Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz ROBOTER #52299 üzenetére
közben a samsung 50-150/2,8 sem tűnik szarnak, sőt. akárki akármit mond, az nx1 + 16-50/2-2,8 + 50-150/2,8 elég zúzós kit lesz. igen, nagy. de a tele így is 92 deka "csak", és aps-c-re rajzol ennyiből. sosem értettem anno, hogy miért csak a tokina (50-135) és a sigma (50-150) csinál fényerős telét aps-c-re. no, ez a samsung tuti agyonveri azokat az üvegeket.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #52305 üzenetére
Tokinából van időjárásálló SDM-motoros változat?
+ ott a Pentax spéci lencsebevonata, általában azonos Tokina és Pentax esetén utóbbinak jobbak a praméterei.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ROBOTER
addikt
válasz Mercutio_ #52306 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül: azért kiváncsi lennék hogyan hasonlítják össze a pentaxot a tokinával, amikor nincs olyan váz, amire mindkettő felmegy. Nem hinném, hogy a teszt miatt adaptereztek és manuáloztak. Nekem volt 35 makró canonra, és a legjobb ellenfény-tűrő obim volt.
-
Danniel
tag
Azert ez a 40-150 eleg massziv lett... Nem mintha masra szamitottam volna, nyilvan a fenyeronek, atfogasnak, minosegnek ara van, de megis meglepo latni az amugy nem kicsi E-M1-en...
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
MrChris
nagyúr
válasz madgie #52317 üzenetére
természethez sokkal közelibb melegtest sugárzónál (wolfram, halogén izzó) már alig tapasztalható, nekem fel se tűnt. Kipróbálom melyik milyen de elég esélyes hogy a led messze szarabb a többinél. Amúgy konkrétan melyik emberi áron beszerezhet led körte és kompakt a jó? Mert mindig az első mentség, hogy nem elég minőségi.
-
MrChris
nagyúr
dpreview-n az m1 firmware hírnél nem látom a 4k-t.
-
Mercutio_
félisten
válasz ROBOTER #52310 üzenetére
Keresnek olyan vázat amiben ugyanaz a Sony szenzor van és raw-ban fotóznak?
madgie: persze azt nem is vitattam, és nyilván sokan inkább választanák olcsóbban a tokina verziót.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
.: JuSzT :.
addikt
Az új 40-150mm zoom objektív és az 1.4x telekonverter November elejétől kapható. Az objektív ára 469.990.- HUF, a telekonverteré pedig 119.990.- HUF – illetve a kettő együtt 519.990.- HUF javasolt fogyasztói áron érhető el.
-
fattyu
veterán
válasz .: JuSzT :. #52326 üzenetére
hörr
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
gorgo
őstag
válasz MrChris #52320 üzenetére
A helyzet az, hogy kishazánkba mindig jelentős késéssel érkeznek meg a friss technológiák. Igaz eza LED fényekre is. Hiába léteznek már sokkal faszább W/lumen költséghatékony ledek, hiába vannak már egyre jobb színvisszaadásúak, illetve az 50hz villogást is tuti megoldották már úgy, hogy ne villogjon 50hz-cel, az IKEA-ban ha veszel egy olcsót, az garantáltan a legszarabb.
Az OBI pl. meg még pofátlan is, egyszer "k*va nagy akcijóban" méregdrágán adott őskövület LED-eket, csak mert azok dizájnosak voltak ("fénygránát"). Kár, hogy ősöreg szar ledecskék csücsültek benne. Ez van
De azt akkor is te hibázod el hogy e-shutterrel nyomod a képeket, mert még teszel rá egy lapáttal...[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #52326 üzenetére
Erről az új mobilos reklám jutott eszembe, amiben minden mondat végén ott a kulcsszó: KIRÁLYSÁG!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
Hát nem néztem meg az 'izzókat'/kérdeztem ki a tulajt mivel világít, csak otthon láttam az eredményt.
De még mindig kérdezem, melyik a príma kifogástalan wolfram/halogén izzóval megegyező, meghaladó! fényminőségű cucc, leginkább konkrét típus? Szívesen kipróbálnék egyet. -
rumos14
nagyúr
impozáns objektívek, örvendetes, hogy így nyomul a Samu. egy Sony A6000 Oly E-M10 szerű vázat azért még ki kéne hozni.
emellett ezek az árak elég kemények.
az NX1 kit 2800 USD, a váz 1500, tehát a 16-50-t legalább 1300 taksálják. közben 2500-ból kijön egy Canon 6D + 24-105 kit.
az 50-150 pedig 1600 USD, szinkronban a Fuji és Oly hasonló obijaival. így már a SEL70200G sem tűnik annyira drágának (egyben látszik, hogy a Sony szerint ha profi teleobit akarsz, akkor vegyél A7 vázat. már csak egy ehhez passzoló, A6000 szintű AF-fel rendelkező A7 váz kéne.) -
Studi
veterán
Elég sok területen sikerült már világelsők közé felverekedni magukat, korai őket leírni. Persze fotográfiában még mindig számítanak a nevek, de a fiatal generáció már inkább fogja nézni azt, hogy Sony/Samsung a tévéje, telefonja, akkor olyan fényképezőgépet is vesz majd.
-
Studi
veterán
Nem is gondolnám, hogy fotózásban bárki 1-2 év alatt világuralomra tudna törni. Itt minden esetben rendszerről beszélünk, millió tartozékkal és kiegészítővel, senki nem vált olyan könnyen és gyorsan, mint tévét, mikrót vagy telefont. De erősödik a rendszer, ez kétségtelen.
Nem tudom fejből, hogy hány PDAF pont van például az Olympus zászlóshajóján, de az NX1 205-e elég impozánsan hangzik. Jó gép lesz ez is, nekem tetszik az NX30 is. Nem szépek, nem trendik, de használhatóak. Persze ha az üvegek is jók lesznek hozzá. -
sideburns
aktív tag
válasz madgie #52335 üzenetére
Már most is ugyanazt az ívet járják:
kis szerencsétlenkedés egy régi technológiával (HDD/GX(Pentax))
határozott előrenyomulás az újjal (SSD/NX)Még elkaphatod az NX1 bejelentést:
https://plus.google.com/events/clfji1ob8ir2qqgop9c95tahsvs -
MrChris
nagyúr
ahogy látom dp-n kézben szép nagy ez az nx1.
-
Studi
veterán
Panáról semmi hír? Pedig azt vártuk leginkább.
-
MrChris
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #52340 üzenetére
inkább csak nagy, nekem ez a lufipufók design nem jön be, nagy méretben még csúnyább, persze ez relatív...cserébe a fogása, kezelése valószínűleg egy álom, szép nagy tárcsák mindenhol, a markolat is kényelmesnek néz ki sztem, az expó gomb meg akkora, hogy valszeg sosem kellene keressem a kamerán mint a 60d esetében
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
Na mikor/hánykor lesz már a pana pletykák leleplezése? (1 szavazat 1"-ra )
Addig is aki játékkal ütné el az idejét addig, az itt megteheti
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Gondwana
addikt
A szenzor 4/3 lesz, de abból vágja a multiaspectet, éppenhogy nagyobb képkörrel, mint 1"
Ez már többször elhangzott, itt már csak az a kérdésem, hogy milyent karcol ebbe a szenzorba.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
Új hozzászólás Aktív témák
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Star Trek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Weblap készítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...