Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
iscsu
tag
Van Nikonra is, bár csak futólag volt vele szerencsém (röviden összefoglalva itt).
-
iscsu
tag
válasz MrChris #100524 üzenetére
Ha már kéznél voltak, akkor csak a hecc kedvéért: M1X + 40-150 + SC2. A G9 + 100-300 kisebb, és 60 dekával könnyebb...
-
-
iscsu
tag
válasz forceberg #98179 üzenetére
Hivatalosan nem.
Visszafelé kompatibilitással nincs tapasztalatom; nekem PL6-ban a BLS-5 helyett ment a BLS-50, de egyrészt ezt a táblázat is írja, másrészt ez itt most irreleváns .
-
iscsu
tag
válasz yle_greg #98029 üzenetére
A gyújtótávolság az gyújtótávolság, ugyanannál az obinál nem fog változni, ez a lencserendszer fősíkjának és fókuszpontjának a távolsága.
Ami miatt ez az egész crop/ekvivalensgyutáv/szorzó sztori van, az az eltérő szenzorméret. Az első képen látható bal oldalt egy FF-re tervezett, jobb oldalt pedig egy kisebb szenzorra tervezett, kisebb képkört vetítő, de ugyanolyan gyújtótávolságú objektív vetített képe. Látszik a képkivágáson, hogy a látószög adott szenzornál és adott gyújtótávnál ugyanolyan.
Az "FF ekvivalens gyújtótávolság" pedig úgy értendő, hogy pl.: egy 50mm objektív kisebb szenzorú gépen (második képen a kékkel keretezett) olyan képkivágást ad, MINTHA FF szenzorú gépen egy 70mm objektívet használnánk (második képen a jobb alul jelölt "ekvivalencia").
(A képeken APS-C a kisebb szenzoros gép, 1.6x a "szorzó", de ez a lényegen nem változtat.)Ha valahol tévesztettem, valaki szóljon.
És most menjünk bele a rendszerek közti rekeszérték, DOF, ISO és tömeg-energia ekvivalencia témakörbe is...
-
iscsu
tag
válasz bence007 #96182 üzenetére
Csináltam anno egy kis felmérést (én is rendeltem már tőlük), elvileg nincs gond.
Viszont épp out of stock, és itthon meg megy a PRO akció. Nézz rá; ha csak a váz kell, szerintem találsz valakit , akit esetleg csak az obi érdekel... -
iscsu
tag
válasz DarknessHope #96015 üzenetére
Azt az adaptert én nagyon tervezem beszerezni (van a családban Nikon, és van obi amit szívesen felpróbálnék a vázamra), de szerintem megvárom, míg lesz EU warehouse-ban, vám nélkül.
Én ennyi tapasztalatot találtam vele, az alapján egy próbát megérhet:
https://www.dpreview.com/forums/thread/4495330 -
iscsu
tag
válasz aginor #95927 üzenetére
És itt is az összehasonlítás. (A heti lottószámokra nem szeretnél kíváncsi lenni? )
-
iscsu
tag
100-400mm RW teszt. Szép nagy darab...
-
iscsu
tag
válasz Lassú Víz #95856 üzenetére
Ah, tényleg, az eredeti hsz-t elolvasva érthető. Figyelmetlen voltam.
Tehát akkor, hogy meglegyen egy helyen: bizonyos mértékig minden kisebb OM-D váz együtt tud működni a stabis obikkal (12-100, 300, 150-400); viszont teljes 5 tengelyes Sync IS csak a nagyobb vázakkal (M5II, M1...), valamint 7.5 FÉ -nyi stabi csak az általad írt párossal van.
-
iscsu
tag
válasz Lassú Víz #95841 üzenetére
Az E-M1 is tuti tudja. A 300/4 oldalán is jelzik, hogy "Sync IS is available on the E-M1, E-M5 Mark II, PEN-F, E-M1 Mark II, E-M1X and E-M 5 Mark III.".
Mondjuk érdekes kérdés, mert a firmwarefrissítéseknél az van írva (az E-M10-nél, és a kisebb vázaknál), hogy:
"You can get the effects of rolling stabilization from the IS function of the body, along with the effects of image stabilization from the IS function of the lens." -
iscsu
tag
válasz aginor #95808 üzenetére
A premiumságot a kinézetre / termékvonalra értettem.
A méret- és súlyparamétereket őszintén szólva nem is olvastam, de most keresgélem az állam. Nagyobb, és nehezebb mint a PL 100-400... , gyakorlatilag a 300/4 mérete. A sötét mondjuk relatív, a PL100-400-nak is f/6.3 a vége, ezzel meg gondolom legalább lesz SyncIS.
-
iscsu
tag
Premiumnak tűnik a 100-400mm f/5.0-6.3 IS; és ezek szerint az egyik új gép az E-M10IV lesz.
-
iscsu
tag
Francba amúgy, nem esett jól a hír, pont a hetekben lett teljes az álom (mínusz a fixek) obisor nálam, és pont most agyaltam vázfejlesztésen (csak növesztenem kellene még egy eladható vesét).
Ezzek kapcsolatban kérdeznék is, biztos van itt olyan, akinek volt M1.1, és M1.2-re (.3-ra, X-re) lépett: C-AF, C-AF tracking terén én vagyok a gyenge láncszem, ha repülő madaraknál totál esélytelen vagyok? Komolyan, MF + peakinget használva kb. 2-3x akkora a sikeres képek aránya. M1.2 (.3, X) esetében vajon érezhető az előrelépés? A teddpróbárá-ban lesz nálam egy M1.3 a hétvégén, legkésőbb akkor meglátom , de ha én vagyok az ügyetlen, akkor jobb lenne számítani rá. -
iscsu
tag
válasz totálkezdő #93202 üzenetére
-
iscsu
tag
Urak!
E-M1-hez vásárolnék garikiterjesztést, kicsit kapkodva, mert a 2 évem kedden lejár (a kiterjesztett nem, de nem egyértelmű számomra a szövegből, hogy meddig kell regisztrálni). Aki vett már ilyet (esetleg ha a Mintabolt itt van köztünk ) az meg tudná mondani, hogy webshopból véve ilyenkor elektronikus formában vagy kaparós sorsjegyként kapja az ember a kódot? Mert ha utóbbi, akkor kérdéses, hogy megjön-e keddig.... -
iscsu
tag
Cserébe az árbeli diffi egy modern 500/4 vagy 600/4 teléhez képest akkora, hogy szerintem irracionális lenne, ha ugyanazt várnánk el tőlük. És mégis, azt kell mondjam, hogy ez egy bitang jó obi, a fentebb említett nyűgök egy kivételével (iszonyat CA már a legkisebb ellenfénynél is) az objektív fizikai méreteiből fakadnak, amik viszont meglennének a modern tesóknál is.
De persze lehet, hogy az MX-en fog lakni, valami jóféle ff filmmel.
-
iscsu
tag
válasz totálkezdő #91800 üzenetére
Őtonnasága egy SMC Takumar 500mm F/4.5.
(Vicces darab, még nem régóta vagyunk kapcsolatban, de már látom, hogy vannak nyűgjei.) -
iscsu
tag
válasz Speeedfire #91784 üzenetére
M42 mindkettő.
-
iscsu
tag
válasz Speeedfire #91589 üzenetére
És akkor már két helyről is megkapja az ember a bs dumát, hogy:
"With regard to your inquiry. Please be kindly informed, that our logistic department will contact the courier company for your order delivery issue. We will inform you once we got any updates from the courier." -
iscsu
tag
-
iscsu
tag
Egy ideig volt fantáziájuk, aztán feladták.
-
iscsu
tag
-
iscsu
tag
Urak,
a lenti csíkokat mi okozhatja? A vázban lévő geometriaitorzítás-korrekció (ezt vajon hogy írom le helyesen... ) mellékhatása lenne? A jpegen nem látszik, véletlenül vettem észre amikor a kontraszttal játszottam. Eredetit nem tudok mutatni; voltam olyan hülye, hogy nincs RAW.
(A beillesztett kép szét van gyalázva, itt a cél az volt, hogy a kérdéses jelenség minél jobban látsszon.) -
iscsu
tag
Akksi témához, kicsit összeszedetlenül:
E-M1-et eleinte csak gyári akksival használtam. Mikor meglett a markolat, vadásztam bele két használt DSTE-t, azokkal kb. fél évig nem volt semmi gondom. Utána a hideg idővel jött két alkalommal egy zárakadós sztori, ami a második alkalomnál az utángyártott akksit kivéve maradt abba*. Épp hosszabb utazás előtt voltam, nem akartam rizikózni, a váz garanciás, beküldtem, visszakaptam, azóta az az akksi nem volt a gépben. Helyette vettem egy zöld Patonát (ha már a dupla USB-s töltő miatt kifizettem a szállítást ), azzal ilyen bajom még nem volt.
Viszont mivel most a töltők használhatósága miatt olvasgattam, a következőkre jutottam (E-M1 / BLN-1):
-az utángyártott akksikat a töltőik 8.4V-ig töltik (DSTE, Patona), a gyárit a gyári 8.7V körülig
-a gyári töltő nem tölti egyik utángyártottat sem
-az utángyártott töltő tölti a gyári akksit, de csak 8.4V-igAz utángyártott töltőről levéve az új Patona 8.39V-ot, a két régi DSTE akksim 8.38 és 8.17 Voltot produkált. El tudom képzelni, hogy utóbbi gyengébb, és a záras hülyeség neki plusz a hidegnek volt köszönhető. *Viszont mivel a hibát nem igyekeztem reprodukálni, biztosra nem akarom mondani. Az is lehet, hogy zárhiba volt, mások a DSTE-ket boldogan használják évek óta, a Pana lehet, hogy megint más, szóval YMMV, a fenti csak egy sztori, amivel elment másfél perc az életedből.
-
iscsu
tag
Na, kiitöltöttem én is a kérdőívemet, mert meghozta ma a futár a 12-40-em.
26 nap után Indítottam egy PayPal dispute-ot, amire persze nem válaszoltak, de aznap eljutott a DPD-hez a csomag. Ami meg persze átszaladt vele a kontinensen 3 napon belül.
Ott rohadjon el az egész kommunikációs osztálya az eGlobalnak ahol van. Bár, az ó'csóságnak ez az ára. -
iscsu
tag
Nagy-nagy köszi idáig mindenkinek. Hozzátettem a HDEW-et, és csináltam beírós egyebet is.
-
iscsu
tag
Urak,
Obit rendeltem az eGlobaltól 17 napja, és egy hete azt olvasom minden nap a saját kamutrackingjükön, hogy "We apologise for the delay, we are following up your order to get it delivered to you as soon as possible.", a dpd tracking meg "Order information has been transmitted to DPD.".
Itt ahogy láttam, sokaknak nem volt baja; viszont a trustpilotos reviewokat viszonylag könnyű röhögés nélkül elolvasni. Gondoltam csinálok azért egy mini statisztikát, mielőtt nekifutok a PayPal claimnek.Full anonimra csináltam, tökre megköszönném, meg minden ilyesmi, hogyha kitöltenétek. Ha esetleg más márkatopikban is tudtok olyat, aki rendelt, akkor akár terjeszthetitek is.
Ha valaha is személyesen találkozunk, minden kitöltő a vendégem egy sörre.Köszi.
-
iscsu
tag
Eglobalnál járt már valaki úgy, hogy a saját tracking oldalukon a következő jelent meg?
"As customs has been unable to offer us a sensible result timeframe we will be issuing a replacement for you. Please continue to check this page."
Teszem hozzá: a saját trackingjük elég véleményes, mert ha az URL-ben átírod a tracking számot, akkor is ugyanaz fog megjelenni... mondjuk nem nagy tétel és PayPal - szóval annyira nem aggódok, de azért na.Más: csak bevittem a hülyéskedő záras E-M1-et a Mintaboltba, el is ment szervízbe (@Studi: majd leírom, mi lett).
Olyan szomorú, hogy a kedves ügyfélkezelésen és segítőkész hozzáálláson manapság meg kell lepődni, mindenesetre itt ez megvolt; egy hatalmas plusz pont nekik! (Pedig nyitás előtt pár perccel toltam be az ajtót... ) -
iscsu
tag
Én is nagyon reménykedek, hogy erről van szó. Most visszanéztem a videót, amit csináltam, és pirosban van az akksi. Bár nálam ott volt a vázban a fullra töltött gyári is, szóval érdekes, hogy magától nem vált át...
Mindenesetre ha ennyi, akkor én elfelejtettem az utángyártott akksikat egy életre. Majd veszek óccón gyárit.
@Sleek: Volt enyhe szél, és szállingózott a hó. Accuweather szerint talán -6-8 volt a RealFeel.
Szoktam hagyni mindkét irányba akklimatizálódni, a hátizsákból kb. fél-egy óra séta után került elő, szóval nagy különbség nem volt. Páralecsapódás meg inkább fordított irányban (hideg->meleg) jellemző. Ráadásul több oldalon szakadó esőben is tesztelték az E-M1-et gond nélkül (mondjuk én azt semmi pénzért nem csinálnám).Csak a gond van ezzel a sok villannyal, nálam meg a Prius kis akksija nem szereti a hideget, mostanában az dobott vagy kétszer hibakódot indításkor...
[ Szerkesztve ]
-
iscsu
tag
Hát... pedig ma -5-6 fok alá nem nagyon ment nap közben, és elvileg freezeproof a váz (vagy legalábbis "-10 to 40°C (at operation)").
Ha jól emlékszem, néha jelen van a Mintabolt; remélem olvas: járt már Nálatok ilyen tünettel (panasszal) gép?
[ Szerkesztve ]
-
iscsu
tag
Urak, következő a gondom:
E-M1 mkI másodjára játszotta azt, hogy fent-/megakadt a zár. A teljes tünet először (november, 7-8 fok, kint) úgy nézett ki, hogy 20-25 perc használat után, exponál kimerevedett fehér EVF, kb. fél mp után lefutó zár, és képet nem rögzített a gép. Ki-bekapcsra elmúlt, aztán egy-két expo múlva újra előjött, ezért inkább elraktam. Otthon némi akklimatizálódás után elővéve semmi gond nem volt, azóta is vígan használtam - igaz, csak beltérben.
Ma viszont kinti, 2-3 fokos környezetben kb. öt perc után megint kezdte. Hasonló tünetekkel, mint tavaly, de most egyszer még az is előfordult, hogy kattogni kezdett, amit csak a kikapcs oldott meg. Most viszont 3-4-szer is rápróbáltam, a végén már bekapcs után egyből kezdte. Visszakerült a táskába, fél óra után elővéve megint jó volt, aztán pár perc után megint kampó.A millió dolláros kérdés: létezhet, hogy régi, 3rd party akksi miatt történt ilyesmi? A markolatban DSTE volt, a vázban Oly. A fenti hiba után ma kínomban kikaptam a markolatban lévőt, és utána folyamatosan használtam a gépet. Fél órán keresztül semmi baja nem volt, akármit csináltam vele (különböző záridők, ki-bekapcsok, stb.). Értelemszerűen ki fogok menni tovább tesztelni, de hátha futott már bele valaki ilyenbe.
Pláne kerülget az ideg, mert külföldi gép, és bár EU-n belül, hivatalos forgalmazótól származik de nem tudom mennyire lesz egyszerű kör a gari.
-
iscsu
tag
Az egyik FB-s csoportban 360e-ért magyar garis, bontatlan (nyeremény) E-M1.2 (meg egy 300/4), hátha valakit mozgat a dolog.
Szerk.: bocs, ezt a csencselősbe szántam.
[ Szerkesztve ]
-
iscsu
tag
válasz scarabaeus #87565 üzenetére
Nekem van egy (még innen, talán Studitól boltolt) 12-32-m, ami mindkét típushibán túlvan, azaz pofára is lett ejtve, és a zoomgyűrű is feladta. Utóbbi kétoldalú ragaccsal lett gyógyítva, idáig olyan jól, hogy még meg sem mozzant. Előbbi eredménye meg egy kis kitört rész a frontgyűrűből, ebbe meg tekertem egy 37->52 átalakítót, abba egy UV-t, és mindenki boldog - ti. a tubus pont 52mm, becsukva olyan minha gyári lenne.
A minőségén a fentiek semmit sem rontottak. Azt bánom, hogy az anno vele egy hirdetésben lévő GM1-et nem vettem meg, egy olyanra azóta is vágyok sétálósgépnek... -
iscsu
tag
Urak,
kérlek segítsetek nekem beárazni egy jövő júliusig garis PL6-ot! VF-2-vel meg egy plusz akksival, esetleg 12-50-el hirdetem (de szerintem látta mindenki itt és irányjelzőn is).
Vagy reális az ár, csak jelentkező nincs?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Politika
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest