Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
-
Muerte68
addikt
eeaa
nekem volt G3-nem tudtam megszokni a képét és elég melós volt az utómuka-az oly jpg viszont egyből jó volt
Mondjuk nekem pld a sokaknak nem tetsző Sony szinek is jobban bejöttek[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
topikk
senior tag
A Panasonic obikra van az Olympus-hoz hasonló Tedd próbára lehetőség?
-
Studi
veterán
válasz topikk #81153 üzenetére
Igen, kicsit korlátozottabban, de van ilyen nekik is.
-
Muerte68
addikt
EM 10-hez honnan érdemes pótakkut rendelni,és milyet?
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
topikk
senior tag
-
hegyitaho
tag
Sziasztok,
Nem találtam csak laptop táska topicot, vannak ajánlott táska márkák/modellek omd em10 mk2 + 3-4 obi slotnak? Az egyik Olympus-os egész szimpi (cbg-6) de több mint 20k, gondolom ismertek hasonlót féláron.
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
válasz hegyitaho #81160 üzenetére
Nem túl pörgős, de itt a fotós táska topik.
-
domedee
senior tag
válasz hegyitaho #81160 üzenetére
Amazon Basics fotóstáskák van hátizsák/válltáska. Laptop/tablet zsebbel és anélkül is. Jó árúak, nekem van kettő is (háti/váll).
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
nikkor
aktív tag
Sziasztok. 4 éve off d5100-at használok (18-105, 40/2.8, kb. 39000 expo), de gondolkozok váltáson. Teleobi (70-300) vásárlás kapcsán vetődött fel a m4/3, mint opció (gyakori fókusz problémák a dslr-eknél).
Általános használat esetén - család, utazás, túrázás - mennyire jó választás a Pana G6 + 14-140 f3.5-5.6 páros? Ez most a Medikernél 214.900. Olvastam, hogy a 14-140-nek a 2. generációja ajánlott. A Mediker ajánlatában ez van? A G7 drágább, de megéri az árkülönbözetet a G6-hoz képest? Miben jobb?
Azt tudom, hogy video készítésénél mennyivel jobb ez a rendszer, nincsenek fókuszálási problémák, jobb a jpeg, hallottam, milyen jó már a kereső. Flickr-en nézegettem képeket, nem rosszak iso 3200-on sem. Ezen kívül miben lennék előrébb a Pana-val, miben nem? Dslr fórumban pl. a külső vaku opciót emlegették, mint m4/3 hátrányt. Ezzel mi jelenleg a helyzet?
Nyilván ki fogom próbálni, de mennyire jó a fogása pl. az 5100-hoz képest?
Van valami típushibája? Milyen a mo-i szervíz?
Mennyi a garancia obira, vázra?
Tudtok ajánlani video-t, ami bemutatná, mi tud az evf?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
A zoomolás csak motorral történik, ill. mindegyik obi power zoom lens?
A 14-140-nek közelről fényképezésnél (nem makro) mennyi a legjobb leképezési aránya?[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz nikkor #81163 üzenetére
Egy-két dologra válaszolok, aztán a többiek kiegészítik, hogy mi a G6-tal a tapasztalatuk.
A Canonhoz és Nikonhoz rengeteg 3rd party (főleg kínai) gyártó készít kedvező árú (30-40.000 Ft) TTL és HSS képes rádiós vezérlésű vakut, illetve kioldót, míg MFT-re jelenleg 1 ilyen van. Ez legfeljebb akkor jelent hátrányt, ha profi fotós vagy, vagy nagyon komoly szinten akarod űzni a vakuzást. Az MFT vázakhoz is lehet többféle TTL és HSS képes vakut vásárolni (használt Olympusokat, meg Meikét kifejezetten jó áron), amíg a vázon hagyod, tudja amit a két nagynál, csak szűkebb jóval a választék. Vázról eltávolítva viszont csak optikailag vezérelhetőek (nem mindegyik), és nincs dedikált TTL/HSS képes rádiós vezérlő - kivéve a Nissin Air 1, ami most jött ki MFT rendszerre, és az új i60 vakuval együtt már szerintem tud mindent, ami elvárható. Idén várható, hogy egy-két olcsóbb kínai gyártó is kijön MFT kompatibilis, TTL és HSS képes rádiós kioldóval, úgyhogy meg fog szűnni ez a hátrány (ami a hobbi fotósok 99%-át amúgy se érdekli szerintem, vagy amúgy is manuálisan állít vaku fényerőt, nem használ TTL-t).
Vannak villanyzoomos objektívek a rendszerben, de a többség nem az.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Annyit szerintem nem ér meg, elég öregecske gép, fotózásra biztosan nem vennék G6-ot. Amúgy nagyon jó mindenes, jó videóban, 2,5 évig volt nekem. Fotóban viszont pl Oly EM10 jobb nála.
Panának tudtommal két motoros zoomja van X Vario PZ jelöléssel 14-42 és 45-175.
Inkább G7-re voksolnék, bár minden ár kérdése, most kicsit magassak, egy év alatt mintha inkább felfelé mentek volna... ezért aztán a használt garisakat nézném.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Az nem valami jó ár. G6 + 14-140-II-t megjelenése után nem sokkal vettem 550 GBP -100 GBP cashback = 450 GBP-ért, ha jól emlékszem.
Fókuszálás: CDAF van PDAF helyett, tehát álló témákra pontosabb, ellenben mozgó témák követésével gondban van, ott többet téveszt.
Vaku: a felszerelésed és a nézett obi alapján motoszkál egy kicsit bennem, hogy tényleg lényegi szempont-e ez, használsz remote vakut? Oly FL36R / Pana FL360 (ugyanaz) kellemes árban van (25-35k között kifogható használtan), tud HSS-t és remote vakuként is működik, viszont nem rádiós, hanem optikai kioldással.
Ha videó is fontos szempont, akkor jó választás valamelyik Pana, ha belefér, akkor inkább az újabb, 5-tengelyes stabis vázak szvsz (inb4 Mazsi-rant), a stabi hosszabb záridővel alacsonyabb ISOt tesz lehetővé. Ha a videó mellékes, és nem kell időjárás-állóság, akkor szerintem az EM10m2-k alig használtan nagyon jó árakon mennek, arra rá egy 14-150 ha nem akarsz obikat cserélgetni, vagy a kit 14-42 mellé Pana 20 és Oly 45 két kiváló obi, amivel belekóstolhatsz a fixek világába.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Dolphin
tag
Sziasztok!
Keresek Panasonic GX80-hoz DMW-BLG10E akksit! Gyari, Patona vagy DSTC erdekel leginkabb, noname egyaltalan nem. Akinek lenne elfekvobe, kerem jelezze.
-
nikkor
aktív tag
A Pana 14-140-ből a f3.5-5.6 az I. verzió és a 4-5.8 a II. verzió?
Melyik jobb: a Pana 40-140 II. vagy a Zuiko 40-150?[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
Most olvasom, hogy az o-md e-m10-ben nincs af finomhangolás, összehasonlítva a két nagyobb testvérrel. M4/3-ban miért kell af finomhangolás? Azt hittem, erre csak dslr-ben van szükség.
-
nikkor
aktív tag
Melyik jobb kombináció: Olympus OM-D E-M10 14-150 II, vagy Panasonic Lumix DMC-G7 + 14-140? Ezek aktuális ajánlatok. Feltételezem, hogy a pana a II. verzió, igaz a hirdetésben nem láttam leírva a fényerőt.
-
.mf
veterán
válasz nikkor #81175 üzenetére
Nézd,
1.) Nem kéne kétpercenkénti hsz-ekkel floodolni, 5 percen belül még az előző hsz-hez hozzáírhatod
2.) Kapcsold ki a write-only módot és olvasd is el, amit írtunk. Ezt a kérdést már megválaszoltam, 3 éve 450 GBP-ért vettem ugyanezt, amikor még friss volt. Most már kifutott gépként még drágábban szerinted jó üzlet?
3.) Az EM10m2 vs G7-et is megválaszoltam már, neked kell eldönteni, hogy döntően csak fotózol, vagy a videó is szempont-e.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Muerte68
addikt
+1 ahogy már töbször is leírtuk ha főleg fotó Oly-ha videó Pana
AF finomhangolás csak tükrös gépnél kell-ott nagyon kellene de a belépő gépekből korrekt módon kihagyják -Tükör nélküli rendszerekhez nem kell.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Reggelt!
Urak, ha expo után a "kérem kapcsolja ki és be a kamerát" fogad és akku/memkari ki be sem segít, szervíz a következő állomás?
-
eeXaa
addikt
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
80hun ..."A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!".... Persze hogy eszembe sem jutott
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borderlands 3
- PlayStation 5
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen autót vegyek?
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik