Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz schawo #54291 üzenetére
Kb. 8 perc csúszkatologatás után feladtam. Nem tudok szintidőn belül a DXO-val teljesen megegyező jpg-t gyártani ACR-rel. Mondjuk a DXO auto geometriai torzítás korrekciója nem működik Panával
és baromi lassúfurán működik az ACR után.
Érdekes ez a DXO. Mindenféle csúszkatologatás nélkül teljesen jó JPG-t gyárt (egyszerű családi fotók, tehát béna fényekkel rengeteg arc...) A torzításkorrekción és sebességen csiszolhatnának és tuti kis progi lenne. Akinek nincs kedve sokat játszani a csúszkákkal, de nem elég "erős" a JPG-hez annak érdemes egy próbát tenni.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz hibavissza #54302 üzenetére
Van újabb DXO, lehet, hogy annak nincs gondja a Pana torzításkorrekciójával.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz hibavissza #54304 üzenetére
Letöltötted a korrekciós modult DXO-n belül PL25-höz?
Nálam magától letöltötte a korrekciós modulokat az Oly 14-42 és 14-150-hez, a fixekhez pedig nekem kellett kezdeményezni. Egy fájlokkal teli könyvtáron percekig molyolni, míg elvégzi a korrekciókat, egyébként. Mert neki nem ó ám csak a betöltött képen bohóckodni, ő mindenáron a teljes könyvtárat előre feldolgozza
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz schawo #54305 üzenetére
Sőt, először csak a jpg korrekciós modult töltötte le, a raw korrekció nélkül maradt. Aztán letöltöttem a raw profilt is, és utána jobb lett az eredmény, de így is teljesen más az optikai korrekció, mint a váz sajátja (amit a LR is használ). Érdekes lenne ellenőrizni, hogy melyik a helyesebb.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Nos...
Ma este telepítettem az otthoni asztali gépemre is az Oly Viewer 3-at.
Azt hittem, hogy csak a céges laptop mobil kóráj két alacsony frekis magját nem csípi, de nem, az asztali négy kóráj magját is úgy beterhelte másodpercekig egy-egy paraméter állításától, hogy csak lestem.Na akkor nézzük a DxO-t.
Noss...
Az automatikus alapbeállítások nem mindenhol jók. Vannak helyzetek, ahol csúnyán megbotlik, pl. a túl agresszív default zajszűrő-simító algoritmus a sötétebb részek részleteit is úgy elkeni, mintha ott se lennének. Maga a default zajszűrés is, bár nagyon szépen simít színeket, de néhány az eredetinél nagyobb szűrési artifact szemcse megmarad, ami nagyobb mérete és az eredetinél simább környezete miatt pixelkukkolva jobban szúrja a szemet. Kiégett képrészleteknél egy részen még tud javítani, ott visszahúzza, de a mellette fehérben megmaradóhoz képest ez a visszahúzás egy enyhe kontúrt eredményez, ahelyett, hogy egy átmenet lenne.De még kész jpg képekkel is tud egyet s mást mutatni. Kivesz egy adag CA-t és ad egy kis élesítést obinak megfelelően, színi zajt simít, fehéregyensúlyt és exponálást állít, s mindezt automatikusan. Mint fentebb írtam, nem mindenhol működik, de ahol igen, ott ezek a külön-külön apró finomságok összességében érezhetően javítanak a képen belenagyítva, sőt, néha már monitor-méretben is.
S ahol igazán elemében van, a raw... Marketing-anyagoknak nem hiszek, gondoltam a fentebb linkelt dpr cikk is kicsit túloz. Erre most itt ülök, másik monitoron egy kép eredeti és feldolgozott rawja 100%-on, és csak pislogok. Olyan részleteket hozott vissza, amik az eredetin szinte nem is kivehetőek.
Egyelőre még csak pár kiexportált képet hasonlítottam össze, a színek bár nem pontosan ugyanazok (meg a háttérben elég sokmindent csinál már eleve, ami kicsit elviszi az összehasonlítást), de elég közel vannak, még akkor is, ha windows képnézőben, rawtherapeeban az orf file elég markánsan el is tér a váz-jpg-től.
Mindenkinek ajánlom legalább egy próba erejéig. Meg főleg, ingyé' van az amúgy nemolcsó helyett, és most még internet-adó sincs rajta
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz schawo #54305 üzenetére
Hmm nálam amint betöltöttem az első könyvtárat, onnan az összes obit kilistázta, amikkel ott képek készültek, de nem csak a zoomokat, hanem a fixeket is. Legalábbis a 17 és 45-öt biztosan.
Csak azt sajnálom, hogy a Samy halszemre nincsen profil.hibavissza: pedig a modulok között ott vannak a Pana vázak (és egyes bridge / csúcskompaktok is, aka FZ és LX-széria) és obik is. Legalábbis a most ingyen letölthető 8.5-öshöz.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
MLaca: vagy aki nézett már GM5 keresőjébe :színek, felbontás, méret, lag szempontjából milyen egy G3 vagy a GX7-ben lévőhöz képest?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
-
hibavissza
veterán
válasz madgie #54318 üzenetére
Én úgy látom a Panasonic+Lr színvilága áll "legközelebb" a valósághoz (minimális korrekcióval). Az ember bőre szórt, természetes fényben "szürkés". Másrészt senki nem az eredetihez legközelebb elhelyezkedő és azt így-úgy helyettesíteni képes sRGB koordináta értékre kíváncsi, hanem szép színekre
(#54312) .mf : korrigálja, csak nem jól. Mikor először megnyitom a képet egy pillanatra látom a nem korrigált képet (nem gondoltam volna, hogy a 25-ös Summilux ennyire "hordós"). A gond az, hogy nem jól korrigál. Benne hagy némi hordózást, míg az ACR-nél totál egyenes.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz hibavissza #54320 üzenetére
Olyat mondj, amit nem tudok
Nemhiába adtam el a Colorchecker passport-ot.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #54322 üzenetére
Ja, OK
Más: tegnap kiskutyát fotóztam, olyan körülmények között, hogy ISO 6400 kellett az F1.2 mellé is. Küzdött az első generációs Fuji AF, mint disznó a jégen
(képeket nem tudok még mutatni, szerintem bő egy hétig nem jutok gép elé). -
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #54325 üzenetére
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
madgie
titán
válasz hibavissza #54325 üzenetére
Manuállal is alig láttam, a franc egye meg.
Juszt: ne is mondd, tiszta netadó fíling van egy hete, meg lesz még egy hétig. Semmi normális net, még PC sincs, telefonnal bohóckodom néha, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
-
Lassú Víz
addikt
válasz jjeahh #54332 üzenetére
Hát szívás. Amit lehet tenni, hogy két képre mented az alapot meg amit expo visszahúzással kapsz, és utána gimpben vagy PS-ben a rétegeket úgy maszkolod, hogy a megfelelő árnyalat a megfelelő képről használódjon.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
hegyimorc
senior tag
válasz jjeahh #54332 üzenetére
" gyakorlatilag ez az egyetlen dolog, amiért nem váltom vele le a lr-t"
Van még egy nagy előnye. Kb mindenféle rawt feldolgoz. Nagyon szívtam a fogamat, mikor anno Nikonról váltottam, illetve sokáig az is tartott vissza, hogy szerettem a Capture NX-et, a LR-t meg nem ismertem.
De beláttam, hogy ha nem akarok egy márkához kötödni, akkor muszáj valami olyat elfogadni, ami minden géphez jó.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
jjeahh
nagyúr
-
need
addikt
Üdv..
na amire kellene nekem a megoldás nem más mint hogy csinálni akarok egy jó kis time lapse-t
kb 70 percig ameddig az út tart és kb. olyan 10 mp expokkal.na most ehhez szerintem kevés a gép aksija így ha a gépbe rakom és a markolatba is kell.
(itt volt egy pont de Lassú Víz ezen átsegített hogy kikapcsolás nélkül át vált az egyikről a másikra)a gép + aksi + markolat abba szintén aksi + 12-40 szerintem olyan 1kg. biztos hogy van!
a kocsi az egy Skoda Fabia szerintem az ötleted kivitelezhető lenne szerintem a Gorillapoddal..mert ha kicsit feljebb húzom a fejtámlát akkor oda be lehetne rakni a Gorillapodot és úgy rögzíteni ahogy írtad..
próbáltam én az állványt berakni de 10 perc után feladtam a dolgot...
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
jjeahh
nagyúr
válasz schawo #54348 üzenetére
öhh, ha csak ezt az egy hsz-t nézed, félreérthető, bocs g3-at veszek sztem, de g5 is esélyes, és mintha g5 portrékon sokkal szebbek a bőrtónusok, mint a g3 portrékon (vagy gx1 portrékon, azt próbálgattam élőben is, és elvileg ugyanaz a szenzor van benne mint a g3-ban)... az oly-t színekben természetesen nem veri semmi, legalábbis nálam
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Diablo IV
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest