Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgabi
senior tag
válasz Yushchenko #83894 üzenetére
Max 165mm. De nem centizném ki. Pure rock. Brocken eco advanced. Freezer 34 esport. Mugen 5 revb. Macho revb v c. Dark rock 4. Truespirit 140 direct. Ezek mind brutál jók hozzá.
-
Daert
őstag
válasz Leavemealone #83897 üzenetére
Köszi,ez megnyugtató.
-
Leavemealone
tag
En dark rock pro4-et vettem es 165 mm a cpu hutomagassag amit tamogat a hazam. A manual alapjan 162 mm magas a torony. Be is fért faszan.
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
Daert
őstag
Hello!
2 hűtő között vacillálok,de a magasságuk miatt nem tudom melyik lehet a befuto.
- BeQuiet Dark rock pro4 (162,8mm)
- Noctua NHD15 (165mm)A házikó egy Corsair spec-06.Adatlap szerint 170mm a max beszerelhető hűtőmagasság.
Elméletileg mindegyik befér,de valaki az egyik online felületen említette hogy a DR4 prohoz szükséges a 170mm.
Nehogy potyára vegyem meg a hűtést.
Előre is köszi a segítséget. -
hegegabi80
addikt
válasz frank04 #83893 üzenetére
Nekem pont az a venti van rajta, és szerintem nagyon jó. A ventis topikban nem ismerték annyira, csak annyit mondtak, hogy általában jók a scythe ventik. Na meg ez a venti van az összes kis Scythe torony hűtőn. 300 rpm-ről indul, de nekem még nem volt 2500 maxon sose.
De azt ugye tudod, hogy akkor a gyári 120-as ventitartót le kell szedned mert ahhoz nem tudod rögzíteni és csak dróttal tudod rögzíteni? Mondjuk nekem is úgy van, hajtottam külön ventifelfogatót. Vagy veszel normál 120-as ventit.
Én majd most az i3-8100 a True Spirit 90M-et akarom kipróbálni, ami van itthon elfekvőben. És amelyik jobb az marad.[ Szerkesztve ]
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
I5-9600k-nak milyen kategóriában kellene hűtőt néznem? Még nincsen meg, de gondolom a ha normal ATX lappal nézzük nincs sok különbség. A ház CM MB511.
Köszi: Yush -
frank04
tag
válasz hegegabi80 #83889 üzenetére
Köszönöm, hegegabi80 és Speed(R). Ez jó ugye?
-
Floyd80
addikt
válasz Maxell014 #83891 üzenetére
Másnak a 2600x-re is elég TX3, szerintem a 8400-re bőven jó. Nekem T4 (egy kicsivel nagyobb) hűtötte a 4770K-t és viszonylag jól elboldogult vele (max. 70 fok, de rossz szellőzésű házban), bár húzva nem volt.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
i5 8400-ra elég lehet egy CM TX3 EVO ?
-
hegegabi80
addikt
válasz frank04 #83888 üzenetére
Szerintem az IS-50 simán jó rá, ha még a ventije is rendben van. De ha nem akkor én tuti tennék rá egy normál vastag 120-as ventit, és akkor garantáltan lehűti jobban és csendesebben mint a gyári.
Nekem most még egy i5-4440-en van, de nemsokára megy az i3-8100-ra. De gy Scythe 92-es venti van rajta. 300-400 rpm-en hűti alapon, terhelésnél is 1000-ig megy.[ Szerkesztve ]
-
frank04
tag
Sziasztok,
Új i5 9400F-nél a gyári hűtő vagy egy 5 éves ID-Cooling IS-50 jobb? Vagy esetleg vegyek egy 3. opciót?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Pgraph
aktív tag
válasz hegegabi80 #83885 üzenetére
Annyira nem sürgős a dolog. Csak időnként nekibuzdulok a cserének, mikor fel-fel vinnyog az AMD Wraith Stealth motorja... Szemléltető képet azt megköszönöm!
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Dezse18
csendes tag
Üdv
Cpu hűtőt keresek ryzen 1600x-re
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-25K
2.: Milyen házba kerül? ATX házba SHARKOON NIGHT SHARK RGB
3.: Milyen alaplapra lesz? ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 1600x
5.: Ramok típusa? G.SKILL 8GB Ripjaws V DDR4 3200MHz KIT 2x4
6.: Egyéb igények? tuning? igen . Ne legyen magasabb (160 mm) -
hegegabi80
addikt
válasz Pgraph #83881 üzenetére
Dehogy veszíted el, nyugodt lehetsz ez is fog rá küldeni elég szelet. Vagy ha kell teszel rá normál vastag ventit, az tuti küld rá elég szellőt.
Vagy akkor úgy fordítod, hogy a hajlított hőcső, legyen felfelé, a hőcső vége pedig a pci slot felé. Akkor szépen majdnem az ssd felett lesz a borda meg venti, mert nem, teljesen szimmetrikus a borda.
De ha neked nem sürgős, akkor amikor upgradelem gépet kicsit, akkor úgy forgatom, hogy lást és lefotózom és átküldöm pm-nem. Igaz intel lap lesz, de majd ráteszem az am4 lefogatót, hogy szemléltessem neked.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Arról beszélünk.. BIOSban default Full On a beállítás..állítsd át.
-
Pgraph
aktív tag
válasz hegegabi80 #83872 üzenetére
Így jó lehet, csak így elveszítem az SSD-hűtés lehetőségét. A mostani stock AMD hűtőm azért csap oda valami szelet (az m.2 Crucial MX500-am szeret melegedni...). Igazából valami alternatív AM4 lefogatóra gondoltam, hátha létezne ilyen esetekre.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
.St.
tag
Vettem az AMD FX 8350 -hez egy Deepcool Gamer Storm Lucifer V2 -es hűtőt. A proci alapjáraton 35-40C°-os, de az alaplap max fordulaton hajtja a proci ventijét. Miért? 300 - 1400 fordulatot tud a venti, mi bánatért pörög ennyire? Az alaplap egy Asrock 970 Pro3 R2.0. Valamit a biosban kellene hegesztenem?
-= St forever =-
-
minek?:S
őstag
válasz Speed® #83878 üzenetére
Ha nem lennenek barataim, akikkel neha ki kene menni leobliteni a hetet, mar rendelnem is. Igazabol megfogtal.. meg ezzel, hogy passzivan is elbirna.. akkor tenyleg csendes lenne hat remelem, hogy mire oda jutok, meg lesz, esetleg ellenkezo esetben bekoszonok ide Koszonom
Üdv.:M.
-
őstag
válasz Speed® #83876 üzenetére
Gratula a 690-hez, az tényleg egy csodás kártya még bár a 1060-nál jelenleg nincs szebb számomra.
Mondjuk jogos, elfelejtettem használni az agynak nevezett csökevényemet. Mondjuk sajna így is kell egy kis idő, mert azért egy gép szépítés nem olcsó Remélem akkor is lesz lehetőségem legalább megfontolni. Egyébként nem fogja "összenyomni" a 1060-amat? Mármint esztétikában. Azért a 1060 egy relatíve tömzsi, rövid kártya, a B2 meg 140-es.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz minek?:S #83875 üzenetére
Ilyenek a ref nVk többnyire..nálam egy GTX690 duruzsol az oldtimerben ;p
Csendet akarsz, kis hűtővel..nem jó párosítás. Össze se lehet hasonlítani a Slimet a B2vel, más kategória. Pushpin rögzítés, sokkal kisebb hőleadó felület, nem közvetlen hőcsöves talp..nomeg a 1.5X akkora venti sem mindegy, aminek leszabályozva semmi hangja. Én úgy nagyjából 1 másodperc alatt rámennék a B2re ilyen igényekkel ennyiért
Venti témában vannak favoritjaim, de a ventis topikban jobban szakértik..
Az biztos, hogy a házad miatt igazából egy szint felett már nincs értelme. -
őstag
válasz Speed® #83874 üzenetére
Az igazi szerelem a 1060FE-nél van, gyönyörű kártya, kézbe véve is az eddigi talán legminőségibb(650Ti DCU2, 760 ref, 770 WF3, 960 ref volt eddig) és igazából hihetetlenül halk, az valami nagyon nagy pozitív csalódás volt, pedig eddig szinte mindenki le akart beszélni a ref hűtésekről, de hát nekem ez tetszik na.
Igazából tényleg jó kis hűtő, de annyira nem nyúzom azért meg a procit, viszont a LED-re tényleg nincs szükségem, úgy meg értelmét veszíti az egész. A tápon se használom a LED-et, mert nem látom túl sok értelmét, most már a billentyűzetem sem LED-es, egyedül a csendes kis Geforce GTX felirat világít, szolidan és azt is bármikor ki tudom kapcsolni. Viszont tényleg kb a monitor nem világítja be annyira a szobát, mint a hűtő szinte.
Ez a Brocken ennyiért még tetszik is, mondjuk 1-2 kört azért még kell futnom, mielőtt megveszem(addig a stock Intel lesz). A RAM-okat amúgy se nagyon zavarja, TG Elite modulok vannak, és a Corsair-eket is próbálom elpasszolni és cserélni még 2 Elite-re.
Én erre a Pure Rock Slimre kaptam most rá, ahogy láttam régebbi hirdetéseket, még talán 5 Mátyásért is el lehet kapni néha. Halkságra mondjuk(nem passzívban persze) melyik lehet a nyerő?
Esetleg, mondjuk ez ide talán off topic lesz, de, ha a PureWings-t kicserélem SilentWings-re(egyáltalán a SW-nek van előnye halkság tekintetében a PW-el szemben? Mert árban majdnem dupla annyi.)?
A passzivitás meg még mindig vonzó dolog, de ugye amit beszéltük, hogy eléggé zárt ház lesz, lehet, hogy nem a legoptimálisabb megoldás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz minek?:S #83873 üzenetére
Hamar végetért a szerelem
A 9700at nem javaslom, nem is halk, ill. a venticsere is kókányolós.
Az 1060FEhez megjelenésben a rendes Pure Rock jobban passzol,
persze ízlés kérdése, de időtállóbb és halkabb megoldás is egyben.
Mondjuk ha ki akarod maxolni az ár/értéket, inkább ezt javasolnám,
a 200Rbe pont befér, RAMbarát, a procid meg passzívan is elbírja.. -
őstag
Sziasztok srácok!
Első körben csak tájékozódni szeretnék. Nem rég voltam itt, ~3-4 hónapja és vettem egy Jonsbo CR601-est. Tök jó kis hűtő egyébként, viszont 2 dologra jöttem rá:
1) Nincs szükségem a LED-re, nekem ez már túl vakító.
2) Lecseréltem a ref hűtéses GTX960-amat egy GTX1060 Founders Editionre és most a leghangosabb egység a processzor hűtőm. Nem idegesítő, meg nem túl hangos, de a "vakítás" meg ez a kis susogás elég volt arra, hogy még frissiben cseréljem le, amíg van lehetőségem. Igazából meglepődtem nagyon a berregő 960 után a 1060 mennyire hangtalan.
Szóval próbálok nézegetni a piacon, először használt hűtők között nézegetve és főleg a hangtalanságot szem előtt tartva (nyilván tudom, hogy egyik sem lesz teljesen néma).
Először is egy Zalman CPNS9700-et néztem ki. Ez is LED-es, ezért az lenne az első kérdésem, hogy ventit mennyire nehéz rajta cserélni(/érdemes-e), illetve alapból halkabb-e mint a CR601? Tetszik a réz színezet.
Másrészt, mivel a gépem légkeveréséért a be quiet! ventijei a felelősek, pl egy Be quiet! Pure Rock Slim megfelelhet-e a követelményeimnek vagy nézelődjek még?
Szerk.: Ha lehet, nem akarok nagy hűtőt(Dark Rock), hiszen nem is indokolt, illetve nem akarom, hogy "agyon nyomja" a 1060FE-t megjelenésben.
Egy Intel Core i5 4570-est kellene hűvösen tartania, nem komoly igénybevétel esetén.
Előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Pgraph #83870 üzenetére
Így teljesen esélytelen AMD-re, csak intelre megy így.. Na de ácsi, van megoldás.
Ha úgy fordítod normálisan, ahogy kell, azaz a hajlított hócsövek a pci-e sin felé néznek, a csövek végei pedig felfelé lap széle felé. Így a venti rálógna a memóriára. DE a venti tartó átfordítható, és akkor a hátlapi portok felé nyúlik csak. Vagy a másik irányba és akkor nem kell babrálni a ventitartót. Ráadásul neked a ház hátuljában nincs venti, ami ezt a felállást megakadályozza. -
envagyok
veterán
válasz Speed® #83869 üzenetére
Ilyenem van, Aliról rendeltem ledszalagokat, amik USB-ről mennek, távirányítós is van, csak annyi vele a gondom, hogy nem állítható pc-ről, illetve jó lenne ha több rgb cuccot is vezérelhetnék vele pc-ről, és a legjobb ha az alaplapi usb tüskesorra menne.
Ezt találtam, de ez eléggé drágának tűnik (10k):
[link]
Jó lenne egy ilyet occsókínaiba találni -
Pgraph
aktív tag
válasz hegegabi80 #83788 üzenetére
Kicsit ráfeszültem erre az ID-Cooling IS-50-re... Szóval azért is lenne még szimpatikus, mert ha valahogy el lehetne érni azt a felállást, amit a képen összefabrikáltam, akkor a bordán túllógó venti rész tudná szépen hűteni az alatta lévő m.2 SSD-met is. Esetleg nincs valami „B-terves”, egyszerűen kivitelezhető AM4 felfogató erre az esetre? Sajnos a 4,26 cm magas RAM-jaim, illetve a max. 8 cm (inkább 7 cm alattinak örülnék) hűtő magasság komolyan behatárolják a lehetőségeket.
-
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Nem találtam rá fórumot, talán itt tud valaki segíteni.
Szereztem pár Cooler Master RGB ventit, aminek van egy +4 csatis rgb csatlakozója is.
Az alaplapom nem támogatja az RGB headert, mert nincs rajta (ASUS Rampage IV Gene), és érdeklődnék van-e valami olcsó )ha kínai sem baj) RGB vezérlő? a legjobb az lenne, ha alaplapi USB tüskesorra lehetne ráhúzni, és valami szoftverrel lehetne változtatni színt.
Tudtok ajánlani valamit? -
Ribi
nagyúr
válasz GumiMaci85 #83865 üzenetére
Eléggé boltja válogatja mi merre mennyi.
Gondolom aquaban nézted először és AMD-re szürtél mert úgy tényleg csak cryorg van 8 és 12 között. (de e csak tipp )
De ha univerzálisra akkor kiad jó sokat.
CM 212, Alpenföhn Brocken 2 PCGH, Raijintek Themis, Be Quiet! Pure Rock...
Van sok, ezeket csak úgy beböktem.
Esetleg keress olyat ami mar AM4-re is mellékel lefogatót.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz GumiMaci85 #83863 üzenetére
Nem fér bele egy rendes 120-as ventis hűtő?
A 90-esek kicsit kevesek ennek. -
GumiMaci85
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy ez a CPU hűtő http://www.cryorig.com/m9.php megfelelő e ehhez a processzorhoz AMD FX 8350 vagy inkább használjam a gyári Wraith coolert. A ház amibe a proci lesz egy CoolerMaster q300l, van benne 4 120 mm-es venti. Kettő elől, egy hátul és egy a tetején.
-
Floyd80
addikt
Üdv, need kollégához hasonlóan 2600x-re szeretnék vmit ami 70 fok alatt tartja és nem hangos. Most egy CM T4 van fenn, 70 fok határeset, de nem forgatható, szívja be a meleget a VGA-ból. Szóval pár fokért még egy cooler cserébe benne lennék, a Brocken 3 jónak tűnik csendet illetően, de a hűtése már nem annyira (?), mert kb. egy EVO 212 szintjét hozza.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-20 eFt
2.: Milyen házba kerül? Silencio 650 Pure (tudom rossz híre van, elől 140-es venti fúj be, hátul meg fenn 2X120 ki, meg alulról is tud menni egy 120-as felfele, max. CPU cooler height: 162mm, nyilván a probléma a VGA befűti az egészet, de igazából annyira nem rossz a légáramlás sztem)
3.: Milyen alaplapra lesz? Aorus B450 Pro ATX
4.: Processzor típusa? 2600X
5.: Ramok típusa? Low Profile Corsair
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Be Quiet-ekkel kapcsolatban, mivel bőven van ajánlott, pár éve vettem ház ventiket tőlük, 140-es (Pure Wing) most is megy a gépben. Viszont pl, a Noiseblocker-hez képest ezeknél van egy kis motorzúgás, ami nem tetszik. Kérdésem, ezt most kiküszöbölték-e már vagy sem, vagy cooleren eleve jobb minőség van?
Köszi!
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Artic Freezer 33 eSport hűtőt vennék i7 8700-ra (nem K-s!) de kétféle is van a csapágyat tekintve: hidrodinamikus és folyadék. Melyik jobb? Árat tekintve a hidros több nem számottevően. Köszönöm!
-
need
addikt
Sziasztok..
Korábban már voltam itt akkor amit ajánlottatok már nem lehet sajnos kapni.. így új fent neki kezdek a keresgélésnek ami nekem szerepelt az ajánlásban az a
Mugen 5 Rev.B. volt.. na ez már csak elvétve..CPU hűtőt keresek..
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-15K
2.: Milyen házba kerül? ATX házba chieftec ba 01b bb
3.: Milyen alaplapra lesz? asus prime x470-pro
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 2600x
5.: Ramok típusa? G.SKILL FlareX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
6.: Egyéb igények? Normális hűtő Minimális tuning..
a hűtő ne legyen magasabb mint (150 mm)
nem gondoltam volna a nagy retek házamba hogy ez szab határt vagy is ekkora magassággal kell kalkulálnom[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
.St.
tag
Sziasztok!
Egy FX8350 -es procira szeretnék hűtőt. Alapvetően munkára használom néha egy kis játék de semmi komoly. Húzni nem akarom egyáltalán. A ház noname, de mindegy mert az oldala nem lesz rajta. Méret gond nem számít. Lehetőleg halk legyen mert notebook -ot vált le. (tudom, sosem lesz olyan halk)
Ezeket néztem ki:Jó lenne ha olyan kolléga is írna, akinek hasonló procija van. Neki mik a tapasztalatok, milyen használ stb...
Köszi
St-= St forever =-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gianni85 #83848 üzenetére
A B2 PCGH a sima B3 szintjét ~hozza, gyengébb ventit kapott, mint a sima B2, de pushpullban, hogy halkabb lehessen. Maga a borda egyébként nem javult teljesítményben (sőt!), viszont kompatibilitásban igen, ill. könnyebb átszellőztetni halkan. Nagy difit nem érnél el a cserével, szóval ahogy írod, maradhat más HW fejlesztésre a zsé.
-
gianni85
veterán
válasz Speed® #83847 üzenetére
Én skót voltam, és a még elvétve kapható PCGH-t vettem AM4 lefogatóval 11ezerért. Próbálom elhessegetni a gondolatot, hogy inkább a Brocken 3 BE-t kellett volna venni, de a különbséget inkább belerakom valami másik HW-be. Bár a kíváncsiság megvan mennyit hozna az újabb borda és ventik.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
enemi
senior tag
ALPENFÖHN Brocken 3 Black Edition 16 990 Ft
2000 a különbség...már a plusz venti ára megéri ,nem?
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
RAMnak nincs útban normális lapnál az eltolásnak köszönhetően, egyedüli kritérium a PCIe lehet, olyan lappal, amelyiken nem a 2. helyen van az elsődleges x16 slot, interferálhat a VGAval, de egyéb esetben pacek
A hátsó venti I/O shield függően emelendő, vagy szimplán be kell rakni házventinek, közösen vezérelve megoldott fűtéstől függően a perfekt hőelvonás (én így használom). OCt bírja röhögve, nem sok érdemben jobb hűtő van légen.
Ez a bazi nagy -
enemi
senior tag
válasz SECTORnooB #83830 üzenetére
Asszem ,hogy snassz gyári beállítás,esetleg az alaplapi (Crosshair Hero VII Wifi) valamelyik a gyári tuning... Jómunkás ember vagyok,nincs se idegem ,se időm mókolgatni. Gyári hűtőhüz képest asszem nyertem egy 15-20 fokot...(Cinebench alatt, HandBrake ). Elég passzentos lehet ha mind a 4 RAM foglalatot használod az első foglalat. És hátul meg kell emelni a hátsó ventit (ugye a BE verzióról beszélek(2 venti))
Bazi nagy hűtő ez.[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz aszka12 #83837 üzenetére
Az LPXek nem magasak, elférne éppenséggel a DRP4 is, de felesleges.
Még a Brocken 3 is túlzásnak hat kis OChoz, de ha tetszik, ajánlott vétel.
Mindenesetre ha nem akarsz túlzásokba esni, egy Pure Rock is jó lehet..
A melegedés úgyis attól fog függni elsősorban, procin milyen a TIM/IHS,
ha kevésbbé jól sikerült, akkor csak a reliddel lesz normálisan lehűthető.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Maximum moddinggal, ha kiadja a rögzítés anyagban az AM3/AM4 furattáv eltérést (ami nem sok ugye). Ill. néhány lapon van AM3 furattáv is még, ha az kellene.
[ Szerkesztve ]
-
aszka12
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni.1.: Mennyit szánsz a hűtőre? max. 25000 Ft
2.: Milyen házba kerül? Coolermaster Trooper
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Z170 pro Gaming
4.: Processzor típusa? i7-6700K
5.: Ramok típusa? CORSAIR (4x4GB) 16GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 KIT
6.: Egyéb igények? Legyen halk és egy kis tuningot is bírjon, és ami fontos lenne hogy mind a 4 memória slot használva van elférjenek egymástól.Ezt a két hűtőt néztem ki: BE QUIET! DARK ROCK PRO 4 és a fórumot olvasgatva nagyon tetszik a Broken3 is.
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Platformváltás előtt állok, 1155-ről AM4-re.
Létezik valamilyen gyári mounting kit, vagy házi barkács megoldás hogy a mostani, jól bevált Alpenföhn Triglav-ot tovább használhassam AM4 alaplappal is? Van néhány Alpenföhn tipushoz AM4 mounting kit, de a Triglavhoz sajnos nem találtam.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
nejad
aktív tag
Hellosztok! Mostani procim i7 4790, egy THERMALRIGHT True Spirit 120-al hűtöm, egy 9600k-val még elbírna 4,6-ig, a felfogatás ugyan az? Kösz előre is.
-
korcsi
veterán
Bitfenix Shinobi-ba befér az Alpenföhn Brocken 3, AM4-re szerelve, mindenféle beavatkozás nélkül!
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SECTORnooB #83830 üzenetére
2700Xen 4.2G AllCore is csendes/hűvös..~240es AIO szint halkan, gyakorlatilag a legjobb megoldás AM4re, nem véletlenül ajánljuk annyiszor a topikban
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SECTORnooB #83827 üzenetére
Brocken 3
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani AM4-re olyan max 165cm magas tornyot 10-20e között ami párhuzamosan áramoltatja a levegőt a videokártyával? -
zsolnai25
tag
Sziasztok.
Processor hűtőt szeretnék vásárolni, de a házamból kifolyólag eléggé korlátozottak a lehetőségeim. Most egy alap hűtő van a 8700k-n, így egyes játékoknál eddig max 82 fokig melegedett. Ezt a hűtőt néztem eddig. [link] Legelöl sincs túl sok hely 1080 kártya miatt.
1. 10000-20000 FT
2. Thermaltake Core G3
3. Gigabyte Z370 M DS3H
4. i7-8700K
5. Samsung 2666MHz 16GB DDR4 KIT
6. Teljesen mindegy milyen színű stb..Előre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Harsonás
tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max: 20,000Ft
2.: Milyen házba kerül?
Egy Fractal Design Meshify C TG
3.: Milyen alaplapra lesz?
Asus ROG B350f
4.: Processzor típusa?
Ryzen 2600x
5.: Ramok típusa?
G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Esetleg ledes venti, de nem a csöndesség kárára.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
mgabi
senior tag
válasz Speed® #83817 üzenetére
Hát ja a Darck Rock 4-nek állíthatnának egy versenytársat végre. Majd Talán a Macho RevE jó lesz Egyébként régen 14-15 ezerért nem volt rossz, csak közben feljött a konkurencia, ez meg 20 ezerre drágult, ami vicc.
Az új Noctua NH-U12A-nak már 50 lamellája van 120-s létére, enne meg csak 31, ami elégé korlátozza a teljesítményt. Persze emiatt 1-2 decibellel csendesebb, ami észrevehetetlen.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Lehet én vagyok túlságosan berágva rájuk, de ez viccnek jó max. Erős venti egy ritka bordán nem segít, RAM kompatibilitás meg csak HEDTn javult 3mmrel, mert normál esetben nem takartak az eddigiek sem DIMMet. Tehát elvettek alulról/felülről 1-1 lamellát, oszt innováció, juhé.
-
mgabi
senior tag
Thermalright egész komoly frissítésbe kezdett: Macho revC, TA140, TA120, TS120 revB, Silver arrow sorozat, TY-147AQ, TY-149A max 1500rpm fan, paszták, stb
Macho revC, alacsonyabb lett, erősebb venti, ram kompatibilitást kapott
-
Zwiebi
tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zsolnai25 #83808 üzenetére
Kb. 0 infó van a házról, még a gyártói honlapot se találtam Leméred kupaktól oldallapig vagy 155mm alatt maradsz biztosra menve..12cm hátsó ventivel ennyi szokott lenni minimál tervezéssel a hely kb. Ben Nevis Advanced (Merlinnél találsz jóárasítva pl.), Pure Rock és hasonlók működnek pl.
-
-
Whysperer
addikt
válasz Speed® #83798 üzenetére
Speed(R) itt is megszeretném köszönni,hogy a segitsegedet. kb hangtalan a 4770Kün 4.2-n es 40-50 fokos. Koszonom szepen a segítségedet.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Bestmarkt kínálatából 15k körül melyik hűtő a bestbuy?
-Am4-re kell (lehessen úgy rögzíteni, hogy hátra fújja a levegőt, ne felfelé).
-Zalman Z9 U3 házam van. Nincs max magasság megadva, de visszaolvasva olyan 162mm körül lehet a max, ami befér.
-2700x-et hűtene.
-lehetőleg ne legyen hangos.
-alacsony ramjaim vannak (g.skill aegis)
Alaplap: MSI X470 gaming plus
Tuning: lenne#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
Dupla
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Stigma.HC
senior tag
válasz Speed® #83796 üzenetére
Néha tényleg elgondolkodom rajta, hogy azt a kis kereső rubrikát nyugodtan ki lehetne szedni az oldalról, mert nekem úgy tűnik ma már nem illik használni
Folyékony fémet a foglalatba, az a tuti....Volt kezemben ilyen kilencedik generációs intel ami szép íves kupakkal jött. Forgattam én is a szemem miközben nézegettem, hogy ennyi pénzért ilyet
"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- További aktív témák...
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest