Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz vond #92359 üzenetére

    A mobil app át tudja húzni a RAW-t is? Nem sokat próbálgattam, hamar feladtam, szerintem botrány béna és ellenintuitív a Panasonic alkalmazása, lassú és nyögvenyelős a csatlakoztatás is.

    Eleve attól kifaszolok, hogy az app indításakor rögtön feljön egy homokórázó popup, hogy éppen keresi a kapcsolatot, de ez az esetek 100%-ban nem talál semmit, akkor sem ha korábban már párosított eszközök keresik egymást, ezért már eleve a popup is azt írja, hogy léccike zárd be az üzenetet (WTF?) és manuálisan keresd meg egy másik menüben a kamera SSID-t (WTF?). Akkor egyáltalán mi a bánatért kell feldobni, főleg miért kell 20 másodpercig kötelezően, bezárhatatlanul kerestetni vele kamerát, ha aztán feljön egy üzenet, hogy nem is így kell, hanem egy másik menüben manuálisan? Ha a kamerán belül a kapcsolódást kiválasztva konkrétan megadod az eszközt amivel párosítani akarod, akkor sem megy, csak ha telefonon manuálisan csatlakozom a gép Wi-Fi-jéhez.

    Jó oké, ezt megcsinálod, aztán elkezded áthúzni a fotókat, ki is írja, hogy RAW + Jpeg, de másolásnál csak a Jpeg jön át, sehol nem találtam beállítást arra, hogy a RAW-t is áthúzza.

    A távvezérléssel sem vagyok kibékülve. Ha a gépen bármilyen gombot megnyomok, akkor felugrik egy fél kijelzőt eltakaró popup üzenet (biztonság kedvéért elsötétülő háttérrel), hogy éppen a géppel babrálás történik, köszönöm, én csinálom, tudok róla. Ennek biztosan örülnek azok, akiknek a kijelző nem szembefordítható, de a mobilt használnák vakupapucsba rakva képernyőnek (jó a G80-on ez nem téma, de ez az app van minden másra is). Az expozíciós beállítások piszkálása sem olyan egyszerű, mondjuk csavarod az ISO-t és erre feljön egy külön menü, amit nem a beállítani kívánt értékre rányomással, hanem a telefon saját kilépés/visszalépés gombjával lehet eltüntetni. Meg vannak olyan gombok kipakolva, amikről fingom sincs mit csinálnak, az app sem árulja el mire jó (például az ugráló ember gombról fogalmam sincs mire jó, feljön vele egy újabb popup és valaminek az érzékenységét lehet állítani benne 1 és 5 között), sem elnevezése nincs a funkciónak, sem pedig leírása.

    Hogy aztán még szarul is néz ki és a 8 évvel ezelőtti kifejezetten gázos Android kezelőfelületét veszi alapul a UI, az meg már egy külön történet, nem érdekelne ha legalább működne rendesen, de egy rakás hasmenés az egész.

    A Fuji alkalmazására is sokan köpnek savat, de a Panasonic simán alulmúlja szerintem. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák