Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Feriboy2 #9399 üzenetére
50 ezer plusz mínusz pár ezer a standard szerelési ár. Elég sokat szigorodtak a klíma árusításával kapcsolatos szabályok, akkor jársz a legjobban ha normális helyről veszed a klímát és velük is rakatod fel feltéve ha szeretnél garanciát is. Ne a szomszéd Pista bácsi kókányolja a helyére 2 üveg sörért cserébe. Nem árt utánanézni a cég referenciájának sem, hogy ne egy 2 hónapja alakult garázs bt-vel szereltess csak mert 10 ezerrel olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Feriboy2
aktív tag
Sziasztok!
Klímavásárláson agyalok, gondoltam kb. májusig letudom mielőtt jön a nyári roham.
Mit tudnátok ajánlani, egy déli fekvésű 25nm-es panelszoba hűtéséhez? (panelprogramban fel lett újítva az épület) Tavaly nyáron a nagy melegekben elérte akár a 30 fokot is a szoba, én 24-re szeretném ezt levinni.
A neten nézelődve a szerelésre elég meredek árakat találtam, 40-50 ezer +áfa. Ezt most úgy kell értenem, hogy ha pl. egy hipermarketben megveszem a klímát akkor azt ennyiért szereli be a szaki, de ha mondjuk a szakitól veszem a klímát akkor olcsóbban szerel? Vagy abban az esetben is ugyanannyiért?
Esetleg tudtok ajánlani, boltot/szerelőt Miskolcon? -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Mezga Aladár #9397 üzenetére
Igen, már azóta belegondoltam, hogy hülyeséget kérdeztem. Csak annyira nem használok aluvezetéket, hogy fogalmam nem volt a méretezéséről.
A konyha egyébként réz vezetékes.
A kapcsolótábla schneideres, tehát valamennyire új.
Vagyis nem schneider hanem merlin gerin, azthiszem 5-6 éve vehette meg. Viszont a réz-alu kapcsolat betyáros, az egész biztosítékdoboz, mint a madárfészek.
Kár volt kinyitni. Egyáltalán nem is értem miért nem lehetett kompletten cserélni, bár így kár lett volna. Majd kibogózom.
Ráadásul ez valami ritka panel tipus, és a legkülönfélébb házgyári megoldásokat alkalmazták itt.
Az külön gyönyörű, hogy a föld elindul, de nem érkezik meg, ráadásul, szerintem a padló alatt vezették át."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
BlacKSouL
addikt
válasz xxxjjjkkk #9392 üzenetére
Panelház alu vezeték és porszívó, vagy panelház alu vezeték és hajszárító, vagy panelház alu vezeték és villanytűzhely, azok nem merészek?
Mondjuk sorban az említett készülékek: 1400-1800 W, 800-2000 W, 800-2200 W
Ezek egy része soft start módban indíthatók, egy másik részük nem. Mondjuk a legtöbb átlagos nem szabályzós porszívó olyan, hogy megnyomod, és 1600 W-ot szabadít rá a vezetékekre, meg a megszakítókra, meg a biztosítékra, stb. Mondjuk a miénk nem, az a legalacsonyabb fokozatot is csak lassan pörgeti fel. Modern. Intelligens. A hajszárító jellemzően kis teljesítményről indul, de van aki maxon állítja le, és úgy is kapcsolja be. No comment. A villanytűzhely is kapcsolható azonnal maxra.
Namost ha a hirtelen terhelést nézzük, a porszívó a legdurvább, az le is szokta verni a 10A-s megszakítókat, de gyenge 16-osok is néha kapnak egy lökést amitől oldanak. Max átfolyó teljesítményben a külön vezetékes tűzhelytől eltekintve is ott a kb. 1600-2000 W.És akkor nézzük a klímát. Egy On-Off klíma elvileg egyből rászabadítja a teljesítményt a rendszerre, de mennyi is az a hálózatból felvett teljesítmény?
De az On/Off szerencsére kihalóban. Az inverteres klímák pedig jellegükből adódóan soft-start üzeműek. Vagyis nagy áramlökést sosem adnak. A max teljesítményfelvételük pedig? A miénk turbo fokozatban maxon járatva fűtésnél maximum eléri az 1150 W-ot. De ezt 1-3 percnél tovább sosem tartja. És 4 kW-os fűtőteljesítményű.
Mindazonáltal valóban javasolt külön vezetéket kiépíteni neki, de vannak sokkal nagyobb teljesítményfelvételű készülékek, tehát nem azért, mert az alu vezeték nem bírná a klímát, hanem mert jellemzően 2-4 ág van kiépítve, 10-16 A-s biztosítással, és a klíma + mondjuk egy porszívó/hajszárító már verdesné lefelé, mint galamb a cserepet.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Mezga Aladár #9393 üzenetére
Lehet én aggódom túl.
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Panelház alu vezeték és klíma együtt nem merész egy picit?
Akár hány villanyszerelővel beszéltem.
Mind külön 10A 1,5 es vezeték a biztosítéktáblától és társait mondta.
Mondjuk nem klímások az tény."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
mobil-androi
csendes tag
válasz luckyman #9351 üzenetére
Nekem is 3,5Kw-os Daikon megy teszi a dolgát 3éve! Gyakorlatilag folyamatosan! 30m2 Déli fekvés kisméretű tégla- sorház- sarki lakás. Típus aszem.... Daikin FTX35JV1B
Nyáron 24-26 - fok Télen 23-24 fok!
Nálam is volt gond a szagokkal nyáron, de nálam az okozta, hogy a kifolyócső az eresz csatornába volt bekötve az meg a föld alatt a szennyvíz aknába. Onnan áramlott vissza a bűz![ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz xxxjjjkkk #9389 üzenetére
Dehogynem. Tudni kell, hogy a klímaberendezések árrésében benne foglaltatik a garanciális javítás költsége is. Tehát ha egy klíma elromlik, akkor az, aki eladta felelős a készülék javításáért, azaz neki kerül pénzbe. Az alkatrészt biztosítja az importőr, de a kiszállás, javítás költsége az eladóé. Ha normál haszonkulcs van a terméken, akkor ez a garanciavállalás természetes és nem megterhelő. Ha viszont a jelenlegi webáruházas árakat kell tartani, ami pl. a Daikin FTXB35 esetében kb. brutto 4.000-6.000 forint hasznot jelent készülékenként, akkor ebbe nem fér bele a garanciális javítás költsége. Ezért volt az, hogy pár éve, amikor a Samsung készülékek sorozatosan meghibásodtak, a weben nagy számban értékesített berendezéseket nem volt hajlandó senki ingyen javítani. A Samsung leszerződött egy-két céggel a javításokra, de ez zsákutca volt, mert nyáron egyszerűen nem volt kapacitás a sok hibajavításra, meg persze szűken is mérték az érte járó fizetséget. Számtalan ügyfél volt, aki heteket várt a nyári hőségben a szerelőre. Egyébként a Samsungnál is belebukott vagy három-négy vezető (klíma divízió) ebbe az ügybe.
A Daikinnál eddig ilyenfajta problémák nem voltak, megvolt a forgalmazó cégek normális haszna, de ez már a múlté. Sajnos az olcsósításnak a hozadéka itt is a minőség romlása, ahogy már említettem, találkoztunk mostanában zajos készülékekkel. Ha felmerülnek meghibásodások, akkor kénytelen lesz a Daikin gondoskodni a szervízelésről, de jelenleg nem tudok arról, hogy erre lennének kezdeményezések. Nem lesz könnyű dolguk, mert azt a saját cégünk példájából tudom, hogy milyen költséges fenntartani egész évben olyan jól képzett szervízes brigádot, amelyik nyáron, amikor termelni lehetne profitot, garanciális javításokra száll ki, szezonon kívül meg nem termel egyáltalán bevételt, annyit sem amennyi a saját költsége.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Köszi, valahogy a listaárak nézegetése kimaradt. igen a 220-250nél már más lenne a helyzet.
Mondjuk ilyen árfekvés mellett valószínű gree lenne inkább. De örüljünk(vagy ne?), hogy ez most a helyzet.Kicsit firtatnám amit nem kéne:
A helyzet, amit "odaát" felvázoltál, az nem ütött vissza, pl az lg, vagy a samsungnál, a garancia-alkatrészellátás kérdésben?"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
windy
tag
Egyébként szerintem a Daikin FTX35K/RX35K gépnek komoly alternatívája lehet a Mitsubishi MSZ-SF35/MUZ-SF35, ami 70-80 ezerrel olcsóbb, az adatai minden tekintetben jobbak, csendesebb, heti időzítős. Szerintem érdemes megnézni, ha valaki nem a belépő modellek közül akar választani
-
windy
tag
válasz xxxjjjkkk #9386 üzenetére
Igazad van, teljesen rátapintottál a lényegre. Kicsit félrevezethet mindenkit az ár. Ha megnézzük a Daikin FTXB35/RXB35 listaárát, ami brutto 246.000 forint, a Mitsubishi MSZ-HJ35 brutto listaára pedig 219.000 forint, akkor a két gép közötti különbség az adatokbeli különbségnek megfelelő. Csakhogy a neten szereplő Daikin árak gyakorlatilag nagykereskedelmi árak (lejjebb leírtam, hogy minek köszönhető ez), a Mitsubishinél viszont normál fogyasztói árak, így lehetséges, hogy a Mitsu drágábbnak tűnik, de ha megnézed ez ugyanígy van a Fujitsu, Toshiba, Hitachi, Panasonic esetében is. Ha azokat is nagykereskedelmi áron hirdetnék, akkor azok belépő modelljei is mind a 170.000 forintos brutto ár közelében lennének.
Ez az egyik dolog, a másik pedig az adott márka belépő modellje, és az árban következő ún. komfort modellje közötti árkülönbség.
A Daikinnál ez úgy néz ki, hogy az FTXB35/RXB35 listaára 246.000 forint, a webes ár pedig 170.000 forint körül van. Az FTX35K/RX35K listaára 380.000 forint a webes ár viszont 350 ezer magasságában van. Lehet látni az aránytalanságot, ami abból következik, hogy a webáruházak gyakorlatilag beállnak a legolcsóbb gépek értékesítésére, azoknak nyomják egyre lejjebb és lejjebb az árait, a komolyabb készülékek értékesítésére igazából egyáltalán nincsen affinitásuk, hiszen ott érvelni kell, tudni kell, hogy miért kerül többe, ez pedig, az ügyfelek tájékoztatása egy webáruháznak nem a fő tevékenysége, az biztos.
Most csak a Daikinra vonatkozóan írtam, de nagyjából ugyanez érvényes a többi márkánál is.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Persze, ezzel tisztában vagyok. Csak azt hittem, hogy a daikinnál jobb mutatói lesznek.
Ugye picit drágább is, viszont a fogyasztása rosszabb az msz hj nek, gondoltam ezen akarnak faragni, bár még lehet. Meglátjuk.Mondjuk a RXB35C / FTXB35C vs FTX35K/RX35K nél, a Qce kWh/y (ami szerintem inkább /month akar lenni vagy nem tudom) 191 vs 180, illetve a seer is 6,42 a 6,05 el áll szemben. Önmagában a jobb fogyasztás miatt nem éri meg nekem megvenni szerintem.
Mondjuk biztos vannak benne + műszaki megoldások, de hogy ezek a gép élettartamában hogy jelentkeznek, azt sehol nem találtam, még óvatos becslést sem.
A plusz funkciói, meg nekem olyanok, mint a 3d tv-m, mióta megvan 2x néztük eddig úgy Bár olcsón vettem, annyiért mint a simát.Bár lehet már kezdem kicsit túlkomplikálni ezt az egészet.
-
windy
tag
válasz xxxjjjkkk #9384 üzenetére
Persze, hogy nem. Belépő modell ez is, alap funkciókkal, alap szolgáltatásokkal, normál alap kivitel. Természetesen az ára is ehhez képest lesz belőve. Amennyivel többet tud, mint amit levált, modernebb külső, jobb adatok, szélesebb működési tartomány. Alkalmazkodik a gyártó mai elvárásokhoz, ár-érték arányban kiváló készülék lesz, bár teljesen pontos árak még nem publikusak, valószínű, hogy függ a konkurencia árképzésétől is.
Ha nagyobb "dobás" kell, az többe kerül, ezt el kell fogadni.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Mezga Aladár #9381 üzenetére
-
-
windy
tag
Nem azzal van baj, hogy nem lehet megnézni a gépet, az természetes, hogy a Pana nagykernél erre van lehetőség. Az inkább a probléma, hogy ott helyben nem tudod összehasonlítani más, hasonló készülékekkel. Erre csak ott van lehetőség, ahol nincs teljes elkötelezettség egy bizonyos márka mellett.
-
windy
tag
válasz xxxjjjkkk #9365 üzenetére
Igen, a Daikinnak jobbak a fogyasztási adatai, jól látod. A Mitsu MSZ-HJ sorozat négy éves modell, a Daikin FTXB sorozat 2015-ös. Ebből adódhat a dolog. Viszont a HJ-s Mitsu már jóformán nem is kapható, már októberben elfogyott a készlet. A Mitsubishihez befutó egy-két száz darabos visszáruból juttat néha, hogy a jelenleg is jelentős igényt valamennyire ki tudjuk elégíteni. A HJ sorozatot váltó új készülék majd csak márciustól lesz elérhető, új tervezés, természetesen a mai elvárásoknak megfelelő adatokkal.
Egyébként bitang jó gépek a Mitsuk, stabil, hibátlan működéssel, érdemes figyelembe venni klímaválasztáskor. -
windy
tag
Direkt fogalmaztam úgy, ahogy. Nem írtam a Panasonicról rosszat, pontosan az a cél, hogy akinek van kedve, az nálunk összehasonlíthatja más gépekkel, és levonhatja a konklúziót anélkül, hogy én befolyásoltam volna. Akinek Panasonic gépe van, valószínű, hogy elégedett vele. Mi is forgalmaztuk sokáig, de a jelenlegi álláspont az az, hogy nem tudok mellette érvelni, ha valaki megkérdezné, hogy miért pont azt ajánlom neki.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Eurovent alapján, bár nem értek hozzá, ha nem csak a SEER mutatót nézem(a SCOP nekem nem érdekes, közös távfűtés van, de azért nézem), hanem a többit is, azért a daikin javára azért ez jelentős plusznak mondható nem?
Bár, ha jól értem a "Qce kWh/y" valami kicsit légbőlkapott fogyasztás alapján kigondolt éves átlag lenne, bár szerintem ezt havonta megeszi.
De ott is jelentkezik közel 10%, a seer pedig 5,10 vs 6,05 ami a két SEER class igencsak két véglete.[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Ha budapesti vagy, szívesen látlak a bemutatótermünkben az Üllői úton, és ott meg tudod vizsgálni a különböző japán gyártók klímáit, minőségüket. Én nem foglak lebeszélni a Panasonicról, megteszi ezt a készülék saját maga. Akinek csak eddig volt lehetősége az ilyen összehasonlításra, senki nem választotta a Panát.
Nem akarok további Daikin hype-ot, de szerintem akkor is abban az árkategóriában a belépő modellje jó választás. Mitsubishi, Fujitsu...ezek is mind jók, mellé nem nyúlsz velük az biztos.
-
Peat;)
veterán
Üdv, szeretnék oldalfali inverteres 3,5kw-os klímát szereltetni, amibe nem kell wifi, se semmi extra, a lényeg hogy minél halkabb legyen mind a beltéri(nem csak éjszakai módban, pl low/medium álláson se nagyon süvítsen) mind a kültéri egység és rezonancia ne legyen jellemző, árban 220 körül legyen a felső határ.
A technikai adatlapok alapján a Panasonic CS-RE12RKE / CU-RE12RKE elviekben megfelelő, de ha járnak erre tulajok, szerelők akkor az ő tapasztalatukra többet adnék mint a gyári adatlapokra. Pl. a Fujitsu ASYG12LLCC / AOYG12LLCC modell kicsit hangosabbnak tűnik adatlap alapján mind kültéren mind beltéren, de gondolom ezek az adatok sem különbek attól mint az autóknál a gyári fogyasztási adatok.
Más márkát nem nézegettem, nyaranta lenne használva pár hétig, ha ennyire jó egy kommersz olcsó samsung is akkor olyan javaslatot is szívesen fogadok, a lényeg hogy tényleg halk legyen. Fűtésre kis eséllyel használnám csak.
Köszönöm!
-
windy
tag
Szia!
Érdekes, amit írsz, hogy megfeneklett velünk már az elején a dolog. Ha azt megfeneklésnek veszed, hogy miután kértél tőlem ajánlatot bizonyos klímákra, majd én erre egy órán belül, késő este adtam választ, a következő reakciód az volt, hogy inkább máshol vásárolod meg az adott készüléket (talán, ott intéznek hitelt rá, de azt meg sem kérdezted, hogy nálunk van-e erre lehetőség, bár az is igaz, hogy az én ajánlatom 1.600 forinttal magasabb volt, mint annál a webáruháznál, amit találtál) és, hogy azt nekünk kéne felszerelnünk..... Hát én azt gondolom, hogy nem miattunk feneklett meg az ügy.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz xxxjjjkkk #9358 üzenetére
Szerintem nem haragszik meg az érintett ha odaátról bemásolom:
Pusztán a tények kedvéért."windy12 (X) 22 órája 0 1 67830
Igazából nem nagyon van kedvem védeni a Daikint, mert eléggé haragszom rájuk, de azért az igazságot illik leírni. A Daikinnál célul tűzték ki a nagyobb piaci részesedés kiharcolását a lakossági szegmensben, ezért terveztek az alsóbb árkategóriában piacra dobni készülékcsaládot. A megcélzott áron nem tudták kihozni saját gyártásban+szállítási költség+vámterhek, így az egyébként is szoros együttműködésben lévő Gree gyártóval gyártatták le a 2014-es FTXV/RXV modellcsaládot. Mindamellett, hogy gyakorlatilag egyetlen meghibásodással nem találkoztam ennél a tipusnál, az való igaz, hogy eléggé kilógott az összes Daikin modell közül, lerítt róla, hogy ez valami zabigyerek. 2015-re viszont beállították az európai gyárakat az új FTXB/RXB modellcsalád gyártására, a belgiumi, a török és a csehországi üzemek is ontották a gépeket, mert óriási igény volt-van rá, igazi sikermodell, komolyak az eladási számok egész Európában. Az átadási árakat úgy lőtték be, hogy minden forgalmazónak nagyon megérte ezt a tipust nyomni, hiszen a jó brand és a jó ár vonzotta a vevőket. Az is Daikint árult 2015-ben, aki soha azelőtt. Ezzel viszont nálunk annyira lement az ára, hogy gyakorlatilag a legalsóbb kategóriás kínai termékekkel versenyzik, Midea, Gree, Hisense, stb. Az én tapasztalatom az, hogy sok vevő, aki minőségi klímát keres, pont az alacsony ár miatt vacillál, és nem hiszi el, hogy magas kategóriás terméket takar a Daikin név. Ezt erősíti sokszor az olyan klímások ellen-hypeja is, akiknek az eddig jól bevált, viszonylag olcsó terméküknek az erős konkurenciájaként jelent meg a piacon a Daikin. Nagyon nehéz úgy bármilyen más márkából értékesíteni, ha egy ilyen erős brand ennyire alacsony áron jelenik meg a piacon. Ez Magyarországon még azzal is tetéződik, hogy az a személy, aki gyakorlatilag tönkretette az LG és Midea piacot, majd a Samsungnál tette ugyanezt, 2014 óta a Daikinnál vezeti a lakossági értékesítést, és karöltve a web klímás királyával, a lehetetlen mélységbe nyomta a Daikin FTXB sorozat árait.Summázva, a véleményem, hogy a szóban-forgó készülék jelenleg ár-érték arányban (itt tényleg a jelenlegi webes árról beszélek) a legjobb választás, nem nagyon szorongatja meg - talán a Mitsubishi kivételével - egyik gyártó sem. Vagy drágábbak nála, vagy szarabbak.
Azért annak is igaza van, aki azt mondja, hogy kisebb pénzért kisebb foci jár. Az FTXB sorozatnak vannak apróbb hibái, pl. a kültéri hőcserélő túlságosan közel van a csepptálcához alul, valamint felül a fedőlemezhez, így fordulhat elő, hogy üzem közben kissé összerezonál a két alkotóelem. Ez orvosolható, de azért én eddig Daikin gyártmánynál ilyennel nem találkoztam."
Utolsó mondat érdekes.
Mondjuk a harag oka érdekelne, de gondolom ha publikus lenne, leírta volna.
A Mitsubishi jobban tetszik, de ennyi, több érv szól a daikin mellett, vagy mégsem?
Igazából lehet el kéne mélyülnöm a manuálba, és az euroventbe."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Nem a topicé szerintem hanem a prohardveré, ettől független, szerintem még ember, úgyhogy nála is elb*szhattak valamit.
Neadj isten, lehet hogy erőszakosan úgy tetetett valamit, ahogy nem kéne.Egyébként a micubisi nekem is szimpatikusabb, majd kiderül mi lesz a vége.
-
luckyman
aktív tag
Na még egy kérdés eszembe jutott.
Ha a hűtés működési tartománya x-43°C, és egy rosszabb napon mondjuk van 41°C, ami az erkélyen a közvetlen napsütés valamint a viszonylagos zártság miatt mondjuk >43°C, az azt jelenti, hogya.,
Peches vagyok, és leáll a cucc amíg nem csökken a hőmérséklet?vagy
b.,
egy picit csökken a hűtés hatásfoka, de azért dolgozik a masina?[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
Számomra nem derül ki pontosan egyik hozzászólásából sem, hogy ki telepítette.
Amúgy a Panára visszatérve, pár éve nem úgy reklámozták, hogy valamelyik szintén neves klímagyártó kompresszorgyárát megvették és onnantól 5 év kompresszor garit adnak? Valami ilyesmi rémlik.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Mezga Aladár #9353 üzenetére
Nézd, ha nálam nem hűtene le egy klíma 22nm-t, kihívnám azt aki telepítette, és nézze át a dolgot. Gariban úgyis ingyen van.
Nem tudom aki ezt anno beírta valahova, hogy csinált, de ha semmit, akkor kamuzós. -
luckyman
aktív tag
Visszaolvasva pár száz vagy ezer hsz-t, nekem elment a kedvem a Daikintól. A topik házigazdája ( is ) küzdött a bűzzel, a 3.5kW-os nem hűti be rendesen a 22nm-es szobát, ha odasüt a nap, többen rezonálást emlegettek ( ami ugyan könnyen orvosolható, de ki akar azzal foglalkozni egy márkás gépnél? ). A belépő Daikin erős kompromisszumnak tűnik. Szerintem maradok a Panasonic Basicnél, vagy a Gree Comfortnál. Árban ezek amik elérhetők számomra.
Bogyiszról mi a vélemény, van velük tapasztalat? Van áruhitel is és gari a telepítésre.
Windyvel megfeneklett a dolog rögtön az elején, nem erőltetnem őket. -
EZoli752
tag
Ezek a samsung triangle pl AR7000 széria AR12HSSDBWKNEU - klímák már brutálisan jók szerintem.
Csak most sehol-se kapni majd márciusban. -
vizipok74
csendes tag
válasz luckyman #9348 üzenetére
Csak szurkálódok. Volt néhány ember akinek büdös lett, de ez ritka. Sokat eladnak belőle és kevés a panasz. Prémium márka, de azért létezik más japán gyártó is. Érdemes utánajárni, olvasgatni az euroventet service manualokat.
Samsung általánosságban nem ajánlott, mert voltak (vannak?) megbízhatatlanabb szériái. Viszont nagyon komoly paraméterekkel rendelkeznek, jó áron. Sok kényelmi funkció van bennük. Pl. motoros vízszintes legyezés, wifi, két irányban állítható ventilátor sebesség (nem csak felfelé, mint a japánok többségénél). Szóval jó-jó, de sokkal több a probléma velük mint a japánokkal. A szakértők -ha nem japán termék- inkább a Greet (kínai, de jó) javasolják mint a Samut. -
veterán
Sziasztok!
Bár nem biztos, hogy választ kapok, de azért megkérdezem: Szekszárdon melyik céghez érdemes fordulni klímaszerelés ügyében?
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #9343 üzenetére
Erkélyről kilóg alul egy kb 80centis cső, fűre megy, szerencsére ott nincs semmi más.
-
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #9341 üzenetére
Igen, közvetlen mögé lett építve ezért sem látszik semmi csövezés (belül). Sztem ez volt a legkézenfekvőbb megoldás ha már az erkélyen ekkora hely van.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ma délelőtt voltak kint a pannonos srácok, 2 óra alatt megvoltak mindennel, nem hagytak rendetlenséget, a lehetőségekhez mérten minimális volt a porolás is. Elégedett vagyok a munkával és a készülékkel is. (ja és nem büdös a daikin )
-
vizipok74
csendes tag
válasz #46372352 #9319 üzenetére
Vegyél Mitsubishit annál senki sem írta hogy büdös. Nekem HJ35VA van. Fűtök vele, teszi a dolgát -13-ban is. Jóval olcsóbb mint a Daikin FTX, nagyobbat is fűt. ( Meg nem is büdös). Hűtésben ugyanaz a kategória mind a kettő. (És nem is büdös). Windy is melegen ajánlja a Micukat, igaz inkább a drágábbakat. (Mert nem büdösek). Nézd meg a 9192. hsz-t meg a 9223. hsz-t. Pár napon belül kettő pozitív. Minek kockáztatnál, ha olcsóbban biztosra mehetnél? Csak azért mert valaki naponta 25-ször leírja hogy csakadajkin. Jó a Daikin csak nem annyira. Érdemes a "másik" klímás topikot is megnézni. Beírod a keresőbe hogy Ururu Sarara penész, és találsz néhány hozzászólást Daikin csúcstermékéről is.
(Provokáció off)
(Amúgy először én is FTX-et akartam venni Windy akcióban, csak fűtésben gyengének találtatott.)Bocsánat az indulatokért, csak csípi a szemem hogy félóránként be kell írni hogy dajkin hogy elbizonytalanítsák, eltántorítsák a többi japántól a laikusokat.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Én meg azt tudom mondani, nálunk semmilyen szag sincs. Újkorában volt valami újszerű szaga ennek is, meg a mitsunak is, de pár hét intenzív használat után elmúlt.
Aztán mikor windyék megcsinálták rajtuk az ózonos fertőtlenítést, akkor egy ideig megint volt "szaga".
A Daikin légtisztító meg bármikor csinál hasonló szagot, az ionizátorának köszönhetően.Ha Kecskeméten laksz, nyáron elnézhetek hozzád.
-
lazac_
tag
1; Az itt ajánlott cég telepítette
2; a kákán valóban csomót keresek, a feleségem viszont pont az ellentétem, mégis érzi ugyanazt (nem, nem én beszéltem bele).
Nyáron megtisztelhetnél látogatásoddal, mint szagértő, hogy validáld/cáfold az általam korábban leírtakat...BlacKSouL: remek körülírás
-
Acheron
őstag
Ez is lehet. Gondolom a szakiknak van ezzel tapasztalatuk. A dugaszoló aljazatnak önmagában nem sok értelmét látom, ha úgy is külön kismegszakító körre fogom kötni, mert akkor az áramtalanításhoz nem kell kihúzni, elég, ha lenyomom a kismegszakítót. A kötődobozra csak azért gondoltam, mert abból könnyű tovább kábelezni, ha szükséges. Persze azt nem szeretném, ha az áramszolgáltató "kötne bele"
-
Acheron
őstag
-
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
Sikerült választanom.A tanácsaitokat illetve a klímaszerelő véleményét is figyelembe véve Fujitsu ASYG09LLCC / AOYG09LLCC klímát rendeltem. Az internetes legolcsóbb ára most 205e Ft.
Elvileg nekem beszerelik 225-ért.
Remélem jól döntöttem.
Mindenkinek köszi a segítséget.Már csak az a kérdés, hogy a 10 éves garanciára érdemes-e kifizetni az éves karbantartásokat.
Valaki meg tudja mondani azok cirka mennyibe kerülnek? Miből állnak?
Illetve ha nincs rendszeres karbantartás (sőt egyáltalán semmi) akkor azért marad a 3 év garancia bármilyen meghibásodásnál? -
Acheron
őstag
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Ma jön ki a villanyszerelő felmérni a helyszínt. Az előzetes egyeztetés során kérdezte, hogy hogyan legyen kiépítve a kül és beltéri betápja. Elmondása szerint a beltéri gyakran villásdugóval csatlakozik a mellé kiépített dugaszoló aljzathoz.
Elsősorban a szereléssel is foglalkozó fórumtársakat kérdezném, hogy mi lenne a legjobb megoldás, mi egyáltalán a szokásos eljárás?
Tetessek simán egy kötődobozt a padlástérbe, amiről a kivitelező szükség szerint kikábelezheti a bel- és kültérit egyaránt, vagy hozassam le egy dugaljba az klíma szerelési magasságába? (belül a lehető legkevesebbet szeretném kábelcsatornázni)
Nagyon köszönöm a szakértő véleményeket! -
BlacKSouL
addikt
válasz #46372352 #9319 üzenetére
A klimatizálatlan lakás relatív páratartalma nyáron lehet 60-80% között is. A valódi nedvességtartalom ilyenkor magas. A klimatizált lakásban a relatív páratartalom 45-55% közötti, a hőmérséklet alacsonyabb, a valódi nedvességtartalom is kisebb. A szobában meleg nedves esetben van egyfajta "megszokott" szag, ami a párához kötődve lebeg a levegőben, míg a klimatizált lakásban a levegőből nagymértékben megkötődik a szaganyag, és előtérbe kerül a tárgyak, eszközök által kibocsátott szaganyagok összessége. Mesterségesebb, sterilebb, tisztább a szag. Szokatlanabb. A szaglásunk is más erősen párás, és száraz levegő esetén.
Nem összekeverendő a gyakran nedvesen maradó klíma pangó penészedő állapotából eredő szagával, vagy a gyártásból származó túlságosan aromás tömítőanyagok miatt érezhető szaggal.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
fulton
addikt
Az menniyre normális, hogy nekem a kifolyó csőből egy deka viz nem jött még ki (ami le van vezetve a terasz elé és néztem...), de pl a klima alatt meg hatalmas mennyiségű viz van megfagyva a csempén?
Csőben gondolom el van fagyva, de az a sok viz a klíma alatt honnan került oda? Rendesen 3cm vastagon oda van fagyva...de csak a kültéri alatt.
-
windy
tag
Hálószobába én lehet, hogy elkerülném a Gree-t, mert oda érdemesebb csendesebb készüléket tervezni, ebben pedig a japánok verhetetlenek. A nappaliban kevésbé számít egy-két dB, úgyhogy oda akár egy Gree U-Crown-t is választhatsz, ha mondjuk tetszik a dizájnja. Így közelében tudsz maradni az általad megszabott értékhatárnak.
-
ALI_G
veterán
3 klímát szeretnék telepíteni egy kétszintes házba és szeretném megúszni kb. 700k-ból telepítéssel, így gondoltam, hogy a két kisebb ami kevesebbet fog menni (2x2.5 kw), lehetne olcsóbb, de azért elfogadható minőségű, míg a 3.5 kw-os klíma ami a nappaliban lesz, lehetne valami magasabb minőségű, és egyben dizájnosabb is. Szeretném ha legalább a nappaliban lévőt tudnám távolról irányítani. A Daikin, Mitsubitsi, Fujitsu márkák mellett esetleg a Gree is jó lenne?
-
ALI_G
veterán
Gree-ből van olyan amit ajánlatok?
-
klarkzone
tag
válasz asha07lcc #9309 üzenetére
A propán (R290), robbanásveszélyes. A linkkelt egység töltete: 0,2kg. A legkisebb alapterület ahová fel lehet szerelni 7m2, ha a beltéri 1,8m magasan van. A hozzá adott 5m-es preparált csövezést fel kell használni, se többet, se kevesebbet... Elég részletes a telepítési útmutató. Au, minden elektromos berendezés legyen legalább 1m távolságra az egységektől. Legalább környezetbarát... kíváncsi vagyok, hogy mennyire érdekli majd ezen tulajdonsága a hűtőközegnek a vevőket, amikor a kisgyermekek szobájáról lesz szó. Nem véleményt mondok, csak érdekel, ki mennyire gondolja biztonságosnak az ilyen töltettel rendelkező gépeket. Persze van háztartási hűtőben is robbanásveszélyes hűtőközeg (R600a), ugyan ilyen minimális töltetekkel, szóval szakmai szemmel veszélytelen a dolog, inkább a szerelése/karbantartása körülményesebb ezeknek a készülékeknek...
-
give3
tag
Sziasztok,
Székesfehérvár környékén tudtok ajánlani megbízható céget/szakembert aki klímát telepít?
köszi. -
asha07lcc
tag
Az R290-es klímák a kis kategóriában lassan beindulnak. A Gree már gyárt ilyet a Midea is inverteres változatban is. Lényege a természetes hűtőközeg
0 károsanyag és üvegházhatás. -
Zeki
nagyúr
Az RTL híradóban bemutatták hogy melegszik a Föld (USA kutatók lemodellezték) Ez alapján 2016 még melegebb lesz.
Nem lesz érdemes várni a klímák telepítésével, mert simán lesz több hónapos várakozási idő. -
BB9360
aktív tag
A megrendelt klímával kapcsolatban - többek között - egy ilyen részt is tartalmazó levél érkezett. NEm hallottam még erről, ez ok?
"A klímavásárlás előzetes feltétele a leendő felhasználó által is aláírt eredeti, cégjegyzésszerűen kiállított tanúsítvány, melyben a tanúsítványt kiállító képesített vállalkozás hitelesen igazolja felelősségvállalását a klímaberendezés telepítésében. A telepítésért felelősséget vállaló vállalkozásnak a nyilatkozat készítésével párhuzamosan a hatóság adatbázisában regisztrálnia kell a képesített vállalkozás megnevezését, székhelyét, valamint a telepítés helyszínét."
Csatoltak is egy "Végfelhasználói Tanúsítvány a 14/2015. (II.10.) Korm. rendelet 22. §-a szerint" című dokumentumot.
Akkor most először újra jöhet ki a klímaszerelő, hogy ezt aláírja? Mert a cég csak azután szállítja a klímát.
Ez manapság így megy, így van rendben?
Köszönöm! -
asha07lcc
tag
Érdekesség: beszállt a Bosch is a VRV-VRF termékek palettájára. Igaz Midea termékekkel illetve gyártással(gyártatással?)
Forrás:
[link] -
asha07lcc
tag
válasz szunyog199 #9296 üzenetére
Megoldható. Mitsu, Pana , Daikin, Fujitsu-General még talán egyes koreai modellek és a kínai Gree amik egész jó és megbízható szerkentyűk a tapasztalat szerint.
LG és Samsung is van ami sok éve megy. Igaz van amelyik nem.
-
asha07lcc
tag
válasz szunyog199 #9287 üzenetére
Ha nem tudod ki az eredeti gyártó akkor csak a wh-ra vagy utalva ha baj van vele. Etz garban még elmegy de ha fizetős és horror az összeg nem árt ha tudod ki gyártotta.
A wh-nak vagy 4-5 cég gyárt szerinrtem. Saját gyártás nincs.
Tech doc szinte fellelhetetlen még egy sima hibakódtáblázat is.
Ha szerencséd van megy nincs gond.De pl ha fűtésre szeretnél venni és megnéznéd van-e benne EEV adagolás akkor azt honann tudod meg?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest