Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #50200 üzenetére
Pedig akkor vannak jó színei az erőknek..... és a kocsmáknak
Taylor :Ilyen drága obira nem futi, a 12-32-re is csak akkor lesz zsé, ha elmegy a 14/2.5
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #50203 üzenetére
Jah, a prediktiv erő legyen veletek!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rbalint88
addikt
válasz .: JuSzT :. #50203 üzenetére
és amikor még az asszony sem nyíg, hogy nem vele vagy tehát gyakorlatilag nulla.
-
TayRol
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #50206 üzenetére
ha fekete lenne a 12-50-esed akkor tudnék egy 14-42-es cserét.
-
TayRol
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #50208 üzenetére
cimbi venne egy feketét az EPL5-jére.
-
ezisjo
tag
válasz .: JuSzT :. #50208 üzenetére
Szia,
Nekem van egy ezüst 14-42IIR.....
-
gorgo
őstag
válasz Dolphin #50177 üzenetére
Hát, valóban felejtős annak aki videóban érdekelt.
Igen, a stabi gyorsabb mozgásoknál rángatja a képet. Azaz az űber stabi szart sem ér, ha pásztázni akarsz kicsit gyorsabban. De kikapcsolni is fölösleges, mivel a gyors mozgásokat a tömörítő algoritmus sem bírja, totál szétesik a kép!! Váltófrekvenciás műfény mellett az fps-t kell jól kiválasztani. E mellé jön még az oly színe, de ez tök szubjektív. Az viszont nem, ha nem tetszik, akkor szopás, mivel azt 1000x nehezebb utómunkázni mint egy állóképet (azaz senki nem áll neki).
Összességében EM5 videó felejtős, arra jó kb. hogy megörökíts egy szülinapi tortagyertya elfújást."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Schanyee
senior tag
Nekem Pana G3-nál volt, hogy ha mozgattam a kamerát videózás közben akkor mindegy milyen beállítást használtam, villogott a kép. Konkrétan ha nem egyhelyben tartottam a kamerát akkor már nem volt használható a végeredmény és nem a stabilizátor hiánya miatt. Az E-P5-nél gyári beállításokkal jó volt egyből. Igazából nem értek a videózáshoz és nagyon ritkán is használom, szóval azért nem túl mérvadó a tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mudokon
újonc
Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok, talán tudtok segíteni:
Adott 1 Oly E-M1, MMF3 (beállított) Zuiko 50-200 régi obi
amikor fotózni szeretnék a C-AF remekül működik, DE ha videót akarok felvenni akkor C-AF sápadtarcú, nem lehet kiválasztani.
Setleg valami ötlet?? -
Lassú Víz
addikt
válasz Mudokon #50218 üzenetére
Használati utasítás 83. oldal alja:
"Four Thirds rendszerhez kifejlesztett objektívvel mozgóképek felvétele közben nem lehet automatikusan fókuszálni."Ötlet: MF. Nem tudom mennyire mozog a téma gyorsan, de videóban amúgy is a manuális élességállítást szokták preferálni.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
gorgo
őstag
Mind igaz. Egyrészt van olyan stabi mód, ami ehhez való (1 piros pont) másrészt otthon lehet állvány (ilyenkor esetleg egy zoom obi nem árt, ha nem mehetsz előre-hátra). Egyben mutatja, hogy annyira nem izgat a vidió. 1 perceseket szoktam lőni...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
tau_ba
tag
lama kerdes: mi a kulonbseg a Micro Four Thirds es a MILC kozott?
-
Freddy76
addikt
válasz tau_ba #50222 üzenetére
A milc a tükör nélküli cserélhető objektíves gépeket jelöli (Mirrorless Interchangeable Lens Camera). Ezek közé tartozik az m4/3, amely a szenzor méretéből adódó szabvány, ezt használja az olympus és a panasonic. Ezen két gyártó milc gépei tehát a mikro négy harmad gépek. De ezen kívül van milc gépe a nikonnak is, kisebb szenzorral, vagy éppen fujinak, sony-nak, samsungnak nagyobb szenzorral.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
tau_ba
tag
koszonom szepen a pontositast
-
hegyimorc
senior tag
válasz Schanyee #50214 üzenetére
Ma én is videoztam egy picit, igaz csak véletlenül, mert mellényúltam ... de visszanézve ismét meglepődtem milyen jól csinálja a kis gm1
Egy "képkocka" a videoból:
(Gép monopodról lógatva, távvezérlés telefonról wifin. Fény az nem volt sok, kivéve mikor villámlott )
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
lenan
aktív tag
Nem rossz deal a MM-ben, samsung NX mini ekv 24mm-essel és Lightroom 5-el 59990. A masina így 16 ezer f :-) Elfér a zsebben tényleg.
-
-
rbalint88
addikt
válasz jjeahh #50233 üzenetére
ismert, csak elég drága, 6500 körültől lehet kapni, ha éppen.
Sefter: nem a mienk staffi, barátoké, majd a következő alomból remélhetőleg lesz nekünk is. annyira harci kutya, hogy ha összefogod mind a 4 lábát és fölborítod vagy földhöz vágod, továbbra is csóválja a farkát
ja, osztrákoknál egy éves koráig katonai engedelmességi vizsgát kell tennie, mert veszélyes faj... (ezért nem is arany színű, hanem piros hatósági bilétát kap) de egy tündérmackó, egy hétig jött, minden reggel arcon nyalással ébresztett, rendesen hiányzott ma reggel -
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #50237 üzenetére
Így kellene nálunk is, a sok telepi suttyó meggondolná milyen kutyát vesz.
jjeeaahh:Kár, hogy már EU tagok vagytok lehetne occóér hozni Tátrateát és single maltokat is
-
arn
félisten
hat az lenne a minimum... bizonyos fajtakhoz gazdanak, es kutyanak is kepzes. de ezt irhatnam a nagyteljesitmenyu autokra, motorokra is.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
.mf
veterán
Asszem itt van olyasmi, amit múltkor kértél
Ezek mondjuk épp kicsiben és beltérben, ahol ugye nincs légmozgás.
Kültéri stabilitás már összetettebb; meg ha a fixen rögzített Gopro helyett 2- vagy 3D-stabilizált gimbalos felfüggesztés, az már nagyobb felszállótömeget jelent.Amelyik repülés-vezérlője tartalmaz barométert, az képes magasságot tartani. Amelyik GPS-t is támogat, az megadott pozíciót is tud tartani (már amennyire pontos a gps-vevője és amennyire a légmozgás vs. váz stabilitása és a vezérlő amilyen gyorsan és pontosan ki tudja egyenlíteni a mozgásokat), de akár koordináták alapján autonóm útvonalterv is összeállítható neki előre.
Érdekes cucc amúgy, ahogy kezdek belemélyedni. Szerencsére van néhány jó távol-keleti hobbi-bolt, ahonnan olcsóbb kínai klón darabokból összeválogatva is még ki lehet hozni valami egész korrektet. Egy közepes-nagy (>= 450 mm motor-motor átlójú) gép, ami már kényelmesen elbír gimballal Mobiust, Goprot vagy hasonló méretűt, mindenféle jósággal felszerelve (nem csak GPS, de akár OSD-s FPV is, azaz földön monitoron vagy sisakban látod, amit az orrára gimballal rögzített kamerával lát és vesz, és egy olyan OSD a képen, ami irányt, sebességet, magasságot, virtuális horizontot, rep-időt, akku-feszültséget, stb mutat), ki lehet hozni 150k körül Gopro nélkül (ennek is kb. harmada csak a gimbal). Persze, az se kis pénz, de kevesebb, mint a DJI Phantom2 Vision+ 1300 USD-je (+Gopro külön), vagy az Airdog tervezett 1500 USD-je (Gopro szintén plusz).
Mindhárom nagyon különböző célcsoport.
Az összeválogatós annak, aki nem sajnálja rá az időt utánajárni az alkatrészeknek, és utána bevállalja a beállítással járó macerát, cserébe a fele árért és a jobban célra szabott eszközért; a DJI annak, aki ezt kihagyná és inkább egyből repülne egy kész géppel; az Airdog meg annak, aki még az irányítást sem akarja megtanulni, nagyon sok funkcióról és beállíthatóságról lemond egyszerű kezelhetőségért és speciális tulajdonságért, ami a másik kettővel bonyolultabban kivitelezhető.
Hw-es analógiával: sk-készített optimális gamer-pc; bolti fix konfig; és mek.
Vagy fotós: manuál-mód; program-mód; csak egyetlen nagy szelfi-báttönFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
erzol
őstag
Az utolsó két hasonlat mindent visz. (Lola T)
Discovery egyik raktárvadászós csodaműsorában egy normál dslr-t cipelős helikoptert találtak.Kanon rebellel ~3500$-ért adták el. Gondolom az ilyenek csak szakértő kezekbe valók, lévén az értékétől.[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok, Olympus 12-50 ill. 40-150-es obikhoz:
* ajánlott-e napellenző vásárlása, ha igen melyiket ajánlanátok?
* milyen átmérőjű UV szűrő kell hozzájuk/ 52 ill 58mm? / és milyen márkájú ajánlott?
Köszönöm
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
.: JuSzT :.
addikt
-
jube7
tag
válasz padi68 #50247 üzenetére
Szia!
Napellenző nem árt, illene mindig használni... Érdemes lehet más megoldást választani, mint a gyári, ha a pénz számít (menetes, utángyártott).
UV-szűrő esetében nekem bevált egy olcsóbb márka, gyorstesztben jobbnak bizonyult nálam a Hoya HMC-nél és jóval olcsóbb: 58mm és 52mm"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debian GNU/Linux
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest