Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
Majdnem írtam, hogy 100-as van, de B+ : " 10-30-100 már van "
Na többek között ezért is mondtam az előbb, hogy fotósnak, túrázónak nem érdemes fotós-túrás ajándékot venni. Még saját magunknak sem tudjuk azt megvenni, ami jó lesz (Megszámolni sem tudnám hány táskám/tokom van)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
|AP|
veterán
válasz hegyimorc #55452 üzenetére
nem azért van ennyi, mert kerestem az igazit Mindet használom.
A 10-est hol asszony használja kis kompaktnak, hol övtáskára fűzve pénztárca, kulcstartóként.
A 30-as övre fűzve tökéletes a GM1+12-32-nek, így szinte mindig nálam van.
A 100-as meg akkor, ha több obi is jön, meg egyéb cuccoknak is kell a hely a táskában.Egyébként most olyan tokot keresek ami övre fűzhető, de kényelmesen el tud benne férni a gép mellett mondjuk egy pénztárca, vagy telefon is. Így került képbe az 50-es.
A másik megoldás valami nagyobb övtáska, amit kibélelek, de még erre sem találtam meg az igazi megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
Nekem mind az igazi, csak alkalomtól függően mást viszek magammal
Volt egy Kata neoprén övtáskám, arra érdemes rákeresni, lehet, hogy jó lenne. (Pontosabb típust nem tudok mondani fejből, de szerintem nincs túl sokféle, talán csak egy ilyen övtáskájuk volt)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Lassú Víz
addikt
válasz Schanyee #55446 üzenetére
Ezen a túrázás dolgon sokat agyaltam korábban. Kiindulási feltétel az volt, hogy túrázáskor van nálam hátizsák aminek a vállpántjain van fül, és van övpántja. Kerestem egy olyan fotós top loader táskát aminek van övbújtatója és vállpántja is. A fotós táskába elfér egy markolat nélküli m43 gép a 14-150-es obival. Van két oldalzsebe tartalék akku, lenspen, MCON-P01, 9mm-es body cap számára. Egy kicsi és könnyű állvány a hátizsák külső oldalzsebében kényelmesen elfér. A fotós táskát először a hátizsák övére rögzítem, majd a rövidre állított vállpántot átfűzöm a hátizsák vállpántjain lévő füleken és rákapcsolom a fotóstáskára. Amilyen macerás felszerelkezni, olyan rohadt kényelmes menet közben. Nem húzza le se a nyakam, se a gatyám, nem himbálódzik ha előre kell hajolni, pikk-pakk előkapható és elrakható a gép. Menet közben mindkét kéz szabad, túrabottal is lehet menni hosszabb távra.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
madgie
titán
Bár ezer éve nem hádéereztem, de ingyé' megéri. Tőccsétek, két napig még él.
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni hogy melyik választás lenne jobb egy kezdő de lelkes fotósnak a
Panasonic GF2 vagy a Panasonic GF5 esetleg ha lehet akkor pro és kontra érveket is szívesen olvasnék.
Természetesen azért kompakt géppel van tapasztalat egy Sony H70 van jelenleg ezt váltaná a fent emlitett gép közül valamelyik vagy esetleg más alternativa is szóba jöhet.
Természetesen átlagos célokra lenne használva. Család,természet,épületek és utazások alkalmával.
Előre is köszönöm a tanácsot. -
.: JuSzT :.
addikt
válasz barrasz #55460 üzenetére
Szia.
Szerintem nem éri meg a GF5 a dupla annyi árat. Szenzorban ugyan az, érintőképernyő már van a GF2 ben is. Szóval kényelem mindkettőben van, a képek egyformák. GF2 szebb is
Ha a GF5 ára nem sok neked, akkor várj kicsit, tuti lesznek most olcsón Olympus E-PL5 vázak is már hasonló áron (50 körül)
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz barrasz #55460 üzenetére
a kettő közül a gf2 a jobb választás. több és jobb kezelőszerv, vakupapucs, "a" panasonic tárcsa, képminőségben meg ugyanaz. a gf5-öt nagyon könnyű kinőni.
hasonló kategóriájú gépből még a gx1, g3 is ajánlott. a gx1 egy gf2+, mindenben jobb, de az alapkoncepció ugyanaz. a g3-nak pedig van keresője és kihajtható-forgatható kijelzője.
nekem gx1-em van, gf5 volt az első gép, g3 az egyik köztes lépés, most ezzel elégedett vagyok, hobbiázni tökéletes. a rendszerbe kóstoláshoz elég jó váz, viszont nem vészes az ára sem, 50 körül nagyon szépeket lehet belőle venni, ha nem is itthon, de mondjuk angol vagy német ebayről. a tudása pedig pont elég ahhoz, hogy ne korlátozzon egy jó darabig és inkább objektívekbe fektesd a pénzt. a 14-42 II és a 20/1,7 obikkal nagyon jó egységet alkot, de a 45-150 tele se mutat rajta hülyén. -
polcsa
aktív tag
válasz .: JuSzT :. #55461 üzenetére
Konkrétan péntekig.
Nem first-hand infó, de ha igaz, akkor (a fekete) pénteken a pl-5 is akciós lész (MM). -
polcsa
aktív tag
válasz .: JuSzT :. #55466 üzenetére
Akkor lehet, hogy normál akcióban lesz...? Nemtom. Én sem nagyon hiszem az árát, azért nem is írtam.
-
barrasz
aktív tag
Köszönöm a válaszokat akkor lehet,várok még egy kicsit hátha lesz ilyen 50-60 körül Oly E-PL 5.
Ezek szerint mostanában az Olympus a favorit a milc gépek terén?
Mondjuk amiket nézegettem az Olympus és a Panasonic gépek jönnek be.
Még egyszer köszönöm az infokat. -
|AP|
veterán
még a végén tényleg igaza lesz madgie-nak... két almás bolt is a listán van
-
jjeahh
nagyúr
válasz barrasz #55468 üzenetére
sztem ha picit többet szánnál rá, akkor gx1, g3, g5, e-pl5, ha viszont megelégszel a régi 12mp szenzor teljesítményével is, akkor e-p1, e-p2, gf1, esetleg a g1, g2 is teljesen jó gépek lehetnek... ár/érték arányban talán a g3, g5 a legjobb, képminőségben az e-pl5.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MLaca
őstag
Segítsetek légyszi! Goldenblog
http://mlzphoto.hu/
-
MLaca
őstag
válasz .: JuSzT :. #55474 üzenetére
köszi! itt elsősorban az ötödik helyért megy a verekedés, az első háromba éjfélig nem fogok beleférni :S
http://mlzphoto.hu/
-
barrasz
aktív tag
válasz jjeahh #55472 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat neked és persze Jusztés, rbalint88 fórumtársnak is.Épp most tanakodunk az asszonnyal,hogy várunk egy kicsit és olvasva az E-PL5 tesztett és nézegetve vele készült képeket az lesz a befutó.
Remélem 2 hétig még lesz az akció a mintaboltban a dupla kitre. -
arn
félisten
Holhol? Kene egy ipad
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
.mf
veterán
válasz madgie #55458 üzenetére
Köszi a tippet! Ugyan én se nagyon hdrezek, de ez jórészt az Oly elcseszett auto-bracketelése miatt is van: bekapcsolása elásva a menüben, és mondjuk hiába állítok be 3db +- 1 EV-t, egyesével lövi a képeket, vagy sorozatra állítom és lenyomva kell tartani... nem értem, miért nem csinálják rendesen meg.
Nemrég akadtam rá is; döntően hdr, szerencsére nem Csernobil, de néha kicsit sok a szín és hiányzik a természetes világosabb-sötétebb részek; pont az első oldalon van pár tulzóan hdr-csicsás, de a többség egész visszafogott. Másfelől viszont hozzám közel állónak érzem a képeket: tájképek (jó érzés volt jópárat felismerni -- néhány helyen már jártam, pár pedig rajta van a listán; úgy tűnik hasonló helyeket szeretünk), döntően szélesen, lerekeszelve, gyakran a napkelte-napnyugta körüli égi fényjátékkal. Meg a jegyzetek... jó látni másban is azt az elvetemültséget, hogy napkeltés képekhez korán kelni, egyedül bejárni gyönyörű de elhagyatott helyeket, majd a napnyugtás képek után sötétben hazabotorkálni...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
válasz MrChris #55493 üzenetére
E+PL5 dupla kit 91k
Stylus 126k
75/1.8 217k
E-M1+12-40/2.8 455k
E-M1 +12-50 350k
E-M1 váz 315k
12-40/2.8 210k
60/2.8 makro 108,5k
17/1.8 112k
14-150 133k
9-18 133k
Sigma 19/2.8 54k
Sigma 30/2.8 56kKíváncsi vagyok markabolt mit lép erre
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Studi
veterán
válasz Mercutio_ #55496 üzenetére
Ez rövid idejű promóció lesz (1 hétről hallottam), a hátterét pedig vélhetően ugyanaz szolgáltatja, aki a Mintaboltét. Szóval nem kell feltétlen lépniük, jövő héttől ugyanazok az árak lesznek megint.
(az érdekesebb cuccokat múlt héten megnéztem, szinte kivétel nélkül azonosak az árak, annyi, hogy a Mintaboltban minden Xezer 990 Ft, a Media Marktban pedig minden Xezer 999 Ft)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest