Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
Elég csúnyán színzajosodnak a nem-árnyékok más képeken is – ahogy itt a tetőn. Ez biza gyengécske – az újabb m43-as szenzorok nem ilyen gyengék. Hacsak nem az elcseszett JPEG engine gányolt oda eredetileg nem létező színzajt...
"sok képen látok teljes méretben nem túl szép, recés éleket... nem tudom, hogy ez csak a jpeg tömörítés miatt van-e. Megnéznék pár RAW-ot azért."
Egyértelműen rossz a JPEG engine demosaicingje. Bár a DPR-es srácok azt írták, 1.0-s (azaz valszeg már production) a FW, szerintem tuti, hogy így nem adja ki a Pana a kamerát.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz silmatauki #53251 üzenetére
A pana jpg sosem volt acélos. Lehetne egyből dng, felesleges a saját formátum.
-
Lassú Víz
addikt
Azért ennek a különbségnek valahol ára lesz. A másik gondom, hogy nem tetszik a front lencse védelme, illetve annak hiánya. Ha csúcs kompaktot akarnék venni akkor nálam a Sony RX100 M3 megelőzi a Pana LX100-ast, mert mindenféle egyéb tok és bizbasz nélkül zsebrevágható kikapcsolt állapotban.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
HÁZIGAZDA
válasz Lassú Víz #53255 üzenetére
jó, csak ebben gyakorlatilag mft szenzor van, szóval szenzorilag nem "kompakt". amúgy legyen egy ellenvélemény is: sosem vágnék zsebre egy rx100-at sem, qrva kényelmetlen volna nekem, kézben viszont már jobb egy kicsit nagyobb gép (az x10 tökéletes például), mert nem körömheggyel kell nyomkodni kis gombokat, tárcsákat. szóval nem kell a végtelenségig zsugorítani, inkább legyen jobb -- részemről.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Lassú Víz
addikt
Arra ott az OM-D . Apropó E-M1 + 40-150. Húúú b+...
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
TayRol
nagyúr
Hajjhó,
Rég jártam erre. Ám most volna egy kérdésem : tud valaki, vagy van valakinek eladó E-M1-ese? Idehaza csak a váz 382e újonnan markolattal, kedvezménnyel, EU-ból marcsa (és hazai gari) nélkül majd egy 100-assal olcsóbb, de kerdes, megéri-e? Vennék egyet az őskövület dslr mellé, de aztán hátha megmaradna.
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz .: JuSzT :. #53271 üzenetére
ennyit arról, hogy nem fog senki lépni végül csúcskompaktok irányába... pár év és a topik fele azzal tolja majd...
-
hegyimorc
senior tag
A hónapok alatt elavuló, nem cserélhető obis kompakt gondolata olyan számomra mintha minden defekt után vehetnék egy komplett, nem cserélhető kerekű új bringát Trollololloló
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Pana Gx1 beépített vakujához van valamilyen diffúzor megoldás ami rögzíthető rá?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
HÁZIGAZDA
válasz hegyimorc #53276 üzenetére
sajnos bringában nem vagyok otthon ahhoz, hogy riposztolni tudjak, de mondjuk képzeld el a 2 milliós álombringát egy defekttűrő gumival, normál bringa árban...
de ez sem jó, mert a kompakt nem megy tönkre attól, hogy kijön az utód, a kérdés tényleg csak annyi, hogy mi az, ami elég jó. a canon g7x túlságosan ráment a méretre, az obija gyengének tűnik. a g1xm2 jó lenne és nekem a mérete is oké, de az meg dög lassú lett. a sony rx100m3 és a pana lx100 zoomja nekem kevés. a fuji meg egyszerűen elfelejtett 24 mm-re lemenni az x30-ban.
viszont a topikkal ellentétben én egy évig ricoh gxr p10-zel lőttem, azóta meg fuji x10-zel, szóval könnyen feljebb lépek képminőségben
-
hegyimorc
senior tag
"a kompakt nem megy tönkre attól, hogy kijön az utód, a kérdés tényleg csak annyi, hogy mi az, ami elég jó"
Sajnos többször is sikeresen elhitettem magammal, hogy "ez már elég jó". Nem volt az, csak szerettem volna, elhitettem magammal és megbántam.
Egy valamit nem tudnak a cserélhető obis rendszerek, amit a csúcskompaktok. Nincs olyan pici obi aminek az átfogása is elég nagy. De egyre inkább rájövök, hogy nekem nem is hiányzik.
Idén legtöbbször a GM1 kitet hurcoltam plusz az Oly 45/1.8-t. Ezt szinte sosem tettem fel rá, vagyis nem hiányzott a 32mm fölötti rész. Ezek persze nem fotóstúrák voltak, de tipikusan olyan alkalmak, amikre régebben kompaktot szerettem volna.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
jjeahh
nagyúr
válasz schawo #53281 üzenetére
öö, kell lőjek egy újabb kaszás képet, mert hamar elfeledkeztetek rólam, helios-t kell venni, az sosem avul el
(#53283) Ijk: sztem messze nem az a gond, hogy elavul, a gyártók jól értenek ahhoz, hogy elhitessék a vásárlókkal, hogy mindíg az újabb meg a jobb kell nekük mindíg lesz kisebb gép jobb obival, jobb keresővel stb., és soha nem lesz olyan gép ami hibátlan, hogy ne gondolkozzanak el a júzerek egy új modell esetén a váltáson persze tisztelet a kivétel, és a techbuzulás is egy hobbi (pár éve ugyanezt végigcsináltam okostelókkal), de akinek mindíg a legújabb, legjobb kütyüre fáj a foga, azt sikeresen bedarálta a gyártó marketinggépezete szvsz...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
titán
válasz jjeahh #53285 üzenetére
A gondolatmenet kissé szűklátókörű (bár a kaszásod egyáltalán nem volt szűk ). Vizet iszol, bort prédikálsz. Nem értem miért nem egy zenittel fényképezel. A helios azzal jött ki, ha egy váz sosem avul el, akkor hajrá, le a fejlődéssel, dobd el a p1-et, túl modern.
Nem mellesleg én használom a zenitemet, de azért örülök, hogy a pl1-re is fel tudom csavarni a heliost. Én, a sikeresen bedarált.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HÁZIGAZDA
válasz .: JuSzT :. #53288 üzenetére
most, hogy kijött a legtöbb csúcskompakt (kretén nikon hallgat csak, biztos 6 év késésben vannak), nálam is felértékelődött a stylus 1. úgy amúgy gx1m2 lenne a befutó, de túl sok sebből vérzik, majd az mk3
-
eddie1978
senior tag
válasz .: JuSzT :. #53269 üzenetére
Üdv,
Milyen a gép? Papíron már hozza a 2008-cas D60-am számait a DXO szerint. Tényleg tudja azt mint egy 6 éves APSC gép? Van ilyen irányú tapasztalatod?
Legalább két éve azon kattogok, hogy a D60-ra vegyek-e egy AF-S 300mm f4 obit, ami brutáljó, vagy most aktuálisan egy 1" nagyzoomos gépet.
A DXO-hoz kapcsolódva milyen arányban érdemes figyelembe venni egy döntésnél a tesztképek mellett? Van a 8Mp-re leméretezett és a natív számsor. A natívban jobban kijön a pixelméret közötti különbség. -
arn
félisten
900 eur az lx100, rx100at 350ert lehet venni akkor nincs messze az ido, hogy lesz olcson ez is.
Masik tipp: 650 eur a gm1+20+12-32... Kezd erdekes lenni mint amikor olcsobb volt a kit, mint csak az obik ara.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz eddie1978 #53294 üzenetére
Szia.
Hiába kompakt, ez az első gép ami tényleg egy " teljes rendszer" érzetet ad. Nagyon jó benne az ND8 szűrő, pont kell is az 1/2000 zárhoz.
Nekem nagyon nagy könnyedség, hogy bármilyen microUSB töltővel tölti magát, tehát a telefonom töltője jó hozzá, munkahelyen is ilyen töltők vannak, nem kell foglalkoznom azzal hogy otthon hagytam a töltőt.Igaz az örök mondás, hogy 28mm ből nem vágsz ki 24mm et, viszont a 70 ből a 100 at igen, tehát ilyen szempontból nem visszalépés az mk2 után, hanem nagyon is előrelépés.
Focus peaking ebben elég jó, volt már több ilyen gépem, de talán eddig ebben a legjobb.
OLED kijelző nagyon nagyon szép bármilyen fényviszonyban, és nem is fogyaszt sokat.
Hibátlan az EVF minősége, max a kukukcsa mérete kicsit szűkös, de még így is került bele dioptria korrekció.
Tükröződés mentes az EVF, tehát nem baj hogy nincs nagy szemkagyló és rásüt a nap.WIFI , NFC... akinek kell jó, én még nem használtam.
Elvileg videósoknak is baráti a gép, mert van HDMI out, 4.2.2 veszteségmentes 50mb/s kimenettel.Rosszat csak egyet tudok mondani, nem érintős a kijelző.
APSC tapasztalat csak Samsung van, NX1000... RAW-ból nézve nagyjából hasonló ISo1600 ig. Fölötte talán a samsung már jobb volt 1 évvel ezelőtt is.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ők a fixobi apsc kombóra tették le a voksukat, amúgy meg az egyes szériát kínálják aki több rugalmasságra vágyik.
Érdekes hogy a fix-es kombók nem túl népszerűek (akár csc akár kompakt), pedig a 20/1,7-el egy kis váz már-már kompaktos méret, vagy... hasonló méretű apsc szenzoros beépített obis gépek sem pörögnek látszólag nagyon.
Bár néha olyan érzésem van, hogyha ingyen választhatnánk egyet egy asztalról, amin kint lennének a csúcskompaktok, akkor sem menne könnyen a feladat .Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Duplán OFF, de nem találok jobb helyet neki, és asszem ez ide
az univerzális CSC topikbafog illeni: seeimpossible.canon.com/Egyébként (azaz ha nem a tükröt vágnák ki a gépből) nem lenne annyira 'lehetetlen', nem marketingelnék ennyire, szerintem.
Vagy a 3 számjegyű vonal mellé nyitnak meglévő obikkal kompatibilis rendszert (mondjuk D helyett M betűvel), vagy akár beállhatnak az mft sorba... De még az sem kizárt hogy az A7-nek próbálnak konkurenciát állítani - talán ezzel nyitni lenne marketing szempontjából a legjobb.
Kíváncsian várom, ilyen ritkán van canon cuccoknál[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest