Új hozzászólás Aktív témák

  • Dester31

    tag

    Sziasztok! Bocsánat, nem olvastam végig az összes kommentet, de hátha tudtok célirányosan segíteni.

    A barátnőm panaszkodik, hogy hangos a billentyűzetem. (Cherry MX Blue, nem csodálom, szerintem is hangos, de hát ezt kaptam régebben, ez van.) Elgondolkodtam rajta, hogy lecserélném (a billentyűzetet, mielőtt még... :D).

    Cherry MX Brown kapcsolós vagy ennél halkabb mechanikus billentyűzetet vennék, de két gondom van: egyrészt nincs tapasztalatom másik kapcsolótípussal, nem tudom, melyik mennyire csendes, egyedül a Brown és a Blue van meg. (Youtube összhasonlító videókon túl vagyok.) A másik gondom, hogy a Das Keyboard kínálatán túl nem igazán ismerem a piacot, főleg nem az egzotikusabb/ritkább márkákat.

    A jelenlegi blue keyswitches billentyűzet egy Razer Blackwidow Chroma, de nem vagyok megelégedve vele. Ha épp olyan szögben találom el valamelyik gombot (zömében a DELETE gombot szoktam), akkor simán lerepül a keycap. A másik billentyűzetem egy Das Keyboard 4 Ultimate, az hibátlan, imádom, a cégnél használom, és oda nem kell háttérvilágítás, sőt.
    Kinek mi vált be?

    Van 1-2 követelmény részemről:
    - ne legyen a bal oldalon makróknak oszlop (eltéved a kezem, nem tudom megszokni)
    - legyen gombonként címezhető RGB
    - mechanikus legyen (nyilván)
    - legyen hangerőszabályzó
    - USB 3.x passthrough nagy előny
    - hogy US vagy EU kiosztás, mindegy
    - Brown keyswitch már viszonylag halknak számít (meginterjúvoltam a hölgyet), szóval Brown vagy annál halkabb játszik.

    Alapból vennék Das Keyboard 4Q-t vagy 5Q-t, de érthetetlen módon ezeken USB 2.0 portok vannak (pedig már a bő két éves Das 4 Ultimate-en is USB3 van), másrészt ahogy olvastam, nem eléggé okos a szoftverük.

    Minden tanácsnak örülnék. Elsősorban SAJÁT vélemény érdekelne, mert papíron és marketingszövegben minden jól mutat, de az nincs ott a marketingszövegben, hogy le tud repülni a keycap normál használat esetén - ugye értitek. :) Köszi előre is.

    Des

Új hozzászólás Aktív témák