Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immolatiel
kezdő
Hja, csak kár, hogy akikről az előzetes beszámolóik alapján azt lehetett látni, hogy nem lesz felhőtlenül pozitív véleményük (pl. WolfheartFPS, Fextralife, stb.), azok végül nem kaptak tesztelői kódot...
"Vegyétek, vigyétek!" ...tőlem minél messzebbre.
-
nubreed
veterán
válasz Immolatiel #1 üzenetére
Én is már csak az általad említett független Youtubereknek hiszek, a mainstream gaming media már egy ideje teljesen hiteltelenné vált. Mindent egy bizonyos szemüvegen keresztül néznek (woke/dei) és ha az nem teljesül elvárásaik szerint egy játékban akkor az csak szar lehet. Nézd meg mit kapott a Space Marine 2 csak azért mert az megmaradt a normalitás talaján, ideológia mentesen (valamelyik ilyen nagyobb gaming outlet direkt betámadta a Space Marine 2-t azért, mert nem woke). Undorító egy elfajzott világban élünk.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
aktív tag
és ezek közül melyik az, amelyikben nincs tulajdona az IGN-nek? Olyan érzésem van már a gamer digitális sajtótól, mint itthon a megyei lapoktól...
-
gyimger
őstag
válasz Jesus_Shaves #3 üzenetére
Ebben is van valami.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
janeszgol
félisten
+1
Komolytalan lett ez is.
-
anulu
félisten
tökéletesen összefoglaltad
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
okostibi2
lelkes újonc
Hát azért kel hinni élő adásnak twichen/youtubon, mert még ott kiszúrod a bugot, de szerkesztett videoban kivágják. Meg ott magadnak tudod megítélni megéri-e megvenni a látottak alapján.
-
anulu
félisten
megnéztem jópár YT videót, és nem csodálom, hogy az IGN-hez kapcsolódó oldalak az inklúzivitást hoztás fel, mint érdem, mert kb az az egyetlen, már ha valakinek... a játék ugyanis nem egy, hanem nagyjából az összes független forrás szerint egy lapos, lélektelen, unalmas valami, nem pedig egy Bioware RPG.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Kylesa
aktív tag
Jó játékot mindenkinek, aki majd tolja.
Nekem kimarad, de nem csak a woke miatt: szerintem már az Inquisition is egy f*stalicska volt. Azt 66 óra után feladtam és letöröltem. Az Originst anno le sem tudtam tenni.it's a danger pretty here in Night City
-
PuMbA
titán
Plusz egy kiváló értékelés
Dragon Age: The Veilguard Gets High Praise from Larian’s Director of Publishing
"It has a good sense of propulsion and forward momentum. The combat system is honestly brilliant (to me, a mix of Xenoblade & Hogwarts which is giga-brain genius). It knows when it needs a tentpole narrative moment, and it knows when to let you toy around with your class and exploit some of its stronger elements. More important, to me, it feels like the first Dragon Age game that truly knows what it wants to be."
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez gondolom nem fog úgy lebőgni mint az Unkown 9 hogy ingyen dobálják és a kutya sem játsza, de remélem a ráköltött pénzért cserébe ugyanakkora pofon lesz és ez az egész woke maszlag a gaming iparban megy a levesbe Sweet baby inc tagok meg max pincérek lehetnek.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
podtibi
senior tag
válasz VágniValó #11 üzenetére
Pont azaz egyik legnagyobb baj, hogy "most" a játékosokon múlik mit is fognak csinálni ezután magukna a játékosoknak és én tartok tőle hogy a játékipar is afelé tart mint hollywood valamilyen szinten a woke/nemiidentitásaival. Lefelé a saját kis világába, ami igyekszik csillogtatni magát. Ne legyen igazam, viszont ne vegyünk meg olyasmit amivel ismét egy hullámot akarnak inditani/erősiteni a játékipar átformálására.
Csak ne legyen igazam, ha még nem is normális előre igy gondolkodnom.
Ezt inkább rád bízom.
-
janeszgol
félisten
Hát Hollywood már ott tart pár éve, hogy a nagyobb kiadók akkor adnak pénzt a forgatásra, ha dönthetnek a hasonló tartalmak megléte miatt. Megszabják, hogy ez meg ez legyen benne és akkor van pénz. Gondolom a kiadókat meg az érdekli, hogy szélesebb közönség (ami pont nem lesz szélesebb, hanem szűkebb lesz, mert sokan már meg se nézik emiatt a filmet) igényeit akarja kielégíteni.
Hasonlót el tudok képzelni a játékiparban, és mivel kevés fejlesztőcég tudja zsebből kifizetni a fejlesztést, számíthatunk hasonló megoldásra. -
félisten
IGN a concorde-ra is azt írta, hogy év játéka, nem?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
addikt
válasz Plazmacucci #14 üzenetére
Igen, mert jókat utaltak a számlájukra
+ még jó pár jutuber is dicsérte meg játszotta az intelllektüelt amikor "elemezni" kellett :') ilyenkor lehet figyelni és könnyen elrejteni jutuberek videóit egy életre.https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
félisten
-
Gothmog
senior tag
válasz Plazmacucci #16 üzenetére
Nem neked, csak ha már a review-k szóba kerültek, bedobnám a magam két-centes gondolatát is az egészről.
Nagyon-nagyon minimálisan követtem csak figyelemmel a játék fejlesztését, a körülötte lévő dolgokat, mert amit láttam közben belőle, abból semmi sem fogott meg, illetve egyik-másik dolog - fejlesztők általi kihangsúlyozása - pedig kifejezetten ellenszenves volt.
Viszont az, amit most látok... én nem vagyok alapból egy rosszindulatú valaki, de őszintén remélem, hogy mennek a levesbe.
Egyrészt kiderült, hogy több nagy elérésű csapat (pl. Fextralife) - előzetes ígéret ellenére - nem kapott tesztelői példányt pusztán azért, mert amikor korábban kipróbálták a játékot, akkor nem a meleg sz*rig benyalva, a totális gyönyörtől elájulva ajnározták a játékot, hanem kritikákat is megfogalmaztak vele kapcsolatban. Hangsúlyozom, a Fextra akkori elő-review-ja (6 órányi játék alapján) pl. egyértelműen pozitív kicsengésű volt összességében, csak éppen tartalmazott kritikai elemeket is, olyan dolgokat, amiken remélhetőleg a végleges verzióig javítanak. Ezt a fejlesztő/kiadó érezhetően zokon vettek. És mások is így jártak, nem csupán a fextralife.
Másrészt itt (másik Veilgard topikban) láthattunk már egy-két olyan képernyőmentést, ami ha nem photoshop, akkor szerintem konkrétan gyalázat kategória. Már elnézést kérek, de egy középkoros, mágiás, elfes, törpés stb. fantasy játékba ki és miért ad olyan mondatokat/kifejezéseket szereplő szájába, hogy "Én non-binary vagyok, ezért tessék így hivatkozni rám"? Az a baj, hogy ha ez hangsúlyosan megjelenik, unos-untalan belengi a játékot, akkor az már nem más, mint valami "woke-ista népnevelés" kísérlet, magyarán propaganda. Játék köntösbe csomagolva. (Egyébként Steamen is LMBTQ+ a játék kiemelt, fő "kulcsszava", s csak utána jön az rpg, fantasy stb. jelző)
És hogy kicsit érthetőbb legyen, mi a bajom: ott van a Baldur's Gate 3. Én személy szerint néha ugyan egy egészen kicsit kényelmetlenül éreztem magam játék közben bizonyos szituációkban (Wyll "pávatánca" beleégett az agyamba , bár hangosan röhögtem is közben, vagyis azért volt szórakoztató faktora is), de azt mondom, hogy ha már ez az új trendi vonal ("virágozzék minden virág"), akkor az egy teljesen korrekt megoldás volt. Ha jól rémlik, ott is eldönthetted az elején, hogy p*cs*s csaj akarsz-e lenni, ha az a vágyad, de szimplán csak opció volt rá, nem volt külön "transzgender büszkeségként" pozitív dobogóra kiemelve. Ott minden csapattárs biszexuális volt (ami valahol amúgy azért röhejes még egy fantasy világban is), de csak azért, hogy bárkinek bármelyik npc lesz is szimpatikus, a karaktere nemétől függetlenül tudjon vele "románcolni". Ezt akarták lehetővé tenni a fejlszetők, nem akartak kizárni senkit semmilyen lehetőségből. Viszont, és ez a lényeg, nem raktak mögé ideológiát, nem térítettek, egyszerűen csak lehetőséget biztosítottak a játékosoknak. Azért, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát, mindenki megtalálhassa, amit keres e téren. Én erre azt mondom, hogy korrekt. Ami nekem nem jött be a "kínálatból", azon is simán továbbléptem, nem erőltette a játék sem, csak odadobta lehetőségként, mindenféle moralizálás/ideologizálás nélkül.
És ne legyen igazam, de abból amit láttam (igaz, nagyon kevés, tehát akár még revideálhatom is részben később a véleményemet, ergo a tévedés lehetőségét fenntartom), pont ez lesz más a Veilguardnál. A fejlesztők érzésem szerint itt nem csak lehetőséget akartak biztosítani (nyilván egyéntől függ: engem ez a lehetőség a BG3-hoz hasonlóan nem zavarna, maximum én nem élnék ezek közül azokkal, amelyekkel nem tudok azonosulni), hanem pont, hogy "népnevelés" kártya is van a pakliban.
Mindegy, én magam röviden a játékról/játéknak: ti lehettek non-binary, semmi gond, csak én meg non-buynary leszek akkor. (Youtube-ról lopott megjegyzésből, szabadon alakítva.)
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
nubreed
veterán
Jól összefoglaltad, +1.
az már nem más, mint valami "woke-ista népnevelés" kísérlet, magyarán propaganda. Játék köntösbe csomagolva
Igen, az, de ezt már rég óta lehet tudni.
Én ezért örülök az olyan játékoknak, amik még mernek "based" -nek megmaradni és mentesnek lenni mindenféle devianciától, (Pl WH 40k Space Marine 2) és a célközönségük a "hagyományos" (ha úgy tetszik normális) emberek, akik egyébként még mindig túlnyomó többségben vannak, vagyunk, csak a hangos kisebbségnek sokkal nagyobb a hangja.[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Bad Pritt
félisten
Egyrészt kiderült, hogy több nagy elérésű csapat (pl. Fextralife) - előzetes ígéret ellenére - nem kapott tesztelői példányt pusztán azért, mert amikor korábban kipróbálták a játékot, akkor nem a meleg sz*rig benyalva, a totális gyönyörtől elájulva ajnározták a játékot, hanem kritikákat is megfogalmaztak vele kapcsolatban.
Nem ezért nem kaptak review copyt, hanem mert az EA marketingcsapat megvizsgálta, melyek azok a portálok, amik a játékokra magasabb pontszámokat adnak átlagban és melyek azok, amik alacsonyabbat és utóbbiaknak nem adtak példányt, ezzel manipulálva az aggregált pontszámot. Ezt írtam a PS5 topikban is, elég látványos OpenCriticen, hogy egy jóval kisebb címnek számító friss Life is Strange, Sonic részt vagy a Switch exkluzív Super Mario Jamboreet többen tesztelték, mint a tripla A, EA által kiadott, multiplatform Dragon Age játékot. Gyakorlatilag megtévesztik a vásárlókat.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
félisten
-
janeszgol
félisten
Majd az fog történni, mint más produktumoknál. Ami nem ilyen woke erőltetés, az a kasszáknál már csak azért is sikeressé teszik a játékosok, ami woke-os, azt meg direkt nem. Persze ebből senki nem fog tanulni semmit.
Én amúgy sem venném meg ezt a DA-nak hívott fost, mert ez egy fos. Ha az első részhez nézem, akkor brutál nagy fos, ha csak a másodikhoz, harmadikhoz, akkor csak simán fos.
A Diablo 4-et és a BG 3-at teljes áron vettem meg.
-
BoneDragon
veterán
Pumba barátunk még elhiszi amit az interneten irnak.
-
Gothmog
senior tag
válasz Plazmacucci #20 üzenetére
Nem szájbarágósan megfogalmazva, csak utaltam rá (amit láttam közben belőle, abból semmi sem fogott meg), de nálam is, még mindenfajta egyéb dolog nélkül is, már ezen elvérzett a játék. Igaz, én már a DAI-t is kihagytam anno, pont azért, mert számomra az sem tűnt DA-nek, és sem az a fajta open world megközelítés, sem az új harcrendszer, sem más nem fogott meg az akkor látottakból.
#19 Bad Pritt : Köszi a pontosítást! Én a fextra videóját néztem meg tegnap (kb. 50%-osan, mert nem volt időm másodpercre végigkövetni az egészet), és akkor nekem az jött le, hogy a korábbi kritikai észrevételeik után kezdte őket a fejlesztő és a kiadó egyaránt "ignorálni". De igazából nem mond ellent teljesen egymásnak a két dolog, mert aki kritikákat megfogalmaz, az valószínűleg a pontozásban is fogja ezt érzékeltetni.
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
gyimger
őstag
Ezalatt az átlag felhasználó véleménye az IGN videó alatt:
I clicked on this video merely for the comment section.
There's a reason YouTube got rid of dislikes.
This isn't a review, it's sponsored content
Report this for misleading. Theyre paid content and not mentioning it here.
If you ever feel useless, remember that this channel exists
This is why people don’t trust game journalists anymore
The gaslighting is a 10/10
We should start reporting these as paid sponsorships
For those who dont have dislike addon:
Dislike: 30k“As a non-binary person myself….”
and there it is"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
AsakuraDave
őstag
[link] Mikor felveszed a teljesen inkompetens karácsonyfákat, majd ezeket az inkompetens karácsonyfákat kinevezed csoport/osztály-vezetőnek, majd csodálkozol, hogy minden karácsonyfaxaros lesz az priceless
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
gyimger
őstag
válasz AsakuraDave #27 üzenetére
Azt hittem, ezt a SPOILERES Dragon Age videót linkeled, most nagyot megy.
Jó szórakozást vagy kitartást a megnézéséhez."The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
gyimger
őstag
válasz AsakuraDave #29 üzenetére
Ó, leszedték. Pedig nem volt mit szégyellni rajta, hát van ilyen.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
AsakuraDave
őstag
Mondjuk adnám, ha lennének olyan dialogusok, hogy beszólhatsz nekik, b*zizhatsz meg minden, jó magyar ember módjára Bár lehet majd a modding community megoldja, te jóisten mik lesznek itt
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
gyimger
őstag
válasz AsakuraDave #33 üzenetére
Ezt kifogásolják mások is, hogy nincs "renegade", rossz válasz, minden válaszlehetőség nagyon támogató és barátságos.
-
BusinessGuy
őstag
Mert a gamer médiák kritikusai (akárcsak a promóciókból élő influienszerek) nem fizetett médiák akik pénzért áradoznak valamiről, nem, és buta aki ezt gondolja...
Mindenesetre a negativ előjelektől vagyis a borzalmasan túltolt woke PC és egyéb társadalmi pöcegödörbe való szinten túltolt propagandista tartalomtól függetlenül én várom és ránézek hátha sikerült valóban valami jót is alkotni az efféle tartalmakat meg majd HA zavaróan túl van tolva pár moddal orvosoljuk....Pár kiragadott jelenet egy 50-100 órás játékből nem jelenti hogy végig ez fog ömleni de azért sokan úgy kezelik hogy ez lesz - persze ők még nem láttak ezeken túl semmit a játékból hisz még meg se jelent ugye....
Az a baj a mai világgal idestova több mint 10+ éve hogy influenszereknek és gamer médiáknak hinni abszolút nem lehet. Mind fizetésből promóciókból él, ha valami olyan alkotásról tolnak negativ kritikát amit a kiadók nem néznek jó szemmel az a pénzcsap és az a promóció eladapad. Nem bőrönd nem érkezik - ahogy ezzel viccelődni szoktak akik nevetgélnek a fizetett sajtó dolgon- , szimplán nem érkezik teszt példány nem érkezik meghivó bemutatókra előzetes játék lehetőségre betekintésre a stúdióba egy szóval ellehetetlenülnek hiszen nem tudnak első kézből tájékoztatni.... Eképp ezek a kritikusok megbizhatatlanok főleg ha agymosó szintre emelt propagandista tartalmakat éltető kritikus a teszt készitője, ott garantálható hogy bármilyen is lett az alkotás ha számára megfelelően van benne jelen XY tartalom akkor azt a játékot/filmet/sorozatot kimagaslóra fogja értékelni még akkor is ha a középsz*r szint is jóiindulatú lenne... Erre évről évre sajnos egyre több a példa, és amikor egy ilyen tartalom eladásokban vagy nézettségben elbukik akkor jön a vásárlók-nézők-fanok hibáztatása mindenféle jelzőkkel....
Ugyanakkor a ló túlsó fele a játékos tábor elég nagy szelete, akik már megjelenés elött köpködnek a játékra anélkül hogy egyetlen másodpercet játszottak volna vele és bármilyen is lett a termék röhögni is fognak mert előre elkönyvelték hogy sz*r lesz, bármilyen fals random negativ információt befogadnak még akkor is ha 2 perc kinyomozni hogy nettó baromság... Szó se róla, van olyan alkotó/kiadó amiknél valóban elkönyvelhető az életpályájuk alapján és pár videó meg a játékosokkal szembeni hozzáállás alapján hogy milyen is lesz az alkotás lásd például az Ubifost csodás Star Wars remekmüve.... De a Bioware talán pont nem az aminél előre elkönyvelhető még ha túl is van tolva a sokakat manapság már joggal zavaró propaganda szintre emelt tartalom hogy akkor az már garantáltan sz*r játék is lesz....
Úgyhogy majd a valós vásárlói értékelések steam és egyéb helyeken amiknek lehet hinni is, az ilyen metacritic és társaik ezen esetekben megbizhatatlanok úgy a hivatalos kritikai átlag részen mint a user átlag részen.
[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
Nem tudom hogy konzolon mire fogják fogni ha nem fogy jól, de azt megkockáztatom hogy ha majd nem fog pc-n jól fogyni azt a másolásvédelem hiányára és kalózkodásra fogják majd, már csak emiatt se került bele denuvo miközben az EA eddigi játékaiban érdekes mód ott van évek óta...
-
addikt
válasz BusinessGuy #36 üzenetére
ez a screenshot qrva kemény, szájukba adták a soundbyte-ot amit használni kell.
-
scyllafren
senior tag
Nekem eleg volt SkillUp videoja, o elmondott mindent... 2/10
-
anulu
félisten
válasz BusinessGuy #37 üzenetére
legalább torrentről húzza le valaki? Unknown 9-al is ez volt, lol
-
hahakocka
senior tag
Steamen első ha nem nèzzük a valóban első új COD ot de az vulkànkitörèsben is első lenne mindig...
Ha akciós lesz lehet adok neki esèlyt. A harcrendszer az 1 Ben S a 3 bán is kèt szèk közè esett míg a 2 Ben S itt elvileg jó. BG 1-2-3 Pillars of eternity el athfinserrelnis toltam S akció gamekkel is de az 1. S a 3. nem tudta eldönteni mi is akar lenni a lote a stílus a kinèzetek is mindig vàltoztak rèszenkènt. -
addikt
válasz BusinessGuy #36 üzenetére
-
janos666
nagyúr
Az első indítás eltart egy jó darabig. Még nem látam játékot ennyit shader-eket fordítani.
A videók alapján pár óra múlva hányingerem lesz tőle, de csak meg kell próbálnom...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
- BLACK FRIDAY -30e Ft:Lenovo ThinkPad T14 Gen 2: i5 1145G7,16GB,256GB,Iris Xe,vil.MAGYAR bill,300nit
- Lego(bontatlan)
- PS4 --- 1Tbyte SSD (Samsung 860 EVO!) --- 2 kontroller
- HP EliteDesk 800 G3 TWR PC, 6. generációs i5-6500 CPU
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garanciával!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest