Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezdő
Használd egészséggel!
-
-
fattyu
veterán
Ugyanez a vas van a mac minimbe ami az itthoni privát használat 100%át adja. teljesen élhető.
melós gépem pedig air de 16 giga rammal.élhető a 8, de érezhető a 16 előnye sajnos itt is. ettől még totál használható
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
M1? Tényleg nézhetetlen. Elsőnek azt hittem a királyi egyesről írsz majd.
A gép jó választásnak tűnik.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
-
hapakj
senior tag
Üdv a klubban Nekem is ilyen van több mint 3 éve. Azóta nem kapcsoltam ki
-
-
vadkörte
addikt
M2-es - 16/512 - Mini-t vettem otthoni munkagépnek. Egy Intel Core i5 6600 32GB asztali PC-t "váltott". Első Apple gépem (ha a döglött akkus iPod nano-m nem veszem), egy pillanatra sem bántam meg. (egy nagy teljesítményű PC sem lett volna olcsóbb)
Laptopban a 8/256-os M1 teljesen jó, persze attól függ mire használod. Xcode-ban fejleszteni, FinalCut-ban egész estés soksávos videókat vágni, sokezer soros telemakrózott többszörösen egymásba ágyazott Excell táblákat kezelni nem biztos, hogy ez az ideális.
Minden másra bőséges erőtartalékai vannak, az ARM (Silicon) meg aszkéta éhezőművészÜdv. V. Körte
-
effendi2
tag
Nálunk van otthon Inteles (MBP A1707 16GB) és M1-es is (MBP A2338 16GB), és bár kívülről mint két tojás, de nagyon más kávéház a kettő. Az intel procis hangos, lassú, sokat fogyaszt (=gyorsan merül), az M1-es néma csöndben elmegy egy hosszú munkanapot is.
Örökké akarok élni! Eddig sikerült...
-
Privát gépet privát vackokra használok. Internet, fórum, szöveg- és táblázatszerkesztés (erre egy iPad is bőven elég), Youtube és filmek (ehhez viszont nagy monitor van a gépre kötve).
Munkára (grafika, kiadványszerkesztés) van(lesz) külön gép, két monitorral, wacom táblával stb.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
lugosi
MODERÁTOR
Király gép ez! Majd tedd már be, hogy milyen kábellel, milyen monitorra van kötve. Egy tölteni tudó külső monitor szerintem nekem is tök jól jönne. Csak hely nincs neki az asztalon, azt még logisztikázni kéne.
-
Húha! Ez egy 40" ultra wide (21:9) monitor, ami nálad lehet csak állítva férne el
Most is erre van kötve a laptop, csak két tyúkbéllel: a gyári töltőkábel plusz egy display port. Ezt a kettőt szeretném összevonni egy type-c 4k videó, power delivery madzaggal.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Használd egészséggel!
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz Lalikiraly #15 üzenetére
Mondjuk én tovább tervezem megtartani, mint te szoktad
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
zseko
veterán
Hát én itt megtévedtem... azt hittem az M1 tévéről lesz szó
Bár nem vagyok Apple-s, azért az a 'tűrhető' ár érdekelne[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
-
yanna
addikt
Nálam betalált a cím az biztos.
-
hapakj
senior tag
hja sokan drágálják az Apple-t, de ezt a build quality-t, teljesítményt, akkuidőt és csendes működést egyszerűen csak ők tudják letenni ennyiért az asztalra.
Még szerintem 500-ért sincs rossz árba, főleg, hogy a Snapdragon Elite X-es cuccok is ennyiről indulnak, sokszor ventilátorral.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Tegyük már hozzá, hogy az Inteles időkben is retek drágák voltak és akkoriban pont nem a halkságukról voltak híresek, nem is passzoltunk, épp emiatt.
#11Syl, Turbo Boost Switcher Pro
Ez mindent is felülír vagy valamiféle illuzió az irányba, hogy az user irányít? Lehet 0 RPM-et beállítani? Működik-e úgy, mint egy ThinkPad Fan Control? -
hapakj
senior tag
Szerencsére az már 5 éve volt, s tökéletesen megoldották önállóan a problémát.
Akkor tényleg gázak voltak a gépek, de ez nagyrészt az Intel bénázása volt, hogy istennek se tudja fejleszteni a gyártástechnológiáját. Azóta az a cég ott tart, hogy a TSMC-be gyártat és megveszi a Qualcomm
-
hapakj
senior tag
Hja illetve az első generációs M1-es apple Silicon cuccok, olcsóbbak voltak mint az inteles társaik, mint pl a Mac Mini vagy Macbook Air. Gondolom szándékosan nyomott áron adták, hogy terjedjen a platform.
A Mac Pro vonal viszont nagyon erőltetett ezzel a Apple Siliconnal. Mintha már csak presztízsből létezne. Valszeg ezért ragadt meg M2 Ultra-n meg vezették be a Mac Studiot -
Nem ismerem a ThinkPad Fan Control-t.
A Turbo Boost Switcher, ahogy a neve is mondja a CPU Turbo Boost funkcióját kapcsolja le. Automatán, igény szerint. Pl. ha a venti túllép bizonyos fordulatszámot, a CPU túllépi a beállított hőmérsékleten stb.
Fordulatszámot nem tud szabályozni, azt a gép firmware-ből végzi. 1700 RPM a minimum és valahol a végtelennél van a max. 2500-3000-nél már elég süvítős hangja van.
Ha egy alap Inteles Minin elindítasz egy HandBrake videóátkódolást, akkor kb egy perc után rá kell rakni a gépre egy téglát, vagy a Révai nagylexikon egyik kötetét, különben felszáll, mint a Falcon-9.
Na ehhez képest az M1-es Air venti nélkül gyorsabban kódol és a ház alja csak langyi.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
vadkörte
addikt
Keress egy hasonló teljesítményű és építési minőségű ARM alapú laptopot és vegyél hozzá egy dobozos W11-et (és keress hozzá ARM kompatibilis programokat). Mindjárt nem tűnik olyan drágának a MacBook...
#25 Syl
M2 Mini-n (16GB) a Handbreak-kel kódoltam egy folyamatban 10 DVD-nyi anyagot MP4-be. Mellette futott az Affinity Publisher és a Photo (könyvet tördeltem meg fényképeket szerkesztettem), a Firefox 8-10 tab-bal, valamint a VLC (zenét hallgattam).
Kussolt és nem akadt meg... A Macs FanControl-lal rákukkantottam a hőfokokra valahol 90°C körül jártak a magok, a fordulatszám meg 2500rpm-en. Manuálisan felhúztam maximumra - 4670rpm??? - na akkor a hangja is megjött de a hőfokok 70-75°C között álltak be.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
-
-
jpuskas83
csendes tag
Én a napokban váltam meg a 2020-as Macbook Pro-tól (M1/8GB/256GB/13), de nem azért, mert bármi gond lett volna vele, a hétköznapi felhasználában simán hozta azt a sebességet, amit az új Macbook Pro M3Pro CPU-val. Persze nem hajtottuk agyon, nem futott rajta 30 docker container, sem 4k video vágás, de általános használatra tökéletes és szerintem még sokáig az lesz, túl nagyot gurított az Apple az M1 CPU-val
-
hapakj
senior tag
-
hapakj
senior tag
Hja az NPU eléggé meggyorsult az A17 Pro-ban. Gondolom már készültek az AI feature-ökre, de már az M4 is hasonló megoldást kapott.
Az az érdekes, hogy tablet és macbook vonalon minden Mx chippel szerelt cucc megkapja az AI feature-öket, szóval azért "gyengébb" teljesítménnyel is megoldható.
Van egy olyan sanda gyanum, hogy köv gen "low end" termékek, mint a basic iPad vagy iPhone SE az A16 SoC-vel fog kijönni, 8GB rammal és Apple Intelligence supporttal.
Így nem maradnak ki az innoatív funkciókból, de az érzés meglesz, hogy a drágább termékek azért jobbak. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Battlefield 4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ford topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest