Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
Köszi. megnézem ezeket, de, vagy fullfekete, vagy fekete& némi vöröske dizájn kell(ene).
Az ID NO14024K-t parkolópályára teszem, mert vegyesek a vásárlói visszajelzések. Nekem meg a lottó mindig ...-ul jön össze.
CPU hűtést már eldöntöttem, 99% Arctic Freezer 34 ESport edition. Úgy látom, RAM férőhely nem gond, és szép-jól néz ki, nem annyira drága, viszonylag halk.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Köszönöm, megnézem. Böngészni fogom az ajánlott légkavarókat. Meg azért keresek teszteket a konkrét típusra is. A 14025-re csak vásárlói vélemények vannak amazonon, neweggen, árukeresőn, a 12025-re meg teszt is.
A 214L és Esport 34 közt meg hangerőben tényleg jelentős eltérés lehet, annyira meg nem olcsóbb az előbbi.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Elvileg 190mm a max hűtő magasság amit elbír, a hűtő meg alapon 165, szóval elvileg simán feljebb tolható, és még el is fér...
Köszi a segítséget srácok!Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
adm
őstag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Mindegy kb. milyen felhasználás..1 CPU kenésre levetítve bagatell összeg.
Konkrétan 1g Hydroval simán lekenek egy CPU/NB/VGA triót, 2+ évig oké.
A régi laptopomat 2 év után kentem át, de akkor sem a hőmérséklet miatt,
az ugyanis nem romlott érdemben, kb. mérési hibahatáron volt az eltérés. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Hydronaut..az első használat óta ezzel dolgozok. Nagy kiszerelésben nem drága, de kicsiben sem vészes, ha az ember csak saját használatra veszi, nem havonta kell újrakenni. Az MX4 sem rossz, persze, de ideje lenne fejleszteniük..pár °C egyébként addig nem tűnik soknak, míg nem gondolsz bele, a felsőházban mennyit kell kiadni ennyiért egy jobb hűtő vételekor
[ Szerkesztve ]
-
Forestgreen
aktív tag
Könzervatív egy banda, az biztos, a színvilágból sem engedtek évekig, de már kezdenek enyhülni, vérger jönnek a fehér ventik a fekete után..
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha két barázdált felületet raksz össze, az eredmény szigetelő jellegű légkamrák sokasága, amit változó sikerrel tömít a paszta. Minél finomabb polírt alkalmazol, annál kevesebb pasztát vesz fel az illesztés. 2000ig lappolva alig lehet szétcuppantani a felületeket, anno erre törekedett mindenki (Conroe-Kentsfield éra főleg), akkoriban még hozzátett az OChoz
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
140mm a hely a V1ben, oda nem fog beférni Nem is tudok most hirtelen ekkora méretben passzív megoldást, esetleg a Macho 90 (135mm), de kérdés passzívan mit tudna.
Halkan jegyzem meg, ugyanilyen lapon nálam a VRM melegszik rendesen, topflow kellett rá (mondjuk R7-1700 OCval, ~130W, de a 2400G sem áll meg 65Won), szóval a passzív téma alapból necces.[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
Annyibol erdekes, hogy ahol most lehet kapni, ott arban feluton van a Ben Nevis Advanced es a Brocken 3 kozott es ugyanez igaz a teljesitmenyere is.
Amiert meg nagyon erdekesnek nez ki az a 120-as WB3 venti es a Ben Nevisnel is 10mm alacsonyabb magassag.
Ha lesz belole rendes kinalat es az ar is egy kicsivel meg lemegy, akkor ebbol a hutobol meg konnyen lehet top ajanlat.Szerk: fogalmazhattam volna jobban is, de azert ajanlottam, mert konnyen lehet, hogy a Brocken 3 nem fog beferni a kolleganak, es mar van egy Pure Rock-ja, amivel azert hasznalhato a gep. Ha nem surgos a csere, akkor esetleg erdekes lehet a jovoben az Eco Adv.
[ Szerkesztve ]
-
Makkos86
csendes tag
Ez minősíti a (most már belátom) gagyi 120-as AIO-k teljesítményét.
Sajnos az általad említett hűtők nem férnek be a házamba, sok Google keresgélés után nem sok nagy hűtő van, ami méretben oké. Prolimatech Megahalems Rev.C., ami eléggé tetszik, meg az Alpenföhn Matterhorn rev. c.. Ez utóbbi nem tudom a Brocken 2 höz képest hol helyezkedik el. (Jobb, hasonló, esetleg rosszabb)
De most úgy néz ki ezzel megvagyok, aztán lehet kísérletező kedvemben leszek egyszer, és elkap a hév, megnézek valami komolyabb motyót. -
F.B.I.
veterán
Nem lesz kevés a 130W-os proci, 70 C fok alatt tartásához? A gyári hűtő - ami szintén nem kicsi - ezt 2300 rpm felett tudja, úgy, hogy a másik 3 db ház venti is ennyit forog közben, egy 21 C fokos szobában.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Albigator
őstag
Igen, ezt kb lehet látni az adatok alapján.
A Hdyronaut-ot kicsit drágállom, azért amilyen nagy kiszerelésben van ahonnan akarom venni 7.8g/26g... Főleg ha 4g elég 10 kenésre akkor felesleges is annyi. (ugyebár tényleges hasznom nem nagyon lesz belőle, pár fokot nyerek csak, ezért sem akarok túlzásba esni)
Az MX4-ről is sokat hallottam, hogy jó de mégis "csak" 8.5w a hővezető képessége, a 11.8-al szemben.
Ezért gondolkodok a 2 között de mindenképp 10w fölött, amit pedig személyesen ajánlottak az a CM MasterGel Maker 4g (11w) de szóba jöhet a Prolimatech PK-3 1.5g (11.2W) is.
Ha ezekkel kapcsolatban nincs rossz tapasztalat akkor inkább ebből választanék.Körömlakk lemosóból csak acetonos van itthon, azt többet nem fogom használni így veszek inkább alkoholt.
Vagy gyógyszertárit (96%-os?) vagy rendelek azt is 99.8%-ost (Vmd). -
direwolf
őstag
Zalman R1 házikóm van, ebbe 155mm a max. Hátra és felfelé fúj két 12-es venti + 1 előröl szív, szóval jó a szellőzés, csak a méret korlátos. Ramok csupasz Kingmax ddr3 1600-asok.
szerk.: amúgy az a vicces, hogy a cm hyper tx-el sem throttlingol a rendszer, csak ha prime-al+kombustorral egyszerre szénné hajtom a proci+vga-t úgy 15 perc után. (proci 4.2-n megy alulfeszelve) És ilyenkor mérek ~500-520W-ot a konnektorból. Jó lenne egy olyan cpu hűtő ami még ezt elbírja.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
abdulka1
őstag
Nem is cserélném le semmi pénzért.
Annyit azért módosítottam rajta, hogy az ECO bordán kicseréltem a gyári WB2 Pure Plus ventit, egy WB Black & White Plus-ra.
Sokra nem mentem vele, mert semmivel nem lett alacsonyabb a hőfok, még csak nem is halkabb, mert 500rpm körül az eredetinek sem volt hangja, de így egyeznek a venti színek az egész házban.
Elől 2xWB2 Snow White Plus 140, a procin meg a hátsó kifúvó pedig WB Black & White Plus 120.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
C. s.
addikt
Ebből indultam ki (az utolsó kép). Egy Cooler Master Mystique Wave házam van, átlagos elrendezésű tudtommal. A képen rosszul áll?
Szerk.: Ez egy másik sorozatból való ház, de az enyém is majdnem ilyen, és ami a hátulját illeti, az stimmel. Kevés különbség van.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Köszönöm a részletes leírást, így már világos.
Viszont csak nem hagy nyugodni a hűtő kialakítása. Ha jól néztem az ábrát, egyenesen a tápegységre fogja fújni a meleg levegőt. Ez nem tetszik. Ha meg fordítva áll, és lefelé fúj, akkor a VGA-t kapja telibe, ez sem jó. Vagy el vagyok tévedve, és a ház hátulja felé fújja? A ház oldalán van egy elvezető tölcsér, a gyári hűtő abba az irányba fújja a meleget. Van egy venti elöl (beszív), az hűti a HDD-ket, a hátsó venti pedig kiviszi a meleg levegőt. A ház teteje zárt. Nem volna praktikusabb egy olyan hűtő, ami a ház oldala felé fúj?
-
C. s.
addikt
Köszönöm a segítséget! Közben eszembe jutott még pár dolog.
1. A prociról mivel kell letörölni a korábbi paszta maradékát? (Gondolom, le kell.)
2. Az ASRock Z370 Pro4-be biztosan mehet? A rögzítés elegendő lesz a hűtő 4 gyári "pöckével"?
3. A gyári Intel hűtőnél mennyivel fogyaszt többet? (Remélem, elbírja a tápegység, jelenleg nem táncol pengeélen.) A gyártó honlapja szerint maximum 120 W a fogyasztása, nem tudom, az Intelé mennyi. -
C. s.
addikt
Szia!
Slim Rock alatt a Be Quiet! Pure Rock Slimet érted? Arra 3 év garanciát vállalank, a többire kevesebbet, így ez néz ki győztesnek, föltéve, hogy jól gondolom.
Kell vennem hozzá pasztát is vagy már előre rákenték?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Lehet én vagyok túlságosan berágva rájuk, de ez viccnek jó max. Erős venti egy ritka bordán nem segít, RAM kompatibilitás meg csak HEDTn javult 3mmrel, mert normál esetben nem takartak az eddigiek sem DIMMet. Tehát elvettek alulról/felülről 1-1 lamellát, oszt innováció, juhé.
-
Brian_GT
őstag
Nah ezt kellett még leírnod
Mi szarul marják vagy mitől lesz nekik egyenetlen?
Eddig imádtam ezt a márkát, ne most kezdjék el+ egy gyors kérdés...amúgy az i9 9900k alá mi hűtés passzol léghűtés esetén? Elég neki a Dark rock 4 vagy oda azért min a 4 Pro vagy a Noctua??? Köszi. Azért kérdem mert más más tesztek eredményét látom, valaki nagyon szidja jajj mennyire melegszik mikor a boost ráadódik valaki meg simán el van vele. Nyilván függ attól is milyen magának a háznak is a hűtése, de érdekelne a véleményed(tek). Köszi
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
Brian_GT
őstag
Én is vele szemeztem inkább. Abban nincs véletlenül tapasztalatod Neked avagy másnak itt a fórumon, hogy a Dark Rock 4 alá a kitakart 1es ram slotba nem fér be a Hyper X predator??
Néztem adatokat milyen nagy, de ennyit találtam a ramról: 133.35mm x 42.2mm x 8.3mm
Számok alapján a fene se mondja meg.+ előre kent a hűtő? ha igen mi van rajta nem tudjátok? Van itthon Artic C. MX 4, gondolom ha van is rajta inkább aplikáljam az MX4e-t.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
-
newwave0507
aktív tag
Végig néztem most több tesztet YT-n. Mondhatni szinte ugyan az a Dark Rock Pro 4 , és a D15, de talán nagyon picivel a DRP4 nyer, több tesztelő szerint is.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
jim bcs
nagyúr
Most ha az van odaírva, hogy szekrénysor akkor is? Teljesen mindegy mi van az adatlapon, ha nem írja le nem létezik, addig meg nem ajánlunk. A 9900K elég bajos lett, a 95W-os keretet bőségesen túllépi, terhelés alatt akár 200W is, de nem ezért kérdeztem, hanem az első mondat miatt.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
pingwin92
aktív tag
Nem tudom, hogy sokat kenek-e, de kb. annyit, vagy talán még egy picit kevesebbet is, mint ami az első hsz-ben van, ugyanúgy X-ben, de szerintem még az is sok. Elvégre csak romlik a hőátadás az IHS és a procihűtő talpa között, ha még át kell adni közben a pasztának is; az meg csak oda kell, ahol nem érintkezik, úgyhogy lehet, hogy inkább MX-4 lesz, aztán majd kenegetek rá egy vékony réteget valami fagyiskanállal. Az MX-4-ről amúgy is azt olvastam, hogy kb. annyival jobb az MX-2-nél, hogy hígabb, így könnyebben kenhető.
[ Szerkesztve ]
-
pingwin92
aktív tag
Az a baj, hogy "gyakran" cserélgetem vagy a procit, vagy az alaplapot, vagy a hűtőt. Bár igazából ez csak eddig volt így, de most, hogy az évek során, jó üzleteket megkötve fellépcsőzgettem az 1155-ös rendszer tetejére hozzá illő hűtővel és alaplappal, most már nem nagyon fogom cserélgetni... Max még valamikor cserélek egyet Ryzenre, ha jön valami jó ajánlat. Bár az meg egy új rendszer lenne, ahol megint lehetne lépcsőzni.. Ehh, nehéz döntés.
Szerk.: Mondjuk most nézem, hogy kb. 3 éve vettem egy 8g-os MX-2-t, és már csak úgy az 1/5-e van meg vagy annyi se. Ja, azt még hozzátenném, hogy tesómmal ketten fogyasztjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi11
csendes tag
Ezért osztottam meg ezt a kis meglepi élményt.
A vizes cucc többnyire design ellem a házikóban, szépen is mutatott az tény, de sajnos a funkciója nem volt nyerő. Sőt, ez még tuningolva se volt.
Ugyan ezt tapasztaltam a hűtőpasztáknál van MX-4-em. Tesztek alapján azt írták, hogy a Thermal Grizzly Kryonaut hú de faxa, nálam a tesztekben azonos eredményeket produkáltak sőt, mintha az MX-4 1-2 fokkal jobb is volt.[ Szerkesztve ]
-
-
Tengri
senior tag
Köszönöm a választ!
Minimális tuning mellett (már ha annak minősül ha 4,5 GHz-ra húznám a procit) melyik lenne ajánlott?[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
pigatt
őstag
Képek vannak már. [link]
De már azon gondolkozom, hogy lemondok az m.2-ről, fontosabb lesz majd a hatékony CPU hűtő a 9900k-nak, mint 2-3-4 sec boot gyorsulás, System driveként máshol nem nagyon tapasztalnék gyorsulást szerintem. Meg arra a környékre nem nagyon hiányzik majd még egy ilyen melegedő alkatrész.
És, lehet én értek valamit rosszul, de hogy tuti ne legyen félreértés, ilyen elrendezésre gondoltam.i9 / 4080 / 32"
-
Beretvás
veterán
Azért ennyire nem kell hanyatt esni a D15 től, túltolod a témát már. Mondom ezt D15 tulajként. A ventilátorai valami förtelmesen szarok. Még ha csak egyik kerregne de mindkettőnek borzalmas motorzaja van, és maxon vállalhatatlanok. TY 141-esek vannak helyettük és mérföldekkel jobbak.
-
F_Gergely
őstag
Miert? A pure rock kb fele olyan nehez mint az arctic, illetve a pure-nek alu talpa van az arctic-nek meg telibe rez az egesz (legalabbis kepek alapjan).
Teljes fordulaton mindketto 25 decibellel szol tehat ebben azonosak.
De a suly illetve a talp az AC fele huz nalam.
De erdekel a te allaspontod is miert ez. -
pigatt
őstag
Szia!
Átgondoltam a dolgot és mégis csak hajlok a D15 felé A15 chromax.black.swap ventikkel fehér sarkokkal , a gyári barna ventiket meg eladnám. Kérdés, hogy Fractal Design Define R5 Blackout Edition házba befér-e G.Skill Trident-Z ramokkal?
Van erről valami tapasztalat?
Köszi!
i9 / 4080 / 32"
-
F_Gergely
őstag
130 mm fer el max benne, ahogy neztem. (Leirasban magasabbat irtak, ezert gondoltam hogy elfer benne a meglevo).
Mas markat tipust nem ismerek, az AC teljes nema volt nulla hangja volt, tehat csak ilyen huto johet szoba. A hutott proci egy i7es cpu.
A haziko egy Cooltek G3 HTPC haz. -
pigatt
őstag
Én elhiszem, hogy az a legjobb, de ezeket színeket sose bírtam, nagyon nem, se a Noctua barnát, se a Viper sárgát, fekete-fehér Fractal Design témára van összeépítve a konfig. Hogy stílusban passzoló legyen én inkább Venturi HP14-PWM-et tennék rá, de így már lehet, hogy jobban megérné inkább a kompakt víz (Kraken X62, vagy X72), mert az NH-D15 ~30-35k, 2x Venturi HP14 ~12-15k.
Szerinted?
i9 / 4080 / 32"
-
Szabikaa20
őstag
Utálom a konzolokat!!! Azokkal nem lehet játszani.Volt Xbox360-an,de el is lett adva.A PC az PC...Szeretek vele dolgozni,mármint az osszerakás részével,variálható.Nekem az egér+billentyuzet combo jobban bejon mint a karok.Na meg nem csak játékra kell a PC,azért néha más is lesz rajta dolgozva.
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Komolyan nem értem, mi a péknek akarsz vele ~6000Ftos ventiket vetetni..? Kis túlzással házat előbb vennék ekörül, mintsem egy ilyen régi felsőtáposat pimpelgessek, ráadásul eredmény nélkül kb., mert nem lenne érdemben jobb a helyzet, csak moddinggal max.
De ez már nem a topik témája. -
Szabikaa20
őstag
Ha már működni fog a rendszer kipróbálok odatenni egy 12cm ventit,ha jobb lesz akkor veszek oda valami normálisat.
Egyébként van elöl,hátul és oldalt is...Csak az oldalsóval az a baj,hogy 25mm vastag és nem tudom becsukni a házat a proci hűtő miatt.De ma mértem és van ott 18mm hely szóval egy 12cm/15mm vastag ventit veszek oda.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest