Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
' Tzs ,
Topikgazda
Üdvözlet Stalkerek!
"A rajongók által készített játékot már nem méltó egyszerű modnak hívni."
Miről is van szó? A Stalker: Anomaly egy rajongói összefogásból készülő játék, ami a Stalker: Call Of Pripyat alapjaira épül, és nagyon hosszú ideje készül. Mostanra azonban eljutott egy olyan szintre, amikor már nem méltó egyszerűen modnak hívni, ennél sokkal többről van szó.
A Stalker: Anomaly az X-Ray Engine egy szabad forráskódú változatára épül, amit a közösség folyamatosan fejleszt és políroz. A játékban megtalálható mindhárom hívatalos rész összes területe, kibővítve teljesen új helyszínekkel, így a bejárható tér hatalmas és változatos.
Persze, a Stalker: Anomaly nem egy új dolog, egy ideje már elérhető, azonban most jelent meg az 1.5-ös verzió, amivel kapcsolatban már elmondható, hogy gyakorlatilag egy teljes értékű játékot kapunk ingyen, ami ráadásul polírozottabb, kifinomultabb, stabilabb és szebb, mint az eredeti, ráadásul jobban is néz ki. Ráadásul az 1.5-ös változattal már tartalmilag is elképesztően jól teljesít.
Találunk a játékban egy mély és átgondolt kraftolási és karbantartási rendszert, bekerült a Metro-játékok inspirált gázmaszk-rendszer, és megújult a felhasználói felület is, ami sokkal barátibb, átgondoltabb.
A játék tele van procedurálisan generált küldetésekkel, de teljesíthetünk missziókat a különböző frakcióknak, illetve belevetődhetünk egy a négy fő történeti szálba is, melyeken keresztül megismerhetjük a különböző frakciókat, akik irányítani szeretnék a Zónát.
De itt még messze nincs vége, a Stalker: Anomaly ugyanis más játékmódokat is kínál. Az egyik a Warfare, ahol kikerül a képből a történet, ennek okán pedig nincs szükség arra, hogy a játék életben tartsa a sztorihoz szükséges NPC-ket. Ennek eredményeként tényleg totális háború zajlik minden és mindenki között a Zónában. Még arra is van lehetőségünk, hogy az egyik frakció vezetőjévé váljunk, és RTS-stílusban vezényeljük a csapatainkat a Zónában.
A másik mód Azazel névre hallgat, aminek a lényege, hogy ha meghalunk, akkor egy másik, véletlenszerű NPC bőrébe kerülünk valahol a pályán. Még a saját holttestünket is megtalálhatjuk, és levadászhatjuk azt, aki esetleg lootolta szegény hullánkat. Mintha a Dark Soulst és a Stalkert keresztezték volna.
Meg kell azonban jegyezni, hogy a Stalker: Anomaly jóval keményebb és könyörtelenebb, mint az alapjáték, és sokkal nagyobb hangsúlyt helyez a szimulációra és a túlélésre - kell enni, inni, aludni is például.
Letöltés: [ModDB] | [SeregA-Lus]
[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/
-
Dhampir
félisten
Amennyire csak tudom, követni fogom ezt a topikot. Köszönöm!
-
Sensut
őstag
Azt még hozzá tenném, hogy az Anomaly alapja voltaképpen a Call Of Chernobyl 1.5-ös verziója, jól kibővítve és rendbe téve; valamit azt is, hogy az Anomalyt már 64 bites motor kezeli, az úgynevezett X-Ray Monolith és hihetetlenül jól teljesít. 14 játékbeli nap alatt vittem végig a játékot, az kb. egy hét a való életben, de egyetlen crash nem volt az alatt, ami azért egy ekkora méretű modról ritkán mondható el és még a COC is többször kidobál éppen memória hiány miatt. Vannak benne kisebb rendellenességek, de a stabilitás az végre ígéretes!
-
' Tzs ,
Topikgazda
Köszi, hogy megírtad ezeket! Nagyon remélem, hogy lesz annyira népszerű ez a mod khm, JÁTÉK, hogy az angol nyelvről nekiáll valaki fordítani, mert ebben van fantázia!
Nagyon stabil tényleg! Ma kezdtem egy Monolitossal medium szinten és egy toppantó 2 mp alatt megölt. Észrevettem Metro elemeket a játékban, amik mivel a Metro-t is komázom egyeltalán nem problémaként ítélek meg. Nagyon remélem, hogy a végleges verzió valami nagyot fog dobni a rajongóknak!S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/
-
' Tzs ,
Topikgazda
Hexarius bemutatója! Ez a játék jobb lesz, mint gondoltam! [Stalker Anomaly mod 1.5.0 | Háború a Zónában!]
-
galaktikus
aktív tag
Juhhuuuu. Csatlakoztam az eseményekhez én is Délután le is húzom a gémet és nekiállok.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
' Tzs ,
Topikgazda
válasz galaktikus #8 üzenetére
Oké, hajrá! Jó lesz ez!
-
Dhampir
félisten
Privet Brat! Privet Sztalkerek!
tzs82 fórumtársat jelképesen kinevezzük a S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly fórum topikgazdájává.
-
lsc
nagyúr
Remélem lesz magyarítás, jónak tűnik.
Az élet kegyetlen .
-
Fred23
nagyúr
Köszi az érdekes hírt, számomra ez az Anomaly teljesen ismeretlen volt!
Ahogy végeztem a Ghost Recon: Breakpoint-tal, ki fogom próbálni.
-
' Tzs ,
Topikgazda
Mondjuk itt is lehetne csinálni a fórumozást, ha már létrehoztam: [S.T.A.L.K.E.R. - FÓRUM]
lsc: mindenképpen! Én neki se állok addig, pedig már nyomnám...
-
Fred23
nagyúr
Optimalizálás a szokásos, ahogy nézem:
-
Dhampir
félisten
Nem rossz, szép munka, de a magam részéről inkább már csak itt maradnék.
Nem csupán a "nyájmeleg" élvezete mondatja ezt velem, hanem mert amúgy is szétaprózni-dobálni próbál sokszor a Lét, úgyhogy én már örülök annak, ha nem kell túl messzire cipelni rozoga sztalker mivoltom hanyatló egzisztenciáját.
-
shield
őstag
Telepítettem a [SeregA-Lus] verziót. Jó lenne hozzá egy igényes fordítás, mert így a tárgyak leírásának értelmezése is sokáig tart.
A beállításokban kapott 16GB RAM/4GB VRAM-ot, szépen futott, de 15-20 perc alatt kétszer kilépett, a log-ban nincs semmi hiba. Nem volt sok időm szórakozni vele, de azt észrevettem hogy a guggolás nem a megszokott módon működött, guggolás után nem futott a karakter.
Úgy néztem, hogy a guggolás át ment hasalásba, mondjuk nem lenne rossz néha.
Ebben a 20 percben ennyi volt a tapasztalatom.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Sensut
őstag
Máig sem értem, hogy miért erőltetitek folyton ezeket a Serega verziókat. Persze, hogy abban egy csomó minden meg van buherálva és bugzik mint az isten, mert az eredeti sima verzióban minden rendben van. Egyetlen crash nélkül végigvittem a játékot, nem volt gondom a mozgással, se az NPC-vel. Akadás mentesen fut ultrahigh beállításon, tökéletes angol fordítás, stb. Olvasom a sok panaszt a Lost Alphában is, hogy crashel meg mit tudom én, de csak nagy ritkán telepíti valaki az eredeti verziókat, mindig ezek a buherált Serega kiadványok teszik el egy mod becsűjét. Nekem is mindig bajom volt a Serega verziókkal, aztán végleg lemondtam róluk és béke van. Amúgy ez csak egy beta 3 verzió, amit publikus tesztelés alá vetettek, úgyhogy nem kell mindjárt a csodát várni tőle. Ha kipróbáljátok a COC 1.5 verzióját, ami ennek az Anomalynak az alapja, akkor rájöttök, hogy miből lett a cserebogár. Na az már bughalmaz - crash boom bang, mindenféle hiány benne... Rengeteget dolgoztak ezen a modon, hogy ennyire összeálljon és biztos, hogy minden idők legjobbja lesz, ha elkészül.
[ Szerkesztve ]
-
knoz91
tag
Ezer köszönet. Mint hatalmas stalker fan, könyvek átnyálazása után ; stalker 2 hype vonaton ülve ; CoC-t f**sá pörgetve, ráfogok próbizni erre is, csak igazából úgy éreztem hogy a CoC után csömörből vödörbe fogok tévedni, moddb-n publikált legutolsó verzióját toltam a CoC-nak, de ahh... crash crash hátán. Így erre még rá se próbáltam. Na de arról nem is volt semmi tudomásom hogy tulajdonképpen ez a CoC-t viszi tovább
Azt hiszem a hétvégi program adott lett. -
MADegtyarev
újonc
Sziasztok,Igen tulajdon Képen egy COC Felpofozva xarrá modolva
Készül egy full Magyar világ
Csak egy kérdés Milyen legyen???
A:A Karaktereknek legyen Magyar Neve
B:Maradjon meg az eredeti Név[ Szerkesztve ]
-
Timstrike
tag
válasz MADegtyarev #26 üzenetére
Ha már magyar mód akkor legalább a főhős neve legyen magyar(de azért még lehetnek magyar nevek más stalkereknek is a Zónából ). Viszont a többség az csakis ukrán/orosz név kell hogy legyen mert akkor Stalker a játék ha van valami ukrános/oroszos benne.
Gratulálok a kezdeményezéshez és várom,hogy kipróbálhassam![ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz MADegtyarev #26 üzenetére
A főhős neve: Kom Álom
Csapos: Sert Oda
A csaposhoz legközelebb álló személy: Sert Ide
Mellékszereplők: Mellő Zött, Idene Lőjetek
Játékos kedvű szereplő: Ötöd Ölő
Kereskedő: Zso Zsó, Bugye' Láris
Szimpatikus vérszopók, akik együttműködést színlelnek: Szív Ószál, Málnasz Örp, Szúrka-Fúrka
Értelmes zombi: Tevagya Bunkó
Ismeretlen képződmények: Táncoló Olló és Ritka Fehér Holló
Hol kezdődik a játék: Tűzfülűek faluja
Hadseregparancsnok: Seregh Ajtó
A Zóna új neve: Zsolna
Kívánságteljesítő: Les Heted[ Szerkesztve ]
-
MADegtyarev
újonc
Akkor természetesen a fő karakterek neve marad Ruszki.VANO Mondjuk lehetne János mert tök János feje van
De a random npck neve Magyar legyen?
Meg valamikor a főmodokat is frissítenem kellene.Sőt CoC Cuccokat is átkéne portolnom.COC-nál is készítettem volna egy Magyar világot.(Spoiler=Magyar Textúrák Satöbbi)
De a felirat és szöveget nem lehetett megcsinálni mert Font problémák voltak.
De most úgy néz ki az Anomaly Csapatával sikerült rájönni mi volt a probléma.(Windows-1250)
Úgy hogy most mehet nyugodtan a fejlesztések.Ahoz hogy újra lehessen Hó modot kiadni meg kell várnom a hó esést mert full saját textúrákkal dolgozok[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz MADegtyarev #29 üzenetére
Antonius1978 készített Turul modot. Ő esetleg tudna adni további jó ötleteket.
-
shield
őstag
válasz MADegtyarev #29 üzenetére
Attól függ milyen magyar nevekre gondolsz. Így is vannak a modokban magyar nevek, Szürke Vakond, Bagoly, stb...
Ezek így nagyon jók, de már a Kovács Janika már nem lenne nyerő.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Sensut
őstag
Ezt a .db tömörítőt nem ártana belinkelni az összefoglalóba, hogy mindenki elérhesse. Ezzel a programmal ki lehet csomagolni bármelyik alapjáték vagy mod adatbázis állományait, de nem csak. Képes a visszatömörítésre is, és még sok mindenre. A program tömörítő részének indítása:
Még nem találkoztam olyan Stalker .db állománnyal, amelyiket ezzel ne tudtam volna kicsomagolni. Moddereknek, fordítóknak fölöttébb ajánlott eszköz!
-
Zsoxx
senior tag
Ez mit jelent:
"bekerült a Metro-játékok inspirált gázmaszk-rendszer, "Vannak olyan területek, ahol csak gázmaszkkal lehet életben maradni? Remélem nem a teljes map ilyen...
-
' Tzs ,
Topikgazda
Még nem teszteltem annyira, nem volt időm sajnos, de meg vagyok győződve róla igen
Nagy valószínűséggel lesznek olyan helyszínek, ahol szükség lehet rá, de aki már nagyban nyomja, biztosan többet tud erről nyilatkozni.
-
Zsoxx
senior tag
Ilyenkor mit lehet tenni?
A Folytatásra nem csinál semmit.************** Kivétel szövege **************
System.UnauthorizedAccessException: A következő elérési úthoz való hozzáférés megtagadva: „F:\Games\Stalker Anomaly\appdata\user.ltx”.
a következő helyen: System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
a következő helyen: System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy)
a következő helyen: System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, String msgPath, Boolean bFromProxy)
a következő helyen: System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options)
a következő helyen: System.IO.StreamWriter..ctor(String path, Boolean append, Encoding encoding, Int32 bufferSize)
a következő helyen: System.IO.StreamWriter..ctor(String path, Boolean append, Encoding encoding)
a következő helyen: System.IO.File.WriteAllText(String path, String contents, Encoding encoding)
a következő helyen: Launcher.SelectionUI.WriteToUserLtx()
a következő helyen: Launcher.SelectionUI.buttonPlayAnomaly_Click(Object sender, EventArgs e)
a következő helyen: System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
a következő helyen: System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
a következő helyen: System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
a következő helyen: System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
a következő helyen: System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
a következő helyen: System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
a következő helyen: System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
a következő helyen: System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
Ez megoldódott.
Viszont vannak furcsaságok, pl. a lámpa a beállított billentyűre nem működik, viszont a detectornak beállított gombra a lámpát veszi elő. Meg bármit rakok a Numpad 0-ra, ha megnyomom, bármilyen irányba tudok nézni, de a karakterem nem mozog. -
knoz91
tag
Sziasztok,
Esetleg tud valaki dl linket, ami nem 3 darabra szedett mint moddb-n, hanem 1be repackolt, esetleg t dl, ami egybe leszedi az egészet unpackolva?
Előre is köszi a segítséget!
-
Zsoxx
senior tag
Egyébként az élő és holt stalkereket miért nem jelzi a minimap? A 2 utóbbi részben már benne volt ez a funkció.
-
knoz91
tag
Ketszer szedtem le, mar huztam at a 7z-ket masik meghajtora, megis hianyosan csomagolja ki... ami elegge nem realis, mivel ha hibas lenne a zip, nem is tudna mit kicsomagolni tudtommal... [launcherbol nem indul a jatek, filecheck-re fel is dobalja a hianyzo fajlokat, hiaba csomagolom ki oket kellokeppen egy mappaba..]
...na de nalam ez is osszejon.
Na se baj, probalkozom akkor meg. -
Dhampir
félisten
-
Zsoxx
senior tag
A távcső használatára nincs gyorsbillentyű?
-
Zsoxx
senior tag
Rá lehet kattanni rendesen, ne vigyétek túlzásba.
Én már az utcán is az anomáliákat keresem (IRL), nehogy belefussak valamelyikbe. -
knoz91
tag
Egyetertek. Sikerult megcsinalni, egy loner-t elkezdtem story off / warfare mod. Elso neki futas easy/easy , azt kell mondjam, ez meg igy is k*%!va nehez. Nagyon jo a gasmask rendszer, a realisztika, minden 5 csillag nalam. Egyenlore 2 ora utan mondom ezt, meg beleporgetek ugyis jopar orat, aztan osztom a tapasztalatokat, eddig nagyon fuggos.
Remelem esetleg Steamre eljut, olyasmi modon mint a black mesa pl., ha jobban rafekudnenek a sracok (habar nen tudom, hogy ennel jobban kell-e?), meg tobb major update, etc., siman penzt is adnek erte. Le a kalappal elottuk. -
Zsoxx
senior tag
Vizet nem lehet "csinálni", ugye? Úgy értem, pl. mocsárból vett vizet megszűrni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BLACK FRIDAY -30e Ft:Lenovo ThinkPad T14 Gen 2: i5 1145G7,16GB,256GB,Iris Xe,vil.MAGYAR bill,300nit
- Lego(bontatlan)
- PS4 --- 1Tbyte SSD (Samsung 860 EVO!) --- 2 kontroller
- HP EliteDesk 800 G3 TWR PC, 6. generációs i5-6500 CPU
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garanciával!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest