Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
waveson
tag
válasz szőröscica #49096 üzenetére
Nálam is a tetőteret minden egyes nap kell hűteni, klíma folyamatosan fújja a hideg levegőt, kb 100W-os fogyasztás mellett, túl is hűt. Ha meg nem megy, akkor meg megsülünk 28 fokba. (ma mondjuk nem hinném, mert egész nap 20 fok van és 0 nap)
-
klambi
addikt
Sziasztok!
Daikin RX35GV1B ről kérdeznék tapasztalatokat, számomra ismeretlen ez a típus .
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Angel2014
addikt
válasz szőröscica #49096 üzenetére
Érdekes..
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
Angel2014
addikt
válasz tibibi #49094 üzenetére
Ezt ajánlotta más is. De nem tudom jó ötlet e.
Egyenlőre így hagyom azt meglátjuk lesz e reakció a lakóktól.
De gondolom arra is lehet megoldást keresi hogy a gépből ne az emberek nyakába folyjon télen a víz.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz Angel2014 #49093 üzenetére
Ezzel még lesz problémád szerintem .Ha ilyen helyre folyik a kondenvíz ami hűtésnél !! keletkezik én a kültéri tetejénél a ventilátor elé vezetném 4-7 cm-re . Amikor hűtésnél folyik a kondenzvíz a ventillátor simán elporlasztaná és nem folyna senki nyakába .Ha fűtesz vele akkor meg nem ott fog folyni
-
Angel2014
addikt
Ez nem kondi víz hanem méhlegelő itató...
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Nem kerestem tovább mint az alap adatlapok, ott elég combos kisegítő fűtés teljesítmények vannak (Pana, Mitshu).
Pl 1 fázisos 8-9kW, fűtés+hmv-re megfelelő típust ha tudsz mondani ami ezt tudja, meglesem (ha van arról infó meddig megy le kiegészítő nélkül, azt külön megköszönöm). Vagy itt ez azt jelenti, hogy -15°on még tuti nem megy a cekasz és le tud adni 8kW-ot? Pana viszonteladó ír olyat, hogy -15on tudja a névlegeset, de ez nem jelenti feltételen azt, hogy egyedül a kompreszorral tudja. Az olcsóbbak 4 körül tudnak itt.
Ha egy nagyon durva komplett letelepített árat is tudsz hozzávetőlegesen (átlagos háznál kazán leváltására), az is hasznos (csak a gép ár az egy dolog).Mégoffabb:
Hiába 100%osnak reklámozzák, azt tippelem nem fog teljesen beleférni:
"a meglévő hőtermelő berendezés kiváltása, új, energiahatékony maximum 9 kW
teljesítménnyel rendelkező levegő-víz, vagy levegő-levegő hőszivattyús rendszer
kiépítésével (beleértve a fűtési rendszer hatékony működéséhez elengedhetetlen
berendezések beépítését és tevékenységek elvégzését);"
"Jelen fejezetben részletezett tevékenységek fűtéskorszerűsítés pontja egyéb szabványos
technológián alapuló (pl.: víz-víz, föld-víz) hőszivattyús-, illetve napkollektoros rendszerek
kiépítésével is megvalósítható. Fontos! Ezen megoldások kizárólag abban az esetben
támogathatók, amennyiben azok beruházási költsége és működési hatékonysága
bizonyíthatóan nem kedvezőtlenebb a levegő-víz hőszivattyús rendszertől. Ennek
alátámasztásához részletes kivitelezői számítás, illetve műszaki indoklás benyújtása
szükséges."
"Kizárólag olyan hőszivattyúk beszerzése támogatható, melyek F-gáz tartalma alacsony
ÜHG kihatású (GWP értéke alacsony)." Mennyi az alacsony? Feltételezem R410A mehet.
"Levegő-levegő, illetve földhőt alkalmazó bármilyen jellegű hőszivattyú csak akkor
számolható el, ha annak létesítéséről 3 eltérő regisztrált kivitelezőtől kerül árajánlat
becsatolásra és közülük a legalacsonyabb árú ajánlatot adó kivitelezővel kerül
vállalkozási szerződés megkötésre."-9 kW teljesítmény alatti levegő-víz hőszivattyú (anyag- és munkadíj együtt): 1.941.107Ft
- (maximum) 9 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyú (anyag- és munkadíj együtt): 2.667.000 Ft[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
Strezi
őstag
válasz Tony21 #49085 üzenetére
Nem tudok, akarok modellt típust javasolni Keress egy szimpatikus csapatot, és válaszd azt a márkát amit ajánlanak neked megfelelő áron. Nem csak felszerelni, de karbantartani, esetleg javítani is kell egy gépet, nem árt ha jövőre is megtalálod őket.
Ha lépcső van ott, akkor mérlegelni kell, hogy elférsz-e mellettte alacsony telepítéssel, ha nem, fejmagasság fölé kell tenni. Kondenzcső lemehet a falon, és a lépcső egy hajlatában ki lehet vezetni oldalra vékony PVC csővel, modjuk fal +5 centire, aztán ott lecseppen...
De, a beltéri kondenzét lehet teljesen máshova, akár beltérbe, csatornába is vezetni.[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Tony21
tag
válasz Strezi #49084 üzenetére
Köszi!
Alap klíma alatt mit értesz? 3,5kW Panákat néztem, de felőlem Fuji vagy Mitshu is lehet, nem tudom melyik jobb/rosszabb (csendes üzemmód, minőség, funkciók tekintetében).
Kültérik milyen szélesek átlagban? Le kell majd mérnem ott a helyet, mert a teraszról lépcső indul a térköves rész felé, csak az ezen a rajzon nem látszik (egyébként a gyerkőc szobája van ott a terasz mellett ) .
Ha elég magasan van a kültéri, kb. 1,1m-re a faltól már fű van, nagyon gázul néz ki egy eresz alól kilógatott kondenzvíz elvezető cső (az eresz kb. 90cm-re nyúlik ki, lenne hova rögzíteni)? -
Strezi
őstag
válasz Tony21 #49081 üzenetére
Erre bőven elég lesz egy alap klíma, pláne ha nem alakalmi szinten(egy két óra) járatod, hanem hagyod menni folyamatosan a melegebb napokban. Ha nem melegszik át a beltér eleve, az a legjobb.
Én így tenném, a csövezést a házfalon kívülre kérve. Ugyan nem sok, de azért van zaja, ha a bal felső lakó(háló) szoba, akkor számít ez is. Beltérik vannak jobbos és balos kivezetéssel is, de át is fordítható megfelelő szakértelemmel..
Kültéri a térkő felett a fenti oldalon, hogy ne a teraszra - ról fújjon. Magasság ahogy neked jobb, akár a térköre le is kerülhet(ha nem fűtesz majd vele), és akkor fali konzol, falra furkálás sem kell.[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Tony21
tag
válasz MC Pite #49079 üzenetére
Igen, jól értelmezted, vagy - vagy, tehát egy darab menne Kicsit félreérthetően fogalmaztam.
3,5kW a terv, elvileg lehűt mindent, a hosszú kánikulai időszakban is csak azért ment 27 fokra a benti hőmérséklet, mert éjszaka már nem lehetett szellőztetni (éjfélkor 29 - 30 fok volt ).
Egyébként működik a nappal redőny le, ablak becsuk, éjszaka szellőztet módszer. Évi 3-5 nap miatt menne csak klíma ... illetve akkor már átmeneti időszakban fűtésre is lehetne használni.
Szobákba nem tervezek klímát, ha a nagy légterű nappali-étkező-konyha-szélfogó részen nem száll el a hőfok, akkor a szobákban sem fog (keletre illetve délre néznek, de nyáron a déli ablakokon nem süt be a nap).[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz Tony21 #49076 üzenetére
Kulteribol foleg telen folyik a viz - amikor futesz vele, olyan helyre tedd, ahol nem gond ha jeges lesz alatta, ami kifolyik. Belteribol direkt a regrovidebb uton kivezetnem, ala pedig novenyt tennek a teraszra.
@#49061 pjen
Nekem az SC1 sokkal konnyebben kezelheto, nem huzom magam utan a tartalyt...
@49078
Nem kettot akar, csak erre a ket helyre lehet szerelni..[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Én úgy értelmeztem hogy azokra a helyekre mehet. Tuti nem raknék ide 4,2 vagy 5kW-ost, overkill; hangos lesz mint állat és nem tud a legtöbb eléggé visszaszabályozni; semmi értelme.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Angel2014
addikt
válasz Tony21 #49076 üzenetére
Egy 26 nm-es és egy 16 nm es helységbe minek kettő?
Én egyet raknék, legyen erősebb inkább egy 4,2-vagy 5kw os elég lenne. De erre egy 3,6 os is elég lenne bőven.
Én meg így raknám, egyből átvinném és a sarokban egy horganyzott ereszbe belevezetném.
Vagy így..
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
A képen fent lévő (1,2 méteres) térköves részhez raknám. Nem szeretném nézni/közelről hallgatni (azaz L alak felerősíti némileg a hangot) a kültérit a teraszon.
Vagy hasonló megfontolásból a másik térköves részhez, hogy ne a nappali, hanem inkább az étkező falán túl legyen; de az első verzió szimpatikusabb.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Tony21
tag
Kis segítséget kérnék rutinos szakiktól.
Adott a képen látható nappali, a két piros X-el jelzett helyre szerelni a beltérit, más falfelület nem nagyon jön szóba.
De hova kerüljön a kültéri, a kondenzvíz elvezetés miatt?
Zöld - terasz, piros - térkő
A túloldala jó lenne a háznak, de 8 illetve 12 métert kellene átcsövezni keresztben az egész mindenen. -
MC Pite
veterán
Kiegészítő fűtéssel adja le.
Zubadan vagy Aqurea tartalmazza, de az olcsóbbak alapból nem.
Készülékárban 2,5 milió alatt járunk, de a 2,66 az az egész projektre van, telepítve, munkadíjjal.Ez inkább félrevezetés mint amit én írtam. Lehet az jött le, hogy nem bír el egy házzal egy 9kW-os, akkor elnézést. Elbír, de vagy a meglévő kazánt meghagyom (én ezt szerettem volna eredetileg, de ez a pályázat úgy rémlik nem engedi) vagy kiegészítő melegítőt veszek.
Alapnak a fapados hőszivattyút vettem, és mivel az olcsóbb nyer, jobb ha ezekre a részekre is odafigyelnek az érdeklődők. Nyilván drágábban van komplexebb, meg akár hűtős is, és ha belefér beüzemelve a keretbe, hozzám jöhet. A 'bajom', hogy a megjelölt árba csak a fullfapad (kicsi fuba pl kb 2,3m) fér bele (nincs hűtés, hmv, kiegészítő fűtés)
Tudom, nem a zsömle kicsi, hanem a pofám nagy...
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
Gree Amber Royal 3.5kW vs Daikin Comfora.
Van valakinek mind a ketto? Hutesben es futesben valojaban mit tudnak? Nem a megadott adatok "érdekelnének", azokat megnéztem már, és tudtommal ezek az adatok elég hülyén vannak mérve...hang, fogyasztás, teljesitmeny bizonyos hofokokon, megbizhatosag mondjuk -15 fokban meg amúgy....
Nekem Daikin Comforam van 1 hete, hutesre minden nap hasznaljuk mert baromi meleg van itthon. Futesre meg nem hasznaltam, gree klimat meg csak boltokban latok mukodni.[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
Szia! Hát, az a baj, hogy ha valami tonkremegy benne, javitani nem hinnem hogy fogjak tudni. Elég bonyi egy inverteres klima vezerlese, az ilyen hiper olcsó cuccokban gondolom nagyobb esellyel is fingik ki. És akkor megint vehetsz 100ért egyet.
Énbse szeretem szorni a penzt, megis 350ert vettem daikin comforat. Szerintem a minimum amit klimara forditasz az 170-200e kell legyen (gree illetve klonjai, polar, nord, syen, sinclair). Ezek már elmennek. Ez alatt ne próbálkozz, lehet 1-2 évig fogja birni, de lehet 5-10 akár. Fene tudja... fogyasztás, és minden megadott muszaki adat kama altalaban, hangos, és nem pontos mukodes jellemzi ezeket a termekeket. Beprobalkozhatsz vele, vagy szerencsed lesz vagy nem. Az a baj, majdnem annyi a telepites mint a klima, ez igy nem tul jo buli. -
DithenS
senior tag
100e Ft környéke plusz az emag 80 ezrért rakja fel… Akkor már Gree Pulse ami 210e Ft és ősszel szerelési akcióban megkapod szerintem 250 ezrért is… Mikor értitek már meg, hogy nincs ingyen ebéd? Ami ennyire olcsó, az hulladék. Az hogy üzemel, attól még szemét a termék léte is… Egy normális klíma 200 ezertől kezdődik, mind a japán mind a minőségibb kínai vagy koreai gépeknél is! Nincs világméretű kartell, egyszerűen ennyibe kerül egy normális minőségi klíma…
-
gyuszos
tag
Pénteken szerelték nálam a két Daikint, és átbeszéltük a noname alsó kategóriát.
Összefoglalom amit a srácok mondtak, próbálok lényegretörő lenni:
- ha nem akarod magad szívatni, NE vegyél ilyen alsókategóriás gépet
- ha unatkozol, minden sínen van körülötted, akkor vágj bele, és ha a statisztika nem hazudtolja meg magát, akkor lesz dolgod vele....Nem ismerem a márkát, de meséltek furcsa dolgokat ezekről a "minőségi" cuccokról.
Biztosan lesz itt aki még hasznosabb infót is ad majd. -
fesii
aktív tag
Sziasztok.
Elolvastam az összefoglalót. Keresőt nem túl nagy ráfordítással de használtam.
Átmeneti időszakban használnánk fűtésre, illetve nagyobb kánikulákban hűtésre. (láthatatlanban egy kicsit több lenne a fűtés vele.)
Ismerősőmnél ma láttam egy heinner tipusu klimát. Nagyon tapasztalatuk nekik sincs mert kb fél éve használják. Emagon 100e környékén van. Plussz lehet rendelni emagon beszerelést is 70-80 környékén.
Egyszerű userként elég jól hangzik. Gree stb klimáknál én azért azt érzem, hogy a marketinget is megfizetem elég rendesen.
Esetleg erről a heinnerről van itt valakinek nagyobb múltú tapasztalata?
Meggyőzhető vagyok arról is, hogy engedjem el mert 1év múlva beszarik, de csak azért mert a gree és társai folyik a csapból is attól sztem totál laikusként lehet ez jó is.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szerk: Szerviz találása ehhez a márkához problémás? Vagy klima tisztitás az csak egy klima tisztitás tökmindegy milyen márka.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
-
gyuszos
tag
válasz herdsman12 #49063 üzenetére
Nincs is ilyen menüpontom.....vagy ennyir vak vagyok....megeshet..
F.N.: elfogadom, hogy mennie kéne...de nem.
Eddig a régi Daikin appot használtam, annál örültem ha ment a távoli elérés...
De mint írtam, másként mérek, nem is volt fontos soha.Elnézést, ha félrevezettem valakit.
-
Strezi
őstag
Nem értem mire gondolsz, vagy ez mihez kapcsolódik 😳
El is engedem, mivel csak azt akartam megmutatni hol a készülékek típusa az appban. Kérem kapcsolja ki🤪Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
F.N.
tag
válasz gyuszos #49047 üzenetére
Amit most vettél Perferát, az már R végződésű, a legújabb típus.
A beltéri paneljába van beleépítve a wifi, nyák szinten.
A tavalyelőtti Perfera, az N-es végződésű, az még wifi modulról ment,
de már tartozéka volt a klímának.
Az az előtti Perfera M-es végű szintén wifi modulról ment, de nem
volt tartozéka, külön kellett megvenni hozzá.
Sensira, és Comfora gépeknek nem tartozéka a modul, de valószínűleg
vettél hozzá, mivel tudod kezelni wifin, tudnia kell a fogyasztás mérést is.
Az Én Sensirám, az elsők közül való, mikor bejött az országba,
méri a fogyasztást.
Comfora is van ismerettségi körömben, 2019 tavaszán jött be
az M-es végződésű, vagyis 2 és fél éves, az is méri a fogyasztást.
Nem tudom mi lehet a hiba nálad, de tudnia kell a mérést. -
gyuszos
tag
válasz Strezi #49060 üzenetére
Igen sejtettem....
De talán azért is hagytam eddig, mert Shelly-vel kapcsolok - mérek minden ehhez hasonlót.
Egy helyen van minden, és hibátlan.
Szakmai ártalom....Ja, ha valakit érdekel, a Perfera készenlétije kb. 5Wh.....azaz egy használattól mentes hónapban akár 3.5kWh / klíma.
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz feco70 #49049 üzenetére
5000 RON románban a 3,5KW-os perfera a hivatalos Daikin oldalon, az kb 350 ezer. Szerintem ne hagyd ki. Nekem támogatással 300-ban van, de ha nem tudnám igénybe venni, majdnem 300k árkülönbözetért simán bevállalnám még gari nélkül is.
Nekem ugye márciustól működik otthon egy ilyen, és nagyon meg vagyok elégedve eddig. Az egész nyári hűtésem 110KWh volt 24 fokot tartva úgy hogy voltak azért nagyon durván meleg hetek. -
waveson
tag
válasz feco70 #49049 üzenetére
Behalás, de nálam minden nap kell hűteni. Kb délután 4-re szép lassan felmászik a lakás(tetőtér) hőmérséklete 28 fokra. 1 hete van meg a comfora, és minden nap megy kb 14-15 órától 23-ig.
Az első 2 órában elfogyaszt 400Wh-t, majd óránként kb 100Wh-t. Nagyjából 100nm-t hűt, minimális áramfelvétel mellett kb 15 fokos levegőt fúj be (tehát kb 100Wattos teljesítménnyel üzemel, és olyan hideget fúj be, mint a régi on-offosom 1000 watt/óra mellett... )
Szal nálunk még kell hűteni minden egyes nap. -
waveson
tag
válasz gyuszos #49050 üzenetére
Nálam Comfora mér fogyasztást, Sensirám is lesz remélem pár héten belül.
Igen, külsőre viszonylag randa, az előző 20 éves klímám talán szebb volt mint a Comfora, de műszaki tartalom tekintetében annyi a hasonlóság csak, hogy mindkettő tud hűteni fűteni meg ventillálni. Hogy ezt miképp teszi, azt már nem lehet összehasonlítani, trabant vs toyota supra, mert hát Japán, nem mondhattam hogy Porsche..
Még van a lakásban a régi klímámból egy beltéri (multi egység volt, már ki van kötve), és néztem, hogy nem szebb a Comfora egy kicsit sem De nem is a szépsége miatt vettem, ahogy a Toyotámat sem. -
pjen
félisten
válasz herdsman12 #49045 üzenetére
Karcher SC2 est vegyél, az használható.
-
gyuszos
tag
válasz kisbalazs83 #49048 üzenetére
Igen nekem is az új app van fent, mióta javasolta itt valaki....
A típusszámokat sajnos fejből nem vágom, az app pedig nem ír róluk...feco70: jó, majd megmondom nekik, hogy ez így nem frankó.....
Igen, most pihi van, pont jó a hőmérséklet.
Viszont amint hűlni kezd a levegő a pici miatt indul a fűtés, ha lesz olyan tapasztalat amit már esetleg érdemes megosztani megírom.
Magam is kíváncsi vagyok, Daikin helyére Daikin ment, remélem nem csalódunk...Tudom szubjektív, de az biztos, hogy külsőre baromi rondák.....
[ Szerkesztve ]
-
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz gyuszos #49047 üzenetére
Nekem Sensira FTXF42C + BRP069B45 wifi modul és az új Daikin Residential Controller app mutatja. Milyen Sensira, wifi modul és melyik app?
Könnyebb beszélni róla, ha konkrétumok is vanak. Ha a pénz nem számít, az kibővíti a lehetőségeket.[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
gyuszos
tag
válasz herdsman12 #49043 üzenetére
Van egy két éves Comforánk, nem mutatja, kollégámnak szintén hasonló korú Sensira, az sem, a nálunk most felszerelt Perferák viszont már igen.
Lehet, volt belőle olyan ami nem tudja ezt a funkciót...? Nem tudom....
feco70: gondolom rám gondoltál, hogy nem jól tudom.....
Akkor biztosan meg tudod oldani, hogy amiről beszélek Sensira és Comfora is mérjen fogyasztást a jövőben ugye? Pénz nem számít.....[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
válasz herdsman12 #49043 üzenetére
Nem jól tudod, comfora és a sensira is tudja
herdsman12 Nekem valami neve nincs van, de nem raknám oda a kezem mert leégetné az biztos. Sajnos kifogtad -
herdsman12
őstag
válasz herdsman12 #48778 üzenetére
Kimondottan klíma tisztításhoz vettem egy Bissell SteamShot gőztisztítót.
Ránézésből jobbak voltak a paraméterei mint a hasonló kézi gőztisztítóknak:
Vízkapacitás (liter) 0.36 l, Felmelegedési idő 60 s, 4,5 bar gőznyomás, 15 percig tartó tisztítási idő, stb.
Kb 2 dl körüli vizet lehet beönteni, felmelegszik 2,5 perc alatt és inkább szuszogásnak nevezném a nyomást, így kis szünettel 4-5 percig használható.
Tenyérbe fújva kb 10-15 cm-nél kezdem érezni, hogy jön valami meleg.
Egyetlen pozitívum, hogy fejre állítva jól nyomja a forró vizet, de így meg gyorsan kiürül.
Padlólap fugát mostanában takarítottunk mosószeres vízzel, szivaccsal, ezzel a szerkezettel beláthatatlan ideig tartott volna.
Tartozékokat ki se bontottam, küldöm vissza a boltba.
Az összes kézi készülék ilyen harmat gyenge, vagy csak kifogtam egy hibás darabot? -
rmihaly
tag
válasz Angel2014 #49031 üzenetére
Szia!
Mit fog csinálni -15C alatt?
Azt amit addig, fűt. Persze ez alatt is csökken a leadott teljesítménye, romlik a COP érték, de még mindig lehet jobb mint egy alap gépnek a COP értéke. Eurovent oldalán lehet nézegetni melyik mit mutat.
Persze nem annyira vészes dologról van szó.
Pl az én Nord (Gree) klímám -20C- ig tud adatlap szerint fűteni, de ekkor már csak 70%-át tudja leadni a névlegesnek. COP értéke valahol 1,7 körül van (35C-os befújt levegőnél).
Ilyen hideg még nem volt nálam, de idén februárban kb -8C-nál már szinte folyamatosan ment mindkét gép. El is fogyasztottam 38kWh-t egy nap, de tette a dolgát.
(Ha szigetelve lenne lakásom akkor persze nem erőlködött volna ez se. A 2000 évektől kezdve a szigetelt házak kb 0.45W/m²/fok hőátbocsátási szerkezettel épülnek, nekem ez az érték kb 1,65W/m²/fok... ezért kerül többe a fűtésem is.)Egy évben a -10C alatti napok száma kicsi ( szerintem 10 nap alatti, de helyszínfüggő). Ezeken a napokon fog sokat fogyasztani vagy ki kell segíteni más fűtéssel (fa, gáz, villany, kinek mi van). De éves fűtésben alig 5-10% körül mozog ez a plusz költség.
Nekem 200kWh körül fogyasztott ilyen hidegbe. Éves energiafelhasználásom 3500kWh.[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz gyuszos #49020 üzenetére
Valójában nem nagyon értem, hogy mi is a bajod azzal az "akár" szóval. Az általad linkelt honlapon az "akár" szavak semmiképpen nem minden esetben jelentenek esetlegességet .
Idézek a honlapról:
"Állandó teljesítmény, akár -20 °C-on
A hidraulikus egység maximális kilépő hőmérséklete: 60 °C
Akár -28 °C-os külső hőmérséklet esetén is működik"
Az állandó teljesítmény, akár -20 °C-on nem azt jelenti, hogy -20 fokon akár állandó teljesítményt is le tud adni.
Az, hogy akár -28 fokos külső hőmérséklet esetén is működik, az nem azt jelenti, hogy -28 fokon még akár működik is. Nem ezek azt jelentik, hogy lehet akár minusz 20 fok kinn, a gép akkor is állandó teljesítményen képes menni, és akár még -28 fok is lehet a külső hőmérséklet, akkor is működik a berendezés. Ez nem esetlegesség. Csak értelmezni kell a leírtakat. -
kulerr
őstag
Sziasztok.
A következő gree klímát is lecserélném. A jelöltek 40nm- re és fontos, hogy tudjon fűteni és főleg ne úgy működjön, hogy azt érezzem, kalapálják a ház oldalát, mit a greenél. A jelöltek.Pana Nordic etherea 3;5
fujitsu Fujitsu ASYG12LTCA / AOYG12LTC vagy ez jóval pénztárca barát Fujitsu ASYG12LMCE / AOYG12LMCE
a harmadik meg Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VGmit gondoltok melyiket vagy ha más ajánlott lszi osszátok meg velem.
koszonom[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz rmihaly #49019 üzenetére
Pana hőszipkáról és a cekasz vezérléséről még csak rosszat hallottam fűtésben :/ Adott visszatérő alatt és felett sem megy a kompresszor, hanem fűtőszállal "indít" . Nem programozható, mert a kompresszor védelmét szolgálja, ha meg mégis okosítva van, akkor uggrott a gari...
-
hitchins
őstag
Bocs hogy itt nem talaltam mas topicot.
Az mitol lehet hogy a klima baromi budos levegot fuj. Konkretan olyan mint ha valaki belevizelt volna ultragaz… -
rmihaly
tag
válasz gyuszos #49017 üzenetére
Nem lesz vita.
Sokszor rosszul kivitelezett/választott/beállított gép miatt van elmeszelve egy két termék.
Ha nem hozza azt a gazdasságos üzemet, ami ki lett számolva, attól jelentősen eltér akkor érdemes utána járni, hogy mi okozza. Lehet egy paraméter átállításával jelentősen javulhat a berendezés üzeme.
Szerintem rossz az a szemlélet hogy biztos csaltak a katalógusadatokkal és elfogadni hogy katalógusadathoz képest 2x többet fogyaszt a rendszer. Ezt igenis érdemes megvizsgálni és ha lehetséges a javítást/beállítást elvégezni. -
York
tag
Sziasztok!
Fujitsu 2.5kw klimat szeretnek beszereltetni, melyik tipus az ajanlott?
Elsodlegesen hutes a cel. Amit szeretnek minel halkabb belteri egyseg. -
rmihaly
tag
válasz gyuszos #49015 üzenetére
Hőszivattyúnak kismillió beállítási paramétere van, egyik a segédfűtés kapcsolására szolgál.
Végig kell nézni beállítási paramétereket mert lehet a telepítő alapértéken hagyta, és már -7C-nál kapcsolja a segédfűtést (akár ki is kapcsolható, de kérdés hogy tényleg baj ha megy?).
Ha a hőszivattyú túlméretezett akkor hőszivattyú módban is képes kiszolgálni a lakás hőigényét, de ez azzal jár(hat), hogy átmeneti időszakban nem tud kellően visszaszabályozni és pont a legjobb hatásfokú üzemnél vált át on/off üzemmódba.
Ezt nagy pufferrel szokták kiküszöbölni (500-1000-2000L).
Az hogy pl 10-15napig megy a segédfűtés, egy 180-200napos fűtési idényben, nem olyan vészes. -
gyuszos
tag
Pont szemben velünk, az utca túloldalán van egy 9-es, Pana t-cap.
Majd mondom szomszéd srácnak is, hogy tudnia kell nyugi, a katalógusban is le van írva....
Ja, hogy már -10-nél be-bekapcsolgat a segédfűtés....hát, nincs szerencséje...Tudom-tudom, szararendszer, meg nincsméretezve....., de sajnos ez sem igaz.
Mindegy, ha te mondod én elfogadom.
-
Nagya21
addikt
válasz Angel2014 #49005 üzenetére
Hali!
A klimád ettöl még fog normálisan műköni, ne aggódj.
A lábad, car látvány, jó nagy vérömleny, ennek idő kell míg feszivódik.
Az izomszakadás az más, olyanom még nem volt, aztat nemtom hogy gyógyul...Jobbulást.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
windy
tag
"....A 9kW hőszivattyú télen 3,5kW-ot tud leadni, és akkor még 35°os vízről beszélünk. használati melegvíz? Haha, nem is mondom mennyibe kerül hogy legyen 55-60°os vizünk."
Azért talán nem kéne félrevezetni ilyen ostobasággal az olvasókat. Egy 9 kW/h-os hőszivattyú (Pl. Mitsubishi Zubadan, Panasonic T-Cap, ...stb.) -15 °C-ban garantáltan leadja a névleges teljesítményt, azaz a 9 kW/h-t. Szinte mindegyik gyártónak van magas előremenő vízhőmérsékletű (65°C) berendezése, és még mindig bőven brutto 2,5 millió forint alatt járunk készülékárban.
-
válasz MC Pite #49001 üzenetére
Nem tudom, igazából az olajradiátor egyszerű és kényelmes, a fogyasztása meg mindegy ilyen pici helyen.
Ha nagyon hideg van vagy át kell gyorsan melegíteni vagy elő kell melegíteni, csak ekkor lenne a fűtés klímával.
Nyáron is csak nagy melegben kellene a hűtés.
Kinézek pár típust, aminek alacsony a teljesítménye és a légszállítása és aztán írok..
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Levakoltam a külteret sikerült számítógépes színmeghatározást találnom. Szerintem ezért nem fognak szólni ha így marad. Még friss a vakolás.
Viszont egy pár helyen bele ért a henger vége a lamellákba.
Kérdésem az, hogy ezzel bajt csináltam? Fog ettől még normálisan működni?
A lában meg sajnos tovább romlik hiába kenem.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz baloghgabor #49003 üzenetére
Elsöre úgy olvastam, hogy húsz éve megtapasztaltad milyen frankó a rendszer NewYork-ban. 9.11 Hát ja, feleségem pont ott volt..
Egyébként meg ja, nem érdemes visszajönni[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz tibibi #49002 üzenetére
Szóval a tanya az nem lakóház. Értem. Vagyis nagyon is. Van, AKINEK a pályázat ki lett írva. Nyilván nem tartozunk bele. Húsz évesen megtapasztaltam milyen a demokrácia New Yorkban. Életem legnagyobb baklövése volt ebbe az országnak csúfolt valamibe visszajönni.....Persze azóta már pár évtized is eltelt, de szinte egyre többször szembesülök azzal, hogy bárki is van fent a polcon, odafönt, ez csakis mégrosszabb lehet... De ez már nagyon OFFFFFF
bégé
-
tibibi
őstag
válasz baloghgabor #48995 üzenetére
Hogy még jobban elkeserítselek csak és kizárólag Lakóház -ra adnak se tanya se egyéb ingatlan nem játszik.
-
MC Pite
veterán
válasz Kalandor #48996 üzenetére
Egyedüli fűtés lenne, kell hogy -20⁰ig menjen?
2,5-es fűtésre optimlalizáltak jöhetnek szóba, de főként japánok ha fontos hogy jól vissza tudjon szabályozni. Pl Fujitsu LTCA09 vagy Panasonic NZ25-VKE.Sima klímák nem évi sok hónapos működésre vannak elvileg méretezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest