Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik a legkisebb teljesítményű split klíma? Fűtés nem mérvadó, csak egy 7-8 nm helyiségbe kellene, ahol van két fagyasztószekrény, ami ontja a meleget.
nyári időszakba 5-6 órát üzemelne.
Vagy vegyek egy legegyszerűbb 2.5 kW-ost? -
herdsman12
őstag
-
rmihaly
tag
válasz Dell XPS #47482 üzenetére
Szia!
Túl hidegre van állítva ill. lehet nem szabályoz vissza eléggé.
Adatlapja szerint 600W-ra (villamos 160W-ra) tud visszaszabályozni.
Visszaszabályozva kb 4kWh/nap elég lenne neki.
Kérdés még a hőterhelés ami miatt indokolt lehet a magasabb teljesítményen járás.
Nekem a burkolat alatt lévő helységhőmérséklet mérőt ki kellett vezetnem - fűtés miatt -, de a gyári helyén a vezérlője alatt amúgy is beszorult a levegő és a vezérlő is melegedett. Ennek következtében össze vissza mért. Így a vezérlés is kaotikus volt (vagy nagy fokozatban ment vagy sokáig ki volt kapcsolva).
Ha beállított hőmérsékletet nem éri el 10-30pec alatt akkor ott valami nem klappol. Ilyenkor nézd meg hogy konektorból mennyit vesz fel. Kb 30 perc után, mikor már behűtötted helységet kb 160-250W között kell lennie a felvett villamos teljesítménynek. -
Dell XPS
veterán
Köszönöm Mindenkinek!
Klima június havi fogyasztása volt az említett ~ 260KW.
Nekem ez brutál soknak tűnik, főleg a leírt tapasztalatokkal együtt. Lakás, épület szigetelése rendben, nyílászárók újak.Szerintetek mit lenne érdemes átnézni, ellenőrizni, hogy változás szülessen ?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dictator^
veterán
A Daikin FTXF35A / RXF35A Sensira és Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira között mi a különbség? Az a kifutó modell mint ahogy az árukeresőn az egyik cég a kérdezz felelekben válaszolja?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Atomgeszi
nagyúr
Nekem is kb 30kWh a havi fogyasztása az EF25-nek. 22-23 fokon, mikor hogy.
A Gree dupla ennyit eszik 25 fokra állítva, csak bőven 23 alá hűt folyamatosan.
Ez lakatfogóval is igazolva.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
elfelejtette
veterán
Ez a mostani nyári fogyasztás, vagy éves átlag a téli fűtéssel együtt?
Nálunk a 30m2-es ház hűtése ilyenkor havi 130-140kWh, de mi csak 26 fokra állítjuk."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
mrmft
senior tag
Mitsubshi HR25 betonban, ossz. 64m2, legnagyobb, legnaposabb 20m2 helyisegben van a sarokban. Csak belso arnyekolas, szigetlet fal es ablak, mellettem minden tarva nyitva - meleg falak. 6/23 es 7/23 kozott, 35kW a havi tobblet fogyasztas a tavaszi/oszi atlaghoz kepest, amikor nem ment a klima.
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Adott egy Sinclair ASH-12B 3.2Kw -os klima, ami 45nm -es lakásunk, 20nm -es szobájában van felszerelve. Nyilván ez nem a legoptimálisabb az egész lakásra vonatkozólag, de én nagyon sokallom a havi 250-264KW-os fogyasztást. 22 fokos beállíításon használjuik folyamatosan, szomszédainknál nincs klima felszerelve sehol.
Mit gondoltok erről?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv, Dell XPS
-
MC Pite
veterán
Szoba/hó? Júniusban 44kWh-át fogyasztottunk a házra(75m²), júliusban (egy hétig szinte kikapcsolva) 31-et idáig. Csúcson volt 5kWh/nap, ha elmenne mondjuk 100 egy hónapban hűtésre, az sincs 4000. Szobára nem osztom le, mert már hova. (Ok, van napháló az ablakokon, viszont a picivel itthon van nejem egész nap, plusz szellőztetés is megy, ami bár hőcserélős, sajna meleget tol be, mert eléggé átmelegszik csövezésben a padláson.)
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
minas
aktív tag
Szeretnék egy klímát felszereltetni családi házba. Kb. 3,5kW körüli hűtő teljesítményű kellene, a fűtést nem használom, a hűtést is csak 20-30 napot nyaranta. A Gree és Daikin belépő modelljei között pár tízezer a különbség. Inkább Daikin? Melyiknek milyen a szervize, az éves karbantartása stb. ? Dél-pest és környékén tudtok megbízható, minőségi telepítést végző (nem barmolja szanaszét a felújított falakat) kereskedő-szerelőt, aki be is üzemelné?
-
a_tesz
Korrektor
Az benne az üzlet, hogy vannak, akik hőszivattyúval oldják meg a használati melegvíz ellátását is (HMV), magyarul bojler helyett a hőszivattyú fűti fel a fürdő/mosogatóvizet. És ezzel napi 20 órán keresztül B tarifa áron tudják előállítani azt, sokkal jobb hatásfokkal, mint egy villamos fűtőberendezéssel, plusz megfelelően kialakított (pl. mennyezetfűtés/hűtés, többszintes házaknál emeleti padlófűtésben keringetett hideg víz) rendszerrel nyáron tudnak vele hűteni is, szintén jó áron.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
mgoogyi
senior tag
Csak arra, hogy gyenge a fűtőteljesítménye.
Eurovent mérések ill. a Daikin service manual szerint is. -
Dictator^
veterán
-
pjen
félisten
Egy szobát, de én például az egész lakást klímázom, ajtó becsukás csak WC es spájz.Ehhez viszont már nekem se lett volna elég a betáp főleg fűtésnél.A H tarifa 150K költségében benne van + 36A hálózat bővítés is.Igy nem kell választanom mossak vagy klimázzak, esetleg a sütő menjen.
-
borix
őstag
Klímával egy szobát sokan 4500- 6000Ft/ hó körül lehűtenek az emberek úgy, hogy nagyjából folyamatosan megy.
Ez nem az az összeg, hogy megérje vele bohóckodni otthoni felhasználás során.
Nem szokták az emberek szarrá hűteni a szobát mikor nincsenek otthon.
Nincs otthon megy pl 28C-on mielőtt hazaér meg wifi-n beállítja 25C-ra.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Nyáron is van.Aki nincs otthon egész nap nincs is szüksége a szünet idején a klímára.Beállitja az időzítőt, hogy a szünetben álljon le.A maradék időben egy jól szigetelt házban gazdaságos lehet.+ Az esetleges hálózat fejlesztés költségeit is megspórolja.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz DithenS #47457 üzenetére
Szerintem sem jó üzlet a GEO.
Télen lenne úgy értelme ,hogy nem lekapcsolgat hanem kedvezményesen lehetne felfűteni pl a hőtárolós kályhákat, hőszivattyúnál a puffer tartályt hogy ne terheljék csúcsidőszakban a hálózatot.
A megadott két időzónában pedig nem lekapcsolna hanem drágább lenne mint a normál ár.[ Szerkesztve ]
-
ZZoli
újonc
Sziasztok! Otthonra, 2 szobás lakásomba szeretnék klímát. A munkahelyem is többnyire otthon van, így fontos lenne, hogy csendes legyen, ne zavarjon a melóban. Ezek közül tudtok tanácsot adni, hogy melyiket válasszam?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Nagya21 #47456 üzenetére
Értem és nem is azért írtam...
Melyik Midea az amelyik ilyen lyukacsos beltérin nyomja a levegőt?
Valami gond lehet a Midea körül, mert napok óta elérhetetlenek telefonon is meg interneten is.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
DithenS
senior tag
válasz PROTRON #47452 üzenetére
Felejtsd el a GEO-t már írtuk ezerszer. Nyáron hűtésre minek? Ha normálisan használod nyáron a klímát (nem ki be kapcsolgatva állandóan) akkor megelégszik 150-200w energiával óránként, vagy ha lehűlt még lehet ki is kapcsol, azt akkor ennyi se. Most te ehhez akarsz kedvezményt? Olyan csekély összeg, hogy egyszerűen nem éri meg. Readasul mi van akkor, ha beprogramozod hogy munka előtt 2 órával induljon el a hűtés, de pont előtte levágják az áramról. Aznap magától nem fog beindulni ha le is telik a 2 óra. Magyarán egy teljesen alap funkciójától is megszabadítod a klímád. Fűtés üzemben pedig ha te kikapcsolod a klímát vagy az időzítő állítja le, valójában a gép soha nem áll le azonnal, mert elvégez bizonyos dolgokat.
Na GEO-nál ez sincs meg! Vagy bele gondoltál, hogy pont leolvasztás előtt szál el az áram? Kültériben benne marad 5-10kg jég ami mínuszban csak még jobban feszíti belülről a gépet, előbb utóbb szerintem tönkre teszi a lamellákat is. Vezérlést mondjuk szerintem még előbb is. Az EON egyenesen még a honlapon is lebeszéli az igénylőket, és kivételesen nem azért, hogy ő járjon jobban, hanem mert valójában árt a gépnek, és minimális spórolást hoz csak a konyhára, cserébe a gépet idő előtt haza fogja vágni. -
Nagya21
addikt
HAli!
Ja csakhogy nekem már a samu beltérije nem férne el, mert magasabb mint a Pulse, már ez is határeset.......meg a Pulse 198k volt, szal baráti a samuhoz képest 280k.
Egyébként ezt a huzatmentes lukacsos burkolatot a Midea is nagyon nyomja most.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
MC Pite
veterán
válasz elfelejtette #47454 üzenetére
+1
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
elfelejtette
veterán
válasz PROTRON #47452 üzenetére
Még mindig feleslegesnek tartom, hogy télen lemondasz a 2*2 óra üzemről, hogy cserébe pár forintot megspórolhass nyáron is. Lehet hogy minden nap kétszer a kiesőidő utáni újra felfűtésen jóval többet buksz, mint amit megspórolsz...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
PROTRON
addikt
válasz a_tesz #47381 üzenetére
Srácok, köszönöm szépen a tapasztalatokat.
Alapvetően úgy terveztem hogy tényleg beállítom az időzített kikapcsolást, hogy a napi 2x2 óra tervezett áramszünet ne okozzon gondot. ELMŰ ad lev-lev split hőszivattyúra B GEO-t, ha -15-ben is tartja a 4,1-nél nagyobb COP-ot.Nálam mint azt többször írtam, konvektoros fűtés rendszerről (lényegében kimondhatjuk hogy tönkrement, teljes cserét igényel) történik az átállás, úgy hogy egyébként is lesz szabványosítás, közös társasházi megrendelésként, így csak a kombinált mérőhely + extra vezetékezés felára ami extra összeg, esetemben.
Eredetileg bíztam benne hogy valahogy a használati meleg vizet is meg lehet oldani egy füst alatt és akkor már különösen jó hogy nem kellene 3. mérő óra egy elektromos bojlerhez.De tény hogy jóval egyszerűbb, rugalmasabb ha csak "H" tarifa van, készülék terén is kevesebb megkötés.
Ami az átkapcsoló automatikát illeti. Tényleg nincs kapacitás ellenőrizni, de az is tény hogy csak akkor biztonságos a használata, ha az átkapcsolás idejére teljesen megszakítja mind a 2 tápot 1-1 pillanatra, nehogy baj legyen. Ezt viszont nem szeretik a készülékek.
Amúgy tényleg büntetnek ha valami rossz akaród felnyom, vagy bármilyen okból zavar van a belső hálózaton, mert mondjuk zárlatos a bojlered, megrázott és az egész társasház kap egy érintésvédelmi felülvizsgálatot...
Belvárosban az egyik társasházban ahol felújították a méretlen fővezetéket, mindenhol le lett szabványosítva a mérő, a lakáselosztókkal, majd megrázta egy vezérelt mérős bojler az egyik lakót.
Erre a kijövő elműs a katasztrófavédelmi előírásra hivatkozva kivette a főbiztosítót és otthagyta a teljes társasházat 3 napra áram nélkül, a hibajavítás és az új érintésvédelmi jegyzőkönyvig.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
TeeJay
félisten
válasz waveson #47445 üzenetére
Én sok helyen látok LED hőfok kijelzős klímákat amit 18fokra benyomnak de alap ventilátoron és nagy térhez mindezt. Hiába nyomja 18 fokra minimum ventilátoron, le fog szabályozni mert ha nem megy át elég levegő nincs amit le tudjon hűteni az elpárologtató
Ugyanitt többet érnének 22fok 3 vagy 4-es ventilátor fokozatban, oké hangosabb de legalább tud dolgozni mert van mit hűtenieA kompresszor ugye nem szívhat folyadékot tehát az adagoló szelep csak annyi hűtőközeget fog engedni az elpárologtató felé ami adott légmennyiség mellett teljesen el tud benne párologni és gőzként jut vissza a 10-es (vastagabb) csövön
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Endii
tag
Hi
Egy ismerősöm rcool klímát szereltetett otthonra. (GRAFM12MB0-KSZKLM681)
Három beltéri egységből, valamiért egyiket sem tudjuk wi-fi-hez csatlakoztatnia a leírás alapján. A modul benne van.
Tipp vagy tapasztalat esetleg ezzel kapcsolatban?Üdv Endi
-
B_I_G
tag
van ragasztható hollander
de ehhez fel kell fúrni a szekrényen a furatot nagyobbra, és egy kicsit meg kell vésned a falat hogy beférjen a 15mmbe -
waveson
tag
válasz TeeJay #47439 üzenetére
Azt nem tudom milyen fordulaton járatják látod. Majd megkérdezem, jofej az elado srac! :D
De csak nem olyan hulye h minimumon jaratja. Azt mondja nagyon nagy hideget tol, valami brutalisat, de hogy hatalmas a hoterheles, telen megpusztult 2-3 eve a klima es miere a riasztastol szamitva beert boltba 60 fok volt es elolvadt minde csoki meg amik nem birjak a meleget Lehet termel egy kis marihónalját is? -
waveson
tag
válasz MC Pite #47443 üzenetére
Az értékei akkor is hihetetlenek a számomra! 9es SEER..az még hagyján, de 5.3as SCOP tehát 1Kwból 5300W hőenergia. Ez rengetegnek tűnik nekem, mind a hűtés mind a fűtés. Az adatai alapján minden általam ismert körülményt elvisel, és helytáll. Boltban, szerverteremben, otthon. Javasolják is szerverterembe. Ezt az egy klímát, amit ismerek. Pedig Midea....
-
őstag
-
félisten
nagyon jó cucc az. Főnököméknek az van, szuperül működik és kíváló a hő/ hűtés érzet huzathatás nélkül. Gondolom hővisszanyerős Szellőztető rendszerrel lesz párosítva, úgy nincs pára és harmat ,ideális az egész lakás hőmérséklet/ páratartalom aránya.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
őstag
Elvileg ha jól megcsinálták akkor nem szabadna ilyen problémáknak lenniük . Elég komoly építtetőnek tűnik . A másik elmész és beszélgetsz a már ott lakókkal .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
TeeJay
félisten
válasz waveson #47414 üzenetére
Az még hogy a klíma 20fokra van állítva nem sokat jelent, sokan elfelejtik hogy ahhoz kellene adni ventilátor fordulatot is és nem alapjáraton tekerni.
Maximum ventilátornál lesz hangja de hűteni is fog, ha alacsony a fordulat a szabályzó nem ad több hűtőközeget az elpárologtató felé mivel annak teljesen el kell párolognia hogy a kompresszorba már csak gőz kerüljön vissza.
Alacsony fordulaton nem megy át rajta annyi meleg levegő így visszavesz az adagoló.
Én azt szoktam mondani tegyék hűtés módba és adjanak neki legalább 50-60% ventilátort hogy tudjon dolgozni a gép. Persze lehet csutka ventilátorra is tenni csak akkor már huzat is leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Geo19870322
tag
válasz herdsman12 #47425 üzenetére
FTXF35C5V1B van a dobozon...
-
Atomgeszi
nagyúr
-
zsolt008
tag
a kültéri melyik irányban hangosabb, oldal vagy hátrafelé?
csak a lapátnak van hangja? -
Jenne
őstag
válasz Nagya21 #47428 üzenetére
["...mennyire halk...Mert nekem nem hiszik el hogy az..."
Ez nagyon egyén függő, hogy kinek halk vagy kinek nem. Nekem és csak példának írva, a Braun 9-es borotva hangos, van akinek meg csendes...
Asszony mondja, hogy ahova hetente jár tornázni, magán lakás és 65 nm-es, ott is Gree Pulse van, előtte NORD volt csak végleg elromlott 4 év után,. Szerinte halkabb a GREE Pulse mint a mi Mideánk, de van hangja. Neki hangos, ennél majd halkabbat kell vennünk jövőre. (Ő a főnök itthon de az én hallásom az érzékenyebb ) Én is hallottam már Pulse-t működni, de nekem a házban a régebbi 2 db 7-8 éves LG-k halkabbnak tűnnek. Ami viszont nekem is már halk volt vagy már akár ráfoghatnám, hogy hangtalan, az a nemrégen megtapasztalt 3.5 KW-os Samsung Wind-Free volt. Négyemeletes panel, negyedik emelet, külsőleg szigetelt és keleti/déli/nyugati fekvésű szobákkal. Semmi huzat érzés, semmi légmozgás érzés és mégis könnyedén lehűtötte a 74 nm-t 24-25 fokra, és tartotta is a hőmérsékletet, amikor kint tombolt a hőség. Kár, hogy nem kérdeztem akkor rá részletesebben, de csak látogatóban voltunk ott. Előtte Daikin Sensira volt abban a lakásban, nagyon csendes volt a beltérije, de ez szerinte, a tulaj szerint, még csendesebb. Csak elég húzós az áruk.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Strezi
őstag
Hőmozgás, páratartalom, harmatpont, leadott teljesítmény ... Legyen jó, pláne lakásokban "tömegesen" megcsinálva, de én még nem sok ilyen történetet hallottam.
Gondolj bele egy nyári pincébe. Elsőre tényleg hűvös van ha bemész a 30+ fokból a 20 alatti hőmérsékletbe, aztán pár perc és ugyanúgy leizzadsz, mert a relatív páratartalom meg sokkal magasabb...[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
addikt
válasz Fruityloops #45797 üzenetére
Felesleges a fingot reszelgetni, az általad elképzelt megoldás semmit sem ér. Kidobott pénz. A metrós 1.5 Kw szintén, talán egy nagyobb kamra méretű helyiségben érne valamit. 100000 Ft minimum egy valamire való mobilklíma.
"Aki ad,az nyer"
-
Nagya21
addikt
-
őstag
Kecsóhoz képest kicsit drágának érzem viszont ez a müszaki felszereltség nagyon ott van.
Én egy gondot tudok nem tudom arra gondol e Strezi de ha fel akar rakni valamit akkor nagyon oda kell figyelni.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
ggeleven
őstag
válasz Geo19870322 #47418 üzenetére
Van ahol ennyi a készülék díja bruttóban, szóval szereléssel az egy nagyon jó ár főszezonban (és nem nem 2 hónapos várakozással). Nekem erre 335-öt ajánlottak most BP-től pár kilométerre...
Nekem éppen most fúrják fel a Pulse-okat a srácok. Sok extra csövezéssel jön ki 280e/db körüli ár.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
herdsman12
őstag
Jó az ár.
Ez a kültéri tipusa, csak kíváncsiságból mi a beltéri?
Garancia, hogy alakul? -
Ijk
nagyúr
válasz Strezi #47422 üzenetére
"Fűtés-Hűtés, Melegvíz készítés:
központi talajszondás, hőszivattyús fűtési-hűtési rendszer mennyezeti, ill. részben padló hőleadó felületekkel, szobánkénti szabályozással, egyedi fűtési-hűtési hőmennyiség méréssel központi hőszivattyús melegvízkészítési rendszer, frissvíz modullal (nincs melegvíz tartály, nincs pangó víz!"
Mi a baj a mennyezeti hűtéssel, ha jól tudom az az eljárás passzív hőátadásos rendszernél?DamianB: 650-700k/nm2
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Strezi
őstag
Szereléssel, szezonban igen jó ár! Adj nekik kávét, szódát 😉
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
őstag
válasz MC Pite #47417 üzenetére
Ahogy olvasom nincs levegő-levegő. Hanem napelemet raknak fel azzal segítenek rá .
-
őstag
Én nem vagyok benne jártas csak szedem fel az infókat . Ha megfelelő mélyre fúrták le és ugye arra építették a lakóparkot akkor igen müködhet nyugaton így csinálják . Ez az egyik legjobb technika csak drága.
Nekem nagyon adja mennyi a nm ár ?
[ Szerkesztve ]
-
Geo19870322
tag
Sziasztok, megjöttek a klímások.
Daikin Sensira RXF35C5V1B-t hoztak. Ez milyen, 275 jó ár beszereléssel??
Köszi -
MC Pite
veterán
válasz waveson #47412 üzenetére
Azoktól az adatoktól nem esek hasra, meg a Midea bénácska programjától, anyaghasználatától, megmunkálásától sem. Ha van csepptálcafűtés is ennél(nem egyértelmű a manuálból de úgy tűnik igen), akkor még egy pont inkább a japánoknak. 4,2kW elvileg a Nordic-om -15⁰ön, 3,4kW az NZ25VKE-nek.
Későn, több képcsőben jöttek infók, tapasztalat ezzel még nincs, nekem nem túl bizalomgerjesztő. Gondolom szintén nem tud fogyasztást az app (meg felhasználóbarátságot) szintén mem tud pozíciót a tereléskor, nagy a hiszterézis. A kezelési útmutatója egy vicc.ljk: Csak kiszámolták, és csak lesz levegő-levegős kisegítés mellé...
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Van itt szondás hőszivattyús rendszerekben jártas?
Most épül egy lakópark, amit talajszondás rendszerrel, padló-mennyezeti hűtés/fűtéssel látnak el. Bevallom laikusként elég szkeptikus vagyok hogy a terület ahova telepíteni tudják a szondákat arányaiban elég-e ekkora ingatlanhoz. Nyilván műszaki dokumentáció nélkül elég nehéz ezt megmondani, csak nekem az arányokkal van alapvető kétségem./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Sisco2
tag
Samsung Wind-Free gépe van itt valakinek?
-
waveson
tag
válasz Hauptmann #47413 üzenetére
Na ja. Egyébként az nem tudom mennyire számít. Nekem mondjuk igen, ezért veszek majd egy Gree Ambert meg egy Daikin Sensirát is tutira.
De figy, A+++-os klímának elvileg eléggé vissza kell tudnia szabályoznia, hiszen akkor nem tudhat 9-9,2-es SEER-t. Elvileg a nagyon magas SEER szám magával kell hordozzon egy alacsony visszaszabályozást, mivel mondjuk ha fogyaszt 200W-ot, de azzal 1800W hűtést bonyolít le, akkor az nagyon rendben van. De ha nem kell 1800W hűtés se, mert mondjuk éjjel van és kint nincs már meleg, akkor lekapcsol a kompresszor, nincs ezzel gond szerintem. Nézd nekem ON-OFF klímám van, és az itt olvasottak alapján, az nem azért fogyaszt sokat mert ki-be kapcsol a kompresszor, hanem azért mert képtelen részterhelésen üzemelni (ja és egyébként is 2-es EER értékkel rendelkezik. (nem 3,35 és társai, azért az sokat számítana, kb G energiahatékonysága van!).Lenne egy másik kérdésem: van egy kis bolt valahol, ahol egy Gree GWH18ACD-K6DNA1D Comfort X
klíma van. A bolt kb 24nm, 20 fokra van állítva a klíma, de 7 db hűtő van, a bolt belmagassága van vagy 5 méter. 2 dolgozó + a vásárlók fűtik még a helyet, meg ugye maga a kinti 30-40fok.
A boltban van vagy 25-27 fok, annak ellenére hogy a klíma 20 fokra van állítva, ennyire sok hőt termelnének a hűtők, vagy valami gáz lehet azzal az 5,2kW teljesítményű klímával? A tulaj azt mondta hogy nagyon elégedett a klímával, az előző amikor beszart azt mondta 60-70 fok lett a helyiségben, elolvadt minden élelmiszer Csokik stb. Ehhez képest amikor kint 38 fok volt, ott is volt vagy 30... :/ -
waveson
tag
válasz MC Pite #47410 üzenetére
https://www.webklima.hu/midea-mop-12-sp.html
Megnéztem a webklima leírásánál ezt a midea oasis plus-t. Elég betyár klímának tűnik. Komoly SEER és SCOP értékek, -30ig fűt, nagyon pöpec.
De ami feltűnt, és nagyon tetszik nekem, hogy -25 fokig képes hűteni! Sokan kérdezték itt, hogy miért fontos ez, kit érdekel, 30 fokban kell hűteni. Aha. Ezt magyarázd meg egy szerver vagy hűtőszobának, ahol több kW hőterhelés van folyamatosan, és amikor -20 fok lesz kint, a faján szigetelt szobába (tehát sok hideg nem jön be kintről!) elkezd szép lassan leheletni hideget fújni a klíma. Nem buli. Meltdown Ja és 50 fokig hűt, Vegasban is ellenne.
Úgyhogy ez egy nagyon atom klímának tűnik, 342e ft jelenleg, a duplája egy átlag kisebb mideának.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz mgoogyi #47392 üzenetére
Tamás9x, zeee: Ahogy előttem is írták, kb ezek az alternatívák.
Idéntől van egy új Midea Oasis Plus ami fűtésre optimalizált (mert a Mission az rohadtul nem az) állítólag, -15⁰ban tud 3,6kW-ot a 3,5-ös. Anyám Missionja alapján nem gondolkoznék és újra kifizetném a Panára a felárat (kb 60k).Nem raknék 3,5-nél nagyobbat, jóval hangosabbak általában az 5kW-osak, és annyit simán elhűt 25⁰ körül egy 3,5es is. Nekünk a 75m²el elvan az NZ35-VKE átlagos szigeteléssel (és naphálóval, bár egész nap otthon van nejem a kicsivel).
-
Veron
addikt
válasz Strezi #47407 üzenetére
Az nem jó, mert akkor még nem tudom kihúzni a szekrényt, hiszem a furnérban lesz a cső. Csak a fal és a bútorlap között tudom elvágni.
Itt egy móricka vázlat, ezen a kéknél kell elvágni a cseppscövet. [kép]
Ha a bútorlap tövében elvágom, akkor a falból egy 1,5-2 cm csonk fog kiállni, arra kell ráillesztenem egy oldható kötést, úgy hogy a szekrény vissza van tolva és csak egy lyukon keresztül férek hozzá a csonkhoz.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #47402 üzenetére
Még én sem ismerem ezeket a klímákat, csak olvastam itt sokat, meg máshol is. Egyelőre egy 20 éves on-off multisplit klímám van (szóval 2 beltéri 1 kültéri), őrületes áramfogyasztással, és kis teljesítménnyel, rossz karbantartottsággal.
Csak mielőtt veszek 4 db klímát, gondoltam utána járok kicsit a dolgoknak, nem kívántam kivágni másfél misit az ablakon úgy hogy utána szívjak, így daikin sensirával kezdek majd egy gree amberrel. Aztán a következő kettőt meglátjuk, vagy az is 2 daikin lesz, vagy még 1 ilyen kombó. Whatever. Először Whirlpoolt akartam venni, olcsó erős jóleszaz, aztán ahogy elkezdtem belemerülni a témába, hamar rájöttem hogy az nem a legjobb ötlet hosszútávon, márpedig 50% támogatással nem biztos, hogy whirlpoolt kéne venni, ugyebár!!! Hanem..Whirlpool áron Daikint! -
Veron
addikt
A csõ csak itt tud kibukkanni a falbòl. Hátul akartuk kivezetni valóban, de acélpillért találtunk, ezèrt elöl kellett átfúrni a szekrényt. A csô nem láthatò része a falban fut már tucatszor megbántam, hogy így alakult, de ebbōl kell fôzni sajnos.
@rmihaly: ez jó nekem, menetes, nem fog csöpögni?
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
elfelejtette
veterán
válasz waveson #47401 üzenetére
Mikor vettem, még zöldfülű voltam a témában, meg hát örültem, hogy csak 50ezret kellett gyorsan keríteni a meglévő 150ezer mellé, mert 200-ból felrakták. Persze a szerelő is ezt a márkát tolta ezerrel. A mai eszemmel inkább megpróbáltam volna még 60ezret szerezni, és egy Fujitsu LLCC-t rakattam volna fel, az -15 fokban is 3kW-ot tud leadni.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #47374 üzenetére
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/c-h/ch-s12ftxla-ng-arctic-ng-p457705482/ < a CH-nak tudtommal ez a klímája való igazából fűtésre, amit te használsz az inkább komfort klíma, nem egy téliesített változat. (nincs plusz fűtés itt-ott, nincsenek akkora hőleadó felületek, talán még a kompresszor is más valamiben, nem vagyok szakértő, de úgy vettem észre, hogy a télen fűtésre stabilabban használható klímák -22-ig vannak "hirdetve", nem -15ig.). Szóval, ne csodálkozz túlságosan, hogy nem bírja, mert nem arra van kitalálva.
Ha meg nagyon fűteni szeretnél vele, akkor meg vannak a kimondottan fűtésre szánt klímák, a fentebb linkelt CH a "legolcsóbb" még talán, meg Gree Amber Royal, Panasonic Etherea Nordic, Mitsu és Fuji-nak is a sajájai. De a tied nagyon necc szerintem már -10 körül is mert a teljesítménye erősen visszaesik, te meg megfagysz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest