Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz psykie #12680 üzenetére
Ez azért így elég változatos paletta. Nagyon sok minden függ attól, hogy mire van szükséged, mit szeretnél fotózni, és a későbbiekben mennyit szánsz rá. Én laikus kezdőként a D3100-t választanám. A mostani fejemmel egyértelműen a K-10D-t.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
-
csakb
őstag
válasz psykie #12598 üzenetére
Szia!
Mindkettő jó választás, főleg ennyiért. A K10D nagy előnye a magasabb kategória. Nagyobb, világosabb, pentaprizmás kereső, szigetelt váz, két tárcsa, több dedikált gomb, jó akku. A K-x egyetlen előnye, hogy nagy ISO-n sokkal kevésbé zajos. A többi részletnek gondolom, utánanéztél már. Ha teheted, nézd meg mindkettőt élőben, mielőtt döntesz.
-
Freddy76
addikt
válasz psykie #10425 üzenetére
Ez elég nehéz így... Mert ha azt mondod, van rá 100e, akkor abból próbál meg az ember okoskodni (annál lejjebb tényleg csak a kompaktok vannak). Ha azt mondod, van rá 200e, akkor már sok mindent lehet ajánlani. De lehet, hogy tegnap nyerted meg a lottóötöst, és most van rá egymilliód. A vázra, meg ugyanennyi az objektívekre.
Mondjuk azt, hogy 100-110e a belépő, ezért már egész jó használt cuccot kapsz. De a linkelt képeken megjelenik a háttér elmosása, továbbá egy mozgó, alapvetően izgága kutyus lett fényképezve, ez pedig egy jobb objektívet, gyors AF-et feltételez.
Anno én is elindultam valahogy, a kompaktokról eljutottam a milc gépekig, végül vettem egy dslr-t 130-ért (hét hónapja), merthogy a milc drága. Azóta nagyon rákaptam a fotózás ízére, most a cuccom 450e-ben van (vázcsere, objektívcsere, új obi, külső vaku, stb.), ebből pedig már egy igen ütős cucc állt volna össze milc-ből is, és lehet, hogy az jobb választás lenne (bár SZERETEM A NIKONOMAT , de egy pana vagy oly milc-et is ennyire szeretnék )
Szerk: Jeni megelőzött. Onnan én a d3000-et nem biztos, hogy venném, könnyű kinőni, nehéz eladni. A d90 első tükrösnek lehet, hogy nehéz lenne. Amúgy emellé egy nálam felkészültebb kolléga tud adni egy listát a milcekről, amelyek szintén alternatívák.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
jeni
félisten
válasz psykie #10425 üzenetére
Magyarán 100000 Ft alatt csak használtan régebbi DSRL gépet tudsz venni egy vagy kettő objektivvel.pl.entax K10D+18-55mm KIT obi,jó esetben kaphatsz hozzá 55-200mm tele obit.
A Pentax váz tökéletes ilyen célokra még,ha korábbi 2007-s(?!) fejlesztés,kiadás.
Nikon:
Nikon D3000
új Nikon D3100
Nikon D3100
Nikon D90 !
Pentax:
Pentax K10D váz -bár ezt kissé drágán adja
Pentax K10D na erről beszéltem,hogy K10D + 2 obi és 100000 Ft alatt vagy
Ez se rossz
70 ezer maga a váz
75 ezer -
Peetry
senior tag
válasz psykie #10419 üzenetére
az eddigieket kiegészíteném azzal hogy jó fényviszonyok között el lehet érni ilyen avgy közel ilyen minőséget egy komolyabb kompakttal is, amin lehet manuális állítani a dolgokat, de szerencse is kell hozzá. itt alapvetően a futkosó kutyusra gyors élességállítás lenne a kritikus amin a kompakt elhasalna. egyes komolyabb kompakt (ultrazoom) árából ki lehet hozni használtan egy alap dslr-el kittet, amivel szép ereményeket lehet elérni, de mint korábban írtak, alapvetően türelem és tanulási hajlandóság kell először
-
Freddy76
addikt
válasz psykie #10419 üzenetére
A kérdés nem bugyuta, anno én is azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy a születendő gyermekemet hogyan tudnám kevés fényben, arconvillantás és vörösszem nélkül lefényképezni. Két kérdésre azonban tudni kell a választ:
1. Mennyit szánnál rá? Mert nyilván a nagyobb költségvetés több játékteret enged.
2. Hajlandó vagy-e tanulni? Ha nem, akkor felesleges, olyan gép, ami rögtön ilyen képeket fog csinálni nem létezik. A fotós is kell hozzá."Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
kugyu21
senior tag
[OFF]A kutyás kép azért lett annyira zajos, mert nagyon magas ISO-t választottál/választott a gép. Ennek következtében tudtál F8 blende mellé 1/4000 záridővel exponálni. Kutyában ugyan nem vagyok nagyon otthon, de szerintem 1/125-1/250 záridő bőségesen elég hozzá és akkor az ISO-t 3-4 lépcsővel kisebbre lehet venni, ettől pedig sokkal kisebb lesz a zaj.
A fények pedig őszi-délutániak, gondolom akkor készült a kép.
A nagyobb baj inkább a képkivágás (lemaradt a kutya füle) ami vagy attól van mert nem figyeltél eléggé, vagy pedig a gép késleltetett exoziciója miatt nem volt beleszámolva a kutya emelkedése, ezt valóban jobban lehet kezelni egy DSLR-rel.[OFF][ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ha mégis DSLR-t szeretnél és olcsón akarod megúszni de garanciával, akkor vedd meg ezt a vázat. Használt terméknek 0% az áfa-ja!
Vegyél rá használtan 20-onezerért Canon 18-55 IS jelű objektívet. A lényeg, hogy az IS-es legyen, a régebbiek sokkal gyengébbek.
Később ha játszani akarsz a kis mélységélességgel vehetsz rá újonnan 30 körül fényerős fixet, teleobjektívnek meg ott van 70-ért az 55-250.Hasonlóan jól jársz egyébként egy Pentax K200D-vel, Nikon D3000-el, vagy éppen D60-al, csak azokból most épp nem láttam garis darabot.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BEE
addikt
A helyes exponálást leginkább úgy lehet elképzelni, mintha egy fazekat
raknál a csap alá. Az a cél, hogy színültig töltsd, de ne csorduljon ki.
Nyilvánvaló, hogy ha kicsit nyitsz a csapon, lassan fog megtelni,
ha ráengeded, akkor meg gyorsan.
A lényeg, hogy mindig ugyanannyi a szükséges vízmennyiség.Ugyanezt csinálja a blende ( csap ) és a záridő.
Van egy fénymennyiség, amit be kell ereszteni a szenzorra ( fazék ).
Az is belátható, hogy ha fele akkora a fazék, akkor fele víz kell bele,
vagy akár a duplája is egy nagyobb fazékba.
Ez a fotózásban a fényérzékenység ( ISO ).Ez három szabályzási lehetőség, de mindegyik másképp hat az elkészült képre.
Blende - mélységélesség
Záridő - mozgás
ISO - zajDe ennek nem itt lenne a helye, hanem valamelyik "tanuljunk" topikban.
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
kugyu21
senior tag
Azért, ha legalább egyet elolvasnál azok közül amiket a korábbi hsz-kban belinkeltek neked, sokkal többet értenél a próbálkozásaidból.
Hozzá teszem, hogy gyakran én sem értem amit a hozzáértők itt a fórumon beszélnek, de azért az alpok ismerete nélküli fotózás nem sok sikerélménnyel kecsegtet.
A fényképezés a mi szintünkön még arról szól, hogy az objektíven keresztül, annak nyílásának nagyságát (blende) szabályozva, valamennyi ideig (zársebesség) fényt engedünk be az érzékelőre. Az előző kettő érték változtatásával lehet szabályozni, hogy az megfelelő mennyiségű legyen.
- Ha a fényképezőgép elektronikája úgy itéli meg, hogy vakuval szeretné kiegészíteni a meglévő fénymenniséget és te ezt mégsem hagyod neki--> sötétséget fényképeztél.
- Ha azonban olyan hosszú záridöt alkalmazol (8") ami a szükségesnek (korábban 1/4000-nél jól sikerült) a kb 2 millió szorosa, akkor az már nem fényképezés, hanem fény.beömlesztés --> természetes, hogy egy fehér pacnit kapsz.
- Az ISO növelésével az érzékelőt akarod megerőszakolni elektronikus erősítéssel--> persze, hogy a zaj mennyisége is meg fog növekedni.Jó hosszúra sikerült igy többen megelőztek, de remélem így érthető.
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
Most mi a nyavajának a fénymérő ha ex hasra állítasz értéket? Az hogy én be tudok fénymérés nélkül is helyes expot az a gyakorlattól van. De én se állítok ex has értéket meg nem használok manuált ha szükségtelen, de semelyik profi nem teszi azt pillanatfelvételeknél. De az amatőrnél is értelmetlen.
-
Doom
aktív tag
Mármint mi lassú? A fókusz? A DSLR-ekkel fogsz valszeg csak jobb eredményt elérni, és a vaku ha jól tudom, a fókusz sebességét nem befolyásolja, csak a fény mennyisége és a fókuszmotor.
Ha vakuzni akar, akkor kevés a fény, az ISO emelése és a sötét kép is ezt támasztja alá. 800-as ISO-nál nem csoda, hogy zajosnak látod, ott csak a DSLR-ek tudnak elfogadható eredményt produkálni a nagyobb és jobb szenzor miatt.
8" az elég sok nappali fénynél, gyakorlatilag kiégett az egész kép. Vedd lejjebb a záridőt és/vagy kisebbre a rekeszt.A hozzáértőbbek majd kiegészítenek
[ Szerkesztve ]
-
psykie
aktív tag
Sziasztok
Próbálkoztam egy kicsit, vakuval tök mindegy milyen záridőt stb-t állítok szerintem lassú. Ha nincs vaku akkor viszonylag elég jó 1/4000 F8.0 -nál. Zoom-ot nem használtam
Viszont ez a szerencsétlen gép állandóan vakuzni akar, ha kikapcsolom sötét a kép az ISO-val játszottam egy kicsit 800-ra állítva szerintem mintha zajos lenne, még próbálkozom más beállításokkal. Egy bokrot fényképezgettem közelről amin röpködtek a darazsak Homályosnak viszont egyik sem lett homályos.
Ja és próbáltam csinálni úgy tájképet egy fás területről, hogy a záridőt 8" ra állítottam a blende pedig F8.0-on egy tök fehér képet kaptam, ez mitől lehet[ Szerkesztve ]
-
majom2
senior tag
psykie:
70-80 nagyon kevés ilyen gépekhez. ennyiért kb használt 350d van kitobival. nem rossz ez sem, sőt sok szempontból jobb a mostani gépednél (gyorsabb fókusz, szebb kép magas iso-n), de semmiképpen ne vegyél ilyent addig amíg ki nem próbáltál egyet éles helyzetben. talán valakitől tudsz kölcsön kérni egy ilyet egy napra. felejtsd el a fixet, neked zoom lencse kell. én is fényképezgettem a kis aranybogár németjuhászomat, tudom milyen kis eszetlenek tudnak lenni
de tényleg először az lenne a legjobb ha a mostani gépedet megismered és megtanulod használni. ráadásul ez egy fillérbe sem kerül és lehet h így is eléred azt az eredményt amit szeretnél. ekkor tudod csak eldönteni h a gép a hátráltató tényező a jobb képek elérésénél, vagy esetleg te magad. esetleg mindkettőEperkutyus:
bocs, de hogy lehet ekkora butaságot írni h kutyához vegyen fixet??? látszik h soha nem fényképeztél még hasonlót. amikor egy kutya össze vissza rohangál, egyik pillanatban itt a másikban már teljesen máshol, ott maximum önszívatásnak jó fixet venni. aztán lehet a hajra kenni a rajzolatot meg a bokeh-t ha nem tudsz egy értelmes képet összehozni...
különben is, nagy felelőtlenségnek tartok fixet ajánlani egy kompakt kategóriából érkező embernek, hacsak külön nem ezt kéri. nehéz vele fényképezni, és sok gyakorlat kell hozzá. ez nem kezdőknek való feladat, és szinte borítékolható h csalódni fog.Terapeuta:
rohadtul nem mindegy milyen vázat vesz a fókusz sebessége szempontjából. főleg ha követőfókuszról is beszélünk. a gyorsan fókuszáló lencse nem mindig elég, sőt... persze ekkora budget-nél nem nagyon lehet ugrálni. -
BEE
addikt
Döntened neked kell !
Nem ismerem igazán a jelenlegi gépkínálatot, de attól tartok hogy ettől
mélyebben kell zsebbe nyúlnod, ha a jelenleginél láthatóan jobb
kutyafotózós gépet akarsz.
Ha amúgy érdekel a fotózás és szeretnél jobb képeket készíteni még akár
a családról meg a nyaralásról is, akkor megéri ésszerűen rákölteni.
De ha csak a kutyákhoz kéne, akkor szerintem nem.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Terapeuta
őstag
A beállítás nem a gép adatlapján múlik...
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Terapeuta
őstag
Szerintem tökéletes.
És akkor ha már megy minden, mint a karikacsapás, akkor szerzünk egy mentett kutyust, ami pontosan nulla forintba kerül. A megspórolt 100-150 e forintot - amit kutyára költöttél volna - hozzácsapjuk a fényképezőgépre szánt 70-80-hoz, és máris meglesz a géped
-
Terapeuta
őstag
A kutyák - mint állandóan izgő-mozgó és a fényképezőgéptől állandó undort érző lények - fényképezéséhez elsősorban ügyesség, és technika kell, másodsorban a jó fényképezőgép. Az nem árt, ha a géped a manuális beállításokat engedi...jó, ha Te kontrollálhatod a záridőt (a mozgás miatt)...
Nem annyira nagy ördöngösség ez, ha rászánsz egy napot intenzíven, és elolvasod a fképezőgéped kézikönyvét (általában ezekben is benne vannak azok az alapok, amik kellenek NEked), meg fogsz világosodni Egy tanács: ne a kutyákon kísérletezz
-
törölt tag
EZT érdemes átnézned, BÁRMIT veszel is. Az alapokat elmondja.
Utána érdemes (ez már inkább komponálás de azért technika is van benne) EZT, majd azután EZT (illetve ennek a második részét, ugyanitt Libri-nél).
Ezekből kiindulva azonnal érteni fogsz mindent. A gyakorlat mindig kell, de az elmélet tiszta lesz.
-
Terapeuta
őstag
Elnézést a hallgatásért, csak nem vagyok túl online...
Szóval két dolgot szeretnék mondani Neked: egyrészt javaslom, hogy ismerkedj a fképezőgéppel, próbáld megérteni, hogy mit miért kell és hogyan kell beállítani, mert úgy látom a kutyás képeken, hogy sok rajta a technikai hiba, eléggé esetlegesek a képek technikai értelemben. Ezt azért tartom nagyon fontosnak megjegyezni, mert ha veszel magadnak egy tükrös gépet, akkor ezek a hibák inkább felnagyítódnak: ezek már kicsit műszerek, figyelni kell, hová fókuszálsz, hogyan mérsz - vagy méreted - fényt stb...szóval arra ne számíts, hogy a nagy gép a hibákat elskíbolja, sőt fordítva: minden technikai hiba felnagyítódhat...aztán csak bánkódsz, hogy kidobtad a pénzt...de sebaj, mentett kutyát bármikor találok Neked ) chippel oltással stb...
A másik: ez a 70-80 ezer még használt gépek esetében is elég soványka összeg. Még ha használtan is veszed a gépet, kb a duplájára lenne szükséged...ha pedig kíváncsi vagy egy tükrös gépre, összefuthatunk Pest környékén, barátkozhatsz vele...
Ja és mégvalami...mások által említett valóban olcsó és tényleg jóminőségű 50/1.8 neked most nem kell)
-
törölt tag
Fórumon szerintem szívesen segítenek.. ha közelemben lennél (Alföld), én is megmutatnám..
Kis DSLR-rel érdemes kezdeni, durvább obival. Obi értékét jól tartja, tehát nem bukó. Kis DSLR pedig bár veszt értékéből gyorsan, arra tökéletes, hogy megtudd Magadról, kell-e Neked még több ebből, vagy már ez is sok(k)
-
törölt tag
Többszáz nem kell, 160-170..
Amúgy meg Panasonic FZ28 vagy most az utódja 38.. ultrazoom-os mindentudó. Sportfokozat mint a BMW-ben oszt jó.
Ettől függetlenül ennyiért én belefognék DSLR-be, sosem fogod megbánni, élvezet dolgozni vele. Függő leszel.
Vissza a lényegre, f/1.8-al nem maradsz le semmiről. Ha pedig kiállításra is jársz, külön előny, hogy nem kell vakuznod, annyi fényt beenged az obi. Lehet megúszod olcsóbban, de ha kell a vaku, akkor beszopod azonnal, mert a vaku 1) amúgyis elszarja a képet, alapszabály hogy ha lehet, kerüld, 2) szar helyen van, a gép felett 3) nem elég fényerejű (kis kulcsszám) és és és ..
Ja, és kompaktnál a még APS-C-nél is kisebb érzékelőméret miatt nagyobb a zajod, ISO800 olyan szemcsés hogy ajjaj, míg DSLR-é elfogadható.
Viszont - hogy ismét csak magam, a DSLR-irány ellen szóljak - 12Mpixel körül akármilyen is a zaj, a képeket mint már mondtam, nem 1:1 felbontásban nézi meg az ember, mert nem fér ki a monitorra, hanem kicsinyítve. Akkor pedig a zaj is eltűnik szemeid elől, sőt, az optika életlensége is, ha nem oké az AF vagy ilyesmi..
Most, hogy már jól összekutyultalak, átadlak a többieknek, és jöhet a kompaktok és bridge-ek világa
De jól gondold meg a kompromisszumot, hol húzod meg.
-
Mercutio_
félisten
Írd le mennyit szánsz rá és akkor tudunk konkrét összeállítást ajánlani.
Ja és, hogy használt is szóbajöhet-e, vagy csak új?Egyébként a fényerős obiknak annyi a hátulütője, hogy a kis fényerőnél kicsi a mélységélesség (az a tartomány, ami éles a képen) és emiatt esetleg az AF nem oda lövi az éles tartományt ahová kellene, de még így is klasszisokkal jobbak lesznek a képek.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t_a_m_a_s
addikt
Igaza van a kollégának a nagy fényerejű fixekkel kapcsolatban, de ha nem a fotózás szeretetéért fényképezel, csak egyszerűen jobb, élesebb fotókat szeretnél (és gyorsabb gépet), olcsóbból is kijössz... Akármelyik kit nagyságrendekkel jobban teljesít mint bármely kompakt.
Holnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
Szia !
Amit én vennék ilyen célra, az egy NAGYON fényerős objektív. Ha kifejezetten "kutyázol" és hasonlóakat, naplemente, stb.. akkor fény kell Neked minden mennyiségben.
A képeidet 70mm körül lőtted, ahogy EXIF-ből látom.
Nos, a javaslatom:
- EOS 400D használtan, jót
- ha belefér, 450D, NEM kit-ben (tehát lencse nélkül)
- 50mm fix (Canon esetében EF-es fullframe lencse, ami 80mm-nek felel meg APS-C méreten, amik ugye az összes ilyen belépő DSLR)Én Canon-os vagyok, de ugyanezt a minőséget megkapod ugyanennyiért Nikon-ból is, igazából ugyanazt tudják nagyjából. A többi márkával nem NAGYON foglalkoznék, Pentax fele még kacsintgattam, de Sony például, objektívpark szűk, és ami van megfizetethetetlen, vagy Sigma, de az meg .. (ha kifogod jó, de sok a garos ..)
Na de a témánál maradva, nem csak azért ajánlok Canon-t, mert "kenonos" vagyok (tényleg respect minden egyéb tulajnak is), hanem mert "ócsó" árban ő adja a legzajmentesebb képet. Akartam mondani, hogy Nikon D3000, de abban CCD van. Egy hasonló árú Canon EOS 1000D-ben CMOS van, és naplementi gyengébb fényben, magasabb ISO-val még mindig zajmentesen tudod a kutyáid mozgását kimerevíteni egy fényerős fix 50-essel, mondjuk ISO400-on vagy 800-on. A fullframe méret miatt mint már írtam, az 50mm fix az valójában 80mm fix lesz, ráadásul nem vignettál az obi, és a közepén, a jól kidolgozott területen megy át a fény, a "homályosabb" széleken már nem.
(Alapjában véve ugyanez Nikon, csak a Canon-t jobban szeretik zaj téren, itt CCD vs CMOS főleg). De amúgy tökmindegy, két csúcsgyártó mindegyik, raklap obival a palettán.
Tehát ajánlatom:
- Canon EOS 1000D (10Mpixel) - 130.000 katt
vagy
- Canon EOS 450D (12Mpixel) - 150.000 kattés ezekhez:
- Canon EF 50mm f/1.8 - 31.000 katt - az ár ne tévesszen meg, brutál jól rajzol.
vagy
- Canon EF 50mm f/1.4 USM - katt - ez borsosabb, de még fényerősebbIS (képstabilizátor) egyikben sincs, de ez nem is fogná meg a kutyát játék közben, csak a környezetet (csak géprázkódást fog meg, mozgó témát nem).
Szóval szolídabb pénztárcához 1000D + 50mm f/1.8 és hadd szóljon.
(Ismétlem, nehogy felhördüljön a Nikon tábor: ugyanez Nikonban is megvan, ugyanennyiért.. csak a Nikonnál a legolcsóbbakban nincs AF motor, illetve CCD-sek, a CMOS kevesebb zajt ad).Uff szóltam.
-
ottkar
addikt
Hát nehezen értelmezhető mert nincs abszolút értéke. A képen lehet látni hogy alexpós e vagy épp túlexponált. Csinál valaki egy képet és látja hogy világosabb mint kellene, előfordulhat hogy a gép túlexponál ezért van az expo kompenzáció általában +- 2EV. Ha azt kérded mennyi eltérés aminél még elfogadható a kép akkor az +- 1EV.
-
t_a_m_a_s
addikt
A belépő szintű gépek Nikonnál a D40, D40x (ezek valszeg már csak használtan), D60 (éppen kifutó szériás). Ennél régebbi vázakat szerintem már nem érdemes venni. Canonnál talán EOS300D, 350D, 1000D. Olympus E420, Sony A200.
Én arra figyelnék, hogy (mint minden más) szemmel láthatóan megkímélt állapotban legyen, tartozékok, papírok lehetőség szerint meglegyenek, illetve a lehető legkevesebb expozíció legyen bennük (ezt nikonoknál az utoljára készített kép exif-jéből ki tudod olvasni).A kifutó szériás cuccokat újonnan, garanciával 100-130K HUF körül árulják, ha jól tudom.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Terapeuta
őstag
Szia! Nem egyszerű a dolog.
Kompakt fényképezőgéppel mindig lassú leszel. Azt kell mondanom, hogy alapvetően egy tükrös fényképezőgép kell neked, de az nem olcsó. Váznak szerintem vehetsz bármilyen alapot, de optikát mindenképpen vmi olyat, amiben van valami technológia, amely segíti a gyors fókuszálást (a canon ezt USM-nek hívja, a nikon azt hiszem SWM, Sigmánál HSM stb)...Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony A7S2 + Smallrig keret, extrákkal
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest