Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Stauffenberg #92360 üzenetére

    Úgy látom, te az androidos appot használod Panasonichoz, akkor kiegészítem ezt az iOS változat tapasztalataival, én azt használom.

    1. RAW fileokat nem lehet átvinni ios alatt se, megjeleníti őket az appban, de jelzi hogy nem átvihetők.

    2. A csatlakozás itt úgy működik, hogy a telefon érzékeli a fényképezőgép SSID-jét (én wifin csatlakozok, GX80), rácsatlakozik, és utána ha elindítom az appot, akkor kb. azonnal (nagyon gyorsan) kiírja, hogy csatlakozva vagyok.

    3. Ha a fényképezőgépen bármit megnyomok, az az esetek jó %-ában rossz hatással van az appra, és a kapcsolatra.

    4. Az operation in progress-t itt is kiírja.

    5. Amit a leggyakrabban használok a geotagging, "jól" működik, de nagyon furcsa logika szerint. Nem kell, hogy csatlakoztatva legyek a fényképezőgéphez, elindítom az appot, gps, elindítom a log-olást, majd amikor nap végén végeztem, akkor csatlakozok a fényképezőgéppel a telefonhoz, leállítom a gps logolást, ekkor megkérdezi, hogy törölje-e a gps logot, erre igen-t kell nyomni, majd ezt követően (!) átküldi a fényképezőgépre az adatokat és betageli a képeket.
    Itt lehet rontani, ha bármi (bármi!!! pl. bejövő telefonhívás, ami azért egy telefon esetén nem ritka) miatt megszakad a kapcsolat, akkor vagy elvesznek a gps adatok, vagy - nálam ez gyakoribb ilyenkor - duplikálva lesznek meg a memóriakártyán a képek (nem raw+jpg, hanem ha csak raw, akkor minden kép 2 raw). Gondolom, hogy úgy tageli be a képeket, hogy készít egy másolatot az eredetiről, amibe beleírja a gps adatokat, és az eredetit törli, és olyankor szakad meg valami, amikor még nem törölte a régit, de már másolta az újat.
    Nagyon lassú a képek gps címkézése, olvastam hogy más gyártóknál ez úgy megy, hogy bluetooth-on kapcsolatban van a telefon és a fényképezőgép, és azonnal úgy menti a gép a képeket, hogy benne van a gps pozíció. Ez sokkal jobb megoldás lenne, a fenti időalapú későbbi összemásolás (azaz tkp. úgy működik, hogy beállítja az app a fényképezőgép óráját a telefon órájához, és úgy rendeli hozzá a későbbi másoláskor a gps adatokat a képekhez, hogy az adott időpontban készült képhez hozzárendeli az akkori aktuális gps pozíciót) egy utólagosan megvalósított szükségmegoldás szerintem (úgy veszem, a semminél több).

Új hozzászólás Aktív témák