Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
madgie
titán
válasz rumos14 #47291 üzenetére
"a 20-as ekv. 40mm-es látószöge az egy klasszik valami? na ugye. mégis eléggé tudjátok szeretni."
Á, sose készített senki negyvenest. Arri, Zeiss, Voigtlander, mondanak ezek a nevek valamit?
Vagy a szenzor átlója és a gyutáv kapcsolata? Normál objektív? 35 és 50mm között vacillált a fél fotósvilág egy évszázadon át.
Azon soha nem gondolkodott senki, hogy az alapnak bőven szűk, portrénak tág/torz 75mm-t használja... ez csak a crop-os szenzoroknak köszönhető oldalhajtás. -
rumos14
nagyúr
válasz madgie #47287 üzenetére
létezik NEX-MFT adapter? ide vele!
50/1.8-am nincs, de majd lesz, ha aktuális lesz. én az 50-est aps-c-n nem beállított portrékra használtam, hanem általános gyerekfotózásra. aztán ahogy megnőtt, túl szűk lett az ekv. 75mm
nagylátó előtétem van a 16/2.8-hoz, nem halszem! ekv. 18mm kijött asszem 55k-ból, nekem tetszik! évente párszor használom, tájképekre, jellemzően rekeszelve.
nem tartom magam videó gurunak, de szoktam videózni. mikrofont akarok csatlakoztatni a géphez és nagyon hasznos a 35/1.8- adta látószög a stabival együtt, így bocsi, de a NEX kell nekem, nem más. -
Mr.Csizmás
titán
válasz rumos14 #47291 üzenetére
a fujis kitételed inkább az XF pro obikra érvényes, 23/1,4 pl. kiadja a kisfilmes 35/1.8-at saccra, az 56/1,2 meg a 85/1,8-at. az XC palettával pusztán kisebb pénztárcák számára is elérhetővé tették a klasszik/oldschool/retro fuji feelinget.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ear001
addikt
válasz Ilidzser #47272 üzenetére
A méret. Én is belelkesültem az E-M10 tudásán, meg jó árán, elő is rendeltem, de amikor bementem a boltba és kézbe vettem, akkor azt mondtam köszönöm, ez túl kicsi, még a hozzá való, röhelyes markolattal is.
Lett helyette egy E-M5 dupla kit, ami még mindig nagyon kicsi, de a szétszedhető dupla markolattal mindig pont akkora, ami az adott körülmények között nekem ideális. Azon kívül ebben a csodás májusi októberben már kétszer megáztam vele, de bánja a fene, hiszen esőcseppálló, jobban mint én.
-
titán
válasz madgie #47293 üzenetére
Én nem tapasztaltam, pedig a héten sokat videóztam vele.
(#47291) rumos14
a 20-as ekv. 40mm-es látószöge az egy klasszik valami? na ugye. mégis eléggé tudjátok szeretni.
Nem a "klassziksága" hiányzik az 50/1.8-ból, hanem a jól használható látószöge. Ha kipróbálod a 40-es látószöget, rájössz, hogy milyen jó, és hogy értelmetlenül hiányzott a régi látószögekből (szerencsére 45-ösök voltak bőven, pl a Yashica Electro35 45mm/1.7 látószöge is nagyszerű). A 45/1.8-cal nekem még mindig az a bajom, hogy kicsit túl szűk. Simán el tudnám képzelni 55-60mm-en azt az objektívet, az 50mm APS-C-n mindig bosszantóan széles volt.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mercutio_
félisten
válasz rumos14 #47286 üzenetére
16-50-nel semmi bajom, ahogy azt is leirtam, hogy akinek elég az és az 50/1.8 annak ideális lehet a nex rendszer, akkor most kin is van szemellenző?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dolphin
tag
Már elnézést hogy beleszólok, de sokszor használok 16/2.8-at, és szerintem nincs olyen mft alap kit zoom, aminek a minőségét meghaladná, pedig vannak ám elég csúf darabok...
Ha meg már videó.. kicsit érdekeltebb ember AF-et nem használ videózás közben, ergó 20mm többet nyújt, mint amennyibe kerül...
(25mm 1.4 meg hangtalan, nemtudom az a zaj neked hogy jött.)hupsz, közben beelőztek pár commenttel...
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz madgie #47284 üzenetére
ahány ház, annyi szokás. ezt kéne megérteni. téged pl. francot sem érdekel a traktor, ami a 20/1.7, mást meg igen. meg úgy egyáltalán a C-AF bénasága. és valljuk be, ez elég ciki dolog, főleg, hogy a II-ben sem voltak képesek javítani.
sztem a te 16/2.8-ad átlag alatti volt, tudom, az átlagos sem éppen penge és csillagfotózásra bizonyosan alkalmatlan az az obi. az elmozdult selejtes Sigma zoomos hasonlat mondjuk vicces, de nem igaz, én ezt gyakorlati tapasztalatból mondom.
belépő tükrös mellé sokan vettek, vesznek 50-es fixet, mert az a legolcsóbb fényerős vmi, amivel olyan szépen el lehet mosni a hátteret Mancika mögött. aztán ezek ez emberek NEX-re váltanak és nagy örömükre megtalálják u.ezt a látószöget míg az 56mm tök idegen nekik, micsoda hülye szám
a Fuji meg nyilván azokra hajt, akik nemcsak ismerik a klasszik filmes látószögeket, de még képesek másféllel szorozni is. elég komoly elvárás az átlagember felé, valljuk meg.
a 20-as ekv. 40mm-es látószöge az egy klasszik valami? na ugye. mégis eléggé tudjátok szeretni. -
Mercutio_
félisten
válasz sebgutkopf #47282 üzenetére
Tök jó, hogy a rendszert ugyan nem használod és totál szubjektív vagy, de azért megmondod a frankót és közben még olyan szavakat adsz a számba amit sose mondtam vö szegényember 12/2-je. wtf?
A 14/2.5 és a 20/1.7 is a kereskedők által megbontott kitek miatt annyi amennyi, azaz nem a használtság miatt olcsó, hanem mert maguk a kereskedők is olcsóbban adták mint amennyiért a gyári dobozos változatok mentek.
Én vevőként pont lesz*rom, hogy listaáron "alig drágább" a Sony, az érdekel, hogy mit mennyiért tudok megvenni.
Ja és érdekes, hogy a hsz másfél mondatára egy kisregénnyel reagáltál, de a többi részére legalább 1 mondatban leirhattad volna, hogy "tényleg boszme nagyok és /vagy drágák a zoomok"Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
titán
Valaki csak megvette azt az obit újonnan, akitől meg akarod venni és ő az új árát fizette meg.
Nem egészen. A 20/1.7 és a 14/2.5 kitben szokott szerepelni, a 45/1.8 meg extra kedvezményes áron kapható géppel csomagban. A legtöbb obi nem teljes áron kerül be a forgalomba, ezért van jó áruk a használtpiacon.A traktor 20/1,7-et én kilőném, mert azzal nem lehet videózni, így teljes értékűen használható obinak 2014-ben nem tudom elfogadni.
Tök jól lehet vele videózni, arra van a manuál fókusz. Akkor meg nincs traktorozás.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ne haragudj, de volt 16/2.8-am, életem legrosszabb fixe volt, viccen kívül. Az meg külön szomorú, hogy az említett 14/2.5-ös Pana NEX-MFT adapterrel is simán hozta azt, amit a Sony... érted, egy 4/3 szenzorra terezett objektív a nagyobb méretű APS-C szenzoron is képes volt bőven arra a teljesítményre.
Szemellenzőért nektek sem kell messzire menni, az 50/1.8 nektek tökéletes portréobjetív, a 16/2.8 még halszem előtéttel is jó (rotfl). A 35/1,8-ba én sem tudok belekötni, az korrekt objektív
szerk: no meg amint NEX-et vesz valaki, egyből a fotóval egyenértékű lesz a videózási tudás. Ha nem tud jó bitrátát, fúj, ha nincs benne képstabi, fúj, ha kicsit hangosabb az AF motor, fúj. Csodálkozom, hogy nem adnak a Sony NEX-ek mellé lifetime Vimeo Plus előfizetést
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
de-de, hadd legyen szemellenzős, itt megteheti, és biztos lesz vki, aki rábólint
másik kedvencem ez a "16/2.8, 16-50 a világ legrosszabb obijai" mantra, amikor soha egyiket sem használták. a 16-50-nel kapsz egy induló ekv. 24mm-t, most már lassan tényleg fillérekért, apró méretben, ezt sokan alábecsülik. ok, végül is m43 topik, itt lehet...
én bármikor elismerem, hogy technikai szempontból igen frankó a legtöbb m43 obi, de nagyon örülök, hogy a 16-50 és a 16/2.8 az előtéttel nagyon olcsón (olcsóbban mint a m43 felhozatalból bármi) ad ilyen látószögeket, ilyen méretben, olyan képminőséggel, ami nekem bőven jó. ha mindenhol pixelpenge képeket akarnék, biztos nem ezeket az obikat használnám. drága hobbi a pixelbuzulás, úgy is fogalmazhatunk.
Szulita barátom G6-ját, 25/1.4-ét párszor megfogdostam, derekas szett, a gép nagy tudású, kicsit műanyagos és amőba formájú, de nagyon okos, kezes masina. a 25/1.4 állóképekre tökéletes, de nem tudok elsiklani afelett, hogy az AF bizony hangosabb mint a SEL 35/1.8-nál (ami tényleg hangtalan) és nincs stabi. márpedig m43 fronton normális videóhoz Pana váz kell. amiben szintén nincs stabi. -
.mf
veterán
"A traktor 20/1,7-et én kilőném, mert azzal nem lehet videózni, így teljes értékűen használható obinak 2014-ben nem tudom elfogadni."
Miért ne lehetne? Nem vadászgatott sokkal többet, mint a 12-50-nel, pénteken azt használtam egy koncerten.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
madgie
titán
Tök jó, egy teljes bekezdést szánsz annak, hogy mennyire rossz a 14-es pankáka, mert huszonnyóc, mert olcsó, mert mittomén, kicsivel felette meg alternatívának hozod az 50/1.8-at a 45/1.8 ellenében... ami kicsit mókás, mert valljuk be, hogy ennél értelmetlenebb látószög nem létezik aps-c-re.
Azt meg ne is említsük meg, hogy amíg a 14-es Pana palacsinta korrektül rajzol, addig mondjuk a Sony 16-osa olyan nyújt fix létére, amire egy elmozdult lencsetagos selejtes Sigma zoom is büszke lenne.
A 20-as kizárása a képletből meg kétélű dolog, engem pl francot sem érdekel hogy behallatszik a videóba az AF motor, cserében pici (a Sony 35-tel és a Pana 25-tel ellentétben) és olyan éleset karcol, hogy a nyomtatott fotó szemből is elvágja a kezed.
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz Schanyee #47089 üzenetére
A mozgás iránya valóban nagyon fontos, mert minél többet mozog a téma hozzád képest mélységben, annál nehezebb dolga van az AF-nek.
Viszont az objektívet és képkivágást sem szabad kifelejteni a képletből. Ha távolabb vagy, akkor teleobit fogsz használni, hogy elérd a kívánt képkivágást. A nagyobb gyujtótáv miatt pedig a dof is csökken, ami miatt már lehet hatása a pályán oldal irányú mozgásnak. Teremben kényszerpálya van, mert kelleni fog a fényerős tele és a rövid záridő. Egy teleobit eleve nehezebb vezérelnie a váznak és itt jön be a pd af fontossága, hogy az legalább tudja merre indítsa meg a teleobit, amivel eleve nehezebb élességet találni mint egy nagyobb látószögű obinál.
Az is számít milyen végeredményt vársz el. A kiemelkedő minőségű képekhez kell a jó obi, jó váz és hozzá a jó fotós, abból lesz a woww kép, így lehet elkapni a legapróbb akciókat, pillanatokat, arckifejezéseket szűk képkivágásokkal. Emlékképeknek más mércével jóval egyszerűbb megfelelni. Szintén kérdés mi a minőségi elvárás és az adott célra mennyi pénzt hajlandó költeni az ember.
Alkalomszerű akcióra szerintem is fölösleges drága profi cuccot vinni, akkor ft/kép arány borzalmasan magas lesz. Csak akkor van értelme egy adott téma csoportra felkészülni, ha rendszeresség van annak fotózásában. -
sebgutkopf
őstag
válasz Mercutio_ #47086 üzenetére
Ezt a "csak a használt piacról vásárolunk" módszert kicsit nehéz megértenem. Valaki csak megvette azt az obit újonnan, akitől meg akarod venni és ő az új árát fizette meg. A gyártó számára az a vevő, aki a kasszánál fizetett, őt tartják fent a rendszert és nem a másod és harmadsorban álló vevők.
A traktor 20/1,7-et én kilőném, mert azzal nem lehet videózni, így teljes értékűen használható obinak 2014-ben nem tudom elfogadni. Az új ára ennek ellenére se 70k.
25/1,8 - 35/1,8 oss (stabilizált)
45/1,8 - 50/1,8 oss (stabilizált)
Boltban azonnal megvehetőek akár oly, akár sony vonalat nézünk.A 14-esnek nincs megfelelője, de valahogy az az érzésem, hogy ez az obi csak azért örvend relatív népszerűségnek, mert olcsó és nem azért, mert mindenki ezt akarná valójában. Az ekv 28mm nem egy igazán izgalmas látószög. A szegény ember 12/2-jének nevezni meg kissé sánta lévén a 28mm az sose lesz 24mm. Funkcionálisan nem igazán érdekes, amire jó bizonyíték volt az olcsó megjelenés után megvett sok 14/2,5 nagyon hamar a használt piacon kötött ki, mert mégse volt a vevőnek elég izgalmas.
A 28mm-t az összes standard zoom lefedi. A 2,5-ös fényerő annyira nem különleges, hogy óriási előnyt biztosítana egy zoom-hoz képest. Annyira meg nem kell fix fetisisztának lenni, mert van az a helyzet, ahol a sok fix bőven hátrány egy zoom-al szemben.Azt nem vitatom, hogy az mft érettebb rendszer mint a E-mount. De azért ne legyünk szemellenzősek nem csak az mft rendszerben találhatja meg az ember a számítását. Ez nagyban függ az igényektől is és el kell fogadni, hogy másnak más lehet az igénye.
Ha mft-s lennék, akkor tuti az alábbi 2 obis szettet használnám: em10 + 12-40/2,8 + 45/1,8
-
Mercutio_
félisten
válasz Ilidzser #47272 üzenetére
A többiek már leirtak azt a néhány előnyt ami elmondhato az E-M5 - röl, ha a D7000-t nem használtad gyakran komolyabb esőben /hóban, akkor itt se fog a szigetelt váz hiányozni.
Ellenben az E-M10 - ben van pár olyan feature ami a másikban nincs.
Ja és bár szubjektív, hogy kit mennyire zavar, de engem idegesített az E-M5 2 pocsék hátsó gombja (play és Fn)
Érdemes lenne ráküldeni az eddigi képeidre azt a programot ami statisztikátggyárt melyik (ekv) gyutávon mennyi képet lőttél az alapján saccolható milyen obikra lenne szükséged (vagy hogy az eddigieknek hol volt a 2 széle )Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
titán
válasz Ilidzser #47264 üzenetére
A normál 14-42 elég jó darab, kitben és használtan olcsó, jó rajzú, és ad egy használható széleslátót. Ha viszont veszel egy Pana 14/2.5-t (használtan 40k), akkor egyáltalán nem lesz rá szükséged. Anélkül én kitobival venném.
A rendszerhez a Pana, az Oly és a Sigma gyárt autofókuszos objektíveket, a Samyang/Rokinon és a Voigtländer/Cosina pedig manuálokat.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Ilidzser #47264 üzenetére
Szerintem nem muszáj a 14-42, inkább egy fektesd be az árát egy Pana 20-asba.
Ha mégis kiderülne, hogy kell valami zúm ezek mellé, gyakorlatilag mindig találni garis Oly kitobit 25-30e körül.
Vagy ha nem is a zúm, hanem csak a nagyobb látószög hiányozna, a Pana 14 f2.5 palacsinta nagyon jól kiegészíti a 20-45 párost. -
Ilidzser
tag
Még egy kérdés tapasztaltabb kollégáktól. E-M5 kontra E-M10 közül én érzem jobbnak a 10-est vagy csak a külső mondatja velem? Mi szól az 5-ös mellett?
-
jmakk
őstag
Skacok, angol ebay-t meghekkelték? Otthonról megy? Mert nálam "Service Unavailable"-t dob. Ilyet én még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Ilidzser
tag
Olympus 14-150 milyen választás? + 45 1.8?
-
jmakk
őstag
Mi ez a "ha portrézol, kötelező darab" szajkózása a 45/1.8-ra? Keveset portrézom, de ennek ellenére nagyon sokat használom a 45-öst. Tájképeknél, természetfotókra és sokszor városban is. Módosítsuk ezt szimplán "kötelező darabra", a 20/1.7-tel együtt. Mert olcsók, fényerősek és olyan a rajzuk, pont.
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #47257 üzenetére
Oly márkaboltban nem lesz egyszerű pana obit venni
MÁS : Freddyboci miatt múlt héten skippelt osszeroffenesbol lesz a héten (szerda lenne az igazi) valami ?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
.mf
veterán
válasz Ilidzser #47253 üzenetére
Ha előtte veszel valamit (akkut, obisapkát, stb), hogy legyen klubkártyád, akkor utána már -15% a gép.
A palacsinta 14-42 felejtős. A régebbi 14-42IIR képre jobb és olcsóbb is, csak valamivel nagyobb. Ha méret és minőség is fontos, akkor Pana 12-32, csak az sajnos drága, asszem 105k legutóbb külön.
Ha portrézol, a 45 f1.8 kötelező darab, éles, jól rajzol, szépen mossa a hátteret, és nem is túl drága, főleg, ha a gépvásárlási kedvezményt is igénybe veszed.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
válasz Ilidzser #47253 üzenetére
Ha a palacsinta 14-42-re gondolsz, akkor én kihagynám, csak kompaktos zoomolást tud ami lassú és a képe se túl acélos.
A 45/1.8 a másik véglet, kötelező darab és annyit bőven megér.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ilidzser
tag
Ma voltam bent az Olympus mintaboltban.
Megnéztem az X-Z2 és E-M10 gépeket. Hát bejött mindkettő, szóval elgondolkodás.
Ez az új 14-42-es obi megéri az árát, illetve a 45 F1.8 minőségre milyen? Azt ajánlották még a gép mellé 60ezerért. Így elsőre jó vételnek tűnik... -
Schanyee
senior tag
válasz andersen10 #47249 üzenetére
Van g3-ban is e shutter, de ott csak csökkentett felbontással és minőséggel így nincs is sok értelme. Viszont engem a shutter shock probléma nem nagyon érintett. Volt 100-300-am,lehet fókuszálási hibának gondoltam ami az volt, de a helyzetet ismerve (futó kutya) az esélyesebb is. Talán a kit obi mellett volt olyan így visszagondolva ami az lehetett, de az a bő 10 ezer kép alatt amit ezzel csináltam, nem igazán volt olyan érzésem hogy na ez most mitől életlen. Amúgy igazad van, én is tuti sokat használnám ha lenne, mostanában érdekel a time lapse csak féltem a zárat
[ Szerkesztve ]
-
andersen10
aktív tag
válasz Schanyee #47222 üzenetére
Van még egy - számomra legalábbis - fontos különbség a G3 és G5 között, utóbbiban van elektronyos zár, mivel egyik váz sem mentes a shutter shock problémától, ennek különösen telezés esetén jelentősége lehet.
100-300-as obi esetén nálam nagyon kijött a differencia, itt írtam róla.
Én emiatt (is) a G5-öt venném.
-
arn
félisten
A vazban a szenzor lotyog, akkor kezd lebegni, ha bekapcsolod. Lehet az obinal is igy van.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Dolphin
tag
A Sigma más elvű fókuszrendszert használ, lineáris fókuszt, amiben egy elektromágnes van, és az tartja helyén az adott lencsét, ha áram alatt van. Kikapcsolva ez nincs, és a Sigma nem tett bele semmilyen fékezző/rögzítő elemet, így "kotyog" kikapcsolva. Panánál nemtudom ez hogy van...
-
Lassú Víz
addikt
E-M1 dettó. Kikapcsolt állapotban az is kotyog. Sőt amikor kikapcsolod érezhetően klattyan egyet mindegy, hogy stabi be vagy kikapcsolva volt előtte. Ez nem olyan mint a gumibot, amiről tudjuk, hogy használat előtt minden esetben felrázandó .
Amióta ez a váz van nem csak az ára miatt igyekszem óvatosan hurcolni, és ha belemegyek egy kátyúba amikor velem van a gép biztos kettőt káromkodok. Egyet az autóért egyet a gépért.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
.mf
veterán
Nekem úgy tűnik, hogy ez Panás stabi-sajátosság. Ha nincs bekapcsolt vázon, akkor ahogy mozgatod az obit, hallod, ahogy valami ide-oda ütközik. A 12-32 is kotyog, csak kevésbé. A 14-140 viszont jól hallhatóan és érezhetően. Frászt kapok tőle, nem is szívesen viszem magammal motoron.
Mazsi: lehet, hogy az EM5-ben is mozog a szenzor, de ott nem hallom, hogy valahol felütközne. Ezeknél viszont érzem és hallom is...
-
-
szaby_gyerek
tag
válasz Mercutio_ #47217 üzenetére
És pont ez miatt nehéz kiszállni a m43-ból. A többi milchez képest olcsónak mondható. Persze most nem néztem meg minden alternatívát, de amik érdekesek lennének pl.: sony az drágább kicsivel. Ami bitang érdekes lenne az a fuji, de az meg még drágább. Persze semmi gond nincs a m43-al, nincs okunk panaszkodunk. Ez egy kellemes csapda.
Halkan ideírom, hátha érdekel valakit: Oly 12-50 objektív 45e huf-ért van eladó.
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #47231 üzenetére
egy észrevétel, ha törlök képeket/videókat attól egyre lassabb lesz a kártyahaszálat. A 32 gigás mikor kezdett megtelni egy csomót törölgettem, pendrivenak is használtam... Aztán már a bekapcsolás után vagy 20másodpercig is eltartott mire tudott expózni. Azóta soha sem törlök.
-
.mf
veterán
"keressen meg, akit meg erdekelnek cuccok az index piaci ara alatt - szivesebben adnam el ide vkinek. ami nem megy el, azt felrakom oda. privatban.
em5 vaz (meg ket ev gar mintaboltban), 14, 14-150 obik, a 25osnek, 45osnek ugy latszik meg van a gazdaja
"Pedig írtam anno, hogy a 45-ös érdekelne, s talán a 14-150 is a kotyogó 14-140 helyett...
Mazsi: látom rossz időben is feltaláltad magad Jók lettek a képek
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #47226 üzenetére
az már elég durva, raw-ban lövök egy rövid sorozatot jó sokáig nem engedi a képeket visszanézni, sőt pl. panorámánál mondjuk 5-6 kép után hiába nyomom az expó gombot nem is exponál, csak 5-10 másodperc múlva ugyanezzel a kártyával a 60d viszont olyan sorozatot lő mint egy gépfegyver, sehol semmi belassulás, szal a karival nincs gond
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
madgie
titán
válasz jjeahh #47223 üzenetére
A G3 lassú kártyaírásától néha idegbajt kaphatsz. Komolyan, egy gyűrűfelhúzásnál sem sorozatozhatsz normálisan, mert akkor a csóknál csak azt fogod látni, hogy a bal felső sarokban világít az SD írás jele, a gép meg nem reagál.
Ha ez nem érdekel, akkor nincs komoly baja a G3-nak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Schanyee #47222 üzenetére
kb. 20k eltérést látok használtan most, videózás engem sem érdekel, oly-n is párszor kipróbáltam, hogy milyen ha már van oszt annyi...g3-on a markolat zavar, elég fura formája-anyaga van, az érdes gumiborítás jobban bejön, illetve az apró részletek is sokan rondítanak a dolgon, pl. a krómozott bazári expógomb stb. persze ez szubjektív, nekem nem tetsz..na meg elvileg alu az előlap, mégis műanyagnak néz ki, az oly után, ami olyan mint egy tank biztos fura lesz
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Schanyee
senior tag
válasz jjeahh #47216 üzenetére
Kettő közül én a g3-mat venném és kicsit több pénzem maradna. Mondjuk szerintem nem csúnya a g3, sőt jobban tetszik mert kisebb. A fogása egész elfogadható (g5 jobb), pláne manuális üvegekkel, ahol a lencsét is mindig fogod. Szenzorban nem nagyon van különbség, funkciókban tud többet főleg a g5, de engem a videózás nem nagyon köt le, ami kell az megy a g3-on is. Az hogy evf-re én váltok és nem magától, az megszokható. Hirtelen több különbséget nem tudok, meg azt se mekkora az árbeli eltérés, amitől persze nagyon sok függ.
Szerk.: ja de eszembe jutott egy különbség ami miatt kis árbeli eltérés mellett a g5-öt venném, hogy gyorsabban írja a kártyára a fájlokat, bár amíg gyors kártyám volt addig a g3 is elfogadható volt raw sorozat lövés mellett, de azért nem használta ki a kártya sebességét messze.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
már túl nagy, túl drága, és nem kell videó
Lassú Víz: ezen én is agyaltam, de végülis gondolom 99%-ban úgyis az evf-et használnám, szal valszeg a szenzor ki lenne kapcsolva vagy valami, mivel zavarna, hogy váltogat lcd-evf között akkor is ha nem akarom
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz jjeahh #47216 üzenetére
Amikor kijött a G3 fel nem foghattam, hogy a szem szenzort miért kellett kihagyni az EVF-ből amikor a G2-ben már benne volt? Úgy tudom a G5-ben már benne van.
Studi, mint örök nepper: mégicsak fillértbaxol?
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
eeXaa
addikt
...Valaki megmagyarázná, hogy miben téved az illető [link] 11.-dik percnél kezdődik a az elmélet..
sokan támadják , hogy van amiben csúsztat, de nekem ez nem esett le, olyan logikusan elmagyarázta...jjeahh: a G5 mellet szól a jobb szenzor is...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz rumos14 #47214 üzenetére
Váltani akkor érdemes, ha megkapom amit m4/3-on olcsóbban és az általam kedvelt gyutavokkal és persze méretben / sulyban se nő a pakk
-
jjeahh
nagyúr
válasz Schanyee #47215 üzenetére
faxa, úgy néz ki végre felszabadul egy ki fölös pénzem (600-700 dollár, kb. 150e), ha így lesz megrendelem valamelyik panát, csak g3-g5 között tudnék dönteni g3 nekem nem tetszik, elég rútnak gondolom, de cserébe olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz Mercutio_ #47199 üzenetére
m43 szintű használt piacról nem beszélhetünk, ez egyértelmű. de én minden obimat használtan vettem, szóval türelem...
amit kiabálok itt jobbra-balra, most van egy "vegyél a váz mellé 30% kedvezménnyel még egy obit" akció a Sony boltokban, ez azért elég baráti. emellett heti akciók is vannak, vázakat 20-25% kedvezménnyel lehet venni, most érdemes váltanotok -
madgie
titán
válasz jjeahh #47212 üzenetére
Amúgy a hétvégén megint használtam kicsit a G3-at, fura volt az egész, pár hét alatt teljesen átálltam az M10 kezelésére
Ironikus, hogy van itthon három gép, de a P1 csak áll a sarokban, a G3 dettó, csakazóemdé
Mondjuk ebben benne van vastagon a lájvkompót keze: más gépbe beleverhetek egy éjjel akár 300 expót is (de az 500 is összehozható akár) az M10 meg megoldja a próbáképekkel együtt mondjuk tízből
Tudom, a gép van értem, de megnyugtató a zár élettartamára nézve ez a mód.Szerk: ha az Oly Fuji volna, már rég benne lenne ez a kompót az M5-ben is.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz jjeahh #47208 üzenetére
Képen nincs különbség, élőben meg valahogy mégis jobbnak érzem a Panáét. Nem tudom jobban körülírni, valami aliasing-szerű apró lépcsőzöttség látható ott, ahol éles a kép. Manuálkókusz esetén nem 100%-os,de AF-nél jól látni, hogy jó helyre állt-e be az élesség.
Mondjuk nálam rövidlátóként eleve érzékenyebb az ilyesmire a szemem (más alig látja a kis csavarokat, én kézzel (!) berakom a helyére az M1.1-es csavart is )
-
b.vr
őstag
jogos, a pinpoint-AF persze a G5ön is így működik.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
jjeahh
nagyúr
válasz Schanyee #47207 üzenetére
gondolom azért van mert más technológia (LCoS). megjegyzi a belenagyítás mértékét? vagy következő belenagyításkor újra tekergetni kell pl. 14x-esre. feltúrtam az egész youtubeot, de sehol nem demonstrálják hogy néz ki az evf-élesség dolog...valszeg azért mert videón nem is látszik, madgie nemrég dobott egy képet e-m10 vs pana evf-ről, ott legalábbis semmi különbséget nem láttam.
Mercutio_:
-
Schanyee
senior tag
válasz jjeahh #47204 üzenetére
Azt nem tudom külön be lehet e valahol állítani, g3 alapból úgy működik, hogy pl pinpoint fókusz esetén félig lenyomott expo gombra belenagyít. Manuális lencsékkel nem rémlik hogy így működne, ott ha benyomod az expó korrekciós tárcsát akkor az nagyítás, plusz tekeréssel megadhatod mennyire (csak a kijelző közepén, az egész képernyő, meg még nagyobb nagyítás), ha újra benyomod az expo korrekciós tárcsát akkor visszalép az alap módba. Viszont evf mellett szerintem nagyrészt tényleg nincs szükség belenagyításra, sokkal jobban látszik mint a hátsó kijelzőn. Nem tudom mi a trükk, de azt nagyon jól tudtam használni nagyítás nélkül is manuális lencsékkel. Ha gondolod tudok videót csinálni a működésről, de majd csak csütörtökön.
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #47200 üzenetére
Már a G3 is tudja pinpoint AF módban, adapterezett manual obi esetén szerintem a tárcsa egyik funkciója volt ez.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mr.Csizmás #47202 üzenetére
E-M1 + MMF3 és minden obi használható marad. Ha csak egy DZK kitje volt akkor E-M10 kit + 40-150 a javaslatom. EVF-ről nem mondanék le, de ha neki nem kell akkor E-PL5 dupla kit akciósan.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
illetve madgie, írtál volt valamit arról, hogy a g3 keresője elég jól kirajzolja az élességet, ez csak kellemesebbé teszi a kattogást (értsd: biztosítva érzed magad, hogy tényleg ott az élesség ahol lennie kell vagy valami), vagy tényleg segíti a manuál fókuszálást?
bocs a sok idétlen kérdésért, csak még mindig nem vagyok benne biztos, hogy az oly-t nekem megéri-e leváltani, és sajnos nincs ahol kipróbáljam a panákatb.vr: kösz manuál obikra gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
"srácok, valahol láttam, de nem tom már hol, és biztos sem vagyok benne, hogy a g5-nél be lehet állítani, hogy az expógombot, ha félig lenyomod kinagyítja a fókuszmezőt, ez igaz, vagy félrenéztem valamit?"
ilyen beállítást nem láttam a G5-ön (ettől még lehet), azt viszont néha használom hogy félig lenyomva ÉS az objektíven a fókuszgyűrű megtekerésével aktiválódik a belenagyítás. Viszont ez gondolom csak rendszer-obiknál működik (kell az elektronikus kapcsolat), régi manuálisokon nem.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
arn
félisten
keressen meg, akit meg erdekelnek cuccok az index piaci ara alatt - szivesebben adnam el ide vkinek. ami nem megy el, azt felrakom oda. privatban.
em5 vaz (meg ket ev gar mintaboltban), 14, 14-150 obik, a 25osnek, 45osnek ugy latszik meg van a gazdaja
lowepro event messenger 100 batyu (pont az omd magassaga), gyari toltovel toltheto potakku, nagyobb meretu gumiharang a nezokehez (ep11)[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok