Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProEvoFan
nagyúr
Kitűnő telefon 10500 forintért.
-
RoBos
senior tag
Reméljük hamarosan jön majd a CC9 Pro-ból is global verzió, és akkor lesz csak igazán kánaán!
Snapdragon 730G
6.4″ Full HD+ AMOLED
108MP + 13MP (Wide Angle) + 8MP (Telephoto)
32MP selfie camera
4000mAh with 30W+ charging
IR blaster
NFC -
<Adamsky>
nagyúr
Annál, aki a hátlapra tervez értesítési led-et, komoly gondok lehetnek
Az is látszik, hogy a Xiaomi-nál egy ideje már valamilyen "random generátor" tervezi a telefonokat: SE, Light, Pro, Note, Premium, A, K és akkor ott van még az 1 db (!) készülékből álló al-márka a Pocofone). Nem csoda, hogy Hugo Barra sem bírta sokáig náluk ... -
addikt
Rammsteint ilyen eq mellett hallgatsz?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
RoBos
senior tag
Miért?! Lehet, h a szilikon tokot megvilágítja valamilyen szinten ami már látható, valahogy így, de nyilván nem ilyen erősen és csak alul!
-
dave_gahan
aktív tag
Köszi a tesztet!
Az értesítéskezelés még mindig rémálom a Xiaominál? Megjön rendben minden app értesítése? Nem tűnnek már el az értesítési ikonok az értesítési sávból? Ha már ennek is használhatatlan/láthatatlan helyen van az értesítési LED-je (mint a Mi 9T-nek), legalább javítottak már az AOD paraméterezhetőségén? Vagy ez is csak néhány gyári alkalmazás értesítését tudja megjeleníteni?(hahó! na és a Viber, eredmenyek.com,stb.?)
A navigációs gombok sorrendjének változtatásán kívül van végre egy 4. gomb is az értesítési panel lehúzásához, mint az LG és a Huawei/Honor rendszereinél, hogy a tepsi kijelzőknél ne kelljen annyira felnyújtózni ujjal? (vagy csak a gesztusos lefelés suhintás marad, amivel viszont a legtöbb alkalmazásnál - amiben esetek 90%-nál éppen vagyok - csupán lefelé görgetek és nem a redőnyt húzom le?)
Közelségérzékelő rendben van már végre, vagy 10-ből 2-3 telefonbeszélgetés közben még mindig felold magától a kijelző, hogy aztán a füllel összevissza bevigyen mindent, esetleg várakoztassa a vonal másik végén lévőt, stbstb.
Hardveresen a legjobb ár/értékben vannak a Xiaomi-k, de a fentiek miatt még nem mertem venni, csak a párom szenved ezekkel (amelyek egyébként eléggé általános MIUI problémák, mégsem térnek ki egyetlen XIAOMI tesztben sem ezekre).
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Nagyon jó készülék!
Ilyet fogok venni szerintem édesanyámnak Note6pro-t lecserélve karácsonykor.Egy Gcam-mal az esti képek is rendben lesznek, napközben patika!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz tomiivagyok #10 üzenetére
Ó, istenem, idióta autokorrekt és már javítani sem tudom
Non omnis moriar.
-
Atomgeszi
veterán
válasz dave_gahan #9 üzenetére
"Nem tűnnek már el az értesítési ikonok az értesítési sávból?"
Ezt már javították devben 2-3 hónapja tuti.
Ezen meg elég friss global ROM van. Plusz hamarosan jön rá a MIUI11 is, az alatt is rendesen megjönnek az értesítések."legalább javítottak már az AOD paraméterezhetőségén? Vagy ez is csak néhány gyári alkalmazás értesítését tudja megjeleníteni?(hahó! na és a Viber, eredmenyek.com,stb.?)"
Külön állítani nem lehet, hogy mit jelezzen, de amúgy már devben 2 hónapja ez is mind ki van javítva, viber is megjön, telegram is, snapchat. Eredmények.com-ot nem használok.
"A navigációs gombok sorrendjének változtatásán kívül van végre egy 4. gomb is az értesítési panel lehúzásához, mint az LG és a Huawei/Honor rendszereinél? (vagy csak a gesztusos lefelés suhintás marad, amivel viszont a legtöbb alkalmazásnál - amiben esetek 90%-nál éppen vagyok - csupán lefelé görgetek és nem a redőnyt húzom le"
Ilyen nincs.
Az meg szép is lenne, hogy a böngészőben az oldalt akarom pörgetni és erre a statusbar jönne le.
Egyébként meg nem is hiányzik ez, annyit nem állítgatok felül, és amúgy is gesztus vezérlést használok, pfúj gombok"Közelségérzékelő rendben van már végre, vagy 10-ből 2-3 telefonbeszélgetés közben még mindig felold magától a kijelző, hogy aztán a füllel összevissza bevigyen mindent, esetleg várakoztassa a vonal másik végén lévőt, stbstb."
Ilyennel sem találkoztam még egyetlen egy Xiaomi telefonnál sem, pedig rengeteg van a családban és ismerősi körben is.
(Mi9em van, ismerősi körben pedig Note 5, Note6 pro, Note 8 pro, Mi9T, Mi5, Mi4c, 4X és egyiknél sincs ilyen probléma.)
Az is segítene amúgy, ha írnál egy konkrét típust. Mert lehet, hogy készülék specifikus, de Mi9 topikban és külföldi topikokban sem panaszkodnak erre.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
LilProphet90
senior tag
válasz Atomgeszi #13 üzenetére
Sokszor szóba kerül pedig a közelségérzékelős anomália, bnő 4X-én rendszeresen várakozásba teszi a hívást stb. Igazából annyi lehet, hogy túlságosan érzékeny a szenzor, könnyedén hajlamos bekapcsolni a kijelzőt. 1-2x nálam is bekapcsolódott Mi9, de nem gyakran (bár alig telefonálok).
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
Nálam nem volt gond az állapotsáv értesítéseivel, az AoD pedig egészen sokrétűen testreszabható, nekem jött itt minden, de az általad említett appokat pont nem használom, úgyhogy azokat konkrétan nem tudom
A navigációs sáv maradt olyan, amilyen, csak a gombok sorrendjét lehet módosítani.
Privátban küldök screenshotot a vonatkozó beállításokról.
Párat telefonáltam, de azalatt nem nyomkodtam el semmit.[ Szerkesztve ]
Non omnis moriar.
-
Atomgeszi
veterán
válasz LilProphet90 #14 üzenetére
Mindig azok a leghangosabbak, akiknek gond van a készülékekkel.
Én ahogy látom ilyen probléma bármelyik másik készüléknél előfordulhat, samus topibkan is olvastam már ilyet, meg iphoneosban is olyat, hogy nem hallják egymást vagy fel sem lehet venni.
Szóval ebből levonni a következtetést nem érdemes.
-
Ixion77
addikt
Huawei P30 Lite - Snapdragon 710 - 114278 pont - 6,5 fps
Xiaomi Mi 9 Lite - Snapdragon 710 - 207975 pont - 13 fpsAzért ez gyanús.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
novinyul
veterán
válasz LilProphet90 #14 üzenetére
9 lite érzekelő jobb szélen van, szóval ha nem takarja az arc akkor bekapcsolhat. Mondjuk nekem nincs problémám vele. Az ujjlenyomat olvasó is baromi jó lett, kijelzőn sem spóroltak semmit.
Ixion: Kirin 710 akart az lenni[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
Solten
őstag
Nem talalkoztam meg ezekkel a problemakkal, a Mi9T ertesitesi LED-je meg tokeletes es lathato helyen van, kinek a pap...
Saor Alba
-
dave_gahan
aktív tag
válasz Atomgeszi #13 üzenetére
Köszi!
"Ezt már javították devben 2-3 hónapja tuti."
"devben 2 hónapja ez is mind ki van javítva"
Majd elhiszem, ha a Global ROM-on is rendben lesznek ezek."Az meg szép is lenne, hogy a böngészőben az oldalt akarom pörgetni és erre a statusbar jönne le."
Pont ez az! Hiszen az esetek nagy részében valamilyen appban vagyok (böngésző, FB, akármibármi), kényelmetlen lenne csak amiatt visszamenni a főmenübe, hogy suhintással lehúzhassam a status bar-t, ha nem akarok ínhüvelygyulladást kapni..."Egyébként meg nem is hiányzik ez, annyit nem állítgatok felül, és amúgy is gesztus vezérlést használok, pfúj gombok"
Nekem a gesztusvezérlés éppen a fentiek miatt bukik meg.Redmi 6-on gáz a közelségérzékelő, de ahogy itt más is megerősítette, sajnos ismétlődő probléma egyéb Xiaomi típusoknál is.
@AliceWake: köszi!
@Solten: hogy lehet tökéletes helyen, ha nem is felém világít? Vagy annyira erős a fénye?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz dave_gahan #22 üzenetére
Solten a 9T-t mondta
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
hroberto
veterán
Globálon még nem javították sajnos. Úgyhogy várom a MIUI 11-et...
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Atomgeszi
veterán
Ő Mi9Lite-ról érdeklődik, ami már akkor jelent meg, amikor dev-en már rég javítva volt ez a hiba. A Mi9Lite-n lévő ROM pedig újabb, mint a Mi9-en lévő. A hiba itt nem áll fent, ezt Alicewake is megerősítette.
-
Atomgeszi
veterán
Soha nem megyek vissza emiatt a főmenübe, felnyúlok az ujjammal és lehúzom a menüt. Bár nem sűrűn kell huzogatni. Minden be van kapcsolva. Alig fogyasztanak valamit. Fényerő meg automatikus.
Max a képernyővideót raktam be gyors ikonba felülre, de azt is elérem.Global ROM-okat meg felesleges egy lapon említeni, mivel minden készülék más más ütemben, más más verziószámnál jár.
A Mi9Lite-n meg már olyan build van, amikor dev-en már ez javítva lett, szóval ezt a hibát nem is tartalmazhatja.Lassan jön rá a MIUI11, az tartogat még újdonságokat.
-
dave_gahan
aktív tag
válasz Atomgeszi #28 üzenetére
Mivel az értesítéseket a status bar-on keresztül nézem meg, így sűrűn húzom le - ha ehhez minden egyes alkalommal fel kell nyúlni egy közel 16 centis készüléken, az probléma...
Örvendetes, ha a Mi 9 Lite Global ROM-jában már végre javították...ez kb. a notch-os telók megjelenése óta (Redmi Note 6 Pro) probléma volt, úgy látszik sikerült 2 év alatt megoldani.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Valahogy lehet hívást fogadni a hangerőgombokkal ezeken a Mi 9x készülékeken?
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
püki
aktív tag
2 hete használom a legnagyobb megelégedéssel. :)
Galaxy S24 Ultra Titanium Blue 512Gb
-
janeszgol
félisten
Maga a telefon tetszik. A kamera teljes méretben eléggé maszatos képet csinál, de apróbb belenagyításoknál nem esik szét a kép (ugye LG?).
Valaki említette a hátoldali értesítő ledet. Én egy ideig képernyővel lefele tettem a telefonokat a hangszórók miatt. Amióta az alsó peremre helyezik, nincs rá szükség. Viszont! A Marvel sorozatokban nagyon sokszor képernyővel lefele helyezik le a telefont, majd figyeljétek meg. -
Atomgeszi
veterán
válasz janeszgol #32 üzenetére
Nem csak ott. A Grimmben is sokszor képernyővel lefelé van. (Bár az Apple finanszírozott sorozat, és ott már megoldották a képernyőbe épített ujjlenyomatolvasót is!!! )
-
eisento
addikt
Na vegre van rendes topikunk
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Atomgeszi
veterán
-
enginev3.0
félisten
Kár hogy rossz olvasni pl az Mi 8 topikjában amit a szoftverrel csinál a xiaomi
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Smiro
senior tag
válasz enginev3.0 #39 üzenetére
A "Saomi" a hibás, vagy akik nem a gyári szoftvert használják, hanem romolgatnak és panaszkodnak? Nálam - mint utóbb ott írtam is - magasan hozza az elvártat Global Stabillal. Na meg az esti képek miatt a gcam-mel. Úgy gondolom, hogy ha valaki tuningol és ezért össze-vissza akad a program, nem a Xiaomi a vétkes... A "gyári" alap hozza, amire tervezték. Szerintem.
-
Weeman1
veterán
Nekem tetszik
Lehet beruházok egyre.Xiaomi 11T Pro
-
enginev3.0
félisten
Xiaomi euról van szó, ami nem nagyon tér el a gyáritól, és persze abból mindenki a devet használja
De én egy Dev-től sem tűrném el hogy bluetooth hibák és egyéb nagyobb volumenű gondok legyenek
Nem új gyártó, nem új rendszer, ez nem elfogadható
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
virkir
veterán
válasz enginev3.0 #44 üzenetére
Xiaomi EU dev.
Főzött fejlesztői rom.
Nem is értem mi a probléma."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Warzone
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen TV-t vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.