Hirdetés
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- EAFC 25
- Marvel Snap
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kingdom Come Deliverance - Túl a 8 millión
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arn
félisten
Az eszaki fenyre en is kivancsi lennek, amugy akkor mennek olyan hidegbe, ha nagyon muszaj inkabb korbeutaznam a mediterraniumot ketszer (mongy hajoval megkerulni a foldkozi tengert es kikotni minden jo helyen europaban, afrikaban es a kozelkeleten - ahol nem lonek).
Svedorszagbol egyszer eleg volt, a szomszedok hasonloan erdektelenek szamomra. Majd ha minden mast lattam a vilagon.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
Az anyagi részén kívül módfelett érdekelne a történet, de sajnos az előbb említett okok miatt nem megy (qrvaházfelújítás). Pedig imádom északot, a csillagokat, az északi fénytől valószínűleg seggre esnék, meg csak összehoznánk pár olyan beállítást, ami valamennyire egyedi. No mindegy, marad a Báger, az pár kilométerre van
arn: nekem való hely lehet, öt év után tavaly költözéskor kábé 2 szomszéd nevét tudtam a tizennégyből
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz madgie #55207 üzenetére
En csak a szembe lakoet tudom nyolc ev utan, de hat nem is haverkodni mennek oda, hanem egyszeruen baromi jo kiulni pl palmaban az arab kertbe, es vmi jo mediterran kajat enni. Mert fozni azt eszakon se tudnak. Amugy egyutt elni keptelen lennek vmi latin nepseggel, de azt el kell ismerni, hogy tudjak elvezni az eletet, es nyaraskor nekem ez hianyzik (+sok tortenelmi latnivalo).
Ahol szar az ido, ott jol elhetsz, ahol jo, oda jo menni nyaralni. Nem kell osszekavarni a dolgokat, mint ahogy sokan teszik mostanaban.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #55203 üzenetére
A kereső amúgy hogy jön ide ? Ezzal élvezkedtem, hogy OVF után EVF .. De amúgy pont ez fogott meg a legkevésbé.. láttam ami kell és jónapot. Az arcfelismerő funkció - méghozzá a teljes képen - nagyon klassz, a szemeket "vigyorjel +i" módban úgy lövi, hogy a közelebb esőre fókuszál, na ez csak komolyabb "tárgytávolság" - eltérés esetén volt így, amikor már legalább 45 fokban volt hozzám képest a modell feje, de ez a legkevesebb, pillanatok alatt átkompózik a közelebbi szemre, ha netán a hátsót fogná be...
Ami számomra megdöbbentő, hogy ez a szaros 75 fix már 1.8 fulltágon is akkorát karcol, hogy úristen. Kit kell ahhoz lesz*pni, hogy fullframe-en is elérhető legyen ilyen üveg ? (Az OTUS-ban nincs AF ugye).
Nagyon baba kis masina, ma megnyúzom ismét.
(Aztán kerítek valahonnan egy Fuji X-T1-et kipróbálni).. -
törölt tag
válasz madgie #55213 üzenetére
Freddy-vel priviztem pár sort, gyanítom, igazad van. Vágyom valami újra. Semmi értelme tükrössel, ökör megapixelekkel dobálózni, ha egy normális borotvát képtelen lőni az ember, mert vagy a fázisalapú fókusz megy néha félre, vagy az üveg gyenge, vagy a tükör berázza a vázat. Nem is beszélve arról, hogy tegnap a modellem padon ült és a kihajtható kijelzővel levittem pillanatok alatt az Oly-t talajszintre és onnan fotóztam fel, húúú mennyire más perspektíva. Egy tükrös tankkal eszembe nem jutna lehasalni oda vagy akármi hasonló.. a kis Oly kihozza a kreatív állatot az emberből
A Fuji iso-ja nagyon tetszik, rohadt jónak tűnik a szenzor. Meglátjuk, próbálgatok most ezt-azt, más jelöltem már nemigen van. Kár, hogy a Sony A7 széria nem nyújtja azt a makulátlan, ultratiszta képminőséget fullframe milc létére, mint egy hagyományos FX Nikon váz. Úgy értem, pixelkukkolva. Az A7 iso teljesítménye a 24 megapixelével kb. ugyanaz, mint a D800 36-ja. Ami égő a Sony-ra nézve, szerintem..
Az Oly meg borzasztó, hogy .. teljesen felesleges vele raw-t is lőni, csak törli az ember. Auto WB módban is olyan szinten tökéletesek a jpeg-ek, amiket kiköp, hogy ránéz az ember és "hmm, oké" .. Uninstall Photoshop és mehet a kép a NAS-ra megőrzésre, vagy nyomdába.
Na majd lesz valami.. Érlelődök egyelőre, nem hajt a tatár..
-
Novics
senior tag
Jól van na! Nem is gondoltam, hogy nem az van fent...
Köszi!
Tájképezni, nagylátónak milyen elfogadható árú natív üveget érdemes nézni? Ezeket a Sigmákat ismeri valaki? Láttam irányjelzősön, és nem olyan megveszekedetten drágák. Persze egy 20 f1,7 jobb lenne de hát...[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Rum.cájsz #55217 üzenetére
A ZD 70-300-at is "lesigmázták", de valahogy a Zuiko jobban ott van a szeren amikor a lencsék készítéséről van szó, és ugyanabból az elrendezésből is jobb végeredményt hoz ki mint a Sigma. Volt szerencsém Studi Sigma makró objektívjét próbálni E-M1-en. Az AF mint a reumás csigáé, és nagy meg nehéz.
A 75-ös tényleg nagyon jó, ha nem hiszed vidd el egy hétre próbára. Ráadásul a DOF nem minden, olvasd el mit írt Eperkutyus pl. a kreativitásról. Bár ha a név kötelez, akkor neked középformátum alatt nem is szabadna keresgélniA mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Studi
veterán
válasz Novics #55219 üzenetére
Párat lőttem velük Photoexpon sebtiben, ha este rámdobsz egy mailt, akkor tudok küldeni pár RAW-t. A 19-estől nem voltam hasraesve, semmi extra, igaz nekem van most 17-esem, volt már 17/2.8-am, 20-asom. Nem rossz üveg, de inkább tennék hozzá még egy 20-ast, és vennék egy 20-ast.
A 30-as viszont jó. Pixelbuzuláshoz nem értek, de a képek, amik készültek vele teljesen rendben vannak, szebbek a színei, nyitva is élesebb.
A 60-ast sajnos nem láttam még élőben, pedig azt jól össze tudnám lőni az Oly 60/2.8-al. -
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #55222 üzenetére
A ZD 70-300 egyértelműen Sigma, ott nincs kérdés. Ettől függetlenül egy egész használható objektív, de a Zuiko képminőség nekem a 40-150/3.5-4.5-nél kezdődik.
A Sigma 105-öt meg egy éjsötét kocsmában próbáltad, az tényleg nem az ő terepe. De napfénynél az az obi nagyon rendben van, ha lenne eladó példány lehet, hogy megremegne a kezem. Ha meg Sigma 150 lenne eladó, akkor biztos nem haboznék. (tudom, pár hónapja hirdette lenan a Zuiko 150/2-t, de a kocsimat azért nem adnám el. ) -
Tin_Shield
őstag
-
|AP|
veterán
-
Studi
veterán
válasz #40935168 #55215 üzenetére
Ez is egy egész friss vélemény, hasonl témában, mint amit te vizsgálsz.
A7 mint rendszer elhasal, ha AF üvegeket szeretnél használni rajta. Jó a váz, de nincs mit rátekerni. Vagy adapterezed rá a régi AF minolta üvegeket, de akkor a méretbeli előny nagyrészét el is bukod egyből.
Fuji kiforrott, szintén remek jpegekkel, és szintén remek üvegekkel.
Ha van a közeledben Pana GH3, akkor talán azt is érdemes lehet kipróbálni. A DSLR-like forma és a kihajtható-forgatható kijelző talán jobb ergonómiát hordoz magában, viszont stabi nincs benne.
-
Rum.cájsz
tag
válasz Lassú Víz #55222 üzenetére
A leSigmázást nem rossz értelemben írtam, mert vannak igen jó lencsék a régi időkből is. Eperkutyus a minőségre írta, hogy van é FF-en a 75/1.8-hoz hasonló. A mérettel mindenki tisztában van.
Próbáltam már 75/1.8-t a múltkor az oly mintaboltban amikor az e-m10-t is. A többi minőségi mini-obihoz képest nagynak találtam, viszont tényleg parádés a rajzolata. Pontszerű fényforrással tesztelgettem 3 modellt, ez is közte volt.
A nicket fantázia szülte, semmi több...
Amúgy FF-ről jönnék ide, a DÖGömet már eladtam és most olvasok, hozzászólásokat, véleményeket, teszteket... -
Novics
senior tag
Hát ezek inkább drágák nekem, mint nem. Max egy 17 2,8 használtan.
Tin_Shield
A Pana 14-42-je jobb, mint az Oly-é?
Az a gond, hogy nem kéne a Pentax árát egyből üvegekbe feccölni, viszont ez az Oly üveg engem nem győzött meg. Mondjuk tájazni még elmegyek ha nem sötétben érek haza, mert otthon kreatívkodni a 1,7-es fém, üveg Pentax után... inkább ne!
Tervben úgyis az van, hogy ha marad, akkor jön hozzá valami jó kis régi ruszki fényerős fix, aztán azzal lehet állatkodni.Viszont láttam itt az Aprón - jegelve van - egy Fuji X-E1-et 80-ért, és hát jah... piszkosul bejön az a külső, meg nem is mondanak azért rosszat a Fujikról, és a különbözetből már - szűken - egy 18-55 is kijöhet. Viszont Fuji használtpiac itthon szinte nulla, ahogyan én látom.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Studi
veterán
válasz Novics #55233 üzenetére
Mazsi átnyergelt Fujira, így most ott van a nagy árcsökkenés.
Pollainak is: 20/1.7-et legutóbb 65-ért láttam hirdetve, ha jó állapotú, az megér annyit. Úgy fogalmaznék, hogy a mostani felárát az Oly 17/1.8 nem éri meg, ahogy korábban is írták: a képszéleken gyengébb a 20-asnál, középen azért rendben van. A látószöge viszont nekem jobban bejön (igaz van mellette 25-ösöm), és a kiköpött képek "atmoszférája" is. Én is újra a 17-est venném.
-
titán
Ha Pana géped van, akkor szóba sem jöhet az Olympus kitobi, hiszen abban nincs stabi. Ha meg Olympusod van, akkor nincs értelme a Pana kitobinak, az árkülönbség nem jön ki, a Pana 14-42 II rajza szerintem semmivel sem jobb, mint az Oly 14-42 II-é.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tin_Shield
őstag
Igazság szerint nem tudom, pár napig volt nálam egy Oly kitobi eladás céljából, korrekt kép, kb. ennyi maradt meg róla.
A Pana 14-42II pár hónapja megvan, a keszthelyi képeimet nézegettem, pár éve ugyanott Nikon 16-85VR-rel lőttem hasonlókat. Azonos gyutávon körberöhögi ez a kis műanyag gyösz a Nikont.
Kb. egy árban mozognak, a Pana kicsit drágább, de általában van hozzá napellenző. -
-
titán
válasz TayRol #55228 üzenetére
Az a gondom a 17-essel, hogy egy nagylátótól (ahogy nagy a dof, éles a háttér) azt várom, hogy leborotválja a szenzor összes pixelét. Ez a bajom az összes MFT nagylátóval, beleértve a 12/2-t, 14/2.5-t, 15/1.7-t. Valahogy ez nem sikerül ebben a rendszerben igazán. A legnagyobb látószögű, fényerős, teljes képen éles obi a 20/1.7. Nagy kár.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tin_Shield
őstag
válasz schawo #55239 üzenetére
Nekem nincs bajom a 12-essel, egyik objektívem sem volt jobb (sőt!) ekv. 24-en (Nikon 12-24, 16-85, Sigma 10-20).
Tudom almát a körtével, de APS-C nem volt (és talán most sincs) fényerős fix, m43-ra meg -amikor vettem - csak ez volt és a 12-50.
9-18-at nem akartam, APS-C zoomokkal való próbálkozásaim megmutatták, hogy nem megy nekem az ultranagylátó műfaj.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #55215 üzenetére
vegyel fenymasolot ennyi penzert ott is kapsz jo obikat...220e 135 f2, de 300e-tol mar a 85 1.2-ok sincsenek messze hasznaltan. hatter? volt, nincs
ejjel betevedtem megint a flickr 85 1.2 poolba...mas vilag az az obi.
troll out[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
-
m3ss
veterán
válasz Freddy76 #55245 üzenetére
sztem minden topicban bazmegoltam mar az af-re de ki tudja, lehet a piros csikos obik jok..remelem, egyet akarok
azert enyemek szirszar obik...35 nem is usm. 50 1.4 az, de vmi kezdetleges valtozat vagymi..85 meg nem rossz af teren..de bokeht ha osszehasonlitom 85 1.2-vel, vagy 85 1.4g-vel...
na mind1 en mar tudom mit akarok. 16-28 2.8, 35 1.4 art, 50 1.4 art, 85 1.2...ezt osszerakom vmikor, bezarom magam a lakasba 3 napra, ellovok 5e kepet dokkolohoz, tesztabrahoz aztan 1 evig 1.4-nel szukebben 1 expot nem fogok csinalnihttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
.mf
veterán
Igen, ez a gond, itt állunk a következő nagy változás küszöbén, de még mindig csak várunk, hogy belendüljön. Aztán ha még a Canikontax közül valamelyik ki is jönne végre FF milccel, onnan még mindig 1-2 év, mire az első gen hibáit kijavító második modell is megérkezik, 2-4 év, mire legalább addig eljutnak, hogy már ne legyen annyira foghíjas az obipark (legyen legalább a fix-triumvirátus (35, 50, 85), kitzoom mellett fényerős alapzoom és telezoom, valamint fényerős UWA és középhosszú tele fix).
Mire ezt a kört lefutják, még azt se tartom kizártnak, hogy a Sony FE-re third-partyban megjönnek a jó üvegek: Sigma fixek, Tamron zoomok. Legjobban annak örülnék, ha az Oly gyártana egy sor FE Zuikot, majd utána kijönnének egy FF OMD-vel. Vagy mégjobban annak, ha a FF dinamika-tartományát, színmélységét, színzaját sűrítenék egy m4/3 szenzorba. Meg meg *csör*... affene, a nagy álmodozásba felborítottam a bilitFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Lassú Víz
addikt
"Vagy mégjobban annak, ha a FF dinamika-tartományát, színmélységét, színzaját sűrítenék egy m4/3 szenzorba."
Ezt nyilván nem lehet. Illetve ugyanakkora pixelmérettel lehet, ami az FF szenzor felbontásának negyede. És ha fejlődik annyit a szenzor technológia, hogy utóléri a mai FF-et az FT szenzor, hát majd fejlődik addigra az FF is, hogy ismét hátrányban legyen.
Nem az a kérdés, hogy tud-e ugyanolyan jó lenni mint egy FF vagy nagyobb szenzor, hanem, hogy tud-e elég jó lenni neked.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest