Új hozzászólás Aktív témák

  • Domonkos

    Ármester

    válasz Dester31 #58903 üzenetére

    Par gondolat:
    - Nem csak a kapcsolonak van nagy szerepe a billentyuzet hangjaban. Persze egy clicky kapcsolos billentyuzetnel nem lesz valoszinu hangosabb semmilyen mas kapcsolotipussal szerelt billentyuzet, ellenben az ugyanolyank kapcsoloval szerelt billentyuzetek is tudnak nagyon maskepp hallatszani. Hangeroben, tonusban, mindenhogy.
    - En a szoftverre nem fektetnek egyaltalan hangsulyt. Billentyuzethez (a billentyuzet funkciokhoz) egyaltalan nem kell, amihez meg szukseges, ahhoz vannak jobb 3rd party megoldasok. Vilagitas? Max ha DIY vonalon vagy, mert senki nem tud ertelmes PWM-et implementalni es ez brutal zavaro tud lenni.
    - USB: egy hub vagy a monitor oldalaba dugos megoldas jobb. Egyreszt nem limitalja a valasztekot, masreszt jobb teljesitmenyuek.

    Tovabba - bar ez mar csak szemelyes preferencia, de szerintem mind jobb otlet, mint az elterjedt megoldasok:
    - Nem kell dedikalt hangeroszabalyzo/mediavezerlo, ha jo helyre (pl egy uj retegre) tudod mappelni ezeket a funkciokat. Ahogy mar nagyon sokszor kifejtettem, ugy a retegvaltas sokkal konnyebb, gyorsabb es pontosabban ismetelheto, mint a kez atpozicionalasa. Amit lehet, azt uj retegre kell rakni a home-row-hoz kozel. Extra (fizikai) billentyuk pont ezert is feleslegesek; es nagyjabol barmi mas ~40% felett.
    - Gombonkent cimezheto RGB. Ne! Meg semmi hasonlot se! A billentyuzet elkepesztoen esetlen kiviteli periferianak hasznalva. Egyreszt hasznalat kozben hulye helyen van (a periferiaban), masreszt meg a megjelenitheto informacio mennyisege nagyon csekely. Egy a kepernyo sarkaban levo HUD-dal sokkal jobban jarsz.
    - Pozicionalas: Ha nem tudsz vakon visszatalalni alaphelyzetbe, akkor vagy rossz a kiosztasod vagy csak tul sokat mozgatod a kezed. A tavol eso funkciokat "hajtogasd be szoftveres retegek segitsegevel" a betuk fole! Kurzormozgato billentyuk, numpad, mediabillentyuk, stb. mind mehet kozepre.

    Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Új hozzászólás Aktív témák