Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
süti5
őstag
válasz choco01 #7728 üzenetére
Szerintem valószínű, hogy kevés lesz a 3,5-3,9-es klíma ide....
Nem tudom, hogy most hány fok van bent, tehát mennyiről mennyire szeretnéd hűteni, de az általad említett méretű klíma a nappali-konyha 45nm2-re pont elég, vszont ha szeretnél behűteni mind a három szobába, kevés lesz.
Én a helyedben 5kw-osban gondolkodnék. 100nm2-re pláne kell ekkora. -
Zeki
nagyúr
válasz choco01 #7728 üzenetére
Azt hogy 1db 3.5kW-os klíma hogy hűti le a 100nm-t, attól is függ, hogy milyen a szigetelés, benapozás, fekvés.
HA sok nagy fa vesz körbe, meg szuper a hőszigetelés, akkor esetleg. Amúgy sansztalan. A nappalival ellesz, de a többi szobában csak lent a padlószinten lesz kissé hűvösebb. -
süti5
őstag
válasz choco01 #7735 üzenetére
Nyilván kell egy szakember majd, aki felméri, de feltétlen mondd majd neki, hogy a 3 másik szobába is szeretnél juttatni a hűvösből. Nyilván azt ajánlaná egy szaki, hogy egy 3,5-öst a nappaliba, a többi szobába meg mindbe 2,5-ösöket, de gondolom nincs 8-900 ezred a műveletre
Ha egy klímával kell megoldani, akkor tényleg 5kw-os alá ne add semmiképpen, nekem a 3,5-es még elboldogul a nappali-konyha + egy szobával, ha nagyon kell, az egész lakással (56nm2), de a 100nm2-re édeskevés lenne az tuti. A rajzon nem szeretnéd a szobákkal szemben lévő falra a klímát? Akkor turbo fokozaton talán picit direktebben menne a légáram a helyiségekbe. -
süti5
őstag
válasz choco01 #7738 üzenetére
Én Daikint vagy Gree-t venném, a tavalyi alap Daikin valóban Gree gyártás és amikor vettem kb. egy árban voltak amúgy is, ezért Daikint vettem, de ha nem az lett volna, akkor Gree.
Ha pesti vagy, találsz itt a fórumon is céget, de többen ismernek vidéken is jó és megbízható klímás cégeket. -
-
Quqesz
nagyúr
válasz choco01 #7764 üzenetére
Nézesd meg szakemberrel,de ha kicsit veszel kinlódni fogsz és nem fogja azt hozni amit kell. Nekem a 3.5Kw-os a nappaliban van(56nm) és ki szoktam nyitni a mellékszobára,fürdőre és a lépcsőházra(családi ház). Azt tudja kezelni. Ha viszont felrakatod hozzád és kevés lesz, akkor tényleg csak + klímával tudsz segíteni magadon,az meg még több is anyagilag.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
asha07lcc
tag
válasz choco01 #9835 üzenetére
Ez a lakás hőveszteségétől függ elsősorban és attól milyen hőmérsékletkülönbséget szeretnél. Még attól is milyen hatásfokú és mekkora terhelésen megy az inverteres gép(eez hardver és szoftverfüggő) de alapvetően a fizika törvényei itt is érvényesülnek. Adott idő intervallum alatt adott hőmennyiség adott hatásfokkal. Vagyis eseteedben a Teremtő tudja ezt csak.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz choco01 #9838 üzenetére
Én meg nem ismerek senkit, akinek 5 kilowattos inverteres klíma lenne a lakásában.
Még itt a topikból sem emlékszem rá.
Én nem tudom megmondani hogy a 2db 3.5kW-os klíma mit eszik, mert odakint van 1000nm "kert", amit igen sokat kell locsolni az 1200W-os szivattyúval.
Ha dobnom kellene egy tippet, akkor havi 5.
De ez függ a nyártól.
Ez persze másnak nem mérvadó, mert más ház, más fekvés, más szigetelés, más benapozás. -
Male
nagyúr
válasz choco01 #22453 üzenetére
Innen a nagy XXL feliratú, amit használtam: Frigostar.
Ez nem hab, rendesen bemegy, és nekem úgy tűnt ,szépen letisztította... boltos azt mondta, ezt csak a klímások veszik tőle, mert elég drága, meg nagy adag, a többiek a spriccelős habos akármiket veszik olcsóbban máshol ( először tovább is akart küldeni, hogy ők csak klímásoknak árulnak felszereléseket, anyagokat, nem végfelhasználóknak... csak mondtam, hogy az nekem tökéletes, nem gagyit akarok, akkor szedte elő ).
Ha jól láttam, Windyék is árulják. -
DeFranco
nagyúr
válasz choco01 #22456 üzenetére
csak egy kérdés, inkább csak költői és ne vedd kötekedésnek sem:
ha nem tudod mit csinálsz akkor miért kell háromezer forintért kockáztatni hogy leáztatod az elektronikát, kimaratod a falat, elszúrsz valamit stb., azért egy ilyet korrektül megcsinálni az technológia...
ha ilyen kérdéseid vannak, akkor gondolom egy YT videót nem néztél még meg a témában, tényleg megéri ennyit kockáztatni? nem két forintos jószágok ezek.
másik mekkelek is nekiállt magának takarítani aztán azóta kétszer volt itt hogy megbolondult a klíma most mi legyen...
-
Male
nagyúr
válasz choco01 #22456 üzenetére
...én olcsót nem vennék belőle, ki tudja hat-e egyáltalán. Azt vedd, amelyikben megbízol, hogy tényleg tiszta lesz tőle. ( meg szerintem ezek a habok, kézi spriccelősök nem mennek be elég mélyen a bordák közé, de ez csak megérzés részemről )
Felhajt, szűrő kivesz, aztán mehet... én így csinálom. Burkolat lebontás szerintem nem olyan egyszerű, azt meghagyom a klímásoknak
-
Male
nagyúr
válasz choco01 #22460 üzenetére
Remélem lehet ilyet itt linkelni, szóval pl ez az, amit ajánlottam, neten meg tudod rendelni gondolom tőlük is: katt.
A helyzetedet megértem, nekem sem ért ide soha a klímás csapat karbantartani, 1-2 hónap küzdelem után feladtam és megcsináltam ezzel ( persze a garit buktam vele, de ha karbantartani nem jönnek ki, akkor tartok tőle, hogy a garanciális javításnál is hiába várnám őket...tudom, hívhattam volna mást is, de az utóbbi miatt nem láttam értelmét, a spray-t meg már úgyis megvettem az előző klímámhoz ).
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...