Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphin
tag
Most nézem, hírtelen 3 75mm-es is a piacra került... előtte meg évente 1 ha akadt. E-M5 hullámot váltja a 75mm-es?
-
Studi
veterán
válasz szaby_gyerek #49807 üzenetére
No igen. Főleg hogy az egyetlen Oly makróobi is beékelődik a két cucc közé gyújtótávban, és feleannyiba kerül. Nemigen lehet racionálisan megmagyarázni az ártöbbletet. De ettől függetlenül zseniális üveg.
-
Mercutio_
félisten
válasz szaby_gyerek #49807 üzenetére
Én is álmodozom E-M10-ről
50-ér80-érEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
szaby_gyerek
tag
válasz Mercutio_ #49809 üzenetére
Tudom, álmodozok. Egyébként E-M10 lesz is 80-ért de még 50-ért is. Viszont a 75-ös szerintem sose lesz ennyire olcsó. A ritkább, drágább objektívek elég jól meg szokták őrizni az árukat. Persze ettől függetlenül egy 1.8-as fix telé-t el tudnék viselni, és néha néha használni.
-
cool13
őstag
A P20mm mit szeret az 1.7 helyett?
-
-
MrChris
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #49816 üzenetére
nem vagy egyedül.
-
cool13
őstag
válasz .: JuSzT :. #49816 üzenetére
Tapasztalatok szerint, milyen rekeszértéken adja a legszebb, legélesebb, legleg képet a Panasonic 1.7/20mm-es objektív. Remélem tudtam dekódolni.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
-
k1csi
senior tag
válasz cool13 #49818 üzenetére
Lehet, hogy kifogtam valami szuper példányt, de az élesség nekem már teljesen nyitva is jó akár a sarkokban is 1:1-ben nézve. A rekeszelés elsősorban a vignettát csökkenti a sarkokban és e-miatt kontrasztosabb lesz azaz ettől élesebbnek látod. Pl. f/2.8-on már vignetta sem igazán látható.
Vakteszten max. a sarkokban vállalnám, hogy megmondom, hogy a legélesebb rekeszen vagy teljesen nyitva készült a kép, azt is elsősorban a vigneta meglétéből (kontrasztvesztés), nem az élességből mondanám meg.
Vsz. a 20-as Pana a sarkokban sem keni szét a képet.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Mercutio_
félisten
Kölcsönadtam egy havernak, így ismerkedni se volt időm vele
Parci: Ha megszoknám, hogy nincs tekergetős LCD valszeg maradna. Amúgy sose gondoltam volna, hogy a kis G3 több mint 2 évig nálam lesz
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dolphin
tag
válasz ROBOTER #49825 üzenetére
NY-ba 100-ból lehet repülni, plusz semmilyen lebukás veszélye nincs, mivel gép nélkül mennél, géppel jönnél, és mivel magadnak vetted, senki nem tud beleszólni. Persze nem 1 fajtából kell 10-et, az nyilván más tészta, de 1-1, max 2-t simán. Max megkérdezik minek hozod be, válasz, magamnak, használni, pont. Sokszoros tapasztalat után mondom...
-
.mf
veterán
válasz Dolphin #49830 üzenetére
Ha ez ilyen egyszerű lenne... de van egy 430 €-s értékhatár, ami fölött már vámköteles, hiába saját használatra vetted. Nem véletlenül vittem én is magammal mindenfélének a számla-scanjét itthonról, amikor mentem ki.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
válasz Dolphin #49832 üzenetére
Számtek cuccok nem vám kötelesek úgy rémlik.
Az obit meg gondolom doboz nélkül hozta és mákja volt / nem foglalkoztak vele.. mf: Az elmélet és a gyakorlat...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
szaby_gyerek
tag
Ez pofás. És egyben gonosz is.
Egyébként túlzás, hogy nem lehet. Inkább azt mondanám, hogy érdemes mással próbálkozni. De kis ügyeskedéssel lehet azt használni dolgokra és ezt tapasztalatból mondom, ugyanis évekig a technikai sportok fotózása volt a mániám és tudom, hogy mit tud egy kezdő/haladó tükrös rendszer (vis tudott pár éve). És ennek emléket állítva tavaly nyáron elvittem egy terep rally futamra az e-m5 + 12-50 párost. (el kell felejteni a követi AF-et és azt hogy 10-15 képes sorozatokat lövünk, helyette arra kell hagyatkozni, hogy bitang gyorsan fókuszt talál a rendszer és hát "catch the moment" )Ügyesen használva meg lehet örökíteni vele dolgokat, de tényleg túl macerás. Végül nem is tipikus sportfotós képeket lőttem vele.
-
TayRol
nagyúr
válasz szaby_gyerek #49838 üzenetére
teljesen jó képek em5+kitobihoz képest.
meg amúgy is. -
jjeahh
nagyúr
válasz szaby_gyerek #49838 üzenetére
egyesek szerint meg a kijelző tapizós af gyorsabb, pontosabb tud lenni mint egy belépő dslr követő fókusza, akkor most hol az igazság?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ROBOTER
addikt
válasz Freddy76 #49841 üzenetére
Egészen konkrétan az értelmetlenséggel vetekszik. Én kihagynám a nem PDAF-es Oly gépekből, mert használhatatlan.
Esetleg asztrofotózásban a világegyetem tágulását bírja lekövetni.
Az S-AF viszont tényleg nagyon gyors és nagyon pontos. Szerintem itt is erre gondoltak lejjebb, hogy a tapi + S-AF (érintés utáni azonnali exponálással) értelmesebb, mint egy bizonytalan C-AF.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Em5nel en is szimplan nyomtam, nem kovetovel, probaltam rakeszulni, hogy hol lesz a tema. Ellenben fujin gyors sorozat mellett hasznalhato a koveto. Lassabb sorozatnal viszont esetlenne valik.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Studi
veterán
válasz ROBOTER #49842 üzenetére
Már a PDAF-es Oly tükrösök sem a követő AF bajnokai, a MILC-ek számára gyakorlatilag megodhatatlan feladat.
Viszont amit jjeah ír, az inkább arra utal, hogy a Single AF területrebökős-exponálós megoldással olyan kis lagot hagy az élességállítás és az expo között, hogy egész jól használható mozgó célpontok vadászásakor.
szerk: mire leírtam te is szerkesztettél.
[ Szerkesztve ]
-
szaby_gyerek
tag
válasz ROBOTER #49842 üzenetére
Igen, szerintem is erre gondoltak. Mert az S-AF bitang gyors. Viszont az, hogy érintőkijelzőn gyorsabb lenne az szerintem placebo. A C-AF pedig PDAF nélkül tényleg egy vicc, és belegondolva a működési mechanizmusba nehéz elképzelni, hogy mitől lehetne használhatóvá faragni.
-
HÁZIGAZDA
válasz szaby_gyerek #49845 üzenetére
érintőképernyőn az af pontot beállítani majd exponálni gyorsabb
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Studi
veterán
válasz szaby_gyerek #49845 üzenetére
Egyrészt amit mond Parci: gyorsabb beállítani a kívánt területre a fókuszmezőt (elég ugye odabökni), másrészt pedig így a legkisebb a shutter lag, ezért így a legkisebb a tárgy elmozdulása is.
-
titán
válasz jjeahh #49840 üzenetére
Igen. ezzel az a gond, hogy egyelten kép készül. Ha épp nem az a pillanat volt a tökéletes, akkor lemaradtál a képről. A DSLR-rel mennyiségi a oldalról lehet megközelíteni a kérdést: lősz egy sorozatot, és ha épp történik valami érdekes akár az egyik képen, akkor már nyert ügyed van.
Képzelj el egy balesetet mondjuk Forma 1-ben. Ha tapizol egyet, lesz egy tökéletesen éles képed mondjuk a baleset előtt fél másodperccel. Aztán finito. Míg DSLR-en rátehénkedsz az elsütőbillentyűre, és biztosan megvan az a pillanat (is), ami a legjobban ábrázolja a bunyót.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HÁZIGAZDA
válasz schawo #49848 üzenetére
ha ebből élnék, talán szempont volna a mennyiségi szemlélet, de home usernek még jobb is az egy képes végeredmény, mert nem kell aztán válogatni. ha meg lemaradtál, hát majd legközelebb. végtelen számú variáció van egy-egy fotóra, sosem tragédia, ha valami nem készül el. majd elkészül hasonló üzenetű, de más kép öt év múlva.
ez persze az én személyes véleményem (mi más lenne). és ugyanezért a legjobb megoldás (nekem) egy csúcskompakt. nem jó mindenre, de nem is kell mindent és mindig lefotózni, azt 7/24 filmezésnek hívjuk és semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest