el feljebb ottvannak az adatai.
[link][ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
válasz Kiváncsifánc #9851 üzenetére
FTXB35C nincs. Van akciós FTX35J3 199900 FT.
Megbízható szerelő megbízható márkát szeret ajánlani. nagyon megbízhatót. kevésbé megbízhatót ha valami olyan előnye van ami nagyon kiemeli vagy az ára nagyon alacsony. A Midea egyikbe sem tartozik sajnos. Inkább Gree azokkal szinte semmi gond.
-
asha07lcc
tag
válasz Kiváncsifánc #9847 üzenetére
Ezeből a Daikin. de szóbajöhet Mitsubishi és Fujitsu is hasonló árfekvésben. Ezek japánok. A Comfee pofátlanul hangos kültérijű és a beltéri is igen zajos, tapasztaltam. Kínai termék esetén Gree javasolt.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Kiváncsifánc #9847 üzenetére
Nem egy súlycsoport a mideával. A Daikin halkabb, megbízhatóbb, rendes gyártói supportja van.
-
Kiváncsifánc
újonc
Sziasztok! Most már tényleg kell a klíma.Ajánlottak háromfélét, a tanácsotokat kérném:
Midea Auróra
Comfee
Daikin FTXB 35C
Mindegyik 3, 5 kw.A tavalyi véleményetek alapján a Daikint választanám, de mia véleményetek a Midea készülékekről?
Köszi előre is -
Messzike
csendes tag
Leszedtem a beltéri fedelét és amikor tettem vissza bekapcsolt. Azóta ha áram alatt van kb. 1 perc mulva bekapcsol. A mechanikus gombra reagál mert be tudom vele kapcsolni. Lehúztam erről a panelról és az infra panelról is a csatit de ugyanúgy bekapcsol. A kültérinél áramtalanítani kell különben bekapcsol. Nem látni szemre hogy valami megsérült.
-
Zeki
nagyúr
válasz choco01 #9838 üzenetére
Én meg nem ismerek senkit, akinek 5 kilowattos inverteres klíma lenne a lakásában.
Még itt a topikból sem emlékszem rá.
Én nem tudom megmondani hogy a 2db 3.5kW-os klíma mit eszik, mert odakint van 1000nm "kert", amit igen sokat kell locsolni az 1200W-os szivattyúval.
Ha dobnom kellene egy tippet, akkor havi 5.
De ez függ a nyártól.
Ez persze másnak nem mérvadó, mert más ház, más fekvés, más szigetelés, más benapozás. -
Messzike
csendes tag
Panasonic on- off klímában van profi közöttetek?
-
asha07lcc
tag
válasz choco01 #9835 üzenetére
Ez a lakás hőveszteségétől függ elsősorban és attól milyen hőmérsékletkülönbséget szeretnél. Még attól is milyen hatásfokú és mekkora terhelésen megy az inverteres gép(eez hardver és szoftverfüggő) de alapvetően a fizika törvényei itt is érvényesülnek. Adott idő intervallum alatt adott hőmennyiség adott hatásfokkal. Vagyis eseteedben a Teremtő tudja ezt csak.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Egyébként egy 5 kW-os klíma mennyit nyom nyáron a havi villanyszámlán nektek?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Klímát szeretnénk vásárolni.
Két szintes családi házba kellene az emeleten lévő 3 hálóba.
A szobák egymás mellett vannak, méretük: 20 (5×4) + 12,5 (2,5×5) + 15 (5×3) m2.
Sajnos nem értünk hozzá, hogy hány bel és kültéri egység kell stb.
Természetesen később szakember segítségét is kérjük majd, de előtte szeretnék itt egy kis tanácsot, segítséget kapni.
Köszönjük.(^)(>.<)(^)
-
Zeki
nagyúr
A klímás cégek betudják szerezni (már amelyik árul légtisztítót is). Pl Pannonklíma, Frigotrade.
Árára most nem emlékszem. A 7db talán 15 ezer Ft körül.Nálam a műanyag szűrő alatt van a hajtogatott pollenszűrő, a légtisztítóból.
Így a műanyag szűrő a nagyobb port, a pollenszűrő meg a kicsit fogja meg. Viszont ez kicsit visszavesz a kifújt levegőből is, meg halkabb is lesz a gép. Egy picit lefojtja úgymond. De baja nincs, évek óta így megy. -
Zeki
nagyúr
Banyek, mit szétkerestem most magam ezért a képért!
Ezt én postoltam sok éve egy másik fórumban.Daikin klímában Daikin légtisztító hajtogatott szűrője.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
A Samsung az más kategória.
A Fujitsu okés.
Persze lehet ionizátoros meg egyéb extrás klíma is, de az nem fog a keretbe beleférni.ELLENBEN!
Amit most írok az tesztelt.
Van a Daikin légtisztítónak egy úgynevezett hajtogatott szűrője. Ez olyan 7db van egy csomagban, sok pénzért.
Egy ilyet kettévágsz, beteszed a klímád felnyitható rácsa alá, és máris kész a levegőszűrős klíma. -
Mate
nagyúr
Azzal kezdtem, hogy elolvastam
Wifit csak példaként hoztam. Nem tudom milyen funkciók vannak, amik nincsenek benne fixen minden készülékben és érdemese lehet olyat beszerezni, ami tudja. Például extra porszűrő, ionizátor vagy egyéb franckarika. Wifit én sem tartom annyira fontosnak. Pláne, ha fixen megy a készülék.
Klímás már van aki 5-6 éve csinál klímákat ismerősi körben és mindenki elégedett vele. Ha jól tudom több helyre is fujitsu-t rakott és hiba nélkül működnek.
Mindenképp hallgatni fogok majd a tanácsaira, csak neten rá akartam nézni előtte, hogy nagyjából milyen gépek jöhetnek szóba. Ezek szerint elsősorban japán legyen és 3.5kW-os. Daikin-t, Fujitsu-t és Samsungot néztem eddig. Itt hallottak alapján utóbbit elvetem
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Szia!
Ajánlom a topikösszefoglalót.
Amúgy lehetséges a ventivel résegítés a másik szobába. Hogy mennyire hatékony, az attól függ mennyire melegek a szobák. Wifi? Tudom most ez az új őrület, ami nélkül nem élet az élet, és a klíma sem tud enélkül működni. Pedig de. Ha amúgy is meleg a kecó, akkor nem is érdemes lekapcsolni a klímát, csendben eldolgozgat és szinten tartja a beállított hőfokot.
Lakásba sosem ajánlunk 5kW-ost, mert akkor az a szoba lesz szopás, ahol van. Tehát 3.5kW.
Márka? Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic, Toshiba. Ez belefér 200-ba, plusz kb 50 a szerelés.
De majd a topik összefoglalónak megfelelően jól kihívsz magadhoz pár klímást, és azok a felmérés során megmondják a frankót. Te pedig azt a klímást választod, amelyiknek jók a referenciái, és jó árat ad egy jó készülékre. -
Zeki
nagyúr
válasz Mezga Aladár #9817 üzenetére
Egyszer próbáltam (ősz vagy tavasz nem tudom, de 1 hétig szutyok nedves idő volt), de vagy nem hagytam elég sokáig működni, vagy nem tudom, de a kültériből nem csöpögött a víz.
Nyáron alapból párátlanít, hiszen a hideg hőcserélőn kicsapódik a pára. De ekkor is csak inkább csöpörészik a víz (kb. 2 másodpercenként 1 csöpp). -
Mate
nagyúr
Sziasztok!
2 szobás panellakás egyik szobájába (erkélyes 4,2mX3,1m) szeretnék majd klímát. Másik szobába egyelőre nem lesz klíma.
Többnyire éjszaka dolgozom, így nappal alszom. Ezért muszáj a klíma nyáron, másképp nem tudok aludni. Így fontos, hogy halk legyen.
Mivel csak egyik szobában lenne klíma, így gondoltam arra, hogy ventilátorral rásegítve, kicsit hűteném a többi helységet is, ha ébren vagyok. Van erre esély, vagy felejtsem el?
Milyen extra funkcióba érdemes pénzt ölni? Wifi stb.
Ekkora szobához, ilyen igénybevételhez milyen teljesítményű és márkájú klímát ajánlanátok?
200-250 (de inkább 200)K-t szánnék a dologra. A kültéri és a beltéri elég közel kerülne egymáshoz, 3-4 méter cső fog kelleni.
-
Mezga Aladár
veterán
Megjegyzés a SZÁRÍTÁS üzemmóddal kapcsolatban
• A rendszer ekkor a helyiség nedvességmentesítésére törekszik, ugyanakkor a lehetséges
mértékben fenntartja a hőmérsékletet. Automatikusan vezérli a hőmérsékletet és a légfúvás
sebességét, ezért ezek manuális beállítása nem lehetséges.Tehát, mennyire hatékony?
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
-
MODERÁTOR
válasz csabeeszka #9814 üzenetére
A felmérést most is megcsináltathatod aztán ha jön készlet lebeszéled és mennek szerelni. 250-ből megvan egy jó 3,5-es - japán klíma - szereléssel.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
csabeeszka
újonc
Sziasztok,
...klímát szeretnék...
Nem traktállak Titeket a részletekkel (pár 1000 hsz-t visszaolvastam), majd jönnek a szakik, és megmondják a tutit.
Egyetlen kérdésem lenne. Írtátok, hogy kifogytak a készletek, és csak április elejétől 'elérhető' ismét.
Mikor érdemes a felmérést elvégeztetni?
Illetve van-e már valami info az 'új' gépek áráról??
250-ből kijön-e a telepítéssel együtt egy 'normális' 3,5-ös berendezés?előre is köszi
-
choco01
addikt
Persze hogy nem jó semminek a szél, de nagy a lakás, oldalra nyíló szobákkal.
Ezért félek hogy a 3.5-ös Pana helyett mondjuk egy 5-ös Gree, vagy Midea, esetleg ha van ilyen árban akkor Daikin lehet tutibb, nem?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Zeki
nagyúr
válasz Mezga Aladár #9804 üzenetére
Nyáron? Semennyire. Ha nem hűt, nem párátlanít. Vegyél párátlanítógépet.
choco01
Hagyd a pitshába a legnagyobb légszállítást. Ki az a barom, aki szélviharban él? Pláne hideg szélviharban?
SENKI.
Annyi a titok, hogy jön a nyár a meleg, bekapcsolod a klímát valami csendes fokozaton hűtésre, aztán nem kapcsolod ki. Vagy csak automatán hagyod mondjuk 24 fokon (vagy ki mit szeret nyáron). Szinten tartai a hőmérsékletet kevesebb energia, kisebb légmozgás.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Daikin szárítás funkciója mennyire hatékony?
-
choco01
addikt
válasz asha07lcc #9802 üzenetére
Mondjuk szerinted ez:Panasonic CS/CU-UE12RKE UE Basic jó lenne. Hétszáz valamennyit mozgat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest