Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Speed® #83097 üzenetére
Én első körre mikor feljebb léptem i5 6500 -ről rögtön 7700-re mentem ,mivel oc nélküli a lapom bios frissítéssel max. csak azt fogadja.
Majdnem 70 fokot verdeste terhelés alatt és a cpu hűtés is dolgozott rendesen ,mondom itt vlmi gebasz van...
Kicseréltem 6700 -ra és a 20 fokot legalább csökkent az egész ,teljesítményben meg kb. egy kutyák voltak. SzSzóval értelek ,nem minden cpu ugyan az még típuson belül sem ,egyfajta szerencse kérdése ez is hogy milyen hűvöset vagy meleget fog ki az ember.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Szabikaa20 #83084 üzenetére
Gyári paszta amúgy ,vagy valami mással raktad fel?
Speed(R)
8. gen. ennyire melegebbek ,vagy csak a k s cpu k?
-
TechN7ne
nagyúr
Nem valami vonzó ,én még nem láttam a cpu m 55 fok felett ,pedig csak egy pure rock om van.
-
VTom
veterán
Milyen fesz mellett, milyen órajelen használod?
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
TheKresh
csendes tag
Sziasztok!
Gépet újítok fel hogy megint kibírja jó pár évig és kellene egy kis segítség max 20.000 Ft -ig ,de olcsóbban is elfogadok ötleteket ...milyen CPU hűtőt ajánlotok ehhez a konfighoz? :
Ház: Még nincs megrendelve ,de valószínűleg Meshify C valamelyik változata ,170/172 mm magas hűtő fér max beléjük.
Alaplap: MSI CSM-B85M-E45 (MS-7817)
CPU: i5 4460
RAM: 4 x 8GB DDR3 1600 MHz (HX316C10FBK2/8)
GPU: Még ez sincs megrendelve ,de valószínűleg Vega 56 esetleg használtam vega 64 vagy használtan GTX 1070 sima/ti.Eddig ezeket néztem:
Scythe Mugen 5 Rev B
Alpenföhn Brocken 3
be quiet! Pure Rock
be quiet! Dark Rock 4
TR Macho RevB[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Kresh
-
mgabi
senior tag
Mugen 5 hozza a 240-s aio szintjét. Nem szabad hinni a marketingnek, ami el akarja adni a 2-3-szor drágább gagyi vizeket, teljesen feleslegesen. 9600K nem fűt annyira, nem kell túlzásokba esni. Fumába picit több tartalék van. Legyen akkor Fuma. Ehhez nem kell AIO.
(#83076) Zsani_21 Nagy szerencse, mert akkor remek hűtők férnek el. 30 ezer forintot teljesen felesleges költeni egy i5-re. Brocken 3, TR Macho RevB, Dark Rock 4. Ezek remek hűtők, és erősebb procival is elbírnak, pl. 8700k, 9700k.
[ Szerkesztve ]
-
-
VTom
veterán
Sziasztok, az alábbira kérnék ajánlatokat:
16K Ft
Mastercase Q300L (158mm max)
Gigabyte Z390m gaming
Normál ramok
I5 9600K, 5GHz körülre húznám.
KösziEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Sage83
aktív tag
HELLÓ
Kéne egy kis segítség cpu cooler vásárláshoz.
ryzen 2600x hez keresek 15-20e ft között valami coolert ami le is hűti a procit...
Alaplap: Msi b450 gaming plus
memo: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
ház: Coolermaster mastercase pro 3Amit néztem mugen 5 és a ninja 5
Segítséget előre is köszönöm!
üdv:Sage
-
törölt tag
Sziasztok !
Abban szeretném a segítségeteket kérni , egy i5 4690K szeretnék hűtőt vásárolni , csak nem tudom melyik lenne jó választás . Ugyan is a proci OC -va lenne , a hogy nézegettem videókat , és olvastam teszteket olyan 4.5 - 4.8 GHz fel lehet őket húzni !
Egy kicsi off , nem tudom mennyire tartozik ide ! ( az jónak mondható , hogy a proci gyári hűtőjével , terhelés
nélkül , gondolok itt pl : netezésre a hőmérséklet 32 fok ! játékok alatt max 45 fok ! Az OC nézve jelent valami
bizakodást ?A keret : 30.000 Ft lenne max !
A ház : Thermaltake M5 VJ2000BNS
Alaplap : Asrock Fatal1ty Z97x Killer
Memória : Kingston 2 x 8 GB 1866 MHz HyperX Fury Blue
( Hűtés szempontjából nem vagyok válogatós , léghűtést és vízhűtést opciót is meghallgatok szívesen )
[ Szerkesztve ]
-
VVoid
aktív tag
Sziasztok,
kérlek ajánljatok jó ár/érték arányú low-profile hűtőt AsRock 110 Mini-be [link], nagyon max i3 proci menne bele, netezős/filmnézős (nem 4K) gép lenne, csendesség a fontos.
(Noctua NH-L9i-t néztem neten, hogy éppen belefér, de ez ide overkill lenne szerintem, meg jó lenne olcsóbban megúszni).
Köszi,
VVoid -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Skynet258
veterán
Végül gondoltam kipróbálom ezt a Cryorig H7 Quad Lumi-t, legyen erről is valami infó. Ryzen 2600X-re került, a problémám mind a gyári mind az AMD Prism hűtővel az volt, hogy hangosak és semmit nem hűtenek (pedig utóbbi kinézetre bejött).
A Lumi végre 34 fok környékén tartja a procit idle-ben (ez eddig inkább 40-50 fok környékén mozgott), és persze ellentétben a gyári megoldásokkal mindezt némán is teszi (néma a gépem így erre háklis vagyok az a baj. Menne lejjebb is a hőfok de akkor már hallom és azt köszi nem ). A hozzá adott CP7 paszta egészen jó, tesztek szerint az MX-4 adataival bír hőátadás tekintetében. Az utóbbi években Kryonaut pasztát használtam, biztos jó, csak utálom szétkenni mert baromi sűrű - ennél ilyen gond nem volt.
A kinézet szubjektív ugye de nekem bejön, egy "bajom" van vele, hogy a ventillátor csak fehéren világít, a hűtőn magán a felirat és az alsó rész világítása szabályozható mind fényerőben mind színben, a CAM szoftverben pedig van pár effekt is ha erre gerjedünk.Egyszóval elégedett vagyok vele, pár hónapig szerintem marad, aztán úgyis veszek valami újdonságot amiket most mutogatnak a CES-en.
-
Karel666
tag
Sziasztok. Adott egy HTPC ezzel a konfiggal:
asrock z68m-itx/ht
120gb ssd
2tb toshiba hdd
i5 3470
8gb ram
asus radeon r240
fsp400 60gln
codegen mx31-a2Kérdésem az lenne, hogyan tudnám elcsendesíteni a gépet a legolcsóbban. Mindenen a gyári hűtő van.
Pl a procit hány fokig egészséges felengedni. A videokártya hűtője is alapból 100%-on pörgött, de azt le tudtam venni, s így elfogadható. Jó lenne a procit és a tápot is valahogy csendesebbre bírni. Lehet-e szoftveresen, ha igen mivel? Ventilátor csere is szóba jöhet, ebben az esetben mire kéne cserélni?
(elvileg a biosban levettem a fun-t 1 fokozatra, ami a leglassabb elvileg, s a célhőfokot felemeltem mind a 2-nél 60-ra. (cpu,táp))win 7 64 bit az OP.
-
garage112
aktív tag
Elbizonytalanodtam teljesen ezzel kapcsolatban most Nem az én gépemről van szó, bátyám rendelt egy ilysen pasztát, de valahol épp olvastam, hogy nem mindenre jó.
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. Adott egy i7-8700 és hozzá egy Be Quiet! Dark Rock 4 hűtés. Thermal Grizzly Condoctunaut pasztával mehet együtt? A Be Quiethez azt írják anyaghoz, hogy réz/aluminium...nem tudom mennyi benne az alu, vagy hogy az a rész milyen anyag ahol érintkezik a procival, pasztával.
Előre is köszi!
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
Szabikaa20
őstag
Hát...szerintem arra kicsi lesz.120W TDP..és a hőcsövek nem közvetlen a procin vannak...Szerintem gyengécske.
Nekem 8600K-n van OC nélkül megterhelve 65-66fok is néha a Mugen 5-el ami jóval combosabb.
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Tomko78
őstag
válasz Renato1993 #83049 üzenetére
AC csak akkor hallatja a hangját ha terheled rendesen , amúgy nem hangos
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
válasz dave93 #83045 üzenetére
Szerintem kicsit sok. Nekem 4460 van (kb. ugyanaz a szint, csak Haswell), a gyári hűtővel 63 fok volt a plafon (itt még nem fűtött a GTX960, hűtővel együtt cseréltem VGA-t is). Egyébként elpötyög vele, kérdés, mennyire fog süvíteni a venti, mert nálam alapjáraton is (1100rpm) hallható volt. Házat nem írtál, de ha befér, akkor egy B verziós Brocken ECO vagy szintén B-s fekete/színes ventis Ben Nevis néma csendben teszi a dolgát. Nekem a plafon 53 fokra csökkent (ha lent van a gép oldala, akkor 45), az RX570 odafűt azért alá. A gyárival alapjáraton volt 38-40 fok.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Renato1993
tag
Üdv!
Lecserélném az aláírásban látható konfigom egy Ryzen 5 2600 és MSI B450M MORTAR kombóra (plusz a sallangok), a ház viszont maradna (Thermaltake VB6000BWS). Jelenleg egy Scythe Mugen 3 (SCMG-3000 ) hűtőm van, ez viszont nem megy fel az új platformra. Offical adatot nem találtam a gépházról hogy mekkora hűtőt fogad max, de a Mugen 158 mm magas, és meg van egy kis hely, úgyhogy a 160 mm még tuti befér.
Tuningból csak minimálisat tervezek, ha jól tudom arra az ARCTIC COOLING Freezer 33 is megteszi (ezt (is) ajánlották a PC-s topikban), de olvasgatva a topikot, van nála csendesebb verzió is hasonló árban, azt viszont már nem sikerült kibogarásznom melyek lennének azok, illetve hogy egyáltalán a sima 33-ról van szó, vagy az eSports verzióról (egyáltalán itt a venti különbözik, vagy csak a színösszeállítás tér el? )?
Az ALPENFÖHN Ben Nevis Advanced Black RGB-t nézegettem még ami szimpatikusnak tűnt, de ajánlva pont nem láttam sehol Ryzen 5-höz. Valamint az árnál a lélektani határt is ennél a 13k-nál húznám meg.
Tehát a kérdéseim:
1.: Az AC Freezer 33-nál csendesebb opciók mik lennének (csak újonnan, elsősorban iPon vagy PCX) eddig a 13k-s határig. Ha esetleg van olcsóbban is csendesebb mint a Freezer 33 (és még kis OC-t is bír), ne tartsátok magatokban!
2. Az ALPENFÖHN Ben Nevis Advanced csendesebb mint az AC, csak ár érték arány miatt nincs ajánlva nagyon? Mert a nagyobb venti miatt feltételezném a kisebb hangot, bár a hivatalos értékek nem ezt tükrözik (25,8dBA vs 23dBA), de ezek ugye maxok és Ben Nevisnek a max fordulata is nagyobb 150 rpm-mel. Továbbá az aszimmetrikus kialakítás is e mellett szól, bár ehhez meg nem jár paszta ha jól nézem, az AC-hoz meg igen.Köszi előre is!
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,AMD Phenom II X4 965BE,Sapphire HD5850, 240GB SSD, 2x4GB DDR3 RAM,Corsair VX450 táp,Tt VB6000BWSD ház,TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
-
tankraid
aktív tag
@Speed(R) , @Szabikaa20 Köszönöm! Magasság: 145 max. Rev.B az tuti nagy. többi irányba van hely bőven ugye csak memóriánál kérdéses a magasság.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Egy i5 2400 megelégszik egy Pentium G620 gyári Intel hűtőjével? Úgy tudom a különbség annyi, hogy az i5 gyári Intel hűtő rézmagos, a G620-é pedig nem, de hűtőbordaméret, ventillátor ugyanaz.
Az i5 2400 terhelő programok alatt 70 fokig melegszik. Belefér vagy nagyon sok és érdemes hűtőt cserélni? Egy olcsó, de hatékony megoldás kellene, semmi extra!
Köszönöm
-
ddoki
csendes tag
Sziasztok !
Milyen hűtőt ajánlanátok az alábbi konfigra ?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? max. 20000 Ft
2.: Milyen házba kerül? MasterboxMB501L (hűtő max. 165mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte Z270X-UD3
4.: Processzor típusa? i7-7700K
5.: Ramok típusa? Crucial 8GB KIT DDR4 2400MHz CL16 Ballistix Sport LT Single Ranked
6.: Egyéb igények? Legyen halk és egy kis tuningot is bírjon.Válaszaitokat előre is köszönöm !
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Alábbi konfigra:
Asus M5A97 EVO R2.0
AMD FX-8350
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz (x4)
BE QUIET! Pure Base 600Keresekk jobb hütőt mint ami most rajta van
SCYTHE Katana 4
Méretben hasonlót szeretnék, max 15k körül. (vízhűtés kizárva)
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
minek?:S
őstag
Sziasztok! Megjött a Cooltek Jonsbo CR-601 Black - RGB hűtőm. Élőben még szebb, mint képeken. Annyi lenne a kérdésem, hogy nincs valamiféle software, amivel tudom állítani a színét a LED-eknek?
Üdv.:M.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
Ryzen 2600X hőfokok elég magasak idle állapotban a gyári hűtővel - tettem egy kis kitérőt az AMD Prism hűtője felé ami jól néz ki de nekem hangos. Az előd Ryzen 1600-on Dark Rock 4 volt, ez bevált mind hőfok mind némaság terén, csakhogy eladtam... Szóval agyalok, hogy veszek egy másikat, de akkor már lehet kipróbálnék valami más hűtőt... Méretben ne lógjon a RAM-ok fölé (Trident Z RGB), valami ízléses pilács lehet rajta de elsődleges a halkság és a jó hűtés. Lehet fehér is akár... nem tudom. Vegyek egy másik Dark Rock-ot?
Cryorig H7 Quad Lumi? Valami pofás LED-es topflow lenne az ideális de nem találok semmit ami hatékony lenne... -
tomi_x
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani hűtőt az alábbi processzorhoz:
AMD FX - 4300, AM3+
Olyat keresnék amit könnyű felszerelni.Előre is köszi a választ
-
Szabikaa20
őstag
Egyelőre nem láttam értelmét OC-nek! Azért vettem K-t,hogy a későbbiekben, ha kéne akkor tudjam húzni.Nincs olyan progi vagy játék ami az alap TurboBoost-os 4,1GHz többet követelne.
Egy 1060 6Gb OC kiséretében és 16Gb 3200MHz ramokkal minden megy ultrán még a BF V is 75FPS-el(mert annyi a monitor képfissitése) FHD felbontás mellett.Nekem ennyi bőven elég a boldogságomhoz!
A hűtés birná biztos a 4,5GHz is....Itt a gond a szar gyári pasztával lehet a prociban,hogyha komolyabb OC szeretnél akkor kell Delideltetni.Ja és amit kifelejtettem,hogy a Mugen 5 RAM barát,mivel nem lóg a ramok fölé igy bármilyen formájú/méretű ramot pakolhatsz bele.[link]
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
noby
aktív tag
válasz Szabikaa20 #83033 üzenetére
huhh nagyon köszi ezt vártam megnézem viszont lenne némi kis oc 4,5 de gondolom te sem alapon használod?
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
mgabi
senior tag
válasz necrobin #83031 üzenetére
Leghalkabb hűtők: Mugen 5 RevB (compact), Brocken 3, Truespirit 140 Direct (slim), TR Macho RevB (semi-passive), Dark Rock 4 (fekete). Ezek közül bármelyiket veheted, ami szimpatikus, zárójelbe írtam miben mások. Haveromnak Macho RevB-je van passive üzemben az* i7-8700-n, csak a SilentWing3 hátsó venti levegőzteti 3-4 cm-re, és nem megy 80 fok felé photoshop progival sem.
-
necrobin
tag
Sziasztok!
Van egy i7-6700K-m, amelynek behalt a vízhűtése. A vízhűtést visszaküldöm garanciára, kicserélik vagy megjavítják, és én el fogom adni. Többet nekem nem kell vízhűtés, sajátot építeni pedig nem szeretnék. Ennek tekintetében szeretnék egy másik hűtést venni (most jelenleg az alap, gyári hűtő van beszerelve), de egyszerűen nem tudom, milyen vegyek egy 6700K-ra, ami elég halkká teszi a gépet. Nekem fontos, hogy halk maradjon, mert hangtechnikával is foglalkozom. A gyári is most halk, de ha komolyabb szoftverhez nyúlok, amely meghajtja a procit, akkor nyilván ez elég hangos.
Olyan ember tanácsát szeretném kérni, akinek hasonló erősségű CPU-ja van, és nem vízhűtéssel rendelkezik, így tapasztalatból tud ajánlani bizonyos típusokat.
Előre is köszi.
-
noby
aktív tag
jó proci hűtőt keresek i5 8600k hoz lehet kompakt viz vagy lég mit ajánlanátok ház nyitott core p3 lap asus tuf z370 árban 30k ig mennék de mindet meghalgatok csak jó hatásfoka legyen.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
ishmael
újonc
Sziasztok, segítsetek meggyőzni a haveromat, hogy nem stimmel az elrendezés amit összerakott:
https://i.imgur.com/Vn5IJC7.jpg
Próbálom meggyőzni, hogy a proci ventillátorának a másik irányba (balra a kivezető ventillátor felé) kéne néznie de nem hajlandó kicserélni, mert valami német youtube videóban így rakta össze a gyerek (csak az alaplapra szerelte rá, még a házba se tette be amúgy, nem is értem miért szempont)
Szerintem egyértelmű, hogy gáz van a hőelvezetéssel, véleményeket előre is köszönöm
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Egy jó cpu hűtőt keresnék, mit tudnátok ajánlani ?
1, 10.000Ft - maximum 13.000Ft
2, Thermaltake V3 VL80001W2Z
3, MSI B450M Tomahawk
4, Ryzen 5 2600X
5, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISBKöszönöm !
-
ReFleXx
addikt
A mostani lapomba ugy tudtam csak beszerelni függölegesen a Brocken 2-t, hogy a Brocken oldala a VGA hátuljához konkrétan hozzáér, épp hogy befért.
Szerencsére nincs plate a VGA hatuljan, kulonben csak vizszintesen fert volna be.Mivel nem szeretném kövi videokartya cserekor kihuzni a listarol a backplates kartyakat, ezert inkabb most lecserélném a hűtőt valami kompaktabbra.
Mit tudnátok ajánlani aminek legalább akkora, de inkább jobb a hűtőteljesitménye mint a Brocken 2, de cserében annyival keskenyebb, hogy majd egy backplates VGA is elfér majd mellette.
Használt is érdekel, sőt. 20k-t szánok az egészre és ebből akarom a legjobb megfelelő léghutot kihozni.Köszi elore is.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
mgabi
senior tag
Én mindig hitelkártyával terítem szét az első adagot, vékony rétegben, majd középre pötyintek egy picit másodjára. Inkább több legyen, mint kevesebb. Alap paszta: MX4, high-end: TG Hydronaut. vagy a gyári se rossz thermalrightnál, nem a pasztán fog múlni. Alpenföhn Brocken 3 Black Edition se kicsi, ez is neccesen fog elférni. Maradnék a ts 140 powernél, én is ilyet akartam, de nem lehett kapni csak a Directet akciósan AM4 nélkül. Power brutál kis hűtő, remek ventivel.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Kence/IHS/talpfüggő. Viszkozívabb kencékkel (jól terülő) kisebb CPUknál teli talpú bordával középre fél borsónyi, a többit intézi a fizika, szétterül. Nagyobb prociknál, ill. közvetlen hőcsöves hűtőknél többet vesznek fel a felületek, ezért az X jobb eredménnyel járhat. Ki mire esküszik..de érdemes jól csinálni, mert a kevés/sok paszta is jelentősen ronthatja a hőátadást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Noctua NH-D14
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest