Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz agressiv #30097 üzenetére
6 óra kipakolni a rendszert az asztalra, szal kizárt, hogy ezért mozgatom. smallFFT volt, picit ugyan kisebb a peak terhelése, mint az IBTnek, de nem periodikusan terhel, szóval szerintem a konzisztens terhelés miatt érdekesebb eredményeket ad. IBT periodikus, ezekkel a böszme hűtőkkel meg ha csak egy pillanatra is csökken a terhelés már 10fokot esik a hőfok.
persze, 37 amper, de egy stock clockolt q6600ról (9x266) is full passzív üzemről beszélünk a célra kevéssé alkalmas hűtővel. másképp: elég egy alapórajelen járó quadra, minden pluszhűtés nélkül. 1Von egyébként tényleg keveset eszik, valszeg megy majd htpcbe, ha gépet fejlesztek.
ventivel természetesen volt ez több is, 9x400on 1.47Von 112A is volt egy Papst 4412F/Gllel. hőfokok tekintetében ellenben ott is 67/70 fokig ment fel. a dupla TY140el ez lement 60-62fokig és 96,5Aig (gyanús, hogy szivárgós példányom van).
egyébként 1.32V 55A annyira nem sok, az AC7 pro nálam 1.38V 89An megállt 60 fokon maxon pörgő ventikkel. jó, hangos volt, de még bőven bírta a kb 120Wos tényleges fogyasztást.
24/7re egyébként 1.2Vn használom, ott a lap szerint 50-55A között mozog. halk is, hűvös is, nekem a teljesítménye is elég, mi kellhet még?
értékek lapból EPUja alapján, több ember utánnamért fogyasztásmérővel -én is-, és az alapján kb stimmelnek. nem mérés, de kb viszonyítani még kb használható értékek. cpu kupak -intel spec sheet szerint 1 fokon belül van a teljes mérési tartományon- hőfokai alapján a lap magához képest eléggé konzisztens eredményeket ad.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
agressiv
addikt
válasz proci985 #30093 üzenetére
1.0V 37Amper Az én processzorom 1.32V-o n55amperes áramfelvétel mellett egy picit más szerintem. Arról nem is beszélve, hogy valószínüleg Blend tesztet csináltál, amit még konvertáló program is tőlfűt. Csak az én kedvemért Az AIDA64 rendszerstabilitástesztjét próbáld ki úgy, hogy csak az FPU legyen kipipálva. Kiváncsi vagyok mi fog történni.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
nincs4ma
csendes tag
Sziasztok ,
én abban szeretném kérni a segítségeteket hogy vásárolni szeretnék egy AMD FX-4100 X4 3.6GHz Box processzort és ehez a mostani Artic Freezer 64 pro hűtőm passzolna -e? Mint foglalat mint hűtés szempontjából?
Válaszotokat köszönöm! -
Tothgera30
Ármester
válasz agressiv #30090 üzenetére
Értem én mire gondolsz, de nekem volt Nordwand-om és Matterhorn-om, nagyjából be tudom határolni hogy mit tud. Nekem a D14 jött be, talán a K2 még megérne egy tesztet, az lehet jobb lenne, persze csak a Slip Stream-el nézve, ugyan ilyen körülmények között.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Daert
őstag
válasz asturel #30092 üzenetére
Azt nem tudom megmondani.Az Aegir olyan 92mm széles a ventivel együtt.Legjobb ha leméred a lapodon.Itt egy kép de ez egy Giga 1366-os deszkán van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz proci985 #30091 üzenetére
na, a load érték meg lemaradt . lényeg a lényeg, a méretük miatt bírják, bár huzamosabb időre én már nem használnám szellőzés nélkül (megsülnek a lapon az alkatrészek is pl). de a cput tekintve a dolog ok.
a táp aktív volt, de az ki lett rakva az asztal szélére másik irányba néző ventivel (legalább 80 centi volt köztük), szóval nem hinném, hogy sokat változtatott az eredményen. vidkari, lap passzív. D14nek meg minimum/kb ezeket az értékeket kéne tudnia (polírozott a hűtő és a proci is, gyári állapotban a D14 picit jobb, passzívra meg jobb a kialakítása).
Jim-Y: jó ötlet, szerintem sikerül majd találni.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #30088 üzenetére
igen, erre gondoltam.
a D14 lamellái vastagabb és ritkábbak, mint az IFX14é, a szélük nem okoz plusz turbulanciát, súlyra kb egyezik a kettő, hőcsövekben és talpban is hasonlóak. szóval ha az IFX14 elbír egy alulfeszelt quadot full passzívan az asztalon, akkor a D14nek is el kéne (egyik német oldalon konkrétan volt is passzív teszt róla).
bemelegedni meg lehet be fog, de az IFXnél az valahol 2x500Rpm körül volt 3.0án, ahol a borda már kezdett meleg lenni. a D14nek meg azért lényegesen jobb ilyen szempontból a felépítése.
agressiv: csak neked, csak most:
hőfokok tekintetében ez kb a gyári hűtő egy CM690ben szint. összehasonlításképpen a két TY140el (ld a jobb felső sarok) 30fokos volt a kupak és 32-36 között a magok. mindhárom borda langyos/meleg volt (harmadik a backplate tornya), de ez passzív üzemnél szerintem teljesen normális
szerintem elég jól látszik, hogy ez bizony full passzív volt. az IFX14 a D14nél is rosszabb paraméterekkel rendelkezik ilyen célra, sűrűbbek és vékonyabbak a lamellái, tényleg nem erre van kitalálva. és hogy miért csináltam mégis? miért ne!
részünkről szerintem ezzel be lett mutatva, hogy mit tud egy csúcskategóriás kéttornyos borda alacsony légmozgásnál.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz Tothgera30 #30088 üzenetére
A Brocken azért jó, mert nagyon hatékonyan vezeti el a hőt a processzorról és nem olyan kicsi ám annak a hőleadó felülelete. Ami nagyon sokat lendít még rajta az a lamellák kialakítása, mert isten tudja miért, amíg a többi hűtőn pl. ezres forulat mellett alig megy át levegő, a Brockenen nagyon könnyen átmegy a levegő és nagy az a borda, csak csalókák a képek.
csigás ember: A D14 és igazából a legtöbb ilyen hűtő nem passzív üzemre van kitalálva, mert sűrűek a lamellák, ha közvetlenül a bordán nincs is ventilátor, de valami ráfújja a levegőt az nem passzív hűtés!
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Tothgera30
Ármester
válasz agressiv #30081 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem vagyok elfogult, tudom hogy mindig a Brocken vs. D14-re térsz ki, de én egy szóval se állítottam hogy az olyan "húdefaszaübebrutál legjobb hűtő a piacon", mert nem, biztos van tőle jobb is, gondolom a K2 biztos jobb, főleg 25k-s árával tuti. DE nekem adott házban, adott konfigban, adott ventikkel ez jött ki jokerként, a Mattira is rávert pár fokot, a Ninja3-ra meg sokat, szóval ez bevált, marad. De szerintem 400-600rpm-es ventivel nem fogja szétalázni, mert annak a kis bordának kell a gyors légcsere, míg itt kétszer akkora hőleadó felület van, így nehezebben melegszik és hűl le, az alacsony fordulatú venti meg pont elég, de igazat kell hogy adjak neked, ha lejjebb húznám tuti megsülne mert nem bírná rajta áttolni a levegőt, illetve akkor érthetően felfelé száll a meleg levegő. Szóval ebben a részben egyetértünk, de ez nem csak D14 esetén áll fenn, nehogy ezt gondold. Néha volt olyan hogy a gépben csak a Bog Boy-t kapcsoltam rá 200rpm-re és lehűtötte az egészet.
#30085 proci985: Nekem házszellőzéssel (mögötte 800rpm-es venti) vitte a 965BE-t 4Ghz-ra húzva, azt hiszem 60-65 fok fölé sohasem ment.
-
proci985
MODERÁTOR
szívesen.
1-2 éve futott ki, gyakorlatilag a mai napig a legjobb passzív hűtő: miatta nincs az spcren HR02 teszt, mert full passzív üzemben kikapott a HR01plustól (házszellőzéssel persze fordult a dolog), aztán inkább nem publikálták elkerülendő a flamet.
szóval vékony, vastag lamellák, jó teljesítmény, a mérete se annyira őrült nagy, szóval halk ventihez remek páros. apróból az ára se vészes, ha találsz.
illetve adott esetben érdemes lehet feladni egy hirdetést, hogy keresel ls megegyezésre kész vagy, Thermalright cuccokból sok áll fórumtársaknál a polcon, mert megunták őket árulni. kevesen tudják mi az, még kevesebben hajlandóak is valamennyire értelmes árat adni értük.
[ Szerkesztve ]
-
-
agressiv
addikt
válasz Tothgera30 #30080 üzenetére
Dehogyis. Veled ellentétben én nem vagyok elfogult, főleg csak azért, mert nekem ez van. Azért van ez, mert ez a legolcsóbb és az, hogy ez a legjobb, csak hab a tortán. Próbáld ki egyszer és meglátod, hogy mennyire szétalázza a D14-edet.
Adott feltételek mellett biztos nagyon jó, de ha változtatunk a házszellőzésen vagy a ventin, esetleg a fordulatán akkor omlik a kártyavár.
Ekkor a D14-nél omlik a kártyavár, mert alacsony fordulaton felmelegszik az is, mert nem járja át a levegő rendesen.
hermanyi: Nekem elhiheted, hogy nem raktársöprés van....... [link]
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Tothgera30
Ármester
válasz agressiv #30055 üzenetére
Oké hogy neked az van, de azért nem kell elájulni tőle. Adott feltételek mellett biztos nagyon jó, de ha változtatunk a házszellőzésen vagy a ventin, esetleg a fordulatán akkor omlik a kártyavár. Szóval addig rendben hogy elégedett vagy vele, és elfogult is, de van tőle jobb is.
-
Roliiii
aktív tag
Sziasztok, ma betettem, a 965-ős amd-m a gépbe, a következőt műveli a TX3-asom alatt:
(max terhelés, everest)
Felmegy 60 fokra, majd felveszi a venti sebességét 2100-asra(egyáltalán nem hangos) aztán vissza lenyomja 50-51 fokra.
Leállítva a terhelést, szinte azonnal vissza esik 33fokra 1055-ős fordulaton,Ez így jó? játék alatt ez a semmi zúgás nem zavar, a hátsó 800rmp-os venti szélzaja nagyobb.
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
Hunork
veterán
Bocs, melóhelyi gép, néha belassul oldalbetöltéskor, türelmetlen voltam...
Már látom, de a választ is, tehát egyértelműen veri a gyárit!!
De hogy legyen új is, ezt azt oldalt is megnézheted, ha gondolod: Arctic
(nem lebeszélni akarlak a Zalman-ról!! )"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz CoolMan #30062 üzenetére
Szia!
Szerintem: csend és hatékonyság= Arctic Freezer 13 Pro vagy Freezer Extreme Rev.2. (mivel nincs tuning) 10 ezer alatt megtalálod mind2őt."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
CoolMan
MODERÁTOR
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlatok egy PhenomII x6 1100T procira a gyári helyett? A keret rá 10-12K lenne. A házban van hely az nem gond, tuning nem játszik. A hatékonyság és a csendesség a lényeg.
Előre is köszi. -
dik
őstag
Helló!
Nem tudom jó helyen járok-e remélem igen! Olyan kérdésem lenne van egy X4 955 procim és ehhez mit ajánlotok hogy járnék jobban. Tegyem rá a gyári kis hőcsöves hűtőt vagy van egy ilyenem régről: http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.asp. Melyik lenne a jobb választás?
Vagy vegyek egy újat? Ha azt javasoljátok akkor milyet lenne érdemes? Valamennyi kis tuning esetleg lesz."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
agressiv
addikt
válasz fenergie84 #30057 üzenetére
A Brocken Nagyobb teljesítményű, mint a Matterhorn.
Hát még a borz.....
-
agressiv
addikt
-
Maotun
őstag
-
Maotun
őstag
Erröl vélemyényetek X4 980 -at 3,7 Ghz-röl huznék 4Ghz.-re erre a léghütésre gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
buca84
őstag
ASRock Z68M-ITX lapra és i5 2500-ös procira jó választás lenne az Alpenfönh Triglav?
A ház amiben lenne egy Fractal Design Arc Mini.[ Szerkesztve ]
-
Jano156
tag
valakinek van esetleg személyes tapasztalata a be quiet dark rock advanced c1 hűtőről?
Matterhornnal összehasonlítva melyiket érdemesebb megvenni?János
-
markedone
csendes tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy ASRock Z68 PRO3 alaplapban lévő core i5 2500K processzorhoz kompatibilis ill. jó-e a Cooler Master Hyper TX3 processzorhũtő, és hogy belefér e egy Raidmax Sirius házba?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
zoleeno1
veterán
Scythe Ninja 3 alatt, P67 Pro3 B3 lapban elfér a CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9, az alapértelmezett kék slotokban? Elvileg 43mm hely van a bordák alatt, a Vengeance magasabb ennél?
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
Hunork
veterán
válasz agemate #30035 üzenetére
Nincs mit! Pedig 5 ezerért ennél jobbat és mutatósabbat nemigen lehet találni, kivéve, ha valami design bajnokról van szó, aminek meg nincs produktuma. Ebben jobb az Arctic az 5-8 ezres kategóriában..
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz agemate #30033 üzenetére
Üdv!
Íme: Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 vagy Freezer 13 Pro. Előbbi 5 ezer körül, a másik 7 ezer körül. Szépek, halkak, megbízhatóak.
A kisebbikről itt olvashatsz egyet:
Freezer 7 pro
Ez meg a hivatalos oldala:
[link]A nagyobbikat ugyanitt megtalálod, de 5 ezerért a 7 Pro tökéletes!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, tökéletesen bevállt, sőt azóta át is utazta fél Európát, kapott minőségi ventiket, szóval becsben van. szóval visszanézve eléggé hálás vagyok, hogy 2008 márc végén eladósorba került.
látom Te viszont cserélted a Cosmos St időközben.
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Sziasztok! i5-2400-ra keresem a lehető legolcsóbb megoldást. Nem feltétlen van gondom a gyári hűtővel, csak csúnya és szeretnék a gépem belsejével foglalkozni. Mit ajánlotok?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz winfier #30023 üzenetére
HR02 elvileg elbríja (amd BEkről is írták páran itt fórumon, hogy ok), megfelelő házszellőzés esetén.
de lehet jobban jártánál egy HR02 muchoval és a hozzá kapott ventivel leszabályozva.
Tothgera30: az új ilyen... ez a kép lassan másfél éves. viszont visszaállítottam utánna a procihűtőt elölről-hátulra, szóval ez szemléletesebb volt. az új meg meglepően jól elvan magában. mi nem is csoda, figyelembe véve, hogy hőcsövek tekintetében áll annyira jól, mint a CPUhűtőm. 4darab 8 milis, a HISnél nem aprózták el.
[ Szerkesztve ]
-
winfier
senior tag
Hali!
i5 2500K-ra keresek hűtőt.
Ők lennének az eddig kinézett darabok:- CoolerMaster Hyper 212 EVO / Plus
- CORSAIR A50
- CORSAIR A70Passzívan használnám a hűtőt. Ezek megfelelnének vagy esetleg lenne jobb?
Max:13-14K lenne a keret rá!Köszönöm
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Taragas #30020 üzenetére
ez egy Thermalright IFX14 (már kifutott, Silver Arrow váltotta), középen egy Scythe UK2000 van felrakva. szóval használtam így a rendszeremet.
ami előny, hogy a VGA hűvösebb lesz. ami hátrány, hogy a CPU melegebb.
50-55 fok egy VGAnak mostanában teljesen jó érték. furmark alatt meg egyenesen zseniálisan jó.
alacsony hőfok jó, de 50 fok alá légen elég nehéz menni (terhelve értem persze), főleg, ha tuning is van.
[ Szerkesztve ]
-
Taragas
aktív tag
válasz proci985 #30019 üzenetére
Ne haragudjál, csak gondoltam "több szem többet lát" elve alapján megkérdeztem itt is....
Amúgy láttam ma pár képet, hogy egy A70-es csavarokkal, de sikeresen felszereltek oldalsó irányba. Ahogy néztem ugyan azzal a lefogatóval csinálták, mint amit az Alpenföhn Brockenhez adnak. De az is megfontolandó, amit proci985 írtál, mert a vganak is elkél még szerintem egy kis hűtés, mert olyan 50-55 között mozog(ez nekem már magas).
Igazából szeretném az alkatrészeimet minél jobban lehűteni, így kitolva az életciklusukat, illetőleg, ha majd le tudom végre cserélni a tápom, jöhet a tuning is.[ Szerkesztve ]
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz zetecR #30015 üzenetére
szerintem jó lesz amit kinéztél. vagy ha felül van a táp, akkor elvileg kellene lehúznia a fetekről a meleget.
egyébként meg a ház tetejében a fetek fölött általában szoktak lenni ventik. ha nincsenek, hely szokott azért lenni (kivétel pár spec házban).
Taragas: vga -5fok, cpu +5. nekem egy időben pont emiatt szívott a hűtőm a vga hátáról.
[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
Üdv,
Vki tud nekem olyan boltot mondani Debrecenben, ahol venni tudok Xigmatek Gaia SD1283-at?
Honor Magic5 Pro
-
Taragas
aktív tag
válasz zetecR #30015 üzenetére
Had kérdezzem meg, hogy szerintetek melyik a jobb egy haf 912-es házban? Ha alulról felfelé, vagy ha elölről hátrafelé fújó pocihűtőt szerel be az ember? Az addig oké, hogy felfele száll a levegő, de engem nagyon aggaszt, hogy a videó kártyáról aljáról szívja el a meleget...
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
zetecR
addikt
válasz proci985 #30014 üzenetére
Gyakorlatilag az összes Llano lap 4+1 fázisú, azon a 4-en van is borda.
Ez a Giga lap viszont 8+2, a CPU +4-én viszont nincs...A gyári hűtés kis (tán 7 centis) ventije idle-ben sokszor áll, néha egy kicsit felpörög, majd vissza áll; ilyenkor tök néma.
Viszont a legkisebb terhelése is rögtön pörög, akkor viszont visítós hangja van, ezért szeretném lecserélni.Mivel a tápom ventije is alig jár, ezért gondoltam a lapra merőleges légáramot keltő hűtőre, ami mindig jár, de csendes.
Plusz adalék: Brocken is lenne a közelben 8000-ért, de az meg párhuzamos, illetve van 3 elég csendes 12 centis ventim elfekvőben, amit erre a célra tudnék használni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz zetecR #30013 üzenetére
alkalmas lehet halk üzemre, de ahhoz a gyári ventit kb 5Vn kell járatni. vagy venticsere. maga a borda egyébként jó, de a lapon jobbra lévő vrmeknek lehet melegük lesz.
a giga új, rakok is a vrmekre bordát meg nem is hozzáállása meg látom amd fronton is megjelent.
-
@matthew@
őstag
válasz proci985 #30008 üzenetére
Jogos, de sztem ezzel már nem nagyon foglalkozik és macerás is volt, pl VGA driver frissítésnél annyira kapkodott h végül 2 volt a gépen, szal örültem h kész lett, innentől kezdve nem nagyon érdekel a gépe, az enyém jó és nekem ez a lényeg , azt csinál amit akar.
Matthew 24:42
-
alexking
csendes tag
Sziasztok!
CM Hyper 212+ hűtőt szereltem be tegnap, kicsit kilóg a házból. Ha rá szeretném tenni a ház oldalát, a felső lamellán túllógó hővezető csövek épphogy hozzá érnek a ház oldalához ( a plexi üveghez).
Szerintetek ez baj, nem okozhat valami galibát? Nem vennék új házat, mert rámegy az oldallap, csak pont hozzáér... -
proci985
MODERÁTOR
válasz zetecR #30005 üzenetére
Zipang gyakorlatilag a legjobb megoldás, ha az ember nem tud/akar sokat költeni (Noctua C14 jobb, de sokkal drágább). jól hűt, fetek se sülnek meg, szóval szimpatikus darab, bár inkább szűkebb HTPCkbe szokták használni. de a célra szerintem kb tökéletes lesz.
@matthew@:egy codegent is át lehet alakítani úgy, hogy egy ténylegesen 250Wot fogyasztó konfignak ne nagyon legyen benne melege. de egy jobban átgondolt háznál pl a vinyók hűtése lényegesen egyszerűbb feladat.
Roliiii: elégnek kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Scythe Zipang 2-ről van vélemény?
Jelenleg egy Llanora kellene, felsőtápos nyitott házba.
A táp Modu87, aminek szinte mindig áll a ventije, de ha megy is alig forog.
A proci húzva nincs, de lehet, hogy hamarosan cserélve lesz i3 vagy kisebb i5 konfigra.A Zipang 2-ben szimpi, hogy lefelé fújja a levegőt, és elég csendesnek írogatják; ez lenne a legfontosabb tényező.
Esetleg a vázolt konfigra valami más ötlet?
-
@matthew@
őstag
válasz proci985 #30002 üzenetére
Igen, az ő dolga, nekem is pl egy zárt házba tették a konfigom, és utólag cseréltem egy Elite 430-ra ami elég szellős és én a 6000RPM-nél cseréltem le a CPU hűtőmet mert már elegem volt belőle. Most a Hyper 212 Plus-al 700RPM-en van idle 30 fokon ugyan az a proci, game alatt azért feljebb megy nekem is, de nekem legalább jól szabályozza a lapom
-
proci985
MODERÁTOR
válasz @matthew@ #30001 üzenetére
:facepalm:
8000rpm... nem is tudtam, hogy az a cooler 5000 fölé is tud menni... és már akkor is jöttek ide hűtőre tippet kapni, mert elviselhetetlen volt
jónak jó, de azért végre el kéne addig jutni, hogy a BE proci meg a gamer vidkari mellé kell valami normális ház is. mondjuk ő dolga.
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz proci985 #30000 üzenetére
Kb. no szellőzés elől semmi lyuk vagy ilyenek, zárt az egész eleje, hátul van egy 92mm-se venti az szívja még kifelé és elöl van egy 8 cm-s hely a HDD előtt de nagy kábelrengeteg is van. Így végül is no szellőzés de sztem házat most nem cserélne, és annyira nem is érdekel h mit csinál, majd ha lesz időm akkor max átállítom a BIOS-ban a venti vezérlést, de ennyi többet nem tudok érte tenni. Végül is a halkság volt lényeg mert az alap cooler-e 8000-et is pörgött, ez a 2800-al sztem jó hozzá képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest