Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
válasz MrChris #81052 üzenetére
Van 30 macro, ami sötét is (f3,5) meg nem is túl jó. De ott a Zeiss Touit 32f18, meg FE is akad a 28f2 ami nem elvetemült nagy, persze nem mft szemmel nézve, meg Batis 25, persze azt már bűn APS-C-re tekerni. De a Sigma 30 is natív af üveg. Persze ettől egyik se ekv 40. Na azt pont nem lehet kihozni. Összerakható Sonyra 30, 32, 38, 42, 45, 48, 53 natív af üvegből, de 40 pont nem. Meg persze akkorából sem, mert az egy marha pici üveg.
De ez mit bizonyít? Ezt a dolgot már nagyon el kellene engedni. -
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #81053 üzenetére
Azt bizonyítja, hogy a 20-as mégis elég egyedülálló objektív az ekvivalens 40-esek között, már csak azért is, mert más rendszerben ez a gyutáv valamiért kimaradt, pedig sokan preferálják az 50-essel szemben. Márészt a kiváló minőségével, méretével és árával is eléggé kitűnik még a normálok közül is. Kissé túlzás azt mondani hogy sok van belőle, nálam alapobi, ha lesz pl Fujiban is ilyen akkor azon nagyon el fogok gondolkodni...
-
csurgoi
aktív tag
Tudom hogy visszatérő téma, de nincs időm visszakeresni.
Melyik a pengébb ezek közül:
Olympus M.Zuiko 14-42
Olympus M.Zuiko 12-50 vagy a
Pana 12-32 ?
A 12-50-es helyett ajánlanak egy 14-42-es palacsintát, megéri a csere szerintetek?https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
Lassú Víz
addikt
válasz csurgoi #81056 üzenetére
Nem. Képileg nem jobb vagy alig, csak kisebb. De bukod a makró módot, a 12-es nagylátót és az időjárás állóságot. Ha zsebgéped akarsz összerakni és kapsz hozzá automata objektív sapkát is, akkor el lehet rajta gondolkodni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
pandur99
aktív tag
válasz csurgoi #81058 üzenetére
Nekem van mindkettő, és a 12-32 szemmel láthatóan (nem csak pixelkukkolva) élesebb. Ha ez az egyetlen szempontod, akkor ezt válaszd. Bukod ugyanakkor a felsőbb tartományt, ami sokszor jól jön. A 12-50 sem rossz, és ha van módod és kedved javítgatni, szinte ugyanazt az eredményt elérheted.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Már több, mint 2 órát szántam rá az életemből, úgyhogy nem bírom tovább, és kérdezek: E-PL1-nél lehet, hogy nem tudja az élőkép követni az expozíciós változásokat? Pl. ha rekeszelek, nem mutatja, mennyivel változik maga a kép, ugyanez záridőnél, stb. Egy barátom használja a gépet, és élete első MF obiját vittem neki tegnap, de a bemutatáskor egyszerűen nem jöttünk rá, hogy hol kell ezt beállítani - ha lehet egyáltalán. És az nagy segítség, ha nem kell folyton próbaexpókat lőni, amíg jó lesz a kép...
Előre is köszi a segítséget!
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz tailor #81060 üzenetére
Csak emlékezet alapján, mert a PL1-esemet a Helios-szal lenyúlta a fiam.
Kapcsold ki az Éjszakai felvétel vagy Live view boost módot a menüben, és tedd a gépet is M állásba! Az info gombbal meg kell tudd jeleníteni az expo adatokat, és ott a gép mutatja, hogy az aktuálisan beeső fény az adott záridő mellett hány EV értékkel tér el az általa ideálisnak gondolttól. De a fentiek kikapcsolása után szerintem a kijelző is fog sötétedni/világosodni. Ha valamennyire automata módot szeretnél, akkor használd az A módot. A stabi meg elég harmatos, de annak is meg kell mondani a rajta lévő objektív gyújtótávolságát, ha használni akarod.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
félisten
Sziasztok!
Pana GH3 AF sebessége hogy viszonyul egy mai középkategóriás Canon / Nikon rendszeréhez?
Rendezvényeken használnám sokat kevés, fel-fel villanó fényeknél és hasonló össze-vissza fényviszonyoknál.
Állókép és videó egyaránt.Kössz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Mit értesz az alatt, hogy tudom-e, hogy mit csinálok?
Rendezvényen kis fénynél kiszámíthatatlan mozgású témákat szeretnék fotózni.
Ezen kívül szeretek madarakat fotózni, nem ritkán repülés közben.Azt pl. nem szoktam tudni előre, hogy merre fog repülni a madár, de azt, hogy kb. mit szeretnék látni a képen.
-
eeXaa
addikt
-
félisten
Kössz!
Igen, szeretnék gépet venni, miután eladtam a Sony/Minolta DSLR/SLT szettemet.
Eddig a Canon és az MFT rendszer a befutó. Előbbi az AF, optikai kereső, és a végtelen obi választék miatt, utóbbi pedig a Oly/Pana átjárás és a jó videó minőség miatt.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Ha aktívan videoznal, akkor GH3/4 mellett nyugodtan elfelejtheted a Canon-t. Csak a mftszenzorkicsimertazapscsokkalnagyobb himnuszt mantrázók vesznek videóra Canon-t a GH3/4-gyel szemben.
Tisztelet a kivételnek, aki valóban racionális érvet tud felvonultatni a rendszer mellett videózás tekintetében.
Most már a GH4 is elég userfriendly árban van. Nem muszáj a 3-at erőltetni.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
félisten
Sacc/kb. 70% állókép, 30% videó.
Amire szükségem van, az a gyors és pontos AF kevés fénynél, és gyorsan mozgó témánál - madár, állat, gyerek.
Az MFT rendszer a mérete miatt is vonzó, mert eljön az idő, amikor család mellett fogok fotózni, és nem lesz elfogadható a nagy méretű szett.
Szívem szerint egy E-M1 mkII-t vennék 12-40 és 40-150 PRO-val. Csak ugyebár 1,4 misi nem az az összeg, amit ilyesmire el tudnék költeni.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
hito
nagyúr
-
istvan170
aktív tag
Megjött a Pana 25 1.4. Itt van előttem a fix 20, 25, 45, meg egy 9-18. Kettőnél több obit nem akarok, megy a tili-toli. A 45 biztos megy. Elég sokat használtam, kicsit meg is untam. Nem fog hiányozni szerintem. Ha mégis, akkor is inkább vennék egy Sigma 60-at, érdekel, hogy milyen. A 20 volt a favorit hurcibálós, de a 9-18 is nagyon bejön sétálósnak. A mérete is elfogadható. Viszont fényerőtlen. De ehhez a látószöghöz kint nem valószínű, hogy hiányozni fog a melységélesség. A pana 25 a nagy kakukktojás. Eszméletlenül jó képi világa van, rendben a sebessége, de szembeköp a méretével. Ezért váltottam, ehhez a rendszerhez a kis optikák passzolnak. Igazából a 20 fog hiányozni, azzal szinte mindent meg tudtam oldani és nagyon kellemes méret.
-
Mercutio_
félisten
válasz istvan170 #81076 üzenetére
Nagy a 25/1.4?
Ha a méret ennyire fontos miért nem néztél fotókat hogy mutat az általad használt vázon?
Amúgy meg ott a Pana 25/1.7 az bár méretben azonos, de könnyű közel fele a súlya az 1.4-nek így a legkisebb váz se orrnehéz vele.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
Nekem is tetszene, ha meg tudnám fogni rendesen az A7 vázat pl. egy nagyobb telével is. Még az A7 II széria nagyobb markolata is kicsi az én kezemhez. Ezért nem keresek kisebb olympus-t az E-M1 helyett, hanem Pana GH sorozatból akarok választani.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Biztos bugyuta kérdés, de: az e-shutter használata esetén miért lesz szemmel láthatóan élesebb a kép? Gondolok valamire, de inkább nem írom
Bici: az egyik legjobb fogású gép a GH3/4. És egy remek kis 20/1.7-tel kifejezetten jól mutat
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
istvan170
aktív tag
válasz Mercutio_ #81078 üzenetére
Megnéztem persze, hogy mekkora. Inkább a súly, ami zavaró. Főleg a 20-as meg a 45-ös után. 25/1.7 nem jött szóba, mert igazából hozzám az ekv. 40 közelebb áll. A Leica a fényerő és képminőség miatt került képbe.
Nagyon jó kis obi, benne van a plusz, amit mondanak róla. Még kicsit használom, aztán majd eldöntöm mi legyen.
Ma jó idő volt, inkább kint múlattam az időt a 9-18-cal meg a 20-szal. Rendben van a 9-18 nagyon - jók a színek, éles - de nagyon hiányzik a mosoda. A nyitómechanizmusa is zavarba ejtő. Nem olyan mint a 20, hogy csak lekapom a fedelet és lövök. A képeket visszanézve is vesztésre áll a 9-18. Persze tudom, hogy kicst alma-körte a dolog, de a fix kompaktsága és a képek milyensége nagyon azt mutatják, hogy a 20 maradni fog. Melette pedig nem használnám a zoomot.
Viszont, ha megmarad a 20, akkor a 25/1.4 hasznossága igen kérdéses.
Pedig valami kell a gyermeket fotózni, ami kevesebbet hezitál, mint a 20. -
MrChris
nagyúr
válasz istvan170 #81085 üzenetére
Már letettem arról hogy a 20-ast lecseréljem, nagyon jó látószög és ha nagyon muszáj tudok picit kroppolni. Még beltérben is tudok vele egész alakost fotózni, éppen elfér. Minőségre meg jobb mint a 17 vagy a 25/1.7/1.8. Aztán ott van a kedvező mérete, súlya és ára. Csak a sebessége miatt keresgéltem helyette mást, de több van a mérleg másik felén.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Ez még nem vót asszem:
SLR Magic 8mm f4
$349 pénz.Drónra van szabva, meg nem túl fényerős, de árban és fényerőben közel van a Samy halacskához. Remélhetőleg optikailag is, és akkor jó vétel lehet. Főleg, hogy szűrőzhető, és rektilineáris.
Végre beindult valami, jönnek az UWA fixek.
-
Mercutio_
félisten
válasz istvan170 #81085 üzenetére
Gyermek és dinamikus mozgás esetén én inkább videóznék, bár egy idő után sok "végpont" belőhető ahol rohangálás közben is megáll 1 pillanatra a gyerek, oda elég a 20-as, vagy kicsit távolabbról.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Kicsit off lesz. GX80 + mellé egy ilyen memóriakártya.
Az első ~500 képnél minden szép és jó, utána elkezdenek belassulni a dolgok.
Expo, kép ment a kártyára, visszanézném és 3-15! másodpercig kb semmi nem történik. Vagy az élőkép nem jön, csak feketeség, vagy rögtön látom az elkészült képet, viszont nagyítani nem tudok másodpercekig. Kártya töröl és újra minden szép és jó.
Kukázzam, nézzek egy új kártyát helyette?
Hasonlót adott elő egy Sandisk ultra 8Gb micrsd-val is anno. -
istvan170
aktív tag
válasz Mercutio_ #81088 üzenetére
Igen, megy a videó is természetesen. Mondjuk, ahhoz szívesebben veszem kezembe a GoPro-t, valahogy azon sokkal egyszerűbb az egész. Ott aztán a látószöggel sincs baj, hogy valami ne férne bele (nyilván torzítás dögivel van). Állítgatni se nagyon kell semmit. A végeredmény is egész tűrhető. Igazából a legjobb videókat azzal csinálom, pedig teljesen másra vettem
De időnként próbálkozok az e-pl7-el is videózni. Igazából a 20-al az is elég jó, de autofocus ugye nem jöhet szóba, a manuál meg azért elég macerás, elég hamar kikerül a síkból a gyermek. Aztán vagy sikerül utána állítani, vagy nem. Viszont a stabi nagyon durván segít a videózásban, néha szinte egészen professzionális snittek lesznek. -
topikk
senior tag
-
Muerte68
addikt
válasz szaby_gyerek #81095 üzenetére
jól csinálja,olyan dolgokat művel vele amit az ember nem is gondolna hogy meg lehet tenni
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
félisten
Sziasztok!
Olympus vázak tudnak valamit kezdeni a Pana lencsék stabilizátorával?
Illetve van bármilyen limitáció Oly (E-M**) váz esetén, ha Pana lencséket veszek?
(Mint pl. fordított esetben, hogy a DFD csak Pana-Pana felállásban műxik.)Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Kössz! Egyszerre nem műxik a kettő?
Nem E-M1 II-t akarok venni, hanem M10, vagy M5-öt, és inkább a régebbieket. Még a PEN is szóba jött, de még alaposabban utána kell néznem a fícsöröknek.
Alacsony áron szeretnék belépni a klubba, úgy, hogy azért ne kelljen sok kompromisszumot kötni.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Üveggömb van valakinek otthon?
LUMIX G H-FSA100300, LUMIX G H-FSA45200 mikor várható?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest