Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
válasz schawo #51149 üzenetére
...kizárt hogy csődbe mennek, sznobok és pénzesek mindig is lesznek... kamoon, ki vesz ilyen kamerát a pozdorjapados fícsöreiért? A név kötelez!
...Amúgy persze írígy vagyok, elfogadnék egyet, használnám valameddig, csakhogy megtudjam milyen is az a leica életérzés, de biztos gyorsan eladnám, még mielőtt földhöz vágnám...[ Szerkesztve ]
-
titán
Én sem hiszem, hogy "holnapután" csődbe mennek, de azért be kell látni, hogy egy teljesen egyedi márka fenntartása rengeteg fejlesztési költséget emészt el, ezért alapvetően rákényszerülnek a magas árcímke fenntartására. Mivel már eleve marha magas árszintről indulnak, egyszerűen nincs szabad mozgásterük, ha valamiért összeomlik a bizalom, és bizonyos mértékben visszaesnek az eladások, nagyon hamar a tönk szélére kerülnek. Aztán komolyabb tartalékok (és tőke) híján egyedüli lehetőségnek marad a márkanév eladása valami kínai befektetőnek. Nem ők lesznek az első (és utolsó) cég ami hasonlóan járt.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mercutio_
félisten
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #51160 üzenetére
Te is ilyen tömény bullshit - et nyomtál mellé?
hegyimorc: enyhe kifejezés
schawo: Kérdés, hogy ha képet se képes valódit keresni hozzá, akkor maga a leírás mennyire egyezik meg azzal amit árul
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Schanyee
senior tag
Egy érdekes és váratlan tapasztalat a hétvégéről. Míg a 45-ös Oly fix-szel a Pana G3 jobb volt a kutyámat fotózni követő fókusszal (még kb 3 hete), addig most a 20mm-es Pana obival az E-P5 hajszálnyit több esetben talált fókuszt mint a G3. Aztán lehet jobban ismerem azóta a vázat, az is változtathatott a sikerességen. Plusz a G3-at sima arcfelismerőn hagytam, az ment tökéletesen, itt arcfelismerés + középső fókuszterület vált be, a Pana módszer nem annyira működött. Így a G3-nak többet kellett gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
EM 10 alapobival (14-42 II) 170 az MM-ben...bang!
Erősen csökkennek az árak...
Mondjuk pana milc-et nem is láttam, egy-két nikony1-es árválkodik...ezeket már láttam 60+-ért árulni valahol...lassan eldobható fényképezővé avanzsálódnak...
Valamelyik MM-ben 170 körül láttam viszont sanyi nex6-ot palacsinta obival...marhára tetszett a fogása, kezelhetősége....az obi minősége kérdéses persze...mernemcejsz.
-
Schanyee
senior tag
Nem rég voltam erdőben madarakat nézni és újra fellángolt bennem a természet fotózás. Nehezítette a dolgot, hogy csak a 20-as fix volt nálam. Azóta gondolkodom objektíveken. A tesztekben azt írják az oly 75-300 II majdnem olyan jó mint a Pana 100-300,de cserébe olcsóbb és itthon szinte egyet sem láttam még használtan. Bár pana van most elég jó áron, ennyit nem akarnék költeni rá. Így jutottam el a samyang tükörobikhoz. Kicsik, újonnan sem túl drágák és a tesztek alapján az 500 f6.3 egész jó minőségű. Valaki használt már ilyent? Milyen lehet az Oly stabilizátorral kézből fókuszálni vele? Van egy 70-210 f3.5-ös manuális obim, azzal Pana vázon, stabi nélkül is elfogadhatóan tudtam fotózni EVF-el. Most nincs EVF, de van IBIS és focus peaking. Mondjuk használt piaca ezeknek sincs nagyon.
-
Studi
veterán
válasz Schanyee #51169 üzenetére
Én M42-es Sigma 300mm-es fixet próbáltam napfénynél E-P1-el, az gyakorlatilag a lehetetlen kategória. A te kijelződ azért használhatóbb, jobb a stabid, van peakinged, viszont kisebb a fényerő, nagyobb a gyújtótáv. Nehéz ügy, abban biztos vagyok.
Tulku: hol, merre??? Múlt csütörtökön jártam a DP és az Árkád Media Marktban, és semmi hasonlót nem láttam.
-
Studi
veterán
És akkor arra még normálisan adapterezhetőek a régi Sony/Minolta AF obik. Én itt dobtam el az olcsó NX30 projektet: arra aztán tényleg semmi AF-es obit nem lehet rárakni a rendszeren kívülről. A rendszrben meg igazán a 85/1.4 lenne számomra nagyon izgalmas, de az azért elég húzós.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Schanyee #51174 üzenetére
Monopod csak árnyalatnyit segít. Tripod.
A tükrös (és más) objektívvel készített képek részletgazdagságát az objektív ára is mutatja. A fény, a háttér, a madarak mozdulata eladhatja a képet, de a tollak penge éles rajzolatára ne nagyon számíts.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
MLaca
őstag
válasz Schanyee #51169 üzenetére
felejtős kategória. a tükrösöknél a segédtükör kitakarása nagyon lágyítja a képet (minél nagyobb a kitakarás, annál jobban, ugye), a fókuszálás meg csakis háromlábról, statikus témánál eszközölhető pontosan. pl. holdazni, bolygózni (jóval hosszabb gyútávú tükrössel) jó, de másra nem igazán. a bokeh is érdekes (körkörös "fánk" alakú), kinek tetszik, kinek nem. viszont nincs CA
[ Szerkesztve ]
http://mlzphoto.hu/
-
Studi
veterán
Ez kétségtelen jó sor, de engem a halszem, 3D nem izgat (legfeljebb egy vázsapka halszem erejéig), amúgy pedig komplett m43 készlet van itthon. Rendszerváltást így már elég alaposan meg kellene indokolnom. Ilyen szemmel pedig az APS-C 85/1.4 lenne izgalmas, az pusztán paraméterei alapján még a 75/1.8-as Olynál is kellemesebb portréra. A kit -40%-al nagyon korrekt áron lett volna a hétvégi akcióba, de a kitobit érdemes lett volna lecserélni, plusz a 85-ös már elég költséges, főleg használt piac nélkül. Így marad a jól megszokott rendszer.
-
Mercutio_
félisten
Valamelyik topicban olvastam, hogy kintről messze olcsóbb beszerezni a samu fixeket, aztán lehet, hogy most az erős forint mellett ez már nem annyira igaz
-
MrChris
nagyúr
Szerintetek van annak valami hátránya, veszítek vele valamit, ha a pana RW2 fájljait DNG-be konvertálom és nem őrzöm meg az eredetit?
Az Olympusnál van az a 'veszteség' hogy az OlyViewerbe csak az ORF megy, de a panának nincs igazi saját és jó raw konvertere ezért egyre jobban hajlok a DNG felé. Az LR4-em meg nem olvassa a G6 rawjait, előtte át kell konvertálnom az Adobe DNG konverterrel. -
Studi
veterán
válasz hegyimorc #51190 üzenetére
A legális és illegális beszerzési forrásokat nem korrekt összehasonlítani szerintem.
Kb. egy kaliber lehet a két obi amúgy, reális, hogy hasonló az áruk. Nézegettem az NX obikat, nekem az NX30 leginkább a 2-2.8-as alapobival, és a 85/1.4-el kellene, de ez így igen drága, így tuti marad az m4/3 cucc.
-
hegyimorc
senior tag
Mikor először elgondolkodtam ezen az obin, akkor 180-ért vehettem volna meg, de akkor vettem em5-t és túl sok lett volna egyszerre. Azóta is figyelem az árakat, 200 és 240 között láttam mostanában itthoni aprókban, garitól és állapottól függően. Azt meg gondolom mindenki eldöntheti maga, hogy ér-e neki +20%-t a magyar gari használt cuccnál, vagy akkor már inkább a kedvezményes mintabolti ár és legyen új.
Ami nem érdekel senkit amikor venni akar, az az, hogy mit szól állambácsi vagy hogy mennyire korrekt vele átsétálni a vámon ha meg sem állítanak és nem kérdeznek semmit.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
Lehet, hogy kb egy kaliber de - és igazából ezért is reagáltam erre az egészre - nem mindegy, hogyan tudjuk használni a gyakorlatban. Mindkét obi elég nagy, de a sigmahoz kell még egy adapter is és AF sincs, ami jóval nehézkesebbé teszi a használatát, főleg 1.4-en.
Nikon 85-t próbáltam adapterrel, azóta eszembe sem jutna ilyesmivel próbálkozni. (max valami filléres obival, játszásból)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Tótotto
tag
Sziasztok
Elmentem a MM-ba,szerettem volna megfogdosni az Olympus E-m10-t.Nem volt nekik.Kérdeztem hogy-hogy.Azt mondták hogy fentről szóltak hogy a készleten lévő gépeket kitben akciózzák le.120eFt-os áron adták őket el.Igaz csak pár darab volt nekik,de ez akkor is nagyon jó ár volt.[ Szerkesztve ]
-
Tótotto
tag
Én is rákérdeztem hogy biztos?Igen.Mégnézték és csak a budaörsi MM csinálta ezt.A Mamutban tényleg 170-be kerül.A srác azt mondta hogy lehet hogy az Olympus készül valamire(de nem tudnak semmit biztosan)
De csak pár darab volt nekik.
De a Stylus 1 is 145eFt-ba kerül most ott.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest