-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
Üdv!
Jelenleg egy be quiet! Pure Rock Slim-et használok/illetve ez már múlt idő. Nagyon szerettem, viszont az AM4-re nem tudom úgy felrakni, hogy elölről szívja és hátulra fújja a levegőt. Szóval az utódját keresem.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
5k, max 10k. Használt is szóba jöhet.
2.: Milyen házba kerül?
Cooltek Jonsbo C3 Plus, felül van egy 14-es Shadow Wing 2, hátul egy 12-es.
3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI MAG B550M Mortar
4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa?
Kingston HyperX FuryHX432C16FB3K2/16, jelenleg a 2-4-ben vannak, de a későbbiekben úgyis tennék melléjük még 2 modult.
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nem jut eszembe semmi, overclock nincs tervben.
Esetleg egy Pure Rock Slim 2 méltó utód lehet? Ha jól láttam, annak van normális lefogatója.Üdv.:M.
-
őstag
Sziasztok, ismerősöm szeretne venni valami pocihűtőféleséget. A topicból nagyjából kivettem, hogy egy Alpenföhn Brocken ECO Advenced bőven megfelelő lenne. Jól gondolom? Vizezni érdemes?
CPU: Ryzen 5 2600X
HÁZ: NZXT H500
RAM: G.Skill DDR4 3200 16GB Trident Z CL14 KIT (2x8GB) - Ezüst/PirosŐ vízből ezt nézte ki: [link]
Üdv.:M.
-
őstag
válasz Speed® #83921 üzenetére
Mondjuk ez igaz. BIOS-ban levettem a CPU FAN-t Normalrol Silentre es ennyi. Egyebet nem csinaltam vele es ez igaz mind a 3 hutore, pedig talan meg a gyari a legkisebb. Mondjuk valahol ott tartok jelenleg, hogy, ha veszek valamit, akkor az legyen jo alapbol, ne kelljen vele foglalkoznom, meg allitgatni mindent, max, ha tenyleg eleve nagyon nagyon megeri.
-
őstag
válasz Speed® #83878 üzenetére
Hát, sajna már most elvitték. Remélem mire odajutok, hogy tudok venni, lesz, vagy legalább hasonlóan jó
Egyébként most visszatéve a gyári hűtőt.. hangosabb volt a Jonsbo(de talán a TX3 EVO is)
Másrészt meg rájöttem arra, hogy jelenleg, amikor egy nagy sötét semmi közepén egy "random" GEFORCE GTX logó világít, az nagyon menő..és még nem is vakító.
-
őstag
válasz Speed® #83878 üzenetére
Ha nem lennenek barataim, akikkel neha ki kene menni leobliteni a hetet, mar rendelnem is. Igazabol megfogtal.. meg ezzel, hogy passzivan is elbirna.. akkor tenyleg csendes lenne hat remelem, hogy mire oda jutok, meg lesz, esetleg ellenkezo esetben bekoszonok ide Koszonom
-
őstag
válasz Speed® #83876 üzenetére
Gratula a 690-hez, az tényleg egy csodás kártya még bár a 1060-nál jelenleg nincs szebb számomra.
Mondjuk jogos, elfelejtettem használni az agynak nevezett csökevényemet. Mondjuk sajna így is kell egy kis idő, mert azért egy gép szépítés nem olcsó Remélem akkor is lesz lehetőségem legalább megfontolni. Egyébként nem fogja "összenyomni" a 1060-amat? Mármint esztétikában. Azért a 1060 egy relatíve tömzsi, rövid kártya, a B2 meg 140-es.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Speed® #83874 üzenetére
Az igazi szerelem a 1060FE-nél van, gyönyörű kártya, kézbe véve is az eddigi talán legminőségibb(650Ti DCU2, 760 ref, 770 WF3, 960 ref volt eddig) és igazából hihetetlenül halk, az valami nagyon nagy pozitív csalódás volt, pedig eddig szinte mindenki le akart beszélni a ref hűtésekről, de hát nekem ez tetszik na.
Igazából tényleg jó kis hűtő, de annyira nem nyúzom azért meg a procit, viszont a LED-re tényleg nincs szükségem, úgy meg értelmét veszíti az egész. A tápon se használom a LED-et, mert nem látom túl sok értelmét, most már a billentyűzetem sem LED-es, egyedül a csendes kis Geforce GTX felirat világít, szolidan és azt is bármikor ki tudom kapcsolni. Viszont tényleg kb a monitor nem világítja be annyira a szobát, mint a hűtő szinte.
Ez a Brocken ennyiért még tetszik is, mondjuk 1-2 kört azért még kell futnom, mielőtt megveszem(addig a stock Intel lesz). A RAM-okat amúgy se nagyon zavarja, TG Elite modulok vannak, és a Corsair-eket is próbálom elpasszolni és cserélni még 2 Elite-re.
Én erre a Pure Rock Slimre kaptam most rá, ahogy láttam régebbi hirdetéseket, még talán 5 Mátyásért is el lehet kapni néha. Halkságra mondjuk(nem passzívban persze) melyik lehet a nyerő?
Esetleg, mondjuk ez ide talán off topic lesz, de, ha a PureWings-t kicserélem SilentWings-re(egyáltalán a SW-nek van előnye halkság tekintetében a PW-el szemben? Mert árban majdnem dupla annyi.)?
A passzivitás meg még mindig vonzó dolog, de ugye amit beszéltük, hogy eléggé zárt ház lesz, lehet, hogy nem a legoptimálisabb megoldás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok srácok!
Első körben csak tájékozódni szeretnék. Nem rég voltam itt, ~3-4 hónapja és vettem egy Jonsbo CR601-est. Tök jó kis hűtő egyébként, viszont 2 dologra jöttem rá:
1) Nincs szükségem a LED-re, nekem ez már túl vakító.
2) Lecseréltem a ref hűtéses GTX960-amat egy GTX1060 Founders Editionre és most a leghangosabb egység a processzor hűtőm. Nem idegesítő, meg nem túl hangos, de a "vakítás" meg ez a kis susogás elég volt arra, hogy még frissiben cseréljem le, amíg van lehetőségem. Igazából meglepődtem nagyon a berregő 960 után a 1060 mennyire hangtalan.
Szóval próbálok nézegetni a piacon, először használt hűtők között nézegetve és főleg a hangtalanságot szem előtt tartva (nyilván tudom, hogy egyik sem lesz teljesen néma).
Először is egy Zalman CPNS9700-et néztem ki. Ez is LED-es, ezért az lenne az első kérdésem, hogy ventit mennyire nehéz rajta cserélni(/érdemes-e), illetve alapból halkabb-e mint a CR601? Tetszik a réz színezet.
Másrészt, mivel a gépem légkeveréséért a be quiet! ventijei a felelősek, pl egy Be quiet! Pure Rock Slim megfelelhet-e a követelményeimnek vagy nézelődjek még?
Szerk.: Ha lehet, nem akarok nagy hűtőt(Dark Rock), hiszen nem is indokolt, illetve nem akarom, hogy "agyon nyomja" a 1060FE-t megjelenésben.
Egy Intel Core i5 4570-est kellene hűvösen tartania, nem komoly igénybevétel esetén.
Előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok! Megjött a Cooltek Jonsbo CR-601 Black - RGB hűtőm. Élőben még szebb, mint képeken. Annyi lenne a kérdésem, hogy nincs valamiféle software, amivel tudom állítani a színét a LED-eknek?
-
-
őstag
Sziasztok Srácok!
Intel Core i5 4570-re tudok venni olyan hűtőt, ami passzívan is hidegen tudja tartani, akár alapjáraton, akár terhelés alatt?
-
őstag
Sziasztok
i5-4570 mellé keresek hűtőt, az alap is jól hűt, de az a leghangosabb az alkatrészekből és ez idegesít. lap: ASRock Fatal1ty B85 Killer, Ramok low profile-osak.
keret: a lehető legolcsóbban,
nem hajtom túl a procit, net, zene/videó renderelés legtöbbször, html, pascal programozás.Üdv.:M.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Noctua NH-D14
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest