Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dió83
tag
Üdv!
Intel 2500K-s processzorra keresnék hűtőt olyan 15K magasságában. Tuning természetesen lenne, és mai fontos lenne, hogy halk legyen. Várom az ötleteket. Előre is köszi.iPhone 5
-
3.Aragorn
addikt
válasz Merlinclub #31693 üzenetére
Úgy látom, a silver arrow-t is. Bár tegyük hozzá, az alpenföhn-nek ez hazai pálya volt...
-
szityo83
tag
Na akkor a a rostán a True Spirit és a Brocken ment át. A kérdés, hogy a Brocken jobb annyival hogy megérje azt a kis plusz pénzt. Meg ugye nagyobb darab mint a Spirit.
-
3.Aragorn
addikt
válasz Merlinclub #31692 üzenetére
Esetleg be tudnád nekem linkelni az említett tesztet (Brocken vs. Matterhorn)?
-
Merlinclub
senior tag
válasz Gerisz #31686 üzenetére
Szia,
Mikor elkészült az első Brocken teszt a Matterhornnal szemben, az engem is földhöz vágott. Megcsináltuk több alkalommal, de mindig fokra pontosan ugyanaz lett az eredmény. Egyeztettem ezután a gyártóval, hogy ez hogy lehet. Az Alpenföhn azt kérte, hogy próbálkozzunk egy-egy másik példánnyal. Az eredmény ugyanaz lett.
Ami szintén tény, hogy a Brocken a gyártó egyik legrégebbi konstrukciója, és már latolgatták, hogy megszüntetik a gyártását, de annyi rá a megrendelés, hogy ésszerűtlen lenne. Több fogy belőle ugyanis, mint bármely másik modellből.
Ami engem illet, szerintem a Brocken ideális az AMD platformokon illetve 1366-on, ahol nagyobb a CPU felülete, de 1155-1156-ra én az Alpenföhn palettából a Matterhornra szavaznék.
Persze van jobb coolerük, de árban már magasabb kategória: Himalaya, K2Ami még az eredményeinket talán alátámasztja, hogy a többi cooler a nemzetközi mezőny nagy átlagát hozza egymáshoz képest.
Ami a szubjektív véleményem, hogy a Brocken jó, de már egy kicsit túl van lihegve a dolog.
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni milyen procihűtő legyen, a 2 alternativa a Corsair Hydro CWCH40, vagy a Be Quiet Dark Rock Pro C1. Asrock 990fx extreme 3 alaplapba fx6100 bullra kell.
Köszi Tomi
-
3.Aragorn
addikt
Az Alpenföhn K2 mennyire van versenyben a D14-gyel és a Silver Arrow-val?
-
Gerisz
addikt
válasz Rimbri #31681 üzenetére
Én ezért nem kérdőjelezem meg, csak jobban szétnézek mint egy teszt, vélemény.
Sőt a legjobb ha sajátot is tudok szerezni.Ez olyan mint mikor az OC3D letesztelte a Silver Arrow-t és elbukott a D14 ellen mikor szénnépakolták a procit. A Thermalright írt nekik, hogy rögtön adnak új példányt mert ez nem igaz, teszteljenek újra. (nem teszteltek )
Ennek ellenére nekem Silver Arrow van a 2500K-n és "szeretem".[ Szerkesztve ]
-
Rimbri
tag
Megmondom őszintén nem láttam róla tesztet. Viszont a Ninja3-nál jobb (tapasztalat) . És mivel a 4db 8mm vastag hőcső direktben érintkezik a procival ráadásul eléggé kidolgozott talpon/felületen simán hihető.
xxxthrief
Szakmai hozzá nemértésed látszik így feleslegesnek látom a vitát.
Vetítesz. Elég visszaolvasni. X3-d van. Vitát lezártam.[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
válasz Rimbri #31675 üzenetére
Természetesen nem akarom a teszt készítő munkáját semmiképp negatívan feltüntetni de ez csak egy teszt.Ha annyira überszuperbrutálállattuninghűtés lenne akkor már a külföldi tesztek is litániákat írtak volna róla.Bár lehet hogy a magyar levegő teszi.....
Maradjunk annyiban hogy jó hűtő,de a kérdező szemszögéből a TR is megfelel és olcsóbb. -
Daert
őstag
válasz agressiv #31672 üzenetére
Ilyen összehasonlítást nem láttam,de a Freezer 13 pro-nál jobb határozottan.
A Brocken-él meg olcsóbb.
Egyébként meg mást nem tudsz mondani,csak : Brocken
Biztos vagyok benne hogy nagyon jó hűtő,de szerintem nem annyira.Mellesleg ránézésre sem egy nagy durranás.
Esz a baj a szubjektív véleményekkel.[ Szerkesztve ]
-
szityo83
tag
Sziasztok! Annyit olvasgattam itt a hozzászólásokat, hogy még mindig nem sikerült eldöntenem melyiket vegyem. Ezek közül lesz vmelyik:
Alpenföhn Brocken
Thermalright True Spirit
Arctic Freezer 13PROEzt már írtam tuning nem játszik.
-
-
BaKeSZ87
őstag
Hyper TX3-am van, az lenne a kérdés, hogy nincs külön ventilátor a házam hátuljában ami kifújja a levegőt, érdemes a hűtőt úgy fordítani, hogy a táp felé, azaz felfelé fújjon a hűtőn lévő ventilátor, és így a tápon keresztül kijusson a meleg levegő a házból, vagy rakjam fel simán, hogy a ház eleje felől fújjon a ház hátulja felé? Nem különösebben melegedő procim van, athlon II x2 215.
[ Szerkesztve ]
-
zozo668
csendes tag
Üdv igértem nektek hogy ha kicserélem a tápot irok nektek mik lettek a fejlemények na sajnos ugynugy fenn áll az hogy ha játszok 10-15 perc után kikapcsol a gépem egy speedfun4.45 mérővel a temp1 adat magas értéket mutat most is 55-65c fok játék közben ez üti a 90-100 de akkora már le is kapcsol csak azt nem tudom hogy az a temp1-es adat mi lehet újfent kérném a segitségeteket előre is köszi
-
monosz
őstag
-
monosz
őstag
Üdv!
Azt kérdezném a tisztelt kollégáktól,hogy egy Coolink Corator DS-t fel lehet-e tenni 1155-ös alaplapra?Ugyanis a hátlapi kereten nincs rajta az 1155,csak ezek: (775,1156,1366)
Nem tudom hogy stimmel-e a furatok távolsága valamelyikhez.
Köszönöm.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
Daert
őstag
válasz 3.Aragorn #31648 üzenetére
Viszont alig drágább mint a spirit 120(teszt alapján),a teljesítménye pedig meggyőző.A hang szubjektív,akinek nem tetszik tetszőlegesre cserélhető.Vagy leszabályozható,aki őrült lég hűtési teljesítményre vágyik az nem ilyet vesz,hanem valami 2 tornyost és ott nem a hang a legfőbb szempont.
-
zserbox
őstag
hali!
ugye a procihűtöknél amikor megadják a magasságukat a hőcsövek kitüremkedő végét is beleszámolják?
cm 335-be(166mm) menne egy corsair a70(159.5mm) -
Kassadin
addikt
Hali! I5-2500 procira milyen hűtőt érdemes vásárolni? Vagy megteszi a gyári is?
Köszönöm a segítséget.
Üdv: Kassadin3.Aragorn: Nem lehet tuningolni, mivel szorzózáras, ha lehetne k végződés lenne a végén. Nem igazán bízok a gyári hűtőkben, az meg, hogy hozzáadják, engem személy szerint még nem győz meg és nem is nyugtat meg.
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
Ha valakit érdekel, itt egy teszt, ami a Thermalright True Spirit 120-ast és a 140-est hasonlítja össze.
-
Prison85
senior tag
Ebben az árban én is azt venném. Csak azt a ventit nem lehet külön megvenni sehol Bizonyára a 119.6dBA miatt perelték néhányan a céget, miután maradandó halláskárosodást szenvedtek
[ Szerkesztve ]
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Core2Duo E7200-re milyen tuning hűtést ajánlotok?"Fej vagy gyomor"
-
xxxthrief
aktív tag
hy!
amd phenom 8450 x3 procihoz elég 1 thermalright ultra 120 extreme hűtő???
Üdv!Megszálltak az idegenek?És nem tudod mit tegyél???--->Küldd a "NO UFO" szót a 1783-ra!
-
Prison85
senior tag
válasz Klemens #31625 üzenetére
Köszi szépen! Fel is adok egy hirdetést, hátha tud valaki szerezni (merlin még nem jelzett vissza). A 119dBA viszont elég elrettentő
szerk:
várom a jelentkezőket [link]Hihetőbb a 19dBA és legalább be lehet kapcsolni a gépet anélkül, hogy a szomszéd egy csőre töltött puska tusával ütné a bejárati ajtót
[ Szerkesztve ]
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Klemens
őstag
válasz Prison85 #31624 üzenetére
Tessék
A venti az amit én írtam, csak szerintem ehhez a CPU hűtőhöz adnak csak ebben a színben.
Viszont szerintem az oldalon valamit elírhattak, mert "119.6-37.4 dBA of noise", konkétan meg lehetne szinte süketülni, ha 119.6dBA-val süvítene."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Prison85
senior tag
válasz Klemens #31623 üzenetére
Nem tudom. Végigböngésztem a Tr oldalát széltében-hosszában, de nem találtam. Youtube-on szintén nincs egy unboxing videó sem az említett hűtőkről és googleben sem találtam egy nyamvadt típusszámot. Írtam az imént Merlin-nek. Náluk ha minden igaz van ilyen hűtő, talán le tud olvasni a dobozról valamit. Nekem épp ez a színű kellene
-
Prison85
senior tag
Ilyet szeretnék lecserélni a CPU hűtőn a másik fajtára, aminek fekete színű a kerete és bronz/arany színű lapátjai vannak.
Klemens: néztem én is. Talán a CPU hűtő gyári fotói lennének ennyire csalósak? Nem ez lenne az első eset
-
-
Prison85
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozó téma, de remélem tudtok segíteni. Thermalright hűtőkön láttam 12-es és 14-es ventiket, de sehol nem találom a típusukat, azt pedig pláne, hogy hol tudnám őket külön megvásárolni.
Ezen hűtők ventilátorairól lenne szó:
Tr MST-140
Tr TRUE Spirit 120BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
-
Klemens
őstag
Így van. Kb. marad a házilag barkácsolni egyet. Viszont mivel azt sem tudom, hogy nagyjából milyet kellene gyártani és sem eszközöm, sem elméleti tudásom nincs ilyenhez így az is ugrott. Azt hiszem nem veszem meg.
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Grillo
őstag
Na, végül Mugen3 helyett lett egy Freezer Xtreme Rev 2, nekem most elsősorban úgyis a csendesség számít.
Nem kell valakinek a Mugen3?
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.XIGMATEK Gaia SD1283 ról mi a véleményetek.Jobb ez mint a CM hyper 212 plus?melyik a halkabb a kettő közül,és melyiknek jobb a hűtési teljesítménye?
üdv.
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Nézegetek most CPU hűtőket és találtam egy Alpenföhn Nordwand hűtőt, de csak magát a hűtőt, se lefogató, se venti, se doboz, semmi nem jár hozzá.
AM3-ra kellene. Esetleg valahol lehet külön lefogatót venni 1-2K-ért?
Így maga a borda 2K lenne, ha minden jól megy.
Lenne értelme elhozni?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
tath
csendes tag
kösz
-
tath
csendes tag
Helló!
I5 2500K-hoz milyen hűtőt vegyek?
Előre is kösz -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest